U Padovi sam nedavno bila u Japanskom restoranu i moram priznati kako je totalno neobična japanska hrana. Barem meni. Sve mi izgleda lijepo, ali kada ti stave to pred tebe ispada da je to onako, poprilično malena količina :)))) To mi je više nekako 'lijepo za vidjeti' nego za najesti se jako dobro :D
01.06.2007. (15:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mislim da ovi gaijini pretjeruju,mi smo pomalo jedna rastrošna i bahata kultura,za razliku od japanske...ja sam isto često u japanskim restoranima mislio na početku večere da se neću najesti, ali u stvari bilo je taman,jedino se ne mreš napit,piva im je nekako leight...
01.06.2007. (16:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Shin-chan
hehe japanci su "jaki" u kuhanju. Ta ti je dobra .P
01.06.2007. (16:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Joj meni svaki tvoj recept koji pokažeš ovdje zvuči jako primamljivo i ukusno. Šteta što ga ne mogu spremiti jer u Splitu ne bi mogla naći sastojke za to :-(((
01.06.2007. (21:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pregaca je slatka :-) a neku njemacku izvedenicu imaju i Nijemci, nesto jako slicno (bez egzoticnih sastojaka) sam jucer dobila u jednom njemackom restoranu. No bilo je kobasice i vlasca i luka
02.06.2007. (12:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Japanese wannabe (but it
Konnichiwa, shitsurei shimasu, nadam se da prihvaćate i gaijine izvan društva koje posjećuje blog on regular bases :-) Meni nečastivi ne da mira /me and my big mouth/ pa moram olakšati dušu: ovaj blog je nešto najbolje što postoji na ovome svijetu i zaslužuje Nobelovu nagradu barem zbog usrećivanja nekolicine povlaštenih a.k.a. onih koji znaju za ovaj blog... Kao drugo, što se tiče Japanaca i kuhinje, pravi su gurmani, baš znaju ugoditi i oku i nepcu. Mislim da bi njih trebalo malo i iznenaditi našim delicijama - čvarcima, kulenom, štruklima, %-D reakcija bi bila interesantna heh heh Pitanje za Kućanicu: Koji je najbolji savjet koji se dobili u Japanu o Japanu? malkoc sam oduljila, kak' ti, s komentarom
03.06.2007. (23:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja bih ovo rado probala u originalu, u restoranu. tako da bar znam kakav bi okus trebao biti :)). netko je spominjao okruglice od rize. vidis, za to bih jako rado imala recept: one okruglice od rizinog brasna, punjene slatkom crnom soja smjesom i uvaljane u kokos ... mljac :)
05.06.2007. (14:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prefino mi ovo izgleda, jedino ha..što je stvarno malo, mislim pa japanci inače i imaju male porcije onak više radi estetike nego radi prežderavanja kak smo mi ovdje na balkanu naučili...u svakom slučaju jako fino izgleda što sigurno i je..P.S. - Pošalji mi malo toga :))) pozz!
05.06.2007. (16:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Duba
Pa kaj se svi cude (da ne velim bune) malim porcijama, Japanci su mali pa imaju male porcije. Svaka drzava valjda prilagodi velicinu porcije potrebama prosjecnog stanovnika. Naravno da netko tko ima 100kg mora pojesti puno vise od nekog tko ima 50kg.....ako oboje zele ostati na istim masama.
06.06.2007. (09:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O velicinama japanskih porcija: i meni su se one u pocetku cinile male. Kasnije sam uvidjela da Japanci jednostavno jedu manje od nas. U medjuvremenu mi se porcije cine taman po mjeri. Nema prejedanja, sve je bas koliko treba. Zapravo, slazem se s nihonkichigaijem da smo mi u nasoj kulturi navikli previse jesti. - Kolicine navedene u receptu za okonomiyaki ipak su prilicno raskosne, nadam se da ce se u to netko i uvjeriti ako pripremi ovo jelo ! @ Lucca: 'rice balls' je onigiri na japanskom, naravno jedno od najpopularnijih jela, jede se u svakoj prilici; narocito za rucak, na izletima, sastavni je dio svake obento kutije. @ teA: ako ne volis meso, trebas probati varijantu s morskim plodovima (skampima ili ribom), a uostalom i povrce mozes izbaciti ako ti ne odgovara, ili zamijeniti nekim koje volis. @ Japanese wannabe: arigato ! Inace, Japanci imaju prilike probati strukle i druga hrvatska jela u restoranu 'Dobro', o kojem sam vec pisala. Reakcije su jako dobre - nedavno je i jedan vodeci japanski dnevnik (englesko izdanje) objavio povoljnu recenziju tog restorana. - Koji je najbolji savjet koji sam dobila u Japanu o Japanu ? Znas sto, ovo mi je dalo ideju za jedan moguci, nadam se skorasnji post. Jako dobro. Molim za strpljenje. @ lipa mare: govorimo li o istim rizinim okruglicama ? Ne znam za varijantu s kokosom, jesi li sigurna da je to japansko jelo ?
06.06.2007. (15:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Japanese wannabe
Ljudi, help!!! Na koliko se to načina može reći JA na japanskome?! Kako reći: "Zovem se ..."; "Watashi wa... (bla bla)" ili kako??? ... Ne, ne, hvala Vama gđo Kućanico na ovome blogu, sa strpljenjem ću čekati post o savjetu Pozdrav :-D
07.06.2007. (00:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Japanese wannabe: obicno se kaze 'Watashi no namae wa XY desu', ili '(Watashi wa) XY desu', ili 'XY to moushimasu'. A zamjenica 'ja' moze se izraziti na mnogo nacina: watashi ili watakushi (formalno), boku, ore (neformalno, za osobe muskog spola).
07.06.2007. (10:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Japanese wannabe
arigato gozaimasu (a valjda sam ovo pogodila) :-))))
07.06.2007. (19:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Često svratim na tvoj zanimljivi blog.Pišeš jako interesantno o japanskoj kulturi i njihovom životu.Drago mi je da si se snašla u tuđini i vidim da uživaš u svojoj novoj domovini.Zanimljivi su ti recepti, ali nama nažalost nedostupni zbog egzotičnih sastojaka od kojih većinu i mahom najbitnije nemožemo nabaviti kod nas.
07.06.2007. (20:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Japanese wannabe
Zna li itko gdje bih mogla upoznati Japance? Htjela bih malo steći poznanstva i izvan Europe, no kada npr. dođem na chat za Japance, ispada da ima pripadnika SVIH naroda, samo ne Japanaca... Koje li ironije! Bojim se da sam se navukla na Japan. Imam li to samo ja takav feeling, ili postoji još netko...?
08.06.2007. (01:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kentaur
bokic:) neznam otkud da pocnem...blog je izvrstan i za svaku pohvalu!!jos nisam procitala sve ,ali sto ga vise citam sve mi se vise svida! recimo da sam jedna od onih koji su fascinirani Japanom i njihovom kulturom,i jedva cekam da skupim dovoljno love da ga posjetim!! e da, obozavam anime!!! ako slucajno ovdje ima netko tko je animefan nek se javi da se malo popricamo!!! kiss :)...
14.06.2007. (11:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elektra design
U Padovi sam nedavno bila u Japanskom restoranu i moram priznati kako je totalno neobična japanska hrana. Barem meni.
Sve mi izgleda lijepo, ali kada ti stave to pred tebe ispada da je to onako, poprilično malena količina :))))
To mi je više nekako 'lijepo za vidjeti' nego za najesti se jako dobro :D
01.06.2007. (15:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
-Bridge-
ja u japanski restoran idem samo na veceru. za rucak isto uvijek ostanem gladna. balkanski geni, sta ces...
01.06.2007. (15:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nihonkichigai
mislim da ovi gaijini pretjeruju,mi smo pomalo jedna rastrošna
i bahata kultura,za razliku od japanske...ja sam isto često u
japanskim restoranima mislio na početku večere da se neću najesti,
ali u stvari bilo je taman,jedino se ne mreš napit,piva im je nekako
leight...
01.06.2007. (16:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Shin-chan
hehe japanci su "jaki" u kuhanju. Ta ti je dobra .P
01.06.2007. (16:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Paix
Mislim da japanska kuhinja bas ne bi bila po mom ukusu... Vise volim zacinjenu meksicku. Alge i slicno prepustam drugima. :-)
01.06.2007. (17:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GUŠTANJE
Ja bi volija provat samo teško je nać te začine tu kod nas
01.06.2007. (18:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lucca
Hmm, uopće ne izgleda loše. Jeste jeli one njihove "rice balls"? (Znao sam im japansko ime, ali sam zaboravio...)
01.06.2007. (19:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nessa
Joj meni svaki tvoj recept koji pokažeš ovdje zvuči jako primamljivo i ukusno. Šteta što ga ne mogu spremiti jer u Splitu ne bi mogla naći sastojke za to :-(((
01.06.2007. (21:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vražja posla
Njam njam. Sad mi dođe da napravim jednu takvu palačinku.
01.06.2007. (22:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teA
ova palacinka mi izgleda cudno... ne znam bas dal bi probala posto ima tolko povrca unutra, a i nisam bas luda za svinjetinom i tom vrstom mesa...
01.06.2007. (22:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
Pregaca je slatka :-) a neku njemacku izvedenicu imaju i Nijemci, nesto jako slicno (bez egzoticnih sastojaka) sam jucer dobila u jednom njemackom restoranu. No bilo je kobasice i vlasca i luka
02.06.2007. (12:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Japanese wannabe (but it
Konnichiwa, shitsurei shimasu, nadam se da prihvaćate i gaijine izvan društva koje posjećuje blog on regular bases :-)
Meni nečastivi ne da mira /me and my big mouth/ pa moram olakšati dušu: ovaj blog je nešto najbolje što postoji na ovome svijetu i zaslužuje Nobelovu nagradu barem zbog usrećivanja nekolicine povlaštenih a.k.a. onih koji znaju za ovaj blog...
Kao drugo, što se tiče Japanaca i kuhinje, pravi su gurmani, baš znaju ugoditi i oku i nepcu. Mislim da bi njih trebalo malo i iznenaditi našim delicijama - čvarcima, kulenom, štruklima, %-D reakcija bi bila interesantna heh heh
Pitanje za Kućanicu: Koji je najbolji savjet koji se dobili u Japanu o Japanu?
malkoc sam oduljila, kak' ti, s komentarom
03.06.2007. (23:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
reklama-pvc
reklamiram se :)
04.06.2007. (23:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ines
nasla sam online hiraganom ispisano svoje ime ali malu sliku
http://i7.tinypic.com/5zdg11u.jpg
pa sam se sjetila ovog bloga :)
znas li gdje bih mogla da nadjem to vece?
ako nije problem da mi odgovoris na mail (i.yellow@gmail.com)
hvala ^_^
04.06.2007. (23:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dani
Mljac! Otvorila si mi apetit! Naravno, pregača mi je preslatka! ;)
05.06.2007. (10:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
ja bih ovo rado probala u originalu, u restoranu. tako da bar znam kakav bi okus trebao biti :)).
netko je spominjao okruglice od rize. vidis, za to bih jako rado imala recept: one okruglice od rizinog brasna, punjene slatkom crnom soja smjesom i uvaljane u kokos ... mljac :)
05.06.2007. (14:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Shinzo
Prefino mi ovo izgleda, jedino ha..što je stvarno malo, mislim pa japanci inače i imaju male porcije onak više radi estetike nego radi prežderavanja kak smo mi ovdje na balkanu naučili...u svakom slučaju jako fino izgleda što sigurno i je..P.S. - Pošalji mi malo toga :))) pozz!
05.06.2007. (16:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Duba
Pa kaj se svi cude (da ne velim bune) malim porcijama, Japanci su mali pa imaju male porcije. Svaka drzava valjda prilagodi velicinu porcije potrebama prosjecnog stanovnika. Naravno da netko tko ima 100kg mora pojesti puno vise od nekog tko ima 50kg.....ako oboje zele ostati na istim masama.
06.06.2007. (09:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kućanica u Japanu
O velicinama japanskih porcija: i meni su se one u pocetku cinile male. Kasnije sam uvidjela da Japanci jednostavno jedu manje od nas. U medjuvremenu mi se porcije cine taman po mjeri. Nema prejedanja, sve je bas koliko treba. Zapravo, slazem se s nihonkichigaijem da smo mi u nasoj kulturi navikli previse jesti. - Kolicine navedene u receptu za okonomiyaki ipak su prilicno raskosne, nadam se da ce se u to netko i uvjeriti ako pripremi ovo jelo !
@ Lucca: 'rice balls' je onigiri na japanskom, naravno jedno od najpopularnijih jela, jede se u svakoj prilici; narocito za rucak, na izletima, sastavni je dio svake obento kutije.
@ teA: ako ne volis meso, trebas probati varijantu s morskim plodovima (skampima ili ribom), a uostalom i povrce mozes izbaciti ako ti ne odgovara, ili zamijeniti nekim koje volis.
@ Japanese wannabe: arigato ! Inace, Japanci imaju prilike probati strukle i druga hrvatska jela u restoranu 'Dobro', o kojem sam vec pisala. Reakcije su jako dobre - nedavno je i jedan vodeci japanski dnevnik (englesko izdanje) objavio povoljnu recenziju tog restorana. - Koji je najbolji savjet koji sam dobila u Japanu o Japanu ? Znas sto, ovo mi je dalo ideju za jedan moguci, nadam se skorasnji post. Jako dobro. Molim za strpljenje.
@ lipa mare: govorimo li o istim rizinim okruglicama ? Ne znam za varijantu s kokosom, jesi li sigurna da je to japansko jelo ?
06.06.2007. (15:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Japanese wannabe
Ljudi, help!!! Na koliko se to načina može reći JA na japanskome?! Kako reći: "Zovem se ..."; "Watashi wa... (bla bla)" ili kako???
... Ne, ne, hvala Vama gđo Kućanico na ovome blogu, sa strpljenjem ću čekati post o savjetu Pozdrav :-D
07.06.2007. (00:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kućanica u Japanu
@ Japanese wannabe: obicno se kaze 'Watashi no namae wa XY desu', ili '(Watashi wa) XY desu', ili 'XY to moushimasu'. A zamjenica 'ja' moze se izraziti na mnogo nacina: watashi ili watakushi (formalno), boku, ore (neformalno, za osobe muskog spola).
07.06.2007. (10:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Japanese wannabe
arigato gozaimasu (a valjda sam ovo pogodila) :-))))
07.06.2007. (19:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
spretneruke
Često svratim na tvoj zanimljivi blog.Pišeš jako interesantno o japanskoj kulturi i njihovom životu.Drago mi je da si se snašla u tuđini i vidim da uživaš u svojoj novoj domovini.Zanimljivi su ti recepti, ali nama nažalost nedostupni zbog egzotičnih sastojaka od kojih većinu i mahom najbitnije nemožemo nabaviti kod nas.
07.06.2007. (20:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Japanese wannabe
Zna li itko gdje bih mogla upoznati Japance? Htjela bih malo steći poznanstva i izvan Europe, no kada npr. dođem na chat za Japance, ispada da ima pripadnika SVIH naroda, samo ne Japanaca... Koje li ironije! Bojim se da sam se navukla na Japan. Imam li to samo ja takav feeling, ili postoji još netko...?
08.06.2007. (01:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kentaur
bokic:) neznam otkud da pocnem...blog je izvrstan i za svaku pohvalu!!jos nisam procitala sve ,ali sto ga vise citam sve mi se vise svida! recimo da sam jedna od onih koji su fascinirani Japanom i njihovom kulturom,i jedva cekam da skupim dovoljno love da ga posjetim!! e da, obozavam anime!!! ako slucajno ovdje ima netko tko je animefan nek se javi da se malo popricamo!!! kiss :)...
14.06.2007. (11:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...