Komentari

bogslusadnb.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • očima vjere 07

    Ej Eckhart. Hvala na komentaru. Jel mi ime Mariela? Nije. Tebi Eckhart sigurno nije pravo ime.
    Na prvi mah podsjeća na filozofa, na drugi mah mi upadnu u oči zadnja 4 slova pa time lipše zvuči... your heart is in God's heart... in heart of God... God who is Love...
    A da sve ide Bogu... ide,ide...
    Ovih dana polažem i ja neki, svojevrsni 'ispit' pa me se siti u molitvi. thanks

    avatar

    22.06.2007. (12:51)    -   -   -   -  

  • Dado

    1 Ivanova 1,5b-7
    “Bog je svjetlo i nikakve tame nema u njemu. Ako tvrdimo da smo u zajedništvu s njim, a živimo u tami, lažemo i ne postupamo prema istini.”
    “Ali ako u svjetlu živimo, kao što je on u svjetlu, u zajednici smo jedan s drugim, i krv nas njegova Sina, Isusa, čisti od svakoga grijeha.”

    Ako smo u zajedništvu s Njim, onda postoji i zajedništvo svetih, prekrasno zajedništvo. Kada? Ne možemo govoriti o zajedništvu s Kristom a da nismo spremni vidjeti onog pored sebe. Lažemo, ne postupamo prema istini ako ne možemo vidjeti svoga brata i svoju sestru. Kakva je to ljubav? Kakvo je to zajedništvo? Kakvo je to svjetlo? Kome? Boga zavarati ne možemo, pa ni onoga tko čita Riječ jer on sve prosuđuje prema Pismu. Ako tvrdimo da smo u zajedništvu s njim tada živimo onako kao što je On živio, u zajednici smo jedan s drugim. Tada nas krv Isusa Krista, njegova Sina čisti od svakoga grijeha.

    To podsjeća na odu ljubavi gdje kaže: “Ljubav pokriva mnoštvo grijeha.” Ako nema ljubavi i zajedništva grijesi na drugima su uvijek užasni. Isti takav grijeh na meni je tako sićušan, gotovo da ni ne postoji. Gledajući onog pored sebe što mislimo kakav je on?

    Ljubav prašta mnoge grijehe. Kada nekoga doista ljubite tada ne da ne vidite taj grijeh ali možete prijeći preko njega. Ali ako ga ne ljubite taj grijeh postaje planina i ne možete nikako prijeći preko njega.
    Amen

    1 Ivanova 1b-2
    “Ali ako tko i počini grijeh, imamo zagovornika kod Oca: Isusa Krista, pravednika. On je žrtva pomirnica za naše grijehe; ne samo za naše nego za grijehe svega svijeta.”

    Želi li tko Isusu izraziti ljubav, zahvalnost, zahvaliti mu za prijateljstvo s njim, za mir, za tu zajednicu koju ima, za zajedništvo, koinoniu? Isus Krist je dragovoljno postao ta žrtva za nas. Što ćemo mi njemu učiniti za uzvrat? On je naša žrtva pomirnica. Hoćemo li i mi dragovoljno sebe prinijeti na žrtvu kao izraz zahvalnosti za ono što je Isus učinio za nas?

    1 Ivanova 2,9-10b
    “Tko tvrdi da je u svjetlu, a mrzi svoga brata, u tami je sveudilj. Tko ljubi svoga brata, stalno je u svjetlu,..”

    Stara zapovijed: tko ljubi svoga brata stalno je u svjetlu. Ljubite se međusobno jer po vašoj ljubavi svijet će upoznati da ste uistinu moji učenici.

    1 Ivanova 2,10b-11
    “… i u njemu nema sablazni. Ali tko mrzi svoga brata, u tami je; on živi u tami i ne zna kamo ide, jer mu je tama zaslijepila oči.”
    Sada valja otvoriti svoje srce Gospodinu i reći: “Gospodine, tu sam, ti me poznaješ, ti ispitaj moje misli, ispitaj moje putove, istraži moje srce.”

    Ovako je David molio. Neka to bude molitva i svakoga od nas: “Istraži me i ispitaj me idem li možda putem pogubnim. Dovedi me natrag na prvi put.” . A pravi put je uvijek ljubav.

    Kada gajimo i njegujemo ljubav tada će doći i ono drugo. Ako smo u stanju ljubiti braću, onda ćemo biti u stanju ljubiti i neprijatelje. Zašto? Zato što je i neprijatelj potencijalno Božje dijete, jer je izgubljen kao što smo i mi bili prije nekoliko mjeseci ili godina. Ako ga ljubiš pokazat ćeš mu Božju ljubav.Jer ti u sebi nemaš sposobnost ljubiti. Ljubav Božja je u tebi izlivena je po Duhu Svetome. U nama ima grijeha. Priznajmo svoje grijehe, dođimo k svjetlu i ljubimo jedan drugoga. Živimo život koji će biti sličan Kristovom i na Njegovu slavu.

    Amen.

    avatar

    25.09.2007. (20:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...