Komentari

ribafish.blog.hr

Dodaj komentar (44)

Marketing


  • normalnozeznuta.mojblog.h

    ako te zbilja zanima, imaš kod mene nešto malo i o Helsinkiju i o Tallinnu... ukratko: oba grada su prilično mala i arhitektonski neobična (nešto između Skandinavije i Rusije), jezici su nerazumljivi (doduše u Tallinnu gotovo svi govore ruski), hrana je relativno neobična, puno mesa i malo začina... Finci po mom iskustvu zbilja piju kao smukovi, ali nisu zabavni pijanci: šute i piju dok ne padnu pod stol....
    zavidim ti da ideš tamo, zbilja je super iskustvo :))

    evo, tu malo o Helsinkiju (iako uglavnom o tulumu na brodu), a tu malo o Tallinnu (iako više o "tulumu" u vlaku)...

    avatar

    29.05.2007. (11:35)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    HTV je nekada davao strane filmove koji nisu bili samo iz engleskoga govornoga podrucja. Vec dugo nisu nikakav film pustili, jerbo kinematografija im je luda, jedan od najboljih ratnih filmova je "Zimski rat" (Talvisota po finski) iz 1989. Remek-fucking-djelo. Sada je izgleda problem kupiti nest skandinavsko.

    Neka zivi drugarica Finlandia, jedina votka koju volim.

    avatar

    29.05.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • running man

    bacači koplja: jedno vrijeme je bio odličan aki parviainen, dobar je bio i seppo rati, a sad je u samom svjetskom vrhu tero pitkamaki. koplje je kod njih nacionalna disciplina. ispred stadiona u helsinkiju nalazi se neki spomenik posvećen jednom njihovom starom bacaču koplja, a visok je točno koliko je iznosio njegov svjetski rekord. eto, to bi mogao posjetiti...

    avatar

    29.05.2007. (11:43)    -   -   -   -  

  • porta

    hvala što si maknuo!!!! finci su gubičari, na svjeckim prvenstvima u hokeju uvjek navijam za njih, a aki je totalna ludnica od režisera, ratovali jesu i to sa švedima , a ruse su namučili jebeno skoro su i uspjeli! jebeš norvežane ali jebiga švedi su uvjek tamo bili glavni, pa največi su. tako da je sve tamo gore kod njih naizgled super dok ne zagrebeš po površini, ogroman postotak pedofilije, samoubojstava, alkoholizma, itd. ma jebeš sjever na jug na jug na jug ajd ti malo južna amerika , vrela krv haha živjela venecuela, živjela kuba , živio el komadante, živio che!!!!

    avatar

    29.05.2007. (11:53)    -   -   -   -  

  • Krco

    SUOMI!!!!!!!!!!! Pozdravi mi tamo Jane Ahonena i kompaniju i nevračaj se iz Talina ako nepobjedimo.Bit ćeš okrivljen za eventualni nauspjeh. Vidmo se vrlo vjeovatno 6.6. na Rusima! Živio!Idem se ja pripremat za kirvaj. Treba klat prasce,janjce,sarmu motat.....

    avatar

    29.05.2007. (12:39)    -   -   -   -  

  • gost

    U Tallinu je, po mom ukusu, naveca gustoca komada po glavi stanovnika sta sam igdje vidio. Bez konkurencije. U Helsinkiju must see je Temppeliaukio Crkva, izdubljena u stijeni (moderna arhitektura). Iz Helsinkija je i Linus Torvalds (glavni autor Linuxa. Inace svedska manjina koju iz nekog razloga autohtoni finci nisu istrijebili. Cudni su ti skandinavski obicaji.)

    avatar

    29.05.2007. (12:44)    -   -   -   -  

  • makedo

    viva Finlandia, meni najdraza vodka :P nego upoznah par Finaca u Dublinu i malo su cvaknut narod :):):)...kako ti zavidiiiimmmmmm...

    avatar

    29.05.2007. (13:04)    -   -   -   -  

  • SadisticoShy

    Perlkele!

    avatar

    29.05.2007. (14:36)    -   -   -   -  

  • uskrsli pklatovi

    a juha Kankunnen?

    avatar

    29.05.2007. (14:38)    -   -   -   -  

  • foxxy

    imaju i vrlo specifican stil odijevanja. vecinom kupuju u second hand shoppovima. ne boje se experimenta i pogleda okoline. daj mi ih slikaj ako vidis sta zanjimljivo, pliz!
    :)

    avatar

    29.05.2007. (14:57)    -   -   -   -  

  • bezimena...

    u helsinkiju imas cijeli jedan kvart prepun birceva i pubova i uopce mjesta za izac... malo je izvan samog centra, ali pitas bilo kojeg mladeg finca i sve ce ti objasnit kak doc do tamo... finci djeluju hladno i na prvu su takvi, al nakon jedne-dvije cuge postaju prijateljski nastrojeni i "raspojasani" :) ;)... sto se muzike njihove lokalne tice, recimo ukratko da je njima rock/punk/heavy metal ono sto su nama trenutno narodnjaci i cajke, tak da ne nemoj zaobic cd shopove :)... i ak ti se da, baci oko na ovaj link - http://www.hel2.fi/tourism/EN/matko.asp

    avatar

    29.05.2007. (14:58)    -   -   -   -  

  • Drevni želi podijeliti s vama...

    Hehehe... samo jedno:
    Leningrad Cowboys!
    Oh, crap. Jos jedno: Nightwish.
    Ma odi u taj CD shop, i nakupuj lokalnih bandova...

    avatar

    29.05.2007. (15:35)    -   -   -   -  

  • eddy

    1.6. pet Leningrad Cowboys
    Tvornica kulture, Zagreb

    avatar

    29.05.2007. (16:02)    -   -   -   -  

  • fotosinteza

    http://uncyclopedia.org/wiki/Croatia
    LOL je!

    avatar

    29.05.2007. (16:49)    -   -   -   -  

  • orka

    joj zakon....Finska....
    e koliki je upad na ovo?!

    avatar

    29.05.2007. (16:56)    -   -   -   -  

  • svrakica

    Ma halo!! Pa Finska ti je jedna od vodecih zemalja sto se tice metala! Mislim da bi ti se bandovi koji svraju folk/viking jako svidjeli! Dobro je za slusat uz pivicu! Probaj sa Korpiklaani ili Finntroll! A tu je i Apocalyptica!!!!
    Mislim da ce ti se tamo jako svidjet jer Finci vole piti mozda jos vise nego ti hehe ;)
    Nisam nikad bila u Finskoj, ali jesam u Svedskoj i to u Norrlandu. Kupala sam se u jednom jezeru u 7. mjesecu i mogu ti rec da je voda bila ful topla! Osim toga moci ces piti cijeli dan jer ti noc nece doci u ovom periodu!
    Blago tebi... i ja bi s tobom!
    Pozdrav!

    avatar

    29.05.2007. (17:22)    -   -   -   -  

  • Mick Taylor

    Wentus Blues Band. Nisu iz Helsinkija nego iz Kokkole ali i to je Finska.

    avatar

    29.05.2007. (18:57)    -   -   -   -  

  • ledeni

    Za ljubitelje umjetnickog sklizanja iz Finske nam dolazi... Kiira Korpi.

    avatar

    29.05.2007. (19:00)    -   -   -   -  

  • Zlajadojaja

    U estoniji se nazdravlje kaže TERVISEKS. Ne serem.

    avatar

    29.05.2007. (19:17)    -   -   -   -  

  • G. Loop S.I.

    aaaaaaaaaaa queeeeeeensi aaaaaaaaaaa samo da slobodno dobijem, nema sretnijeg čoeka od mene!

    avatar

    29.05.2007. (20:34)    -   -   -   -  

  • hell yeah

    mmm Fiska...ne nisam bila tamo.Moj domet je Italija.Slovenija se ne broji ne...??? :):)
    Navijaj ko da...ne znam...ko da je tekma repke.Cek pa i je tekma repke.Navijaj za sve nas koji cemo gledat na tv-u.Ili bar procitat rezultat sutra u sportskima...:)

    avatar

    29.05.2007. (21:25)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ja upoznala starog profaća finca - mislim da je građevinar i neke njegove asistentice.. Stari je usred engleske (tj. pakistanskog restača) posrkao sve što se dalo, bitno da je bilo alkohola unutra.. mi smo svi ostali drugi dan bili zeleni i veći dio predavanja u wc, starome ništa!!

    avatar

    29.05.2007. (22:06)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Imaš tu jednu curu na blogu koja ti stalno piše o Finskoj, komentira se s Aparatczykom stalno, a sa mnom povremeno, KIovula.. nešto na finskom uglavnom..pitaj njega..

    avatar

    29.05.2007. (22:54)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    Uzdravlje je tereveseks na estiju. Inače bok se kaže tere. Head adega mislim da je doviđenja.
    Inače, kompozitor Arvo Pärt je Estonac, jedan od najpoznatijih. Estonci su izmislili Skype i svesrdno ga upotrebljavaju.

    avatar

    30.05.2007. (00:14)    -   -   -   -  

  • Z.J

    Nemoj se trudit jest njihovo tradicinalno jelo (Rudolph Rednose Raindeer ili kakve bezukusne ribe), nego nađi kakav steak house ili onaj restac sto sam ti dolje pisao - za 7 EUR jedes dokle mozes). Nemoj ic u restac Leningrad Cowboys jer je hrana u qcu iako ima svasta po zidovima za vidit. Nemoj ic u luna park jer je krcat do jaja iako, again, imas i tu sta vidit.
    Finkinje - uzas nad uzasima: sve pokazuju skembu, a grde, kako bi reko moj frend Nizozemac, lajk krokodajls (na losem engleskom). Tamo ti svi locu svuda - u tramvaju, u parku, na ulici, i to je normalno. To je najtolerantnija nacija spram pijanaca na svijetu: zapravo, zato sto se alkoloholiziranost dogadja svima samo u razlicito vrijeme... Odi u luku gledat ogromne kruzere i kupit stogod na njihovom placu (koji je isto u luci). Busni kolodvor ti je vazan zbor arhitekture, a definitivno si zaboravio Aara Saarinenena i ekipu koji su pocetkom proslog stoljeca silno utjecali na arhitekturu u Europi.
    Inace, u centru imas i cesku pivnicu (Pilsner Urquell me je spasio od finske Lapin Kulte - je da je kostao 5 Eura - pol litre, ali to su normalne cijene). Neka te ne iznenadi tisina u centru grada - tisuce ljudi oko tebe, a ti kao da si sam.
    Finci su ti super drustveni, a piju ne iz gusta ko mi, nego da se napiju.
    Zaboravio sam kako se kaze, ali im je i 'hvala' i 'molim' ista rijec.
    p.S: Ne idi u saunu, ni za zivu glavu. Temperatura od 90 C je nesto sto je njima normalno!

    avatar

    30.05.2007. (10:05)    -   -   -   -  

učitavam...