Komentari

seaman.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • zovite_me_britni

    ne možeš a da u današnjem svijetu ne budeš materijalist!kako god bilo.. svugdje te napadaju zbog nečega! najvažnije je znati što i kada želiš i dal si to možeš priuštiti! svakoga zadovoljavaju neki drugi gušti! Treba biti slobodan i bez opterećenja život upotpuniti stvarima koje trebaš i želiš! kiss

    avatar

    20.06.2007. (14:42)    -   -   -   -  

  • pussy cat doll

    materijalisti smo svi, hoces neces!! al naravno, postujem sve i svakoga!! ali ne volim kada se namece tudi stav!!! pozz kiss ;)

    avatar

    21.06.2007. (22:15)    -   -   -   -  

  • štef

    U nekim Nike tvornicama zabilježena je 177(dobro ste pročitali) puta veća koncentracija od dozvoljene za ljudsko zdravlje opasnih tvari u zraku koji su udisali radnici.
    Ti isti radnici su nerijetko mlađi od 16 godina što je,kao što to svi znamo(nadam se) zakonski nedopušteno jer su djeca zaštićena od bilo kakve vrste rada po svim međunarodnim konvencijama. Nike,očigledno za te konvencije ne mari.
    Nike ne dozvoljava nadzor svoje proizvodnje od strane nezavisnih promatrača jer se zna što bi sve izašlo na vidjelo.
    Prosječna primanja radnika u Nike tvornicama su nedovoljne za pokrivanje životnih potreba, a tjedno se nerijetko radi i po 70 sati itd,itd...
    Dakle,po mom skromnom shvaćanju kupovinom Nike proizvoda zapravo se slažemo sa svime gore navedenim jer i dalje financiramo njihove aktivnosti. Stoga,možda oni i jesu broj 1 po kvaliteti,ali su i broj 1 po negativnim stvarima,barem kad je o proizvodnji takve vrste riječ.
    Nije isključeno da i neki drugi proizvođači rabe slične metode,ali za njih još ne znamo,ako i postoje. Stoga, ja za razliku od našeg sailora Rudija biram Lotto jer taj mali kosooki dječak koji radi za dva dolara tjedno smo mogli biti i mi.
    O krznu ne bih trošio previše riječi, apsolutno sam protiv te vrste eksploatacije životinja, a da nisam pobudalio ili skrenuo s uma možda će potkrijepiti činjenica da je upravo donesen zakon na razini EUropske unije kojim se izričito zabranjuje uzgajanje i ubijanje domaćih životinja radi izrade odjevnih i inih predmeta( naime,krzno mačaka,pasa i drugih domaćih životinja se često lažno etiketiralo i na taj način zarađivalo velike novce). Nije mi baš niti jasno kako netko tko ima ili je imao kućnog ljubimca-psa ili mačku može biti indolentan prema tim stvarima. Kao i u prvom primjeru sa kosookim dječakom,tako i ovdje možemo zamisliti našeg kućnog ljubimca ubijenog ne bi li se nekome oko vrata stavio komad krzna.
    A,do 2017. u civiliziranom svijetu u potpunosti će se zabraniti proizvodnja krzna i od ostalih životinjskih vrsta,ne samo od domaćih životinja pa ćemo možda one koji su za to vidjeti kako protestiraju na ulicama,iako se ne bih kladio.
    Vegetarijanstvo je mnogo kompleksnije pitanje koje zahtijeva puno prostora i vremena pa se ne bih upuštao u preopsežne diskusije na ovom mjestu,no spomenuti ću jedan primjer iz vlastite obitelji. Naime,moja nadaleko poznata baka Viktorija je jednom davno pojela odličan gulaš. Nikad bolji,reče.Onda je saznala da je to zapravo bilo mačje meso unutra pa joj je pozlilo i legendarni gulaš joj je doista prisjeo. Zašto nam prisjedne mačji ili pseći gulaš,dok nam je sasvim normalno pojesti svinjski ili pileći? Po čemu to jedna svinja zaslužuje biti smatrana 'se razme' hranom dok mačka,pas ili neka treća vrsta ne? Ako ćemo o inteligenciji,ni to ne pije vodu,jer je opće poznato da je upravo svinja najinteligentnija domaća životinja,inteligentnija od psa i mačke zajedno. A,i mnogi je imaju kao kućnog ljubimca. Uzgoj životinja radi mesa je jedan od najvećih zagađivača koji danas postoje,za 1 kilogram mesa je potrebno 150 puta više vode nego za jedan kilogram povrća npr,a dok više od dvije milijarde ljudi(a,i mi smo ljudi) nema dovoljno vode svaki dan samo za piće ,a da o ostalim potrebama niti ne govorimo,mi se razbacujemo jer 'gušti su gušti'. Ja nisam vegetarijanac jer nekih sastojaka neophodnih za ljudski organizam ima samo u mesu,no,pitanje je koliko je hranjivo meso koje mi danas jedemo. Ono što mi najčešće konzumiramo jest hrpa antibiotika i steroida kojima se životinje šopaju ne bi li u najkraćem mogućem roku bile spremne za klanje i prodaju. Riba,npr može akumulirati i do 6 milijuna(nije greška,milijuna) veću količinu otrovnih tvari nego što je količina u okolišu(moru ili jezeru ili rijeci) iznimno štetnih za ljudsko zdravlje. Pa je upitno koliko je i ona zdrava jer znamo što sve ispuštamo u mora i rijeke(ne netko drugi,nego mi,ljudi).
    Protivnik sam cirkusa koji koriste životinje u svojim točkama..da nisam jedini koji tako misli govori i podatak da je na području RH zabranjeno nastupanje takvim cirkusima. Nedavno je stopirana izgradnja dupinarija u Vodnjanu jer je zaključeno da bi u takvim uvjetima te životinje bile vrlo ugrožene pa će oni koji žele gledati skakanje dupina kroz vatreni obruč morati sreću potražiti negdje drugdje.
    Protivnik sam korištenja kozmetičkih i inih preparata koji obavljaju testiranja na životinjama,a da ni tu nisam baš pobudalio govori činjenica da je prije nekoliko tjedana službeno objavljeno od vodećih svjetskih znanstvenika da su ta testiranja nepotrebna i neopravdana budući se mogu obaviti na druge načine koji ne uključuju mučenja životinja. Za dvije godine stupa na snagu zakon(za cijelu EUropsku uniju) kojim će sva ta testiranja biti zabranjena pa moj skromni mozak zaključuje da nema razloga kupovati te proizvode koji će svoju mogućnost testiranja obavljati do zadnjeg dana. Opet, reći će neki,'gušti su gušti'...treba mirišati dobro...hebeš testiranja.
    Nisam pušač,ali kad bih nekim čudom i bio

    avatar

    22.06.2007. (02:21)    -   -   -   -  

  • štef

    ne bih kupovao cigarete Philippa Morrisa jer su isti dodavali aditive koji su izazvali ovisnost poput one o drogama,sve ne bi li natjerali ljude da ne prestanu pušiti već da se truju i dalje( i one oko sebe) puneći džepove multinacionalnim lopovima i kriminalcima(koji srećom moraju platiti odštete koje se broje u milijardama dolara).
    O COca COli i sličnim sraćkama ne treba niti govoriti(jučer su priznali da u Coca Coli ima previše benzena(a taj je kancerogen da ne može biti kancerogeniji) te da će ga izostaviti ubuduće(rekao bi pokojni Ivo Robić-Morgen).
    McDOnalds čiji(nadam se da ste imali prilike vidjeti te video snimke) pommes frittes i nakon 10 tjedana izgleda kao da je svježe ispečen(što li samo stavljaju unutra,to samo oni znaju) isto prepuštam onima koji vole dobru papicu.
    Ima toga još puno..a već smo 2:26..zora samo što nije.Stoga ću samo ukratko odgovoriti cijenjenim i dragim kolegicama komentatoricama bloga da treba biti slobodan i bez opterećenja život upotpuniti stvarima koje trebaš i želiš,ali ne ako time ugrožavaš prava i slobode onog drugog,a to se danas na žalost događa..jer lako je uživati i ne mariti nizašto kad smo mi subjekti radnje..ali,što kad postanemo objektima(ako već i nismo)? Nisam siguran da bi i dalje jednako pričali. I ,ne nameću drugi nama tuđe stavove,nego svoje. I,nadam se da se nekome ovo neće učiniti kao namentanje mojih stavova..jer mi to nije ni na kraj pameti...samo sam ukratko iznio svoje mišljenje o ovoj tematici. Buenas noches a todos:)

    avatar

    22.06.2007. (02:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...