Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • šima

    ovo je samo jos jedan razlog da poklonim svoj gls na izboru sdp-u.

    avatar

    07.06.2007. (16:31)    -   -   -   -  

  • Anonimac

    >a prvi pogled čini se da je sve u redu, jer država će plaćati troškove. I tu dolazimo do problema. Kao prvo, nigdje ne možete naći koliko košta studij jednog takvog studenta. Iako se trubi na sva zvona kako su javne financije transparentne, tog podatka nema.

    Ajme CNN, pa ti si beskonačno zao i na granci da ti napišem "glup ko k*". Pa fakulteti dobiju novac iz proračuna (+lokalno) na konceptu broju studenata X iznos u KN (plus novac za ostale troškove na drugoj računici) I ono što sad piše u natječaju da će država financirati i ove studente na istom principu, tj. da to neće pasti na trošak lokalne uprave... I neće davati studentima džeparac, iako i za stipendije postoji pravilo koliko iznose za studente slabijeg financijskog stanja, plus ocjene itd itd...

    Ali ne, tebe ne zanima istina, ti si se umislio da ako ti je netko posalo ugovore za sunčani hvar si postao inteligentan i da o svemu možeš iznositi svoje mišljenje.

    Ma daj se skini s bloga jer si skroz bezveze, samo smeće i šum unosiš na neke blogove koji su barem malo čisti od ovakvih kao što si ti...

    avatar

    07.06.2007. (17:46)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Volim entuzijaste. Ima ljudi koji čitaju.

    avatar

    07.06.2007. (17:49)    -   -   -   -  

  • CNN

    @Anonimac, preporučam ti da prvo pročitaš blog koji je meni poslužio za ovaj tekst (kojeg sam btw. spomenuo i u samom tekstu), a napisao ga je čovjek koji je u visokom obrazovnom sustavu. Zatim bih ti skrenuo pažnju na to da ovaj tekst nije toliko usmjeren ka financiranju, već katastrofalnom pristupu visokom obrazovanju, koje se sustavno uništava.

    avatar

    07.06.2007. (18:02)    -   -   -   -  

  • nažigač

    Slažem se s Anonimcem. Proradi gradivo prije objavljivanja. Iz ovog tvog teksta dade se isčitati da je "društvo ponovno izigrano" povlaštenim upisom djece branitelja, a vadiš se na kraju s "katastrofalnim pristupom visokom obrazovanju, koje se sustavno uništava". Jedno s drugim veze nema, prijatelju. Dobiva se dojam da pljuješ samo zbog pljuvanja i svoje promidžbe...

    avatar

    07.06.2007. (18:38)    -   -   -   -  

  • proširene vene

    je, imaš pravo..dosta je samo malo prođirat po našin faksevima da vidiš tu koncetraciju neznanja..po meni se triba pišat krv i znoj za dobit diplomu, i bit zainteresiran za svoju struku, a ne: "vidiš, moga bi ovo upisat, moga bi ovo završit.." žalosno..
    a šta ćemo poć govorit o a-de-zeu, gamad bila, gamad ostala!

    avatar

    07.06.2007. (19:46)    -   -   -   -  

  • BloggerJanko

    J*** te Sanader i ova lokalna politika. Kakav Kirin - takav narod. Ja i studiram i radim. Sve si sam plačam. A stari bio dragovoljac. I nisu mu priznali 3-4 godine j****a po rovovima. Toliko o lijepoj našoj. Ionako će svi ti branitelji u ekonomiste i slične za-k***c fakultete, pa me nije ni briga. I da, nemoguče je procjeniti koliko će taj glupi potez stajati državu.

    avatar

    07.06.2007. (23:07)    -   -   -   -  

  • Jebedo

    @nažigač; uopće nije tako. pa iz teksta i linka na drugi blog se može puno negativnih zakljucaka izvuci. Fora je da ce se opet djeca branitelja upisat na fakultet bez plaćanja iako inače prema rezultatima razredbenog ispita ne bi mogli biti upisani, ali sada nece uzimat iz kvote za upis na faks vec izvan kvote. Što opet znaci da za upis na faks nece biti potrebno znanje već samo dokument da ti je roditelj bio u ratu, što po meni nema nikakve logike.
    Dajte djeci branitelja besplatan upis na fakultet, tu se potpuno slažem, ali neka barem prođu razredbeni ispit.

    A daljni dio teksta govori o tome kako, ako se ovako nastavi upisivati ljude na faks na temelju dokument o sudjelovanju roditelja u ratu, a ne znanja. A to i nije najveci problem, jer plan vlade je doslovno "naštancati" obrazovane ljude, ali nažalost "pogona" za tu "traku" nema, pa se opet postavlja pitanje kako ce ispuniti ono sto su obecali... (možda lakšim ispitima... no to prepustimo vremenu da pokaže)

    avatar

    08.06.2007. (03:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...