Komentari

mama003.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • klodica

    Ne mogu dati savjet jer nemam dijece ali mislim da dijete ne bi trebalo biti tako vezano samo uz jednu osobu...to nije dobro, no to je samo moje mišljenje :) Mislim da Ti znaš najbolje za svoje dijete.

    avatar

    08.06.2007. (15:03)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Odeš na put i vratiš se za sedam dana kao što si i obećala. To je najviše što dijete može dobiti od roditelja. Emocionalno osamostaljivanje i izvršenje obećanja. I Klodicina primjedba je na mjestu, kakvo vezivanje za jednu osobu i to sad!!

    avatar

    08.06.2007. (15:43)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Imam gorko iskustvo.....MOg Buntovnika do dvije godine nikad nitko nije stavio spavati osim mene. Bila sam s njim 24 sata dnevno.....onda je došao rat, bili smo kod tete u Zg, Na jedan dan i noć sam ga ostavila s njom (jedino s njom je ponekad ostajao sat-dva) i otišla u svoj grad. Kad sam se vratila, drugi dan.....ignorirao me. Doslovno je pored mene prolazio kao da ne postojim. Srce mi je pucalo! Do navečer. Nosila sam ga spavati i pitala zašto se ljuti na mene. Rekao je: Ti si otisla i mene ostavila! Oprosti mi je nakon toga, naravno, mala djeca kratko pamte, ali, kad se toga sjetim, i danas, nakon 16 godina, krenu mi suze. I zato svima savjetujem da navikavaju djecu odmalena na odvajanje, jer kad-tad se moraju naviknuti. Slažem se sa Ljeljom. Bitno da se vratiš. Možda da ga postepeno navikavaš...da prespava kod nekog od povjerenja, nekog koga voli....ali mu objasni da ćeš doći... pozzzz!

    avatar

    08.06.2007. (18:06)    -   -   -   -  

  • katrida

    ............ako dijete ima dobru skrb, a ima ,jer nebi razmišljala o putu da se nema ko brinuti o njima, dobro je da se navikne na odvajanje........ja nažalost ne radim i sinovi su vezani za mene, veliki je bez problema odselio- što pokazuje da ni ta vezanost nije neka prepreka za zdravo odrastanje...........mali je četvrtaš i teško mu je palo odvajanje ova 4 dana od njegovog žiota i mene, a i mene je satra svojim plačom preko mobitela, a kako smo svi različiti, ti trebaš odlučiti hoćeš li moći podnijeti tako dugu odvojenost od kraljevića....

    avatar

    08.06.2007. (22:21)    -   -   -   -  

  • Jana

    Ja ću možda zvučati grubo, ali ovo je savjet mame i kolegice: ako ti se ide, idi! Dijete će lakše preživjeti par dana bez tebe i kasnije s tobom sretnom zadovoljnom i punom dojmova nego da tih par dana osjeća kako ga podsvjesno smatraš preprekom. Naravno da ti to nećeš zbilja misliti, ali podsvijest je jaka.
    Da ti misliš kako će njemu biti loše ili da neće biti dobro zbrinut, ne bi ni željela ići.

    avatar

    08.06.2007. (23:39)    -   -   -   -  

  • Mama prije svega...

    Ja sam, eto, vrlo rano krenula s vježbanjem. Domić već spava vikendima kod baka jer ja vikendom radim. I nema problema, možda zato što je već sa 10 mjeseci spavao kod baka. A možda imam i sreću da je takav prilagodljiv... ali, mislim da ipak ima neš u tome da smo rano krenuli s prilagođavanjem...tako da se nadam da u budućnosti neće biti problema. Naravno, kad me vidi da izlazim iz stana, i on plače, ali ubrzo to zaboravi i igra se s bakama/tatom/tetom/strikom... Pusa i sretno!

    avatar

    09.06.2007. (15:28)    -   -   -   -  

  • sesrušina

    baš kad mi je malac bio kao tvoj, pustili smo ga sa bakom i didom koji ga inače čuvaju, 7 dana na ljetovanje jer smo mi crnčili cilo lito. To je bila greška godine. Otišao je dobre volje ali kad se vratio nismo ga mogli dovesti u red misec dana. Ima nešto zeznuto u tom periodu...

    avatar

    11.06.2007. (17:55)    -   -   -   -  

  • gocet

    Ovo nije dug period, da sam u mogučnosti ja bih otišla, naravno ako sam sigurna da će se dobro brinuti za nj. Moj straiji sin ide u prvi razred, nije plakao prvi dan u školi a sad evo dva tjedna pred kraj škole, ljuti se i plače kad ide u školu. Muž i ja se svim silama trudimo dokučiti o čemu se radi ali ne ide! Jedava je muž izvukao danas neku priču o sličicama i svađi u razredu. Klinci su zaista ponekad nedokučivi a ponekad ih čitaš kao otvorenu knjigu! :)

    avatar

    13.06.2007. (23:10)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    ne znam kako ću ja uskoro reagirati kad bude mojo kraljević u pitanju, ali znam po sebi i mojim roditeljima da ssu me jako rano počeli ostavljati kod bake.. vikendima.. i sl.. i uvijek mi je bilo i kasnije normalno da oni idu jer sam znala da će se vratiti... i to bi bio i moj izbor za moje dijete.. vratit ćeš se i to će mu biti potvrda da da nisi iznevjerila i napustila.. a malo će biti tužan kad odeš.. pa i svi smo mi takvi na rastancima..

    napokon sam ostala uporna pri učitavanju stranica pa me evo i da ti veliki osmijeh ostavim.. nadam se da ću uspjeti češće navratiti..

    pozdrav ti veliki ostavljam

    avatar

    14.06.2007. (21:41)    -   -   -   -  

  • trill

    Uf, nije ti lako. Znam da nije.... Ne znam uopće što bi ti savjetovala. S jedne strane taj dan kad ćeš negdje morati otići će ionako vjerojatno brzo doći, ali s obzirom na tu njegovu fazu mama i samo mama...a opet, nije ni dobro da je toliko vezan za tebe.
    Probajte vježbati, ako još ima vremena (prilično kasno sam došla na ovaj post). Ono, da te nema par sat, pa poslijepodne, pa malo duže...

    avatar

    15.06.2007. (11:50)    -   -   -   -  

  • san

    po meni je to trenutak kada se u filmu dogodi preokret, ja mislim da bi trebala otici, tebi ce biti tesko, tati i ostalima u kuci ce biti tesko, sinu ce biti tesko, ali kad se vratis za vjerovati je kako ce vam svima biti bolje, odnosno lakse :) malisa ce se do tada priviknuti da mama ne moze uvijek biti uz njega...

    avatar

    15.06.2007. (16:36)    -   -   -   -  

  • Pegaz

    Vračam se godinu unazad. Prvo duže odvajanje bilo je ljeto. Otišli smo na more i ostao je sa didom i bakom tjedan dana. meni je bilo teže nego njemu. On se nakon nekog vremena navikao da nisam tamo, istina, nije htio niti pričati samnom, ali bilo mu je ok! Cijelo jleto je bio na moru, a ja sam dolazila svaki vikend. jednom nisam mogla doči, i nismop se vidjeli 2 tjedna. to je bilo najduže što ga nisam vidjela i preživjeli smo. ja tebe, on bez pol frke. A kad sam došla? Možda 15 minuta je bio naduren, a onda koda nisam niti odlazila! To je moj primjer, no djeca su različita i reagiraju različito. Slažem se sa Trill, pretjerana ovisnost nije dobra, pa niti kao prisnost djeteta i mame.
    Uštekana mama

    avatar

    15.06.2007. (23:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...