Komentari

stazicsdp.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Ima jedan svijet...

    Točno tako. Ulica koju je izgradio Ivica Račan je široka i nije dvosmjerna. Ona ide samo prema naprijed, u civilizirano društvo. Kažete da nema straha..... s tim se ne slažem. Nitko se nije bojao Ivice Račana... ali mnogi su se bojali te jednosmjerne ceste u bolje i pravednije društvo.... jer je sve ono što su naučili i što im je poznato za njih puno prihvatljivije.... jer su dvosmjerne stare ceste puno lakši izbor... tu su neki znakovi kojih se nitko ne pridržava, tu je dozvoljeno kršenje propisa i promijena smijera. Na njegovoj cesti toga nema. Ona je samo za hrabre i oni koji znaju što žele i kamo žele. Ta cesta je cesta budućnosti, ta cesta je izbor pravednih i poštenih koji žele dobro svojoj zemlji. Toj cesti ne trebaju plave table na kojima piše ime i prezime bilo koga.... jer oni koji su tom cestom krenuli znaju kamo i zašto idu. To je cesta poštenja, rada i skromnosti.
    Odličan post, gospodine Staziću!

    avatar

    21.05.2007. (11:44)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    I nemojte mi zamjeriti... ali ja moram nakeljiti ovu pjesmu... na ovu temu..... baš moram....

    Srebrna cesta

    1.
    Ja ne znam tko si? Čuj me, dobri druže,

    kad padne veče ponad tvoga krova,

    kroz mrak se javi ćuk i hukne sova,

    a oblaci ko jata ptica kruže

    nad tornjevima sela i gradova -



    izađi u noć... idi... Divlje ruže

    opijat će te putem. Trn će cvasti,

    otvorit oči lopoči na vodi.



    Izađi... idi... Srebrn plašt će pasti

    dalekom cestom, kud te srce vodi.



    2



    Ti znadeš i sam da svjetove nosiš

    u samom sebi, i da na dnu duše

    sja jato zvijezda, ponori se ruše

    i - ako hoćeš - oluji prkosiš

    olujom, koja u tvom bilu huji.



    Izađi u noć. Pjevat će slavuji

    u crnom grmlju. Žuborit će vrutak.

    Nad glavom će ti bijela zvijezda sjati.



    I ako hoćeš, ti ćeš za trenutak

    vidjeti boga što te cestom prati.



    3



    Ne vjeruj noći, čovjeku, ni buri

    što kida greben tvoje volje. Gazi

    na putu zmiju, guštera na stazi,

    i budi kao putnik što se žuri

    dalekom stepom zelenoj oazi.



    Izađi u noć... idi... Divlje ruže

    opijat će te putem. Trn će cvasti,

    otvorit oči lopoči na vodi.



    Izađi, druže... Srebrn plašt će pasti

    dalekom cestom kud te srce vodi!





    GUSTAV KRKLEC (1899-1977)

    avatar

    21.05.2007. (12:33)    -   -   -   -  

  • Nenad Stazić

    @ima jedan svijet: hvala na ovoj prekrasnoj pjesmi. da, savršeno paše uz temu i zaslužuje da ju se nauči napamet.

    avatar

    21.05.2007. (12:44)    -   -   -   -  

  • www.dragotadic.net

    Jaka ideja, nema što?
    A niste čuli za ideju da se kazne svi ratni i poratni zločinci? To vas i ne zanima. Samo vi imenujte trgove i ulice dok zločinci po njima šetaju!

    avatar

    21.05.2007. (13:29)    -   -   -   -  

  • nikad robom

    ajoj dosado (dragantadic) skini s više s neta, da ti grom pukne u hard disk barem :-)))

    avatar

    21.05.2007. (17:32)    -   -   -   -  

  • general

    nikad robom kaj te muči
    ak neko veli istinu očito ima onih koje to svrbi
    boljše bi bil da se stazić skine jer kaj će nam sabor ak ne misli delati po pravici za vse

    avatar

    21.05.2007. (19:06)    -   -   -   -  

  • pink pank

    Ulice će se zvati ovako ili onako, dragom bogu svejedno.Ne slažem se sa konstatacijom da SDP ne treba jaki vođa jer bez toga padate na izborima.Kampanja se puno prije odlaska vašeg vam predsjednika personalizirala.Nemate puno izbora, trenutno samo jedan čovjek je sposoban na izborima pobjediti, a on i onako upravlja strankom več dugo.Narodu dosadili mlitavci i smušenjaci, traži se osoba koja zna i može, a to je upravo ON.
    @ ima jedan svijet
    Već dugo Hrvati žive u civiliziranom društvu i bez te ulice, a što se tiče straha, plašili smo se mi njega ali samo do 1990.

    avatar

    21.05.2007. (20:09)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    @vusobegood, još puno žganaca moramo pojesti da stignemo civilizirani svijet.
    A što se tiče straha... očito ste se pogrešnog bojali..... a kad ste se vi prestali bojati zavladalo je doba pada morala i porasta kriminala....

    avatar

    21.05.2007. (21:17)    -   -   -   -  

  • Aldaron

    Maloprije sam bio na blogu vašeg kolege Vidovića, pa mi se neda pisat neke stvari ponovno (ljenost mladeži). A šta se tiče ulice Ivice Račana, ja osobno ne bi imao ništa protiv, ali to nije samo na javnosti da odluči, to treba pitati one ljude koje su spadale u Račanov krug prijatelja i rodbine. Ako se oni slože da bi to bila "lijepa gesta", onda neka se imenuje ulica po njemu, ali ako taj krug kaže da to nije u skladu s "račanizmom" onda bi bila potpuna ironija preimenovanje neke ulice ili trga. Moje osobno mišljenje je da Račan nije htio nikakvu ulicu, on je htio da ga se ne zaboravi kao moralnog čovjeka.
    Bilo bi mi drago kada bi subjektivno okomentirali ovaj moj komentar, ako možete.

    avatar

    21.05.2007. (21:24)    -   -   -   -  

  • pink pank

    @ Ima jedan svijet
    Ja u svojim penzionerskim godinama da jedem žgance, hvala, vama dobar tek.Vi očito niste živjeli u godinama totalitarizma pa očito imate malo iskrivljenu sliku.Da su vas par puta "ispeglali" drugačije bi mislili, vjerujte mi.A što se tiče demokracije, upravo 1990 godine, nakon prvih demokratskih izbora nastupa sloboda govora. Upravo SDP sebi pripisuje zasluge za poteze koje su učinili te godine, sa čime se u jednom djelu i slažem.Dakle,retorika vam nije dobra, budući ste prije hvalili na sav glas SDP, da bi u odgovoru meni istu stranku denucirali ustvrdivši da je tada nastao porast kriminala itd.Još jedna mala digresija:današnji SDP nije sljednik ondašnjih komunista, sljednici su večinom otišli u HDZ.Malo je čudno da kao vatreni obožavatelj SDP, iste izjednačavate sa onima od prije 1990.I na kraju kad smo se prestali bojati otišli smo u rat,u borbu za istinu a koje plodove i vi danas uživate slobodno pišući i komunicirajući sa drugim ljudima.Ako vi ne živite u civiliziranoj okolici preselite negdje grugdje, samo nemojte misliti da će vam civilizaciju netko donjeti i dati na dar.

    avatar

    21.05.2007. (21:43)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Gospodine vusobegood, ja sam očito pala s Marsa pa ne pamtim da me ikada itko "peglao". Ili možda za to nije bilo razloga. Ja u odgovoru vama nisam uopće spominjala SDP nego sam se osvrnula na godinu koju ste spomenuli kao godinu kad ste se prestali bojati. Gdje ja to izjednačavam SDP sa komunistima? Gdje ja uopće govorim o SDP-u? I znate.... mnogi su otišli u rat... dok su se neki kojih se trebalo bojati bavili kriminalom i Hrvatsku doveli u ovu situaciju u kojoj je sada. Mi očito živimo u različitim državama kad je kod vas sve tako civilizirano, bez kriminala i visoko moralno. Ja nisam zadovoljna ni sa školstvom, ni sa zdravstvom, ni sa pravosuđem, ni sa brigom o mladima... starima... nisam zadovoljna općenito. Mislim da je ovo daleko od civiliziranih i modernih zemlja. Naš narod je zaslužio bolje. Vama je možda svejedno... Meni nije svejedno.... ja sanjam bolju i ljepšu Hrvatsku.

    avatar

    21.05.2007. (22:32)    -   -   -   -  

  • Nenad Stazić

    @Aldaron: Imaš pravo, Račan uistinu nije želio nikakvu ulicu koja bi se po njemu zvala. Kao što sam to rekao i u postu, on je prezirao takvu vrstu odavanja počasti i zaista bi predstavljalo ironiju ignorirati takav njegov stav. no, ovaj post nije napisan toliko zbog te inicijative da se po Račanu nazove ulica, nego je više moje razmišljanje o tome kako se kandidati za predsjednika SDP-a odnose prema tom dijelu Račanove baštine, odnosno, koliko su sami spremni prakticirati njegovu skromnost, toleranciju i širinu.

    avatar

    22.05.2007. (08:36)    -   -   -   -  

  • pink pank

    @Ima jedan svijet
    Ne, naprotiv, samo što ja živim u kulturnoj sredini, ali smo u istoj dražavi.Vi niste očito sa ničim zadovoljni, vjerujem da imate snage za promjene pa navalite.Možete sanjati koliko hočete, poznato je da snovi nisu pokretačka snaga nego iskivljeno lice stvarnosti.Ja sam za svog radnog vijeka pošteno odradio svoje, a sada više vjerujte nemam snage za išta, osim za komentare po blogovima, eto to je privilegija nas penzionera.Neka mladi kroje državu, uostalom njih če lupiti pi glavi budučnost budu li promašili.Ako ste malo putovali po svijetu mogli ste primjetiti da u drugim državama razvijene civilizacije, na što aludirate, postoje također velike civilizacijske katastrofe.(od kriminala itd.) Želim Vam svako dobro!

    avatar

    22.05.2007. (11:49)    -   -   -   -  

  • www.dragotadic.net

    Koja ste vi ljudska ništarija, ako ne čujete bilo svog naroda. Narod hoće istinu o Hrvatskoj, a ne ulice. U ulicama bi trebali živjeti ljudi, ako niste znali - ali bez zločinaca u njoj.

    avatar

    22.05.2007. (15:22)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Devočka, drago mi je da živite u kulturnoj sredini i da ste zadovoljni. Pozitivan bunt, tj. želju za promjenama dvadesetogodišnjak nosi vatrenije od četrdesetogodišnjaka, a četrdesetogodišnjak vatrenije od šezdesetogodišnjaka. To je tako prirodno i normalno. Da je drugačije ne bi bilo dobro. :) Vjerujem da ste pošteno odradili svoj radni vijek i drago mi je da ste osobno zadovoljni.... vi ni ne morate imati snage za promjene... vi bi trebali zasluženo uživati i odmarati u svojoj mirovini. Na žalost to mnogi vaši vršnjaci u ovoj zemlji ne mogu jer moraju kopati po kontejnerima da bi se prehranili ili bolesni raditi razne poslove na crno da bi si mogli priuštiti liječničku skrb koja im je u toj dobi potrebna. Moja kolegica je lani otišla u mirovinu čiji iznos joj ne pokriva režijske troškove stana. Vidite.... ja imam još dugo do mirovine, ali me zanima kako žive starije generacije. Samo vi uživajte i mirujte... i ne brinite ništa... ne brinite ni zbog ceste Srebrne.... ona POSTOJI... ona nije stranačka (kako ste me prozvali u jednom od prethodnih postova), ona nije uvjetovana vjerom, spolom ili dobi onih koji su odabrali njom hodati. Ja razumijem da postoje ljudi koji biraju drugačije i kojima se cesta Srebrna ne sviđa. To je pravo izbora. A vi budite sigurni da oni koji hodaju tom cestom nikoga ne "peglaju", ne prozivaju zbog dobi, spola, političkih izbora ili nekih drugih stvari.... onima koji tom cestom hodaju ste važni i vi koji njihov put ne razumijete, a snove nazivate besmislicom tj. iskrivljenim licem stvarnosti. Što se snova tiče... odgovorit ću vam lijepom rečenicom koju je izrekao Woodrow Wilson:
    "Od snova rastemo. Svi su veliki ljudi sanjari. Oni vide stvari u mekoj sumaglici proljetnoga dana ili u crvenoj vatri dugih zimskih večeri. Neki od nas dopuštaju da takvi snovi umru, ali drugi se brinu o njima i štite ih, njeguju u lošim danima, sve dok ih ne dovedu na sunce i svjetlo koje uvijek dolazi onima koji se iskreno nadaju da će se njihovi snovi ostvariti."
    Uživajte gospodine devočka.... želim vam puno lijepih, mirnih i zdravih godina, ali snove i cestu Srebrnu mi ne dirajte! Jel može?!

    avatar

    22.05.2007. (15:37)    -   -   -   -  

  • vuso be good

    @ Ima jedan svijet
    Morti nihil est tam simile quam somnus! Uživajte u snovima ja Vam ih neću dirati, rađe ču živjeti u stvarnosti, ma kakva bila.

    avatar

    22.05.2007. (17:35)    -   -   -   -  

  • Jupiter

    Mislim da je rano za dodjeljivanje ulica tek preminulim ljudima. Trebalo bi napraviti nekakav povijesni odmak od kakvih, možda 20-tak godina, pa tada dati procjenu i odlučiti o tome.
    Zašto? Pa imamo bezbroj primjera u povijesti (bližoj i daljnjoj) da su ulice i trgove prerano dobijali i oni koji ih objektivno i nisu zaslužili.
    Ne mislim o Račanu ništa loše, ali dopustite nek vrijeme učini svoje.
    Bilo bi bolje da se o Račanu napiše nekoliko knjiga, nekakvu biografiju i sl.
    To bi bilo sasvim dovoljno zasada.

    avatar

    22.05.2007. (19:14)    -   -   -   -  

  • Dino Manestar

    Vjerujem da navedena mlada zastupnica nije imala ništa osim dobre namjere. Ali naravno, prije se trebala konzultirati. No, dobru namjeru je iskazala i u tome nema ništa loše, jer Ivica Račan zaslužuje da se njegovo ime pamti i spominje i meni bi osobno bila čast živjeti u ulici koja nosi njegovo ime. No, njegovo djelovanje i značaj će nas podsjećati na njega i bez imenovanja ulice njegovim imenom

    avatar

    22.05.2007. (22:16)    -   -   -   -  

  • Gaj Julije Cezar

    Zar će stranka za lidera izabrati osobu kojoj je otac hadezeovac,šogor Jandroković,a primio ga u MVP Sanader?
    SDP očito želi još mnogo godina grijati opozicijske klupe i boji se preuzeti odgovornost.

    avatar

    23.05.2007. (13:15)    -   -   -   -  

  • sipa

    Muke jednog branitelja Da se predstavim: ja sam branitelj od prvih dana rata, iz trogirske okolice, prošao sva bitnija bojišta (Popovo polje, Maslenica, Bljesak, Oluja), bio ranjavan od gelera, otac malodobne djece...radim fizikalu za otprilke 4000 kn mjesecno, imam PTSP i potvrdu... Da mi je netko prije 15 godina rekao da ce se u Trogiru dešavati ovakve stvari, ne bi mu vjerovao i stavio bi ruku u vatru da mi moji Trogirani to ne bi napravili. Ja cu sada napisati što se dešava u ovom prokletom gradu, kojeg su okupirali najveci lopovi i kriminalci, najveci otpad ljudskog roda i sramota za grad i državu. Iako je svakome u Trogiru jasan profil onih koji se zovu “Gradski Vijecnici” najviše me boli to što se o tome u javnosti uporno šuti. Na jednu ruku obicnim opljackanim ljudima i ne mogu zamjeriti jer strah vlada gradom. Isti onaj strah koji smo mi proživljavali na prvoj crti bojeci se sa koje strane ce neprijatelj udariti i hoce li ovo biti zadnja zora koju gledamo živim ispacenim ocima. Gradonacelnik Rožic -nogometaš na celu grada (pa valjda bi grad morao voditi netko uceniji) -opljackao Hajduk za nekoliko milijuna kuna i to priznao -sada je kcerki (njenom mužu Štimcu, je, je Igorovu bratu) namjestio koncesiju za parking u naselju -javno pije kavu s glavnim dilerom droge za ovo podrucje -otkad je na vlasti zaposlio u gradsku upravu još 30 ljudi, a radu sporije nego ikada (nisu u stanju 5 godina donijeti odluku kako ce izgledati reklame u staroj gradskoj jezgri) Dogradonacelnik Brkan -kupio 2 stana , pa spojio u jedan -kupio kucetinu u Okrugu -kupio GOLFA R32 (250 ks=250 000kn) -nije nogometaš, ali sve više pocinje sliciti na balun ,pa ce se valjda uskoro i totalno zaokružiti (sada je valjda na 130-150 kg) -nema koga nije kupio za sitnu lovu -prijeti ubojstvom Aniti Cudini, a onda sutradan s njenim bratom i ocem pije -u zaledu Metkovica provaljivao u srpske grobove i skidao zlato s mrtvaca, te je jednom odrubio glavu i vozio se na haubi s njom---PRILICNO BOLESNO - invalid dom.rata??? Ma koji invalid, ako je invalid zašto radi i ne placa svoje racune?? Svu mu je imovinu pozlatio ukradeni novac sa parkinga. Dogradonacelnik Kursan -nogometaš (i opet još jedan nogometaš) -ne zna ni on kako ni zašto, ali se naglo uzdigao, prepoznali su njegove KVALITETE -vozi novog VW pasata -mlati suce po dvorani -uvalio ženu da radi u banci -prije bi bar pozdravio u prolazu, a sada okrece glavu Procelnik za komunalne poslove Šipic---njegovi citati -ne možemo zimi radit jer je hladno, a ljeti je vruce -nismo mi krivi što je cesta za Okrug najgora cesta u državi, kriva je prijašnja uprava -isto vrijedi za Slatine, ali smo tamo stavili 10 žarulja u vrijednosti 1 00000000000kn -ove godine cemo pokrpati onu jednu rupu kod Konzuma i prominiti 2 izgorene žarulje, te spremni docekati sezonu presjednik turisticke zajednice Joško Bilic -još jedan nogometaš (propali naravno) -propali ugostitelj (nakon 3 mjeseca zatvorio kafic) i sada ce to veliko znanje primjeniti za dovuci milijarde turista -šta on tocno radi??? clan gradskog vijeca Darko Rogulj---citiram -jesi ti naš, jesi naš??? (hoda po gradu i postavlja to pitanje) -ciji naš?; -kako ciji, pa jesi za HDZ; -pa nisam ; -onda si izdajica zemlje, a jesi li veliki Hrvat kao ja (sa 170 cm) -nisam majke mi, ja sam DEBELI Hrvat sa cirka 120 kg &n bsp; &nbs p; -najbolje zna objasniti kako je pokojni Medic poginuo na prvoj crti -šta on tocno zna raditi (sumnjam da zna i pisati kako treba) Ostali su manje bitni , ali jedanko nesposobni pa necu trošiti vrijeme za njih. Oni su zbilja najveci biseri grada i treba ih cuvati i obvezno staviti u vodice o gradskoj povijesti i znamenitim osobama ovog podrucja. Najgore u svemu je, to što ce grad dovesti do bankrota jer jedino ih od toga može spasiti jedno 300% povecanje komunalija. Treba financirati dugogodišnju kradu i pronevjeru gradskoga novca koji je završio u privatne džepove. Smeta mi da što dopuštaju da se droga dila na svakom kantunu, što moje dite može u Robinsona ili u KEA kaficu kupiti droge koje hoce i cak je i mukte dobit.... Smeta mi što gradom i okolicom drmaju kriminalci za koje znamo svi, mi i policija i uprava i koji ce sutra i vama prijetiti: PRKI (Trgovina ukradenim automobilima, droga i oružje) CERTA (Trgovina oružjem, iznudenja) ŠTRULE (Bivši provalnik vikendica) ROŽIC(osudivani ubojica) CIGO (Osudivan za medunarodno krijumcarenje ljudi- Italija) Smeta mi što lažni invalidi domovinskog rata igraju na mali balun (Andro Vetma, a Brkan mu prijeti ubojstvom sestri), što lažni invalidi rone na 30 m (Pensa, koji usput dobije i stan i kupi novog audija A3)... Koji invalid roni, igra na balun, ore i kopa, kakav je to INVALID???? Zašto invalidi koji su izgubili oko, ruku ili nogu, ili proveli u bolnici 2 godine, to trpe .ZAŠTO???? ZAŠTO to dopuštaju pravi invalidi koji ne mogu dici platiti eskurziju, koji nemaju za grijanje???? Branitelji, nismo se za ovo borili. Nismo mislili da cemo živiti u ovakvoj državi. Nije mi dovoljno da mogu slobodn

    avatar

    24.05.2007. (05:22)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    gle isti komentar trogiranina sa vidovicevog posta i ovdje?

    avatar

    24.05.2007. (20:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...