Komentari

preteznovedro.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • gustokosa

    Ja se inače u busu ukoliko mi se netko obrati ponašam vrlo nepristupačno i divlje, nemam pojma zašto, ali je!;) nadam se da se radi samo o lažnoj uzbuni kod tvoje prijateljice, nadam se...moje mišljenje o abortusu je jednako mišljenju tvoje prijateljice, mislim da je to stvar odgoja, netko je nekako naučio u svojoj kući razmišljati o tome. Ali ukoliko stvarno ostane trudna i odluči pobaciti, razgovaraj s njom, najbolje znaš kakva je osoba i da li bi podnjela posljedice svojih postupaka. Jer poslije nema kajanja!;(

    avatar

    20.05.2007. (15:15)    -   -   -   -  

  • Kneginjica

    Tvoj blog već pratim prilično dugo, ali, eto, tek sam se sad odlučila javiti. Pa, od ovoga što sam uspjela shvatiti o tebi, bojala bih se tvojeg mogućeg komentara na mom blogu. No, prihvaćam rizik.
    Nadam se da se stvarno radi o lažnoj uzbuni. Potpuno se slažme s tvojom izjavom da je život život i nitko ga nema pravo oduzimati ni sebi ni drugome.
    Ako je ipak trudna, pokušaj je odgovoriti od pobačaja. Iako je dijete velika odgovornost, mislim da nijedna žena ne može podnijeti teret ubojstva djeteta (ili fetusa, svejedno... Život je život - kako si ti već rekla) bez grižnje savjesti i bez bilo kakve posljedice po psihičko zdravlje.
    A što se tiče ovoga u autobusu - meni je to jako lijepo... Zapravo, malo ti i zavidim na tome...

    Ostavljam zagrljaj!

    avatar

    20.05.2007. (16:23)    -   -   -   -  

  • portret ljeta

    Ako i je trudna, sama si je kriva i trebala bi snositi odgovornost za svoja djela.Jer ako slučajno pobaci to će ju mučiti cijelog života, a ako ne pobaci i rodi dijete, dobit će nešto stvarno prekrasno u svom životu.Mislim da još nije svjesna koliko bi joj dijete moglo uveseliti život.Ako se ne slažeš s njezinom odlukom o abortusu, to joj trebaš reći jer se prijateljstvo temelji na iskrenosti.A što se tiče Francuza, vjeruj mi, stranci su dobrodošli SAMO kao ljetna avantura i ništa više.*poljubac*

    avatar

    20.05.2007. (16:49)    -   -   -   -  

  • junac

    sumnjiva si mi.... kak si samo s priče o trudnoći pešla na Francuza.... hmmmm.... da se nije nešto desilo nakon tvog "merci"....? ;)
    a što se tiče frendice, nek prvo napravi test trudnoće....možda se i predomisli kad joj dođe do glave....
    uživaj! ;)

    avatar

    20.05.2007. (18:05)    -   -   -   -  

  • Stella

    Nadam se da je kod tvoje frendice lažna uzbuna.
    A ti se baci na učenje francuskog. :D

    avatar

    20.05.2007. (18:52)    -   -   -   -  

  • Jeja

    kao i Stella nadam se da je lažna uzbuna, a ako pak nije ne slažem se sa aborusom. pa to dijete nije krivo za njenu nepromišljenost!
    pusa :)

    avatar

    20.05.2007. (19:38)    -   -   -   -  

  • Red Dreams

    umorna piše umornoj.. :))) no da se dotaknem tvoje frendice i njene situacije.. vrlo često su ovakve situacije samo plod straha.. a toga se za početak može riješiti ako provjeri jel je trudna ili ne.. nečeg ipak treba biti svjesna.. ako je bila dovoljno zrela da sa nekim spava, trebala bi biti dovoljno zrela da o svemu razmisli još barem dvaput i onda uz pomoć drugih odluči kako i šta.. znam da meni pobačaj nikada nebi pao na pamet..

    avatar

    20.05.2007. (20:35)    -   -   -   -  

  • Fatal Adomnan

    iako najdraža moja jako žurim na spavanje morala sam tebe pročitati! nećeš vjerovati-i ja sam to prošla s best frendicom! trenutak kad mi je rekla da misli da je trudna nikada neću zaboraviti!jer u srcu znala sam da je!a tek kasnije kad mi je potvrdila,to može samo znati onaj koji kroz isto prođe!u ovom slučaju draga to si ti..ona o pobačaju hvala Bogu nije ni razmišljala kao što znaš nedavno sam joj bila kuma! javi se ak ti bude teško il ti jednostavno trebadne netko ko će te razumijeti..ili samo slušati..pusa..

    avatar

    20.05.2007. (22:39)    -   -   -   -  

  • lei

    a gledaj, prijateljica ti se povjerila jer od tebe traži da joj budeš podrška. zanemari svoja načela i budi uz nju, to joj treba.

    avatar

    21.05.2007. (10:47)    -   -   -   -  

  • anđeo dobrog naboja

    čudim se da se takve stvari "slučajno" događaju u 21. stoljeću. čini mi se da ti je legica prilično neodgovorna, ali kamo sreće da je ovo lažna uzbuna i da se nakon toga više nikada neće dovesti u takvu situaciju.
    ne znam kakvi su njeni roditelji, niti kakva vam je najbliža okolina, odnosno, kako bi (loše) reagirali kad bi ona rodila u ovim godinama, ali znam da ni abortus nije nikakav spas. pa ne kaže se bez razloga da je to krajnje i drastično rješenje! naročito je opasno abortirati kad je riječ o prvoj trudnoći, ne bi bila ni prva ni zadnja koja bi zbog svoje nepromišljenosti ostala neplodna. moja je majka godinama radila na ginekologiji i nagledala se mnogih mladih djevojaka koje bi ostale trudne s nekim bezveznim dečkima i pobacile, a kasnije, kad bi pronašle Pravog, udale se i sredile život, dolazile natrag jer nisu mogle ostati trudne.
    slažem se s tobom i nikada ne bih pobacila. jednostavno bih prihvatila posljedice svojih postupaka.
    držim fige da sve ispadne dobro. pusa

    avatar

    21.05.2007. (12:00)    -   -   -   -  

  • Ruby Nelle

    nažalost, ne dijele svi tvoje mišljenje. zato se iskreno nadam da je sve samo lažna uzbuna...
    a kaj se francuza tiče... ja bi jedan takav ulet da mi uljepša dan!

    avatar

    21.05.2007. (20:08)    -   -   -   -  

  • Pucanj na mjesec

    Protiv abortusa sam i smatram da se treba prihvatiti odgovornost, ali ako ona nije dovoljno jaka za to, možda bi trebala biti uz nju. Što god ona odlučila. Ali nadajmo se da je sve to lažna uzbuna.

    avatar

    21.05.2007. (22:05)    -   -   -   -  

  • Kneginjica

    Ma, nisam se ja bojala tvog komentara, nego... Hm... Kako da se izrazim?
    Vidim po tvojim postovima i komentarima na drugim blogovima da si prilično iskrena osoba (ako sam dobro procijenila). Što mi se sviđa. Definitvno. No, na neki način, s obzirom da se aktivno bavim pisanjem, svaki negativan komantar me baci u depresiju. Jer je pisanje praktički jedina stvar u kojoj sam stvarno dobra, pa... Ma, razumiješ.

    Dobronamjerna kritika je, ipak, uvijek dobrodošla!

    Hvala na komentaru!

    avatar

    21.05.2007. (23:12)    -   -   -   -  

  • Abbey Road 603

    hm, vidiš ti to... a šta da ti kažem... napisala sam svoje mišljenje u postu... kao što je i netko prije mene napisao, stvar je odgoja kako će žena postupiti u situaciji u kojoj se našla... u svakom slučaju treba prvao doooooobro, ali stvarno dobro promisliti o situaciji u kojoj se nasla... možda... a oni blesavi upadi ''Francuza'' na bilo koji način mogu dan učiniti ako ništa drugo onda barem zanimljivijim jer se to ne događa tako često :D

    avatar

    21.05.2007. (23:20)    -   -   -   -  

  • vrag_s_licem_andjela

    U Francuzi.... hm.... zlo jedno=)
    Ovo za trudnoću? Da ja sam uglavnom protiv pobačaja, iako mi se to moje stajalište ponekad čini licemjernim jer sama, naiskrenije, nisam sigurna kako bi postupila u toj situaciji.
    I ko kaže da ju moraš podržat?
    Odluka jes njezina, no ti imaš pravo na svoje mišljenje.
    I primi se knjige!!!
    HE he... da.. mogla bi i ja=)
    Poljubac*

    avatar

    22.05.2007. (14:35)    -   -   -   -  

  • just me

    A joj...Napisala sto mislim o trudnoci i pobacaju kod Tratinči(CHI)ce... Slazem se s tobom, treba se znati nositi s posljedicama svojih djela... Samo sto velika vecina ne misli na to sto bi se moglo dogoditi nakon pojedinog njihovog cina...
    I, da, i ja se bas kao i ti osjecam krepano!! Kao da su me gazili danima, ali nadam se da cu napuniti baterije barem malo i vratiti se u formu... Jer, knjige zovu, a ispiti jos i vise!! ;)

    A, komentar kod mene- situacija ista, osjecamo se isto, samo sto sam ja odlucila na vrijeme povuci granicu strpljenja / bar se nadam!! ;)/

    Veeelika pusa*

    avatar

    22.05.2007. (22:38)    -   -   -   -  

  • Reborn Me

    Draga moja, evo mene nazad.. :)
    Preskocit cu ispite i to da moras uciti, jer je ista situacija i kod mene, komentirati cu situaciju "prijateljica i trudnoca". Ja sam apsolutno protiv pobacaja, meni je to grozno i ne znam kako se ntko moze uopce odluciti na to. I u potpunosti se slazem s onim ako si bio dovoljno dovoljno star za stvoriti zivot, onda si i dovoljno star za preuzet odgovornost. Moja jedna prijateljica se nalazila u takvoj situaciji. Imala je frendicu koja je ostala trudna s nekim likom kojeg je jedva poznavala. I odlucila je pobaciti usprkos svima i svemu. I trazila je prijateljice da joj pomognu skupiti novce za pobacaj jer je nasla nekog ko ce joj to napraviti unatoc tome sto je maloljetna. Zamisli!!! I kad je prijateljica odbila joj pomoci u tome, jer nije htjela sudjelovati u tom svemu, ova se naljutila i vise ne pricaju, niti ista. To dijete je navodno spontano izgubila, ne znam ni ja i preselila se u drugi grad. Uzasno!

    avatar

    23.05.2007. (11:57)    -   -   -   -  

  • Jasmine Dantes

    Ej draga..Moram priznati kako smo u potpuno istoj situaciji što se tiče obrazovnog života. I ja sam tako krenula ambiciozno, a sada mi se ništa ne da; ne znam kada sam zadnji put štogod pošteno naučila..Valjda ćemo se uspijeti trgnuti ovih dana..Stvarno nam je pet do dvanaest..

    A što se tiče prijateljice, slabo ću komentirati. Smatram da svaka osoba koja je spremna za riskantan seksualni odnos, treba PRIHVATITI ODGOVORNOST za svoja djela. Ako je već toliko nepromišljena da ne razmišlja o posljedicama, onda se nema zbog čega žaliti. Moja rodica je u sličnoj situaciji što sam baš opisala u mom novom postu. Ista stvar, samo što ovoj mojoj ne pada na pamet pobaciti..Ali opet, nije joj drago i to joj se vidi iz glasa..A jbg, pametna je ona "ko se mača lača..." Di ti je bila pamet?

    Love You PUSA ;))

    avatar

    23.05.2007. (20:58)    -   -   -   -  

  • contessa

    svima će se ovaj nerad odbit o glavu,al ja kad nemrem onda nemrem i točka. što se tiče tvoje frendice,ja sam svojoj otvoreno rekla da ako tako nešto učini,od mene neće imati podršku. ja se nje nebi odrekla ali da joj kažem da je pobačaj ispravno rješenje,to mi ne pada na pamet. poz

    avatar

    24.05.2007. (15:25)    -   -   -   -  

  • Red Dreams

    nadam se da je umor prošao.. ;)

    avatar

    24.05.2007. (19:15)    -   -   -   -  

  • Bella

    ja to znam hoću i mogu! reci si to i ponovi svaki put prije ispita ili nećeg! a prijaeljica...
    eo baš sam pročitala danas roman iz glorie. čini se slična situacija samo što je ova stvarna, mislim kod tvoje prijateljice, i upravo je točno ono kako kažu prihvati odgovornost za svoja djela. a dijete pa to je nešto najljepše što ti se može dogoditi ali moraš to shvatiti u glavi a ne odmah misliti kako nećeš moći ili kako je život gotov. svi ćete joj pomoći ali da se rješi dijeta...nikako. jer jednog dana će se probuditi i nikada više neće moći spavati jer će shvatiti kako je jedan dio nje zauvijek otišao.

    avatar

    24.05.2007. (19:36)    -   -   -   -  

  • °Minnie Mety

    Priča je pomalo tužna, zapravo u meni je pobudila neke čudne osjećaje...

    avatar

    25.05.2007. (11:10)    -   -   -   -  

  • PaM

    eij, al bar je francuz.. ja sam imala nešto slično s amerom.. francuzi dok se trude govoriti engleski barem zvuče romantično.. a zamisli amera.. ono- fuj.. a to što se tiče tvoje frendice.. nije ni na meni da rješavam tuđe račune, ali u svakom slučaju, ona ti je prijateljica valjda po svemu što imate.. prijatelj nisi samo s onim osobama s kojima se 100% u svemu slažeš.. ti joj možeš reći svoje mišljenje, ali tek ako si prava prijateljica, ostat ćeš uz nju i ako napravi nešto što je protiv tvojih uvjerenja.. što ne znači da moraš biti potpora u tome..

    avatar

    25.05.2007. (13:36)    -   -   -   -  

  • zovite_me_britni

    što reći nego da sam ja u toj situaciji i da sam ja pisala post..ovako bi izgledao ;-) Ja sam za život i ne vidim izlaz u arbotusu! ne zato što vjerujem u život ili sam vjernik..nego zato što smatram da je to prst sudbine. Brat i ja smo se mami zalomili i svjesna je da nikad nebi bila sretna da je pobacila. Al ako tvoja prijateljica nema izlaza..onda je moraš podržat. Jer ipak, prijatelji se poznaju i u nevolji ;-) kisses

    avatar

    25.05.2007. (17:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...