Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Nataša

    Mogu li ti poslati pjesmu na mail balajbeg@inet.hr da mi kažeš svoje mišljenje?

    avatar

    13.06.2007. (14:27)    -   -   -   -  

  • bez nadimka

    Baretic- sigurno i zasluzeno. Sve ostalo je apsurd i neistinito. Koji Šalkovic? Moze li anketa koliko nacija poznaje njegov roman?
    Nazalost, neistiniti podaci.
    p.s. Po cemu je onda prvo izdanje naslova nekih faca vec odavno rasprodano????

    avatar

    13.06.2007. (16:29)    -   -   -   -  

  • goran

    Hej, pogledaj sajt www.knjizevnost.org
    Meni se uzasno svidja tvoj blog.. Mozemo li praviti neku saradnju? Mogu li ti objaviti koji tekst na knjizevnost.org? Makar staviti linkove?
    Bio bi zahvalan da mi se javis: gorankaranovic@gmail.com
    Pozdrav i
    Knjigoljupci, ujedinite se!

    Goran

    avatar

    13.06.2007. (16:31)    -   -   -   -  

  • dr. lebowski

    @bez nadimka - to su najprodavanije knjige po kisovoj anketi. Oni do podataka dolaze preko knjižara koje su tamo navedene. Možda knjižare lažiraju te podatke, a možda postoje i pisci čije knjige na policama tih knjižara nisu na istaknutom mjestu. Šalkovićeva knjiga je kao dobitnik VBZ-ovog natječaja štampana u velikom tiražu i po ekstra popularnoj cijeni, ne vidim razloga zašto ta knjiga ne bi trebala biti pri vrhu liste prodavanosti. A naša nacija (moj je površni i stereotipni dojam) u jednakom broju prepoznaje Šalkovića, Baretića, Biondićku (koja bi ih sve prešišala da je su je stavili u književnost umjesto u publicistiku) i Dostojevskog.

    avatar

    13.06.2007. (17:02)    -   -   -   -  

  • hybrid

    jel imaš ti živaca procitat 1700 stranica mojih sranja? i izbacit najdosadnije

    avatar

    13.06.2007. (17:27)    -   -   -   -  

  • psihoptice

    mislim da nije realno uspoređivati knjige koje su se prodavale na kiosku uz novine i one koje su se prodavale u knjižarama.

    avatar

    14.06.2007. (08:20)    -   -   -   -  

  • b.

    he, he slažem se s lebowskim, našoj je naciji to sve pod nazivnikom pisac: od biondićke do drakulićke i krleže. ipak, bilo bi jadno da su biondićkinu papazaniju stavili u književnost.
    bit će zanimljivo vidjeti koje su knjige najčitanije u knjižnicama kad zaživi taj zakon, vjerujem da šalković nije, mislim da u knjižnice ipak idu čitači, a da se knjige kupuju iz razno raznih razloga- ja ih npr. ne kupujem sebi, jer nemam novca, nego za poklon drugima (a to nisu baš knjige kakve inače čitam).

    avatar

    14.06.2007. (08:48)    -   -   -   -  

  • ups

    lebowski je očito lagao kad se hvalisao da mu je zbirka rasprodana

    avatar

    14.06.2007. (09:05)    -   -   -   -  

  • dr. lebowski

    Nisam se hvalisao, samo sam dao ekskluzivne informacije. Ali narod ko narod, čim mu nešto pokloniš, pomisli da je varka. Ljudi nemaju dovoljno dobro mišljenje o sebi, misle da ništa ne zaslužuju pa su skeptični. Moljac, počni pripremati novu strategiju, pitanje je dana kad će drugo izdanje izaći is tiska...

    avatar

    14.06.2007. (10:53)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    lebe, ne kužim, o kakvoj strategiji pričaš?
    što se mene tiče, želim ti još bar deset izdanja. nažalost, time zbirka neće dobit na kvaliteti

    avatar

    14.06.2007. (11:35)    -   -   -   -  

  • dr. lebowski

    Ma mislim na precijenjenost. Ukazao si mi veliku čast prozvavši me precijenjenim, pa makar i u fanzinu, jer do mene još nije doprla informacija ni da sam cijenjen. Što se kvalitete tiče, mislio sam da smo to razjasnili. Premalo je kupaca čija je definicija kvalitete poput tvoje. Od njih se nitko neće leba najest.

    avatar

    14.06.2007. (12:06)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    ne Lebe, ukazao sam ti čast prozvavši te piscem :-))
    što se tiče leba (malo l), ponovit ću ti svoj dobronamjerni savjet (a kojega si krivo shvatio): ako ga se želiš najest od pisanja, prihvati se pisanja za TV (scenarij kakve humor.serije)

    avatar

    14.06.2007. (12:18)    -   -   -   -  

  • dr. lebowski

    Dobro, ti si knjiški moljac pa misliš da je čast nekog prozvati piscem. Inače, pisanje scenarija je krvav posao, pa je i lova bolja. Ali da se i od knjiga zaraditi pristojan džeparac. Naravno, ako pišeš dovoljno nekvalitetno.

    avatar

    14.06.2007. (12:27)    -   -   -   -  

  • anonimac

    Nije dr.l. lagao, ova anketa ne obuhvaća sve knjižare, pa time ni konačan broj primjeraka, ovo je malo obimniji "uzorak za analizu", a i kisove ankete su oduvijek sumnjive, neki čudan sistem imaju. uglavnom to nije konačan ni točan broj.

    avatar

    15.06.2007. (10:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...