Tuna je super samo mi je malo zez što je dosta kalorična, a ja kao pazim na to, koliko već mogu, ali sam recept je privlačno jednostavan i vjerujem da je odličan. Probati ću nešto slično prvom prilikom. Pozdrav.
09.06.2007. (22:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Baci pogled vjeverice možda će te zanimati Tridesete obljetnice skoro se i ne sjećam, ali ne bih rekao da je bilo tako strašno.
u svibnju ove godine, u Hrvatskoj su osnovana dva nova conviviuma (udruge), što zajedno sa već postojećim istarskim stvara pretpostavku za osnivanje nacionalnog Slow food ureda, svojevrsnog koordinacijskog centra za zemlje bivše Jugoslavije. Slow Food je međunarodna udruga koja promiče kulturu hrane i vina, ali također brani bioraznolikost hrane i poljoprivrednih proizvoda širom svijeta. Protivi se standardizaciji okusa, brani potrebu konzumenta za informacijom, štiti kulturne identitete vezane uz hranu i gastronomske tradicije, čuva tehnike uzgoja i prerade hrane nasljeđene iz tradicije i štiti domaće i divlje životinjske i biljne vrste. Kao dio svojih ciljeva, pokret spore hrane pretvorio je staru Fiatovu tvornicu u Torinu u veliki sajam hrane nazvan Salone del Gusto koji se održava po nekoliko dana svakog drugog listopada. Pokret spore hrane ima 83000 članova diljem svijeta i urede u Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, SAD-u, Francuskoj, Japanu i Velikoj Britaniji.
„Međunarodne vijesti za voditelje convivia“ New Convivia
Croation Fishermen Join the Network In Genoa during Slow Fish (May 4-7), two Croation convivia were established: Slow Food Unije and Slow Food Zagabria. The first was opened by the fishermen of Unije island, a strip of land covered by Mediterranean maquis that envelops the centuries-old olive trees there. Neither cars nor mopeds are allowed; all the island’s inhabitants have chosen to get around solely on foot or bicycle.
Otkud sad kolači? U mojim sjećanjima, te babe trže sir. :)) A ak' se baš 'oćeš udat' za danieldejluisovsko-izgledajućeg Irca... Hmmm, mogu ti preporučiti bilo kojeg od trojice koje sam uspjela snimiti u ove četiri i kusur godine. :)))
14.06.2007. (20:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ma to sam bezveze rekla, ipak ja sretno pripadam drugome. Ima i sirnih baba uz cestu, ali kolačare su unutra, kad se prijeđe onaj drveni nadvožnjak, kod ulaza u sam park. Imaju prave drvene štand-kućice.
14.06.2007. (22:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pandaa
Žao mi je što nisam tvoje avanture o kuhinji čitao prije.Ako si tic tacu dala 5 zbog konobara,onda je to malo čudno!Od sveka onoga što si pojela on ništa nije napravija! Valjda se ide u restorane radi dobre spize a ne konobara!I tribala si malo bolje obrazložiti svoje mišljenje glede piva!
22.03.2009. (10:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mojobrok
Tuna je super samo mi je malo zez što je dosta kalorična, a ja kao pazim na to, koliko već mogu, ali sam recept je privlačno jednostavan i vjerujem da je odličan. Probati ću nešto slično prvom prilikom. Pozdrav.
09.06.2007. (22:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gurwoman
ma nijeee baš tak kalorična, pogotovo kad odvojiš čisto meso... ali je zdrava! samo reci "da" tuni. pozdrav i tebi.
09.06.2007. (23:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brza
moram stavit komentar na ovu zadnju sliku :) :) :)
10.06.2007. (21:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Homoblogija
Baci pogled vjeverice možda će te zanimati
Tridesete obljetnice skoro se i ne sjećam, ali ne bih rekao da je bilo tako strašno.
u svibnju ove godine, u Hrvatskoj su osnovana dva nova conviviuma (udruge), što zajedno sa već postojećim istarskim stvara pretpostavku za osnivanje nacionalnog Slow food ureda, svojevrsnog koordinacijskog centra za zemlje bivše Jugoslavije.
Slow Food je međunarodna udruga koja promiče kulturu hrane i vina, ali također brani bioraznolikost hrane i poljoprivrednih proizvoda širom svijeta.
Protivi se standardizaciji okusa, brani potrebu konzumenta za informacijom, štiti kulturne identitete vezane uz hranu i gastronomske tradicije, čuva tehnike uzgoja i prerade hrane nasljeđene iz tradicije i štiti domaće i divlje životinjske i biljne vrste.
Kao dio svojih ciljeva, pokret spore hrane pretvorio je staru Fiatovu tvornicu u Torinu u veliki sajam hrane nazvan Salone del Gusto koji se održava po nekoliko dana svakog drugog listopada.
Pokret spore hrane ima 83000 članova diljem svijeta i urede u Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, SAD-u, Francuskoj, Japanu i Velikoj Britaniji.
„Međunarodne vijesti za voditelje convivia“
New Convivia
Croation Fishermen Join the Network
In Genoa during Slow Fish (May 4-7), two Croation convivia were established: Slow Food Unije and Slow Food Zagabria. The first was opened by the fishermen of Unije island, a strip of land covered by Mediterranean maquis that envelops the centuries-old olive trees there. Neither cars nor mopeds are allowed; all the island’s inhabitants have chosen to get around solely on foot or bicycle.
Važnije domene vezane uz ovu temu: www.slowfood.com / www.haron.hr , a uskoro i www.slowfood.hr
12.06.2007. (09:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZaraZna
Otkud sad kolači? U mojim sjećanjima, te babe trže sir. :)) A ak' se baš 'oćeš udat' za danieldejluisovsko-izgledajućeg Irca... Hmmm, mogu ti preporučiti bilo kojeg od trojice koje sam uspjela snimiti u ove četiri i kusur godine. :)))
14.06.2007. (20:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gurwoman
Ma to sam bezveze rekla, ipak ja sretno pripadam drugome. Ima i sirnih baba uz cestu, ali kolačare su unutra, kad se prijeđe onaj drveni nadvožnjak, kod ulaza u sam park. Imaju prave drvene štand-kućice.
14.06.2007. (22:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pandaa
Žao mi je što nisam tvoje avanture o kuhinji čitao prije.Ako si tic tacu dala 5 zbog konobara,onda je to malo čudno!Od sveka onoga što si pojela on ništa nije napravija! Valjda se ide u restorane radi dobre spize a ne konobara!I tribala si malo bolje obrazložiti svoje mišljenje glede piva!
22.03.2009. (10:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...