Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • triton

    Sto ne komentirate Jajce valjda muslimani nesme spomenit Ajvatovicu jer znaju da su prije rata više u Jajce hodočastili svetom Ivi nego što su i znali za Ajvatovicu

    avatar

    28.06.2007. (15:28)    -   -   -   -  

  • Šarka

    Muslimani na ovim tekstovima koji se odnose na vašu vjeru ne komentarisu nista lose jer imaju obzira prema vašoj vjeri, ali imajte i vi obzira prema našoj vjeri. Ajvatovica je bila svetište-dovište bogumila i krščana i prije prihvatanja islama na ovim prostorima, samo je tada na Ajvatovici bilo više od 70 mjesta na kojima se molilo bogu. Kompletan prostor je od vajkada bilo mjesto gdje su stanovnici ovih krajeva dolazili i od boga tražili milost i pomoć, pa je tako i Ajvaz dedo upravo na jedno od tih mjeta odlazio i 40 jutara klanjao. Širi prostor Ajvatovice iskljucujuci Ajvaz dedinu stijenu su pohodili i krščani samo što je ta tradicija prestala. Ništa tu nema loše. Šta je loše u tome što je i u Međugorju većinu crkava gradio Semin Rustempašić iz Odžaka kod Bugojna uz nadzor arhitetka i sveštenika.

    avatar

    01.07.2007. (21:14)    -   -   -   -  

  • Maxxx

    Šarka, na prostorima Bosne nikad nije bilo bogumila, to su samo optužbe papaka sa zapada. Bili su pravovijerni "bosanski krstjani"-šizmatici!!!

    avatar

    21.07.2007. (14:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...