Komentari

bogslusadnb.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • king

    pozdrav

    avatar

    26.05.2007. (15:40)    -   -   -   -  

  • očima vjere 07

    često pomislim na crviće koji će me papati...
    a ako me spale - ništa za jadne crviće :-)
    Ma sasvim mi je svejedno... glavno da me Isus ponovo 'sastavi' U ONAJ DAN...
    kad bude uskrsnuće mrtvih. A njemu to neće bit problem taman da mi se prah raspe po Oceanu...

    avatar

    26.05.2007. (20:15)    -   -   -   -  

  • Jaga nadcrkveni.

    Pripadam Đavolu koji je šmugnul ispod plašta Crkve. I sada djelujem na širenju hedonizma u mojim poslovnicama - marketima.Tako je Jezerinac u Vojnom ordinariju dobio moj poklon saunu i jakuzi u znak pažnje. Sve je to kako se šika platilo iz državnog proračuna. Po Tebi narod je Crkva, dakle narod plaća i daruje i dobivaju pojedinci jer nemaza sve, a zašto bi i bilo! Narod čine ljudi, a ovi i nisu baš svi uz Crkvu. Ovi bezvjernici su Đavoli, dakle dio Crkve je i Đavolje djelo! Saune i jakuziji! Nije li Crkva stvorila Đavola kako bi opravdala svoje nepodopštine? (A ima ih u povijesti Crkve koliko voliš - od inkvizicije do plindranja naroda...) Dakle Bog i Đavo su iste spodobe koje dilaju opijum narodu! A di si tu Ti? Dio zblesavljnog naroda koji usput onako blesav valjaš i valjaš! Dok Ti ne ostanu samo krediti koje moraš vraćati! Em te Crkva zgrabila pod svoje da daš kaj poreza, em te Đavo navuko na hipoteku! Ti si upravo proporcionalan glupanu!

    avatar

    26.05.2007. (20:50)    -   -   -   -  

  • Eckhart

    U pravu si Mariela, sasvim je svejedno kako ćemo se raspasti, glavno da nas ima tko ponovo sastaviti!
    A ti Jaga vidim da nisi baš teološki naobrazovan pa ti neću ništa odgovarat osim jedne stvari:
    bezvjernici nisu đavoli ni u kojem slučaju, išli ljudi u crkvu ili ne i oni su dio Božjeg naroda...ti prizemno sve shvaćaš...

    avatar

    27.05.2007. (10:50)    -   -   -   -  

  • očima vjere 07

    Jednom je Eva ušla u razgovor sa sotonom...
    i nije se dobro završilo...
    Ne znam baš ima li smisla raspravljati sa onima koji se predstavljaju kao pripadnici sotone
    Želim ti sretan blagdan Duhova. Nek te Duh Sveti i dalje vodi na tvom putu...
    Slijedi Njegova nadahnuća... Pozdrav!

    avatar

    27.05.2007. (12:33)    -   -   -   -  

  • sveci

    @Jaga nadcrkveni

    Vidiš, brate, jednostavno rečeno, u krivu si.

    Crkva nije u prvobiti niti zgrada, niti zajednica vjernika.
    Crkva, koju je Isus Krist ustanovio je Sam Krist. U punini. To je bilo shvaćanje prvih kršćana i to je shvaćanje Katoličke Crkve danas i uvijek hoće biti.
    Crkva je time sam Krist, odnosno Njegovo mistično tijelo.
    Kada se Isus ukazao Savlu (kasnije Pavlu), rekao mu je: "Savle, Savle, zašto progoniš MENE?"
    Nije rekao: zašto progoniš onu tamo instituciju koja je puna čudaka i pohlepnih ljudi,
    već: "Zašto progoniš MENE?"
    Isusovo je obećanje da će Duh Sveti voditi Crkvu u istini nauka.
    Crkva je sveta, no ne zbog nas, o sigurno NE zbog nas, već zbog onoga tko joj je Glava (Krist) i onoga tko ju vodi (Duh Sveti).

    Samo da se osvrnem i na tvoj komentar o inkviziciji.
    Ovako, ne možeš samo tako nabacati osude bez shvaćanja konteksta vremena i prostora.
    Ako pogledaš srednjovjekovlje, neće imati baš puno smisla ukoliko u obzir ne uzmeš stari vijek, uže, veliku seobu naroda - čime je označen virtualno pad dotadašnje civilizacije, te prevladavanje neučenosti, nepismenosti i novog, okrutnijeg mentalita ukorjenjenog u barbarski način života.
    Dakle, da se vratim na temu, kroz cijelo srednjovjekovlje imaš primjere užasnih ratova koji su odnosili tisuće i tisuće života.
    I za 99,99% njih su krivi vlastohlepni kraljevi i politički ciljevi. Zapravo, najkrvaviji su upravo svjetovnjaci. Ali ono što me čudi jeste to kako netko odmah skoči na inkviziciju ili križarske ratove, a ne skače npr. na stogodišnji rat. Ne skače na osvjajanja hrvatskih kraljeva. Mislite da je Tomislav bio svetac? Ha! HAHA!
    Cijeli svijet srednjovjekovlja se vrtio oko zanata rata ili zanata poljoprivrede.
    Ne možeš dekontekstualizirati dvije ili tri činjenice, te onda na temelju takvih glupih izjava reći: "A krvožedna Crkva."
    Ako se baciš na proučavanje prave, a ne propagandne povijesti, vrlo ćeš brzo spoznati da je Crkva u svojih 2000 i više godina postojanja ostala kroz čovječanstvo najčistija od svih mogućih drugih nazovi institucija. Ckrva je jedina sačuvala koliko-toliko čist obraz.
    I osim toga, ono što je bilo provođeno u srednjem vijeku je NIŠTA u usporedbi sa mesarenjem djece u utrobi majki. U 300 godina španjolske inkvizicije, pogubljeno je 3000 ljudi. U jednom danu samo u SAD-u se ubije više od 3000 djece u utrubama majki.
    Nemoj biti licemjeran i reći da je Crkva činila zločine, a ne govoriti o povijesno-društvenim okolnostima.
    I da se shvatimo - ne pokušavam opravdati nedjela bilo kakve vrste - ali ne možeš reći da je Crkva činila išta superlativno loše u poredbi sa svjetovnim sustavima, jer to jednostavno činjenično i povjiesno nije točno.

    I da... Vidiš, upravo sustavi koji su izbacili Boga iz svoje okoline, upravo oni koji su, kako si to rekao, religiju smatrali opijumom naroda su napravili najkrvavije zločine u povijesti čovječanstva. SSSR, Kina, Njemačka (Hitler se proglasio neo-poganinom, no u redu..), Francuska za vrijeme revolucija, Jugoslavija, Vijetnam.... popis se nastavlja.

    Ako bih se koristio tvojom logikom napadanja, onda bih ja mogao reći da smatram sve ateiste zavedenim i da mi se ateisti gade jer su činili tolike zločine.
    Ali neću to reći. Zato što im svima želim oprostiti i zato što smatram svakog čovjeka dostojnog ljubavi i nove šanse. Ako dakle, kažeš za Crkvu da je đavolska, što bi to trebalo učiniti od ateizma?
    I razmisli koliko si čovjek ako ne možeš nadići nešto iz srednjega vijeka, i nešto za što se papa u ime svih vjernika nebrojno puta ispričao.

    Nemoj biti licemjeran. Upoznaj povijest onoga što jesi.

    avatar

    27.05.2007. (23:09)    -   -   -   -  

  • king

    pozdrav don branko

    avatar

    28.05.2007. (06:57)    -   -   -   -  

  • Eckhart

    @Mariela: hvala hvala! Mislim da se čovjek treba boriti a ne samo voditi razgovore "uz čaj"...na nama je da činimo napokon nešto protiv onih koji čine loše!
    @King: pozdrav i tebi!
    @sveci: ok ali Krist je "samo" glava Crkve,mi smo Njegovi udovi...to je nauk Crkve. I prvi kršćani nisu znali uopće za pojam Crkve, oni su Krista još, koliko toliko, vezali uz židovski hram, koji je inače pao 70.pr.Kr. i nije više nikad obnovljen do dana današnjeg, ono što je od njega ostalo je samo popularni "zid plača".

    avatar

    29.05.2007. (08:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...