Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • buonaparte

  Athumanunh, svaka čast.
  Tvoj blog i način pisanja je poučan, zanimljiv, detaljan i vrlo iscrpan.
  Nije bitno samo znati, jer ako to znanje ne prenosimo drugima ono je neiskorišteno i nepotrebno.
  Samo tako dalje.

  P.S. Jesi li pisao nešto o gusarima ili pomorskim bitkama u razdoblju nakon otkrića Amerike pa do otprilike Trafalgara? Ako nađeš vremena, bilo bi mi drago da napišeš nešto o jedrenjacima i pomorstvu od XV. do XIX. stoljeća.

  Vidio sam da si do sada iz tog razdoblja opisao neke bitke vezane uz američku nezavisnost i sam Trafalgar.

  Koja ti je osnovna literatura? Vjerojatno ne znaš sve ove podatke iz glave. Da li koristiš Ospreyeve knjige vezane uz povijest ratovanja?

  avatar

  23.06.2007. (23:23)    -   -   -   -  

 • Athumanunh

  buonaparte, naravno da Athumanunh nema sve u glavi, barem ne brojčane podatke. Athumanunh je baštinik bogate riznice knjiga iz područja bitaka, ratova, taktike i vojske kroz stoljeća. U toj Athumanunhovoj riznici veliki je broj naslova koji nose godine izdavanja u prošla dva stoljeća, dakako imam i nova izdanja. Kod traženja podataka ipak više volim stare i prašnjave knjige, a time nimalo ne želim umanjiti značaj ovih novijih. Što se tiče jedrenjaka i bitaka jedrenjaka u vremenskom periodu koji si naveo mnogo toga tu ima, zanimljivih i veličanstvenih bitaka, a ako budeš malo konkretniji i nešto poželiš Athumanunh ti to napiše. Makar na trenutak prekinuo niz Španjolskog građanskog rata.

  avatar

  24.06.2007. (15:30)    -   -   -   -  

 • buonaparte

  Ako možeš napiši nešto o Englesko-nizozemskim ratovima. Pošto je to opširno područje, a ti si trenutno zaokupljen Španjolcima, posebno me zanima II. englesko-nizozemski rat, točnije Četverodnevna bitka i bitka kod Medwaya.

  Unaprijed hvala.

  P.S.
  Na ovoj su stranici Ospreyeva izdanja http://www.ospreypublishing.com/index.php, pa ako te zanimaju mogu ti poslati linkove da ih skineš. Knjige ne zauzimaju mnogo prostora i brzo se skidaju (cca 3 MB). Jesu li te tvoje knjige na hrvatskom ili su to strana izdanja?

  Pozdrav, buonaparte

  avatar

  24.06.2007. (17:59)    -   -   -   -  

 • tica_rijeka

  za bouanaparte..mene zanimaju linkovi..to je samo tekst bez slika?
  zahvalan ako mi mozes poslat ..

  avatar

  28.06.2007. (16:12)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...