Komentari

minimaxine.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Majstorica s mora

    Zar nisi rekla "u hlad", pa gdje si otišla po ovakvom vremenu?
    Ja od jutros gledam sunce kako prži i sve se razmišljam kako bih se trebala spustiti do mora, konačno krenuti, pa makar sat vremena...a ne da mi se iz rupe proviriti...

    avatar

    22.06.2007. (10:00)    -   -   -   -  

  • da sam mudra

    Skitnice ! Jel' ovo brod ? Sutra ću i ja otići do nedilje uvečer, nadan se brodićen...

    avatar

    22.06.2007. (12:08)    -   -   -   -  

  • čiovka

    A ja u nedilju odlazin.......ej, mimoić ćemo se....ok onda se čujemo tamo u sridu, četvrtak!!!!!!

    avatar

    22.06.2007. (13:13)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Mah....mah...dobro se provedi....i sjeti se nas koji radimo.....mah..mah

    avatar

    22.06.2007. (16:09)    -   -   -   -  

  • između jave i sna

    neki i rade ;) :P

    avatar

    23.06.2007. (10:25)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    @majstorice, ja s mora utekla u debeli, šumski hlad :-). Ni mrdnula nisam kad je more u pitanju, ali -vinodolsko zaleđe, pa u brdo do Liča/Fužina...eh, na taj mamac se uvijek ulovim. Zbog ove moje svojeglave mačke Tonke svi izleti su jednodnevni, ne želi ni čuti za opciju stan & hrana kod mojih, kat ispod! Ima 2 i pol godine, do sada nije toliko komplicirala, ali jučer je izvela predstavu s kukanjem i plakanjem kad je vidjela da se spremamo (nemam pojma kako je skužila da idemo negdje malo dalje od Bille!), a navečer se durila u ružmarinu i jedva smo je nagovorili da dođe doma... Ništa od ljetovanja ove godine. Pojela bih se živa misleći na nju, mada se po cijele dane izležava u vrtu kad smo tu, samo se navečer udostoji uvaliti u krevet.
    Eto, tek toliko da znaš što te čeka sa onim malim slatkišem ;-))).

    @mudrice, je, brod je, ali nije moj, samo mi je bio jako sladak. Nov novcat, sav kao od šlaga, stajao je na prikolici i čekao more. A tendu sam vam stavila zbog one zapovijedi ;-).
    Toćaj se i za nas neutoćane, vidiš koliko nas ima :-D!

    @čiovka, hi, hi, nema šanse da se mimoiđemo...eto mene k tebi ;-)))

    @suncokretić, vidiš da nisam lagala kad sam napisala da se vraćam odmah! Bila sam prije tu nego tamo, solidarna s vama koji radite :-)))... Kad smo već kod posla, pitala bih te nešto u vezi moje orhideje (phalaenopsis), pa kad nađeš vremena... Imam je od 12. mjeseca, kad je ocvala odrezala sam grančicu onako odokativno i uspjelo je. Procvala je nanovo i to na dvije grane, sada se cvjetovi pomalo suše i ne znam što i kako dalje. Inače nemam sreće s cvatućim zelenjem, ali ova mala izgleda prilično zadovoljna i želim joj pomoći da procvjeta još koji put. A koga pitati nego cvjetić-suncokretić ;-)))

    @maslačkica, auh, po ovoj vrućini...nije ti lako, znam, zato sam i stavila ovu brodsku tendu na blog ;-). Da te utješim, ja se spremam u akciju čišćenja, kuhanja, pečenja...pih i praznici kad si domaćica, tu ni tenda ni klima ne pomažu...a ni blizina mora. Jučer je bila takva gužva na cesti do Crikvenice da mi je more prisjelo. Čekam deveti mjesec, to je moj termin za morske akcije...LLOLL, ne zove se uzalud bablje ljeto...

    avatar

    23.06.2007. (12:22)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Ostavi se čorava posla...mislin na čiščenje, peglanje..... ja neku večer raspalila klimu, peglala, pa to je za ubit nekoga........peglan samo ono najhitnije. Tonku utrpaj u košaru i vuci sa sobon. A šta se gužve tiče... mogla bi sad ovde kod tebe cili post napisat.... tribaš doć u Trogir i vidit šta je gužva.....kolana prema Segetu......kolona prema Splitu......kolona prema Arbaniji......kolona prema Okruku.....Znan da je vjerovatno nerazumljivo.... ali opće ludilo....a kuća skoro u središtu zbivanja......siden na balkon i samo gledan.... pa kad upali zvizdan... svi ludi....a to je još i dobro.....a hitna kad triba proć, ajme cirkusa!!!!! .....vatrogasci.....pa pusti kamioni, autobusi.... Šta san ti rekla cili post!!! A kroz Grad... ovi turisti ka muve bez glave....meni vruče...priša mi je... a oni s noge na nogu...ma razumin ja njih... boli njih uvo za nas.....ali meni je vručeeeeeeeeeee!!! A triban spizu obavit, račune platit..... Ej opet ja zapizdila, sorry!!! Ali ove gužve me satiru!!!!!

    avatar

    23.06.2007. (14:40)    -   -   -   -  

  • milko

    Ako se zove bablje ljeto, kad se kupaju stariji muškarci? :-)))

    avatar

    23.06.2007. (14:43)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    pa di si,nije to odmah

    avatar

    23.06.2007. (15:11)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    @čiovka pa ti i ja k'o da pričamo telefonom, ja tebi ćakulu tamo, ti meni ćakulu 'vamo...
    Peglanje...wtf?! is peglanje? Ja sam u Društvu za borbu protiv peglanja na peglu ;-))). Mužić je premlad za košulje, ja isto, nespeglani ručnici su odličan piling...ma ke peglanje, daaaaaj...
    A vaše gužve, uh. Pred par godina baza nam je bila Split, ali smo svaki dan išli na izlete ili prema Trogiru ili prema Omišu...e ne znam što je gore!!! A auto bez klime... Jedino po samom Trogiru nije bilo gužve, ma ni žive duše na onom trgu ispred katedrale.

    @milko!!!Pa ti još imaš blog!!! Stavi nam bar nekakvu muziku :-))))))))...
    Odgovor na pitanje: RIJETKO!!!

    @fizikalac, LLOLL, da di sam...do sada kod tebe, ruka me boli od dovođenja miša tamo gdje treba...a uopće nemam miša ;-))))))).
    Dao si mi posla i inače u životu, nabavila sam staklenke, sve vrste šećera i ostale elemente za višnjevaču i orahovaču, još sutra na placu po višnje i sve stavljam na blog -zahvaljujući tebi, pusa unaprijed!
    Jučer sam bila u šumi, jela pečenu srnu i mislila na tebe i Kenguura pa će i to na blog čim alkoholiziram višnje & orahe. Mmm, srna je bila bolja i od bureka i od ćevapa ;-)))

    avatar

    23.06.2007. (16:44)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    E baš si me lijepo prestrašila...čitam tvoj odgovor i pomislim kako sam maloprije dogovarala da bi bilo lijepo uzeti sljedeći tjedan neki dan odmora i otići na 3-4 dana na more, i onda se zapitah: a što ću s ovim malim? On doduše ne bi negodovao (jer ne zna gdje mu je glava) da ga odnesem mami, ali strah me je da joj ne zbriše iz vrta na cestu ili da ga neko ne uzme, ne može ona dežurati nad njim cijeli dan...a i možda bi se privikao kod nje, pa ne bi htio kući...joj problema, već mi je život okrenuo naglavačke u kući...

    avatar

    23.06.2007. (16:53)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    I ja sam pravio visnjevacu i orahovacu sad kad sam se vratio iz Hr.
    Visnjevacu sam pravio sa RUMOM i visnjama sa malo vanili secera
    Toliko je dobra da je zena navalila pojede sve visnje a ja popi rum :)))
    Orahovaca jos stoji dok se popije sok od bazge :)

    avatar

    23.06.2007. (17:34)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    @majstorice, u lijepoj smo kaši ;-). Užasavam se ceste, ovuda prolaze autobusi i sva ostala čuda sa 150 na sat...što da ti kažem, još lani sam imala Tonkinu seku Točkicu, više je nema... Kad sam našla njih dvije, imali smo 4 mace, sad su žive samo ova moja i mamina, kvragu i cesta. Obožavam životinje, oduvijek imam zoološki vrt ali koštaju me živaca... A opet, tako su neodoljivi da uvijek popustim...i psima i mačkama i kornjačama i ptičicama i... eh, sad znaš da nisi najgora sakupljačica siročića u gradu ;-)))

    avatar

    23.06.2007. (17:44)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    @Kengi, kakvo je to ljenguzenje kod tebe, kad god dođem prijeti mi onaj kolač...sve drugo još kako-tako podnesem, ali kolač...grizem naještaj, ne mogu više smislit UN ni bilo koju dijetu... Ni jučer nakon srne nije bilo slatkoga, ne'š ti takvog blagdana. A ovo s rumom bi isto trebalo napraviti, samo ne znam ima li još višanja na placi, malo sam zakasnila. Koliko ruma i šećera ide u kilo višanja? I ja bih pojela samo njih, kao i tvoja žena ;-)))

    avatar

    23.06.2007. (17:55)    -   -   -   -  

  • greentea

    a, vidim uživa se. ali, žene ne bi bile žene kad ne bi usput malo i kukale. joj, i ja sam pomislila da je to tvoja brodica i već sam te vidjela na njoj u nekoj ležaljci kako drijemaš na ugodnom maestralu! a, brodica se fino malo ljuljuška tamo-vamo....eh...ah...:))))
    (tlakićka uživa na moru. kaže da joj je super. ostaje neograničeno. dok god želi...na njenom mjestu, ja se ne bi vraćala do jeseni.)

    avatar

    23.06.2007. (18:59)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Ah, evo mene, nemo'š bez posla ni na blogu ;)))))) Dakle, orhideju presadi u veću teglu ali samo za broj veću!, nemoj joj dirati korjenje, neka viri van. Ako možeš pronaći zemlju za orhideje, kupi, ako ne, dobra je i za sobno cvijeće (po mogućnosti Florabella, meni je najbolja), nakon dva tjedna počni dohranjivati svakih desetak dana. I obavezno ju povremeno malo pošpricaj sa vodom, naravno ne hladnom nego sobne temperature. Otprilike je to to. Osobno iskustvo u uzgoju nemam. Ne vjeruješ? Ma, u kući skoro da i nemam cvijeća, nemam vremana za njega :))), ali zato onima u plastenicima ne fali ni kap vode ili dohrane.....Znaš onu narodnu: "U kovača nepotkovana kobila"
    Jesi se ti malo odmorila? I ja nešto ljenčarim u zadnje vrijeme....kao vruće je za nešto raditi.....

    avatar

    23.06.2007. (22:18)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    @greentea, ja spojila ugodno s korisnim pa uživam u kukanju ;-)))...uglavnom po kući, jer čim zatvorim vrata s vanjske strane kao da grom pukne u mene i sve mi je veselo. Isto važi i za blog, to mi je miljeno mjesto za izlazak, a i ne moram prolaziti proceduru šminka/frizura.
    Brodica me ljuljala dugo vremena, ali je otplovila dalje bez mene... Uff, da ne kukam opet, gledaj - ljulja, ne možeš ručati ni večerati bez da se isprolijevaš...vruće je unutra, vruće je vani...nema mirne, a kamo li puste uvale na Jadranu...ako ima jedra, a moja je imala, radiš cijelo vrijeme, natežeš konope, dižeš jedra pa ih brže-bolje spuštaš... Jesam nas utješila,ha?
    Tlakićki dakle pozdrav do jeseni, osim ako joj ove nesnosne gužve ne dignu tlak ;-)))

    @suncokretić, puno ti hvala i sorry što gnjavim! Puna mi je kuća onog "uredskog" zelenja, ali ova orhideja je jedna fina dama među tim divljacima, pa me malo zbunila. Ne čudi me uopće što doma nemaš cvijeća...e, da, ima i ona "U postolara šuplje cipele"... Što bih ja morala biti da prestanem misliti na hranu?! Naročito na kolače i torte! Nema tog posla...
    Ni ova vrućina mi ne smeta, naravno, ne radi mi se ništa živo od kućnih poslova, ali baš si mislim da bih mogla smutiti kakav brzinski biskvitić...tek toliko, za pod zub prije spavanja.
    Sparina popustila, mogla bi i pećnica malo u pogon ;-)))

    avatar

    23.06.2007. (23:45)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Sad bi ti pekla biskvit???? O, b(l)ože!!!! Ja sad ne bi pekla kolače ni da mi netko plati, a kamoli za sebe....svaka čast!!! Divim ti se, i nije čudno da moraš na dijetu. Sad sam shvatila! Ljenčine se manje udebljaju! Jer su lijene....ja sam se udebljala jer radim preko puta pekare, ne zato što sam vrijedna domaćica :))))

    avatar

    24.06.2007. (00:10)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Ej, stvarno ste makle!!!! Šta je popustilo... ovde i dalje vruće....koje pečenje....koji kolači..... a da mi zimnicu počnemo pripremat,,,,,orahovicu....marmelade....!!!!! ;-)))

    avatar

    24.06.2007. (00:26)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    @suncokretić, ha, ha, trebala bi vidjeti ovog mog mužića i mene oko 2-3 ujutro... bračne aktivnosti u punom jeku... ja miksam jaja, on pali pećnicu... i za pet minuta gotovi biskviti... LOL, LOL, nakon 21 godine non-stop zajedničkog života što da radimo u to doba noći?! Da nam je pekara blizu kao tebi, tko zna, ali mi moramo sjesti u auto, pa i godine su tu...evo, večeras me iznevjerio, morat ću sama izjesti sve biskvite. Sirotica ;-))))))))

    avatar

    24.06.2007. (00:31)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    @čiovka, sutra mi je dan od zimnice, sada hoću slatkoooo.... Kakvi su to blagdani bez slatkoooog...vratite mi Božić ili novogodišnji doček, bilo je svegaaaa, a nu sad ove ljetne fešte, osim sladoleda nema niš!!! A ča ti je sladoledić dva...mislim na Grandissimo ili sl., to mi nije ni za omrsit se :-(((
    Joj, da mi je blizu pekara, vidjele bi vi mene sutra na vijestima...s najlonkom na glavi, crna kronika...

    avatar

    24.06.2007. (00:43)    -   -   -   -  

  • greentea

    haha, svidio mi se tvoj kompromisni prijedlog u vezi matilde!! sad još samo da obrlatimo fizikalca...on će pasti na priču da će ući u ginesa kao jedini vlasnik gice s liposukcijom! on voli takve natjecateljske stvari!...ali, vidim da se treba čuvati i suncokretića! tko bi reko...tako nježan nadimak, a tako krvoločno stvorenje!:)))))))))

    avatar

    24.06.2007. (00:45)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Ma ja ne znan šta je s vama............@suncokretić na dalmoše misli.......ti na slatko..........a da, to ti je isto.........a da ja bacin koju orijntalnu ricetu.........ona tamo loži vatru sa bakalaron... e,dobra ideja....bakalar na razne načine.....bjanko..... na brujet..........na lešo.........Ma ko će se zajebavat sad sa bakalaron... ono močit...pa malo potuč itd.... Gren ča leć--;-))))

    avatar

    24.06.2007. (00:53)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    @greentea, ne znam, ne znam... Fizikalac ima previše navijača, morat ćemo smisliti drugu taktiku da spasimo trio MRK...da MRK... ;-)))))))

    @čiovka...vidim da sad ti radiš mah-mah...
    Ugodan ti odmor, drž' se digitalca :-)))

    avatar

    24.06.2007. (18:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...