Komentari

greeneyedgirl.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • mama sepia

    kad prodjes 12-ti tjedan sve dolazi u neku drugi dimenziju. nemoj se ljutiti što ti to kažem, al pola tog nagona na povraćanje i mučnina je u glavi. i meni je bilo muka dok sama u sebi nisam odlučila da to naprezanje nije zdravo ni za mene ni za curicu i da mi je trudnoća i sve to baš fun i da neizmjerno u tome uživam. od tada, od mučnine ni m!
    doduše, možda je to palilo samo kod mene. al pokušaj misliti pozitivno i uživati u svemu iz dana u dan. vrijeme tako brzo prolazi :))

    avatar

    27.05.2007. (06:56)    -   -   -   -  

  • Sandy

    sve je to normalno, da te utjesim i ja sam imala grozne mucnine, ali nisam nikada povracala. i da, trudnoca sucks prva 3 mjeseca, poslije je puno bolje i lakse. :-) i moram reagirati na ovaj gore komentar, sorry, mucnina nije "u glavi", vec je hormonski uvjetovana. zapravo je u glavi, ali ne na onaj nacin na koji ti insinuiras.

    avatar

    27.05.2007. (12:14)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Pisala sam odgovor u prijasnjem postu ,ponukana svojim iskustvom. Znas ono 'been there, done that...'.
    Proci ce i budes opet uzivala u trudnoci.

    avatar

    27.05.2007. (15:03)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Grintas trudnice ;)))), proci ce...to su ti tek slatke muke ;))))
    Potpisujem Sandy, mucnine su uvjetovane hormonski, e da su bar u glavi samo, kud srece ;)). I samo ti papaj sta ti se hoce, ne ide cokolada kad je isla do sad , to ti je tako ;)))) Pusa!

    avatar

    27.05.2007. (22:23)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    nemoj tako, proci ce te mucnine s 12. tjednom. moje trudnoce su prosle bez problema, mozda s malo vise umora u prvoj, malo gadjenja na omiljenu hranu ali od pravih mucnina niti M. kao niti od povracanja. mucnine su navodno odlican znak da se placenta dobro razvija (hormoni) kad prodje prvi umor, uzivat ces i biti ces sretna. i da, ostani aktivna i bavi se sportom koliko mozes i podnosit ces trudnocu s lakocom (ja moju drugu do prije mjesec dana nisam skoro nisam niti osjecala).
    zadnjih par tjedana su mozda nezgodni jer se s trbusinom kuglas okolo, pogotovo ako je vani preko 30 stupnjeva, juzina i sparina (ko meni ovih dana) ali i tu sve pocinje u glavi i ovisi o tvojoj attitude ;)))...
    sretno ti bilo kolegice :)

    avatar

    29.05.2007. (00:03)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ps. nemoj previse citati tu literaturu o tome sto bi ti se sve moglo dogoditi, za otecene noge, lica i slicno....hrani se zdravo, izbjegavaj slatkise koliko mozes i bit ce sve okej. samo nemoj kukati i panicariti. stisni zube i zivi zivot i dalje kao dosada...

    avatar

    29.05.2007. (00:07)    -   -   -   -  

  • mama sepia

    ok, sorry cure, znam da su mučnine uzrokovane hormonima, ali pozitivan stav iz glave može samo pomoći. :)))

    avatar

    29.05.2007. (06:30)    -   -   -   -  

  • makedo

    osvanu ti s mucninom i na naslovnici :D...evo taman sam sad pricala s jednom trudnicom, jos 15 dana do termina...preslatka mi je, da je vidis...do prije neki dan sva aktivna, al sad vec jedva "kugla" :) javi mi kad doznas jel decko ili curica ;)

    avatar

    29.05.2007. (08:11)    -   -   -   -  

  • Nessa

    Meni su jutarnje mučnine prolazile čim bih nešto pojela (tako sam i čula; želudac bi kao uvjek trebao biti pun, ne prepun, ali nikako prazan).
    Povratila sam tek jednom i to zato što mi baš nije sjela kombinacija štapića, sladoleda i soka od borovnice - i sad mi se bljuje od same pomisli, ne znam šta mi bi pa da to skombiniram, trudnoća valjda?
    Inaće zaista nisam imala većih problema, osim pred kraj kada su me noću počele mučiti žgaravice i kada nisam mogla naći udoban položaj za spavanje :)
    Ostalo je bilo sve 5, pa se nadam da će mi i iduća trudnoća biti takvom.
    Tebi iskrene čestitke!
    Pusa!

    avatar

    29.05.2007. (08:17)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Hehehehehe.....
    Zato je lijepo biti muškarac...
    Mi povraćamo samo kad se prepijemo...

    Ali kad rodiš biti će ti jasno da je bilo vrijedno i patnje i muka i možda ćeš opet htjeti.
    Samo daj malo pripazi na muža, kad ste trudne znate biti prave k....

    Pozdrav!!

    avatar

    29.05.2007. (08:36)    -   -   -   -  

  • O.K.

    na žalost nisam još iskusila taj osjećaj (nadam se da uskoro hoću) i baš ti zavidim, ne zbog trudnoće, nego zbog onog malog stvorenja koje ćeš imati krajem godine
    mislim da je važno misliti pozitivnije, sve će te muke proći sigurna sam
    pozdravljam

    avatar

    29.05.2007. (09:32)    -   -   -   -  

  • tyche

    Eto, sretno ti bilo - dobro su te savjetovali - nesto malo uvijek kljucni da ti zeludac ne bude prazan, bananu ili kakvo drugo voce, nije lose niti tijekom dana nekoliko puta uzeti zlicicu ( med+grozdice+sitno sjeckani orasi dobro izmijesano i stavljeno u malenu teglicu koju ne moras drzati u hladnjaku nego na toplom ) ili ako mozes naribanu mrkvicu s medom - to ti ubija glad ...Tamani ciklu. A i ja sam povracala samo ako mi je netko pokazao mali prst, proci ce :))

    avatar

    29.05.2007. (10:31)    -   -   -   -  

  • -Bridge-

    ono jutarnje mucnine mi je bio nepoznat pojam. meni je jutro trajalo po cijeli dan. necu ti dijelit savijete jerbo sam shvatila da je svakoj od nas u trudnoci drugacije. one neke gladi za posebnom hranom tipa kiseli krastavci nisam nikad imala. ljubim te jako.

    avatar

    29.05.2007. (14:21)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    hvala na javljanju. o carskom rezu sam vec pisala prije nekoliko tjedana. dati cu ti link na clanak, cim ga pronadjem. inace sam ja morala na carski i nisam se dobro oporavljala. sad se nadam brzom oporavku jer sam cijelu trudnocu bila puno aktivnija. inace znam dosta zena kojima bi prvi carski prosao ok (kao i oporavak) a drugi bi bio pun komplikacija, dugotrajan i bolan. ako nema razloga za carski, bolje je ici na normalan porod.

    avatar

    29.05.2007. (18:14)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    o carskom. valjda ce ovo upaliti.

    avatar

    30.05.2007. (14:34)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Wargh, argh i ostalo! Ja sam pickica glede takvih stvari, zato mi jos ni na pamet ne pada da zatrudnim. I imam osjecaj da, kad/ako jednom dodje do toga, rec doktoru da mi dadne citav arsenal painkillersa kod poroda, nema majci da umirem od bolova, sve sto se moze strpat u mene neka se strpa. Uh, ajd', nemoj me slusat, ja sam ti endem.

    avatar

    30.05.2007. (18:52)    -   -   -   -  

  • Jaca

    hvala vam svima na komentarima - stvarno mi puno znaci dobiti savjete i citati iskustva drugih trudnica (i onih koje su sad trudne i onih ciji malisani veselo skakucu oko njih).
    @angelium - ti si izgleda jedini muskarac doboljno hrabar da ostavi komentar :)) a ne brini se za mog muza - on je zlatan i pazi me samo tako i sasvim super podnosi moje "hirove". A i ja se trudim da ne budem previse zahtjevna (osim ponekad, malo) ;)
    @lipa mare - tebi posebno hvala na linu za tvoj prijasnji post.
    @tyche - jutros me dragi probudio i natjerao da odmah pojedem dva krekera kako bi imala sta povratiti ako bi me odmah potjeralo (kao juce ujutro). Pokusavam da stalno nesto gickam (uglavnom voce, krekere i orahe). Mislim da vec ide na bolje.
    @makedo - sta bi ja bez tebe! Ne bi ni znala da sam na naslovnici. Ovaj put mi je zaista drago jer sam dobila komentare od prije mi nepoznatih blogerica.
    @brige - samo ti dijeli savjete, ja sve primam :)
    @xiola - ma i ja sam tako mislila, a sad sve pazim sta jedem i sta stavljam u tijelo. No za porod cemo jos vidjeti - ne mogu nikako da zamislim bebu kako prirodno izlazi iz mene.. mozda se i to promijeni.

    avatar

    30.05.2007. (19:32)    -   -   -   -  

  • oceana

    uh, pa "drugo" je to stanje...I guess...hm...radije cu samo komentirati fotke: love it! ;- )

    avatar

    30.05.2007. (20:39)    -   -   -   -  

  • Nessa

    Evo ti link i na moje iskustvo.
    Ne znam kako je sa carskim, ali prirodni izlazak bebe, sam taj trenutak, najmanje je bolan u cijelom tjeku porođaja. Trudovi jesu gadni, al zaista se daju izdržati. Nakon što sam to jednom prošla, zbilja me nije strah proći ponovo!
    Pusa!
    I uživaj u trudnoći!

    avatar

    31.05.2007. (11:47)    -   -   -   -  

  • Paix

    Haha. Nisam mogla, a da se ne nasmijem na trudnicke muke. Dobronamjerno, of course.
    Samo se strpi jer kazu da kad primis to maleno u ruke, zaboravis na sve muke. :-) (ajme, ovo se čak i rimuje).
    Moja mama je u trudnoci samo jela ananas, a danas ga vise ne moze ni vidjeti, a ja ga zato obozavam.

    avatar

    01.06.2007. (17:40)    -   -   -   -  

  • bubimirova mlada

    Bok ti blog trudnice...evo upravo si stekla bezuvjetnu prijateljicu koja je takodjer blog trudnica:-) ....i bas su mi slatke sve te male muke...kad pogledas to nije nista,vrijedi pretrpit i malo se zrtvovati kad znas sto te na kraju puta ceka.... da je sve to normalno i prirodno i da ima razlog-----a to je tvoje malo blago koje nosis u sebi!!!!! ono je zdravo i zivahno i sve je upravo onako kako treba biti I iako ja apsolutno nemam nikakvih takvih problema(vjerojatno imam drugu briju u glavi...nije da nemam mucnine ali nepridajem im paznju),kao da i nisam trudna,samo me povremeno uhvati povecani umor,razumjem stanje u kojem se nalazis...drzi se! sve je super....pratit cu te na tvom blogu!

    avatar

    01.06.2007. (22:13)    -   -   -   -  

  • bubimirova mlada

    Imas moju punu podrsku!

    avatar

    01.06.2007. (22:13)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    znala sam da lažu!!!!!! znalaaaaaaaaaaa saaaaaaaaaaaaam!!!!!! ali znaš kaj? baš me briga... ipak bi ja jedno svoje malo slatko kmečavo :)))

    avatar

    01.06.2007. (22:24)    -   -   -   -  

  • zizifus -zbrčkane škrabotine jednog grma

    ja nikako da probudim svoj majčinski instikt. Kad pročitam trudničke postove nije ni čudo.

    avatar

    02.06.2007. (16:06)    -   -   -   -  

  • ex trudnjacha

    najzad neka trudnica koja priznaje kako joj se grozne stvari dešavaju. potpuno te razumem, prolazim kroz gotovo isto.
    no, i meni su rekli da su mučnine dobar znak, a da je povraćanje još bolje, pa me to teši. što se tiče pretraga, ja sam odlučila da ipak uradim sve što treba, čini mi se da je bolje znati na čemu si nego da brineš.
    pozdrav pinatu od pasuljčeta :)

    avatar

    02.06.2007. (19:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...