Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • Mr. Bin Mrtav Ladan

  Care, pišući o onom poluslovencu Čadežu nikada nećeš stići na cool listu. To je tako zanimljivo kao da ja pišem o Domagoju Margetiću, otprilike. Živio.

  avatar

  23.06.2007. (11:04)    -   -   -   -  

 • Baka

  Sad će se Nemanja duboko zamisliti nad svojom sudbinom. Čuj, Njofra, daj, ono, znaš, fakof.

  avatar

  23.06.2007. (11:30)    -   -   -   -  

 • Mr. Bin Mrtav Ladan

  Pa bako, tebe ionako nitko za mišljenje nije pito stoga, sakmajdik.

  avatar

  23.06.2007. (13:08)    -   -   -   -  

 • odmak

  Sviđa mi se. Malo ljudskosti ne škodi.

  avatar

  23.06.2007. (13:51)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Pitao si napisao pito i zato sam te obris'o. Odvratna mi je ta nepismenost iz nehata. A i blog ti je za kurac.

  avatar

  23.06.2007. (14:18)    -   -   -   -  

 • Baka

  Mda, samo što će raja sad misliti da je baba zbiljam pukla, jer gle kako razgovara sama sa sobom.

  avatar

  23.06.2007. (14:23)    -   -   -   -  

 • Mr. Bin Mrtav Ladan

  znaš care, sa seljoberima se razgovara 'nako da te mogu razumjeti. NIJE ono "pito" bilo slučajno, jer ništa nije slučajno. A tebe shvaćam, nije lijepo na svom blogu gledati kako se pljuju obožavatelji/ke koji/e ti se uvlače u dupe, pa ma kako ono pametno izgledalo. jebiga, sve su guzice iste, svaka od njih samo smrdi, ništa više (niti manje). btw - jebeš babu.

  avatar

  23.06.2007. (14:29)    -   -   -   -  

 • Baka

  Ne, nego jebeš si mater.

  avatar

  23.06.2007. (14:44)    -   -   -   -  

 • Mr. Bin Mrtav Ladan

  vidiš, kad se nekoga pametno povuće za jezik:

  nestane sve te čarolije
  ona je opet, kao prvo
  (ne malo drvo) nego
  obična, jadna, mala,
  neotesana baka.

  (ili djedica, svejedno)

  avatar

  23.06.2007. (14:54)    -   -   -   -  

 • Baka

  Kao da si ti imun, Franz.

  avatar

  23.06.2007. (15:00)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Njofra, ti znaš da ja volim neznance, ljubitelje opusa dr.Franje Tuđmana i pelivane svih vrsta, ali, znaj jednako tako da ne samo da volim, nego sam naprosto slab na svoje drugare Patologe; budući da je Baka zaštićena zakonom kao prautemeljiteljica te institucije, na ovome je blogu kao u Crkvi ili na srednjovjekovnom sveučilištu: jednostavno, u azilu! I tu joj se ne smije ništa dogoditi. Zato...Ako želiš boraviti na Vaseljeni, a ja ne vidim zašto ne bi, nemoj ni u ludilu skakati po glavi nikome s Patologije, jer nam je budala ionako pun kurac. Prevruće je da se o tome dalje razgovaramo. Lijepo me ovdje pohvali, Baku poljubi i sve će biti O.K.!

  avatar

  23.06.2007. (15:10)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Ajmo društvo od početka.
  Molio bih cijeli ovaj vreli svijet da se danas ne svađate.

  avatar

  23.06.2007. (15:11)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Otpor
  Da, i mene je pridobio tom ljudskošću...hah, stavio sam Arcade Fire, počinje 'Intervention': velika, ogromna pjesma...
  Tomica je izvrstan. U ovom isprepadanom, fake Zagrebu, gradu lažnih emocija i laži da išta osjećamo, netko pjeva otvoreno, bez poze, iskreno, ali s jasnom sviješću o prijetvornosti ambijenta u kojem se to pjesništvo zbiva; gledaj recimo što on radi:

  OBAVIJEST

  Stari, moram te obavijestiti da sam kupio bormašinu.
  Nikad mi nisi dao da baratam opasnim spravama. Ja sam držao šlauf-vagu, čistio šutu, asistirao primjedbama. Ti si bušio, mjerio, zidao, žbukao, postavljao pločice, brodski pod i parkete. Međutim, ja sam te uvijek pažljivo promatrao i sada, premda sam u gadnom zaostatku, brzo učim: za prvu sam sliku unakazio zid na tri mjesta, za drugu dvaput a otad uglavnom bušim otprve.

  Naime, Čadež kao da razgovara s ocem prisnom, naknadno, izgovarajući sve one riječi koje čovjeku padnu na pamet kad je već na stepenicama (mislim da je to kod Huxlleya, trepwerter ili kao nekako, te riječi koje nam na pamet padnu kad samo već na odlasku, kad je prekasno), ali, od te intimističke ispovijedi stvara ni manje ni više nego - oglas! Obaviještava oca da je usavršio ono što je od njega naučio, ali i nas da uglavnom buši otprve! Hoće kazati: imam ja jasnu svijest o ovom samoizlaganjum, o tome da je u Zagrebu the full monty nepriličan i nerazumljiv čin, ali, neka, ako vas već treba prenaraziti, zgranuti i šokirati - nevjerojatno je da je u Zagrebu 2007. intimistička poezija zapravo preuzela nadrealistički program! - a pritom i objasniti, učitnit ću to - kako ti Odmak kažeš ljudskošću.
  To je ujedno i indeks naše nehumanosti: našeg endemičnog, autohtnog agramerskog klajnbirgerskog pozerstva: govorio je kanonik Vramec za purere, prije dva stoljeća i više, nemajuć puno hvastaju se! To je taj mentalitet: hohštaplerski.
  Zato je ova poezija meni toliko iznenađujuća: napisati u Zagrebu vlastitom pokojnom ocu pjesmu koja priznaje:

  TI JEDINI

  Ja sam s dvanaest godina čvrsto odlučio
  da ću postati pjesnik.

  Ti jedini nikad nisi
  poljuljao moje samopouzdanje.

  pravo je čudo, socijalni presedan! Ta, zar nismo sve učinili da ga dekuražiramo!? Kaj bu on koji kurac pjesnik, kaj bi se ikaj drugo trebalo osim prodati još par tisuća kvadrata zemlje pod Sljemenom, koji kurac bi netko imao bilo kakvu drukčiju ambiciju u životu, pa bila ona i pjesništvo!? Ovaj grad treba uništiti, trebalo bi donijeti ogromnu lopatu s zatrpati ga zemljom Medvednice! Posljednje što čovjek može učiniti prije no što nas dobri anđeli unište, jest napistati par iskrenih, jednostavnih riječi bližnjima. I to je Tomica učinio.

  avatar

  23.06.2007. (15:33)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...