Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • buonaparte

    Athumanunh, svaka čast.
    Tvoj blog i način pisanja je poučan, zanimljiv, detaljan i vrlo iscrpan.
    Nije bitno samo znati, jer ako to znanje ne prenosimo drugima ono je neiskorišteno i nepotrebno.
    Samo tako dalje.

    P.S. Jesi li pisao nešto o gusarima ili pomorskim bitkama u razdoblju nakon otkrića Amerike pa do otprilike Trafalgara? Ako nađeš vremena, bilo bi mi drago da napišeš nešto o jedrenjacima i pomorstvu od XV. do XIX. stoljeća.

    Vidio sam da si do sada iz tog razdoblja opisao neke bitke vezane uz američku nezavisnost i sam Trafalgar.

    Koja ti je osnovna literatura? Vjerojatno ne znaš sve ove podatke iz glave. Da li koristiš Ospreyeve knjige vezane uz povijest ratovanja?

    avatar

    23.06.2007. (23:23)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    buonaparte, naravno da Athumanunh nema sve u glavi, barem ne brojčane podatke. Athumanunh je baštinik bogate riznice knjiga iz područja bitaka, ratova, taktike i vojske kroz stoljeća. U toj Athumanunhovoj riznici veliki je broj naslova koji nose godine izdavanja u prošla dva stoljeća, dakako imam i nova izdanja. Kod traženja podataka ipak više volim stare i prašnjave knjige, a time nimalo ne želim umanjiti značaj ovih novijih. Što se tiče jedrenjaka i bitaka jedrenjaka u vremenskom periodu koji si naveo mnogo toga tu ima, zanimljivih i veličanstvenih bitaka, a ako budeš malo konkretniji i nešto poželiš Athumanunh ti to napiše. Makar na trenutak prekinuo niz Španjolskog građanskog rata.

    avatar

    24.06.2007. (15:30)    -   -   -   -  

  • buonaparte

    Ako možeš napiši nešto o Englesko-nizozemskim ratovima. Pošto je to opširno područje, a ti si trenutno zaokupljen Španjolcima, posebno me zanima II. englesko-nizozemski rat, točnije Četverodnevna bitka i bitka kod Medwaya.

    Unaprijed hvala.

    P.S.
    Na ovoj su stranici Ospreyeva izdanja http://www.ospreypublishing.com/index.php, pa ako te zanimaju mogu ti poslati linkove da ih skineš. Knjige ne zauzimaju mnogo prostora i brzo se skidaju (cca 3 MB). Jesu li te tvoje knjige na hrvatskom ili su to strana izdanja?

    Pozdrav, buonaparte

    avatar

    24.06.2007. (17:59)    -   -   -   -  

  • tica_rijeka

    za bouanaparte..mene zanimaju linkovi..to je samo tekst bez slika?
    zahvalan ako mi mozes poslat ..

    avatar

    28.06.2007. (16:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...