Komentari

vstsi.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • nešto

    "Ja im ne bi nista na to, hrvoje odgovorila, nego bi im rekla ovako: "Sve sta vas zanima za rad SZ, i imate li pitanja, i jos bolje prijedloga, postavljajte na mail od SZ-a. Ovo nije mjesto za to."

    stara tj vjerojatno predstavniče odjela mogao si se potruditi odgovoriti, a ne izmišljati nove nikove :-(((, čini mi se da taj sz služi za samopromociju predstavnika umjesto za studente...
    nažalost!

    avatar

    04.06.2007. (15:38)    -   -   -   -  

  • ...

    zašto predstavnici ne naprave pritisak na "lijenog"roka da popravi kompjutore na ulazu u fax?

    avatar

    04.06.2007. (17:03)    -   -   -   -  

  • Mušketir

    @ nešto

    "stara" nije nick niti jednog predstavnika.

    avatar

    04.06.2007. (17:22)    -   -   -   -  

  • pčelica

    Sve čestitke Hrvoju što se ovako bori za nas studente kad se mi sami ne znamo izborit za sebe. Ne sumnjam da će i večeras govoriti onako pamento i elokventno kao i inače... Nesuđeni moj cimeru, pozzz!

    avatar

    04.06.2007. (20:32)    -   -   -   -  

  • nešto

    hvala mušketiru = predstavniku na odgovoru no nažalost nepotpunom....

    pčelice lijepo zboriš, ali nije on sam i vjeruj

    vjeruj da na faksu ima bolnih i hitnih problema, pa me zanima što naši predstavnici čekaju?

    tko nam je dekan? tko sve nema izbor u zvanje, prijevoz do menze...................

    avatar

    04.06.2007. (20:57)    -   -   -   -  

  • Stara

    Nemam nikakve veze sa hrvojem. Ja sam STARI student (daavno upisan i zahvaljujuci dragom dekanu jos uvijek tu s njegovih 6 puta izlazaka, i 100 puta mijenjanja prof) pa odatle taj nik !!!!!!

    avatar

    05.06.2007. (00:00)    -   -   -   -  

  • Stara bagra

    Ako ti je lakse i ljepse...moze ovako: stara bagra

    avatar

    05.06.2007. (00:04)    -   -   -   -  

  • Menadžment

    @ nešto

    Postaješ prilično naporan i bilo bi krajnje vrijeme da ostaviš predstavnike na miru jer je očigledno da te boli što ti nisi tamo gdje su oni, zar ne?

    avatar

    05.06.2007. (08:32)    -   -   -   -  

  • hrvoje

    @...

    "zašto predstavnici ne naprave pritisak na "lijenog"roka da popravi kompjutore na ulazu u fax?"

    Evo napokon jedan konstruktivan komentar. Čim budem slijedećom prilikom na faxu vidjet ću što se može učiniti po tom pitanju.

    @nešto

    "...stara tj vjerojatno predstavniče odjela mogao si se potruditi odgovoriti, a ne izmišljati nove nikove :-((("

    "vjeruj da na faksu ima bolnih i hitnih problema, pa me zanima što naši predstavnici čekaju?
    tko nam je dekan? tko sve nema izbor u zvanje, prijevoz do menze..................."


    Kroz zadnja dva tjedna je ovo moj nick - točnije to mi je ime.
    Trenutno nemam potrebe više izmišljati nadimke (kao neki), a oni koji me znaju su također upućeni koji mi je nick bio prije ovoga.

    02.06.2007. (11:29) - # - nešto
    ..."također me zanima kada će na dnevni red doći gore navedena pitanja?"


    Pa pitanja su službeno na dnevnom redu od 25.09.2006. (i od tada ih nitko nije skinuo sa dnevnog reda) kada je napravljen prvi sastanak studenata. Sastanci su se prestali održavati iz razloga što se studenti više na tim sastancima nisu pojavljivali, točnije dolazilo bi ih nekoliko i to od onih koji, kad ih nešto zanima povuku me za rukav na hodniku i pitaju što je ovo ili ono.

    Što se dekana tiče:
    Mi dekana nemamo od odlaska prof. dr. sc. Stipe Belaka, (kratko vrijeme imali smo v.d dekana prof. dr. sc. Ratka Dobru, a nakon "odlaska" prof. Dobre) nam je privremeni dekan koji nam je i danas privremeni, tj. prof. dr. sc. Marko Radačić.

    Ako sadašnjeg privremenog nismo uspjeli maknuti dok je sve bilo vruće oko osnivanja Veleučilišta, promjena programa, odlazaka na ministarstvo, nekoliko razgovora sa državnim tajnikom, brojnih razgovora sa članovima ministarstva,

    upućivanja mnogih dopisa:
    - predsjedniku države,
    - predsjedniku vlade,
    - predsjedniku sabora,
    - klubovima 10-ak političkih stranaka pri saboru,
    - ministru MZOS-a,
    - državnom tajniku,
    - uredima ministarstava.....
    - i kome sve ne

    Medijima:
    - dnevnicima HRT-a, RTL-a, Nove,
    - latinici,
    - otvorenom,
    - svim dnevnim i tjednim listovima,
    - radio postajama...

    Napravljen i prosvijed na kojemu je bio pristojan odaziv (pojavili se očito oni kojima je stalo). Jedni su baš taj dan morali brati masline, ići na kavu, poneki možda i na predavanje, neki ostati spavati doma...

    Tako da anonimni "nešto" reci kako bi mi to makli trenutačnog privremenog dekana.

    Ako nemaš odgovore na gore postavljena pitanja, molit ću te da više ne postavljaš pitanja na ovome blogu.

    Ja sa tobom nisam ovce čuvao i nemaš pravo meni, a ni ostalim predstavnicima bahato postavljati pitanja, jer smo mi predstavnici sa odjela menadžmenta sve ono gore organizirali i napravili.

    Stoga, odvaži se... prosvjed te košta 20kn državnih biljega i svi tvoji podatci (jer netko mora biti i voditelj javnog okupljanja), prosvijed moraš najaviti min 5 dana prije početka u MUP-u...

    Pa deri! I molim te pozovi sve ovdje na blogu, a naročito one najglasnije koji se svaki put sakrivaju iza drugog nicka i "imaju rješenje" na svako problem...

    avatar

    05.06.2007. (11:01)    -   -   -   -  

  • eto

    I Belak je bija v.d. dekana. I to skoro 10 godina.

    avatar

    05.06.2007. (11:58)    -   -   -   -  

  • Stara bagra

    Hrvoje u kupe ovaj ("eto") u špade...uh

    avatar

    05.06.2007. (12:31)    -   -   -   -  

  • Schkure

    Evo ja ću ići u prosvjede
    Ja volim prosvjedovati

    avatar

    05.06.2007. (14:15)    -   -   -   -  

  • nešto

    "Ja sa tobom nisam ovce čuvao i nemaš pravo meni, a ni ostalim predstavnicima bahato postavljati pitanja, jer smo mi predstavnici sa odjela menadžmenta sve ono gore organizirali i napravili."
    A kome bi ih trebao postavljati kao student menadžmenta ako ne svom predstavniku koji me zastupa i zašto ne mogu dobiti odgovore???

    "Sastanci su se prestali održavati iz razloga što se studenti više na tim sastancima nisu pojavljivali, točnije dolazilo bi ih nekoliko i to od onih koji, kad ih nešto zanima povuku me za rukav na hodniku i pitaju što je ovo ili ono."
    Zar ti mislis hrvoje da tebe svi na faksu poznaju, mislis li možda da neki rade, žive u Zadru, Primoštenu...da imaju svoj život osim faksa i povlačenja tebe za rukav???
    nadalje razloge zašto se studenti ne pojavljuju jest upravo takav stav vas predstavnika koji misle da su bogomdani, zar bi vam ponos opao kad bi tu i tamo organizirali ovakve sastanke?

    "Ako nemaš odgovore na gore postavljena pitanja, molit ću te da više ne postavljaš pitanja na ovome blogu"
    Blog je javan, a ne privatan, a ti i ostali predstavnici pretjerujete, jer vi ste ti koji trebaju inicirati rješavanje problema i riješiti ih a ne blatiti i govoriti drugima da ih sami riješe, pa kog ste vraga onda izabrani, za što?

    Milsim da se trebate početi konzultirati sa studentima, tražiti njihove prijedloge, slušati molbe za rješavanje problema, meni nije žao kao što si gore naveo što ste vi izabrani kao predstavnici, ali mi je iznimno žao što studente stavljate u drugi plan uopće ne slušajući njih, a njih predstavljate, ne sebe ni vaša osobna stajališta.

    avatar

    05.06.2007. (19:25)    -   -   -   -  

  • Mušketir

    @nešto i svim studentima koje zanima

    Kao što je kolega Hrvoje već rekao, sastanci su održavani. Više puta. I svaki put bi došlo desetak studenata koje ionako poznajemo. I to se nije dogodilo jedan put, već 5 puta. Pošto tih zadnjih 5 puta nije došao nitko (pa ni očito ti), zaključili smo da nema smisla organizirati ikakve nove sastanke.
    Što se tiče konkretnih akcija, studentski zbor još nije registriran i zapravo još ni ne postoji. Tek kad se registriramo pri ministarstvu moći ćemo nešto raditi. A na tome se i te kako radi. Da pojasnim, radilo se na pisanju statuta (što je daleko veći posao nego što neki zamišljaju), oformljavanju skupštine i predsjedništva studentskog zbora (prva skupština na koju je došlo 10 studenata i druga na koju je došlo dvoje; obe su bile najavljene plakatima na oglasnim pločama), čekanju na sjednice Stručnog vijeća i djelovanju preko njih (jer je to jedini način da se nešto legalno napravi) itd.
    Trenutno čekamo sjednicu Upravnog vijeća da nam odobre statut i tek onda se možemo registrirati pri ministarstvu.
    Eto, to je ukratko što smo dosad radili. Nadam se da će se sad neki smiriti.

    avatar

    06.06.2007. (00:37)    -   -   -   -  

  • brale

    Hrvoje, hvala ti na svim informacijama i mišljenju koje je u ovim okolnostima razumno. Usput je li istina što se priča da je stiga izvještaj inspekcije u kojem se navodi ko predaje neovlašteno bez izbora i sl. i rok u kojem se to mora ukloniti. Je li istina i ako je ko su ti zbog kojih je sve ostalo zakočeno, privremeno, nezokonski ... Ne želim solit pamet i možda nisam u pravu, al mislim da nas niko neće uzet ozbiljno i mislit će da radimo za nečiji interes ako ne tražimo uklanjanja baš svih nepravilnosti pa i onih koje je inspekcija našla.

    avatar

    07.06.2007. (10:41)    -   -   -   -  

  • hrvoje

    @brale

    Da ti iskreno kažem - neznam za to.

    Teško da bi oni to meni rekli, jer znaju da bi odmah bilo okačeno na blogu.

    Tako da čisto sumnjam da ću uspjeti doći do kopije tog dokumenta, ali ako i kada uspijem očekujte izvještaj ovdje.

    avatar

    07.06.2007. (10:52)    -   -   -   -  

  • brale

    Uh, stvarno ti nije lako. Posebno kad se sakriva ono o čemu se na sjednicama treba odlučivat. Strpljeni spašeni, mandat dekana i pročelnika traje zakonski najviše 2 godine i samo se jednom može ponovit.

    avatar

    07.06.2007. (17:32)    -   -   -   -  

  • hrvoje

    eh.. tko živ, a tko mrtav za 2 godine. Ma kakav mandat... i jedan i drugi su privremeni... a privremenost traje dok ne postanu "ne privremeni"

    avatar

    07.06.2007. (20:07)    -   -   -   -  

  • KaraMarko

    4,7 milijuna kuna za Veleučilište

    Sredinom prošle godine, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, pokrenulo je, zajedno sa Fondom za razvoj i zapošljavanje, projekt Razvoj stručnih studija radi poticanja zapošljavanja za čiju je provedbu osigurano 60 milijuna kuna.
    Dio toga novca iskoristit će Veleučilište . Naime, početkom svibnja, Veleučilište je s Fondom potpisalo tri ugovora, vrijednosti 4,7 milijuna kuna, kojima se podupire rad stručnih studija. Jedan Ugovor odnosi se na potporu stručnom usavršavanju kadra, a težak je oko pola milijuna kuna. Drugi, vrijedan 1,4 milijuna kuna, koristit će se za redovito održavanje nastave, jer većina nastavnika na Veleučilištu još uvijek su vanjski suradnici. Treći Ugovor osigurat će opremanje i početak rada Inovacijskog središta, za što je osigurano 2,8 milijuna kuna.
    Na projektu ustrojavanja jednog od samo dva Centra izvrsnosti u Hrvatskoj, Inovacijskog središta, radi se od utemeljenja Veleučilišta, a prošle je godine pronađen i adekvatan prostor.
    Cijeli projekt stajat će 30 milijuna kuna, i najvećim dijelom financirat će ga Ministarstvo znanosti.
    NOVI STUDIJI
    Uz već postojeće studije Veleučilište se priprema za uvođenje dva nova stručna studija. Rukovodeći se podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o velikoj potražnji stručnjaka , Veleučilište je već izradilo okvirni dio ovih programa, ocjenjujući ih jako kvalitetnima. Riječ je o trogodišnjim studijima, a prema procjenama na svaki će smjer biti upisano oko 30 studenata. Interes je iznimno velik, a za ove se smjerove zanimaju i studenti iz susjedne Bosne i Hercegovine.

    DOM ZA STUDENTE
    Izgradnja studentskog doma još je prije godinu dana bila samo plan, a danas je to realnost. Naime,nedavno je s Ministarstvom mora prometa i razvitka potpisao ugovor o financiranu izgradnje studentskog doma. Sredstva u iznosu od 13,5 milijuna kuna osigurana su iz fonda EIB 2. Dom će se graditi u neposrednoj blizini Veleučilišta, a nakon što su riješena imovinska pitanja, trenutno se sređuju potrebne dozvole, pa bi prema planu studentski dom trebao bi biti gotov do početka iduće akademske godine.
    OPROSTITE KOLEGE AKO STE PROMISLILI DA SE RADI O NAŠEM VELEUČILIŠTU I DA NAM JE SVE TO OSIGURAO NAŠ PRIVREMENI.
    NE, RADI SE O KRALJEVSKOM GRADU i VELEUČILIŠTU u KNINU

    avatar

    08.06.2007. (18:17)    -   -   -   -  

  • hrvoje

    eeeee, da...

    Ovo je izborna godina, dok po cijeloj državi svi nešto obećavaju, poneki i počinju sa nekim projektima, a ovi tu "naši" čak ni ne obećavaju, nego samo ponavljaju kao papige: "mi ćemo pomoći kako god budemo mogli", a kada ih se za pomoć pita, tada nam kažu: "nemamo te stavke u proračunu" ili "nemamo namijere miješati se u funkcioniranje Veleučilišta"

    Ma, premala je ovo županija za 2 Veleučilišta, pa hajmo se onda svi prebaciti u Knin. Imati ćemo normalnije uvijete studiranja, a čak ni more nije toliko daleko.

    A možemo i nastaviti gledati kako se sve nastavlja odvijati.... čekati, nastaviti slušati kako svi rade i svi se trude, a pomaka (naprijed) već gotovo godinu dana nema...

    avatar

    10.06.2007. (02:18)    -   -   -   -  

  • Kljajo

    Kako nema pomaka?
    Ode još jedan nastavnik!
    Nastoje još tri nastavnika otići.

    avatar

    10.06.2007. (09:30)    -   -   -   -  

  • Schkure

    Tko je otiša???
    Tko planira otići!!

    avatar

    10.06.2007. (10:20)    -   -   -   -  

  • hrvoje

    @Kljajo

    Hvala na lijepim informacijama.

    @Schkure

    A Schkure, tko ne planira? Znat ćemo kad ode, ovaj put su puno tiši o tome tko odlazi i kada odlazi.

    Sve u svoje vrijeme - kažu neki... Osim, ako možda Kljajo nema pouzdanu informaciju, tko i kada ide... i želi li uopće iznijeti tu informaciju javno ?

    avatar

    10.06.2007. (12:44)    -   -   -   -  

  • brale

    Ne planiraju otići oni koji nemaju titulu, zvanje, koji su se zbog toga prodali i izdali studente, koji su u sukobu interesa - ili koji su sve to (npr. Mikulić) ...

    avatar

    10.06.2007. (20:23)    -   -   -   -  

  • Vully

    @brale
    Da, idemo pljuvat po ljudima kojima ovaj grad jos uvik nesto predstavlja, idemo branit one koji bjeze. Vec mi je navrh glave tih sta bjeze. Neka idu sretno im bilo. Ljudski je da idu tamo gdje ce imat bolje uvjete. Materijalne ili bilo koje druge.

    Ja osobno ne zalim za njima. Jer smatram da oni takvim svojim postupcima okrecu ledja svim studentima koji studiraju na Veleucilistu. Ako njima ne znaci nista tih tisucu ljudi koji tu studiraju onda mislim da nema razloga da tih istih tisucu i vise ljudi zali zbog njihova odlaska.Osobno mi je draze 'razvrstavat' ljude prema ljudskosti nego prema titulama. Sta mi znaci necija titula kad me tretira ko govno?

    Idemo lipo svi negdi otici. I onda sidit na kavi u Zagrebu, Zadru, Splitu , Dubrovniku citat novine i komentirat kako u tom Sibeniku nista ne valja, i nikad se ne upitat sta smo osobno ucinili da takvu situaciju pokusamo ispraviti.

    Ili mozemo svi zajedno nesto potegnut i pokusat izvuc najbolje sto mozemo iz onoga sta nam ostaje.

    avatar

    10.06.2007. (20:46)    -   -   -   -  

učitavam...