Komentari

svid.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Medo

    Super zanimljiva prepiska sa ovim otvorenim pismima. Obostrano raskrinkavanje, reklo bi se.

    S jedne strane imamo pravovjerne rockere (umjetnike, društvene aktiviste...) koji bi po stereotipu svjetonazora i vrijednosti rock i punk ideologije trebali biti intelektualna gerila koja se bori za društvena prava i slobodu izražavanja. Naravno, to podrazumijeva i razmišljanje vlastitom glavom, određeni stupanj prosvjećenosti, socijalne inteligencije i etike u djelovanju. To je nekakav minimum koji osigurava vjerodostojnost u izražavanju stavova i uvjerenja.

    S druge strane imamo političara koji bi po idealu trebao biti intelektualni aristokrat koga je demokratski izabrala većina. Citat iz wikipedie: «Pripadnici aristokracije ne samo da imaju veća prava nego drugi ljudi, već imaju i veće obaveze da se vladaju pristojno, plemenito, uzvišeno i darežljivo. Oni su često bili stupovi društva, te ako je njihovo vladanje bilo uzvišeno, tada je i društvo u cjelini bilo prosperitetno.»

    Kada bi svi uspjeli ostvariti samo trećinu stvari koje sam gore opisao nastala bi sinergija koja bi od Palacha napravila najbolji klub na planeti.

    Nažalost, ekipa koja se predstavlja i potpisuje kao «rockeri, nezavisni, mladi, društveni aktivisti...», zna često biti i bezidejna, izmanipulirana, neodgovorna, dvolična, nepristojna i zločesta. Takvi se onda često brane napadima, uvijek su im krivi «drugi» i uvijek svoj ego hrane sukobima i dekonstrukcijom kao ultimativnim postignućem.
    Isto tako, nažalost, svi znamo da demokracija nije savršen oblik društvenog uređenja i da političari u pravilu nisu ni pristojni ni plemeniti ni uzvišeni ni darežljivi, te da u pravilu koriste isključivo svoja «demokartski izborena» prava, a ne i obaveze.

    Ali, ako je istina ono što piše u Obersnelovom odgovoru na otvoreno pismo bilo bi glupo da ne iskoristite jednog političara koji javno tvrdi da: «smatra Palach kultnim mjestom i da je voljan pomoći u rješavanju problema te iskoristiti svoj položaj i autoritet da doprinese očuvanju i daljnjem razvoju alternativne scene u Rijeci».
    Iskoristite ga, ne čekajte da opet dođe nekakav Linić, jer smo svi onda opet žešće najebali.

    Z. Medved - nekada gitarist Pohanih Dlaka, Ploda Mirže, Stoned Cows i Apolona Rock & Rolla (hehehe kako glupo izgleda ovo sve na okupu), danas dopisni član Dying Sun Ensamble i manjeviše uredski štakor.

    avatar

    30.05.2007. (15:47)    -   -   -   -  

  • jena malo stareja šinjora

    Dragi Medo & ostali sudionici ove rasprave

    Ja bih malo pojednostavnio neke činjenice kako bi rasprava bila zanimljivija i kako bi je svi lakše pratili.
    Mislim da se ovdje zasada svi ponašaju pristojno i konstruktivno i najvjerojatnije će do kraja prepiske svima biti jasno što se treba učiniti kako bi se problem riješio.

    Mislim da problem o kojem pričamo nije transcendentalne ni ideološke prirode već čisto komunalne i birokratske. Ne bih volio da se opet sve svede na pojedinačna prepucavanja i mužjačka odmjeravanja snage (mada znam da većina najviše uživa u tome).
    Kuknjava oko "Palach-a" sad već poprima epsku i tragičarsku dimenziju i to uopće nije loše za taj prostor ni za ovaj grad.

    Svi znaju da takav prostor zaslužuje maksimalnu iskoristivost njegovih potencijala, svi imaju ideje kako da se to ostvari i svi upiru prstom jedni u druge u nadi da će njihov dio odgovornosti za trenutno stanje preći na nekog drugog.

    a sad malo osobnog:

    Ja više i nisam mlad u smislu da rasipam svoju energiju koja mi treba za moj život kako bi živjela nekakva legenda o "Palachu".
    Želim raditi lijepe stvari u normalnim uvjetima s normalnim i savjesnim ljudima u Palachu i od vlastitog rada i zalaganja živjeti. mislim da moja motivacija nije ni dekonstruktivna, ni dvolična ni pretenciozna ni zločesta ni loša po nijednog pojedinca koji sudjeluje u toj cijeloj priči pa ni za ovaj grad ni za generacije koje dolaze.
    zato inzistiram i trudim se na sve moguće načine da se problem riješi jer sadašnje stanje ne odgovara nikome.

    D. Radović - član Udruge Ri Rock

    avatar

    30.05.2007. (18:34)    -   -   -   -  

  • SVID

    Došlo je do brisanja nekih komentara, jer budući da smatramo da je ovo preozbiljna tema da se prema njoj nastupa navijački ili vulgarno, odlučili smo brisati komentare koji ne daju neko konstruktivno rješenje problema.
    Zato molimo sve što žele komentirati neka smanje strasti i ako žele ostaviti komentar neka smisle tekst sa suvislim argumentima, bez vrijeđanja i navijanja.
    Nikako nam nije želja biti krcati komentara tipa"ovaj ili onaj je bolje rekao - ovaj ili onaj je onakav".
    Ipak, ostavit ćemo komentare na prošlim postovima vezanim uz Palach, jer su već svi odavno pročitani. I onda smo bili u nedoumici što s nekim komentarima.
    Kako su prva dva komentara ipod ovog posta konstruktiva, ne navijačka i ne vulgarna, želja nam je da rasprava teče u tom smjeru, jer, čim se argumentirano i skulirano počne o nečemu raspravljati stvari postaju jasnije i može se pronaći rješenje.

    avatar

    31.05.2007. (14:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...