Komentari

zelenalivada.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • Zelena livada

    Zaobilazeći umjetničku slobodu na koju svaki umjetnik ima pravo i činjenicu da u svome vremenu vjerojatno nije mogla nekih stvari znati, čini se da je Ivana Brlić Mažuranić u Striborovoj šumi izbrkala je svu slavensku mitologiju.
    Stribor/Stribog je bog vjetrova (vjetrovi strižu, briju, hlade) a ne bogom šume.
    No zanimljivo je da Stribor posjeduje u toj priči neke karakteristike Velesa. Baki koja je došla k njemu u stari hrast (u starim hrastovima spavaju duše predaka) Stribor nudi krajinu «vječne mladosti». On je onaj koji daje, pomaže seljaku, a krajina «mladosti» je zapravo Nav. A najzanimljivije je da sam dobio crtić izrađen flashu s pričama Brlić Mažuranić u kojem Stribor prikazan je s voloskim rogovima, a njegove «odaje» u dubu smještene su ispod zemlje i čuje se jeka.
    Valjda je i autor tog crtića primjetio isto, ili «puka» slučajnost, ili htio je nešto drugo reći??

    avatar

    19.05.2007. (23:15)    -   -   -   -  

  • Fortress_Slain

    svaka čast opet aj posjeti mi blog,ja sam bio onaj Dimmu Borgir al onaj stari blog niš ne valja ovo je novi.ostavi komentara.žao mi je zbog uvreda prije :D.pozdravljen

    avatar

    21.05.2007. (01:29)    -   -   -   -  

  • Zelena livada

    Malo se uplaših kliknuvši taj link;-))) Velesom to taj stvor nije, ali moram priznati da me podosta podsjeća na neke koji pod maskom "Ljubavi" (ili "demokracije") skrivaju vrlo slično lice (ako ne i gore).

    Ne treba žaliti za onim što prošlo već nastojati biti pravim mužom danas i sutra. Iz prošlosti uzeti sve što je dobro, a kikse nastojati ne ponavljati.

    Pravi duhovni put i osobni razvoj svake osobe popločen je pogreškama, kiksama, pokušajima, preispitivanjima...to je put potrage, istraživanje života, svijeta i samoga sebe. Bez toga nema prave spoznaje, jer samo "kopači" otkrivaju blago, ostali ostaju u koljevci, u koljevci i umiru te imaju, u današnijem vremenu, veliku sreću ako ta koljevka kroz život ih dobro nosila, ako je bila njihova i nije ih žuljala.

    Tragaj Dimmu, i boli te briga što drugi misle o tome. Što te ne ubije to te ojača.
    Pozdrav

    avatar

    21.05.2007. (03:11)    -   -   -   -  

  • Zelena livada

    Usput, vezano za post:
    Rođen sam baš na mjestu Velesovog hrama, na brdu zamka "Pomorskih Prinčeva". A moja je želja da, kad dođe vrijeme, tamo me i spale na velikoj lomači i gurnu u more, da mirne duše odem u Naviju.
    No za sada još ne zadržavam se odveć predugo u plamenu :-)))

    avatar

    22.05.2007. (00:12)    -   -   -   -  

  • Zelena livada

    Velesov hram.jpg
    Kula.jpg

    Ovdje možete pogledati mjesto Velesovog hrama, sada je tu zamak. Pogled je iz kule. Kao mala beba gledao sam iz kule u hram Triglava. A kao dječak trčkarao sam po brdu gore, dolje.
    Na donjoj slici je "kula 7 kaputa" u kojoj sam rođen i koja mi se izuzetno upisala u djetinjstvo, gotovo kao da je dio mene. Uvijek sam se pitao što je s njom, tko je sada tamo..dio je moje duše. Oko nje sada su izgradili odurne visinske ceste, a Velesovo zeleno brdo posvuda su razrovali.

    ....Izgradit ću Ti opet hram i toranj od podzemlja do neba...

    avatar

    22.05.2007. (15:32)    -   -   -   -  

  • Zelena livada

    Onu zastavicu na kuli stavio je moj otac čim sam se rodio, izrezano je na njoj 1968. I pustio je dim kroz prozor. Vidi se dio cijevi s ljeve strane kule(kad se poveća sliku) :-).
    Sve malo starije razglednice Szczecina imaju kulu s mojom zastavicom..hi..:-)

    avatar

    22.05.2007. (15:41)    -   -   -   -  

  • Zelena livada

    Moj sin Borowit Kosjenc (sada već mogu reći njegovo ime) rođen je u proljeće točno nakon što je umro papa istoga dana. Prve dane proveo je u zipki ukrašenoj jelenim rogovima i znakom Sunca. Zipku od poljske borovine kupio sam u hrvatskoj trgovini. Jednoga dana kad sam ju uređivao primjetio sam malu naljepnicu s napisom: Made in Wadowice .
    Slučajnost?? - takvo što NE POSTOJI.

    Još nismo mrtvi dok smo živi mi ;- )))

    avatar

    22.05.2007. (15:55)    -   -   -   -  

  • Helada

    Aha, to sam ja na Svarici pokupila virus, zato me računalo zafrkava! Ajme, koji idiot moraš biti da zaraziš stranicu virusom jer sadržaj ne pripada tvojoj religiji, užas.
    Inače, pišeš jako zanimljivo i pokušat ću te staviti na popis blogova, no ne jamčim da će mi to uspjeti jer, kako rekoh, imam problema, veza mi se stalno prekida. No znaj da imam dobru volju. :)

    avatar

    22.05.2007. (23:23)    -   -   -   -  

  • Zelena livada

    No, HOĆE LI MI NETKO REČI što je to i kako se to skida. Ja nemam veze s tim što tamo se zakvačilo. Bombardiraju mi povremeno knjigu gostiju i forum nekim idiotskim reklamama stranih firmi s linkovima prema stranicama s badverom. Pa sam mislio da je to u pitanju i zato google detektira te linkove. Mislio sam da riješim problem ako budem uporno brisao takve poruke i komentare, no očito je i nešto drugo. Ali meni kompjutor radi normalno. Nisam baš super stručnjak za te stvari, morat ću nekoga pitati da se riješi to sranje.

    Ajme, koji idiot moraš biti da zaraziš stranicu virusom jer sadržaj ne pripada tvojoj religiji,
    - ne kužim, da sam to namjerno napravio onda ne bi mi bile sve daske na broju, je li postoji neka jednostavna zaštita da se stranica negdje ne zarazi, a ja to neznam pa sam ispao idiot, i kako, na koji način to se može dogoditi??
    Zbunjen sam jer nisam neki stručnjak za to i nije mi posve jasno što se to tamo dogodilo, i što to treba izbrisati ili promjeniti u datotekama na svarici.

    I uopće kako netko tamo mogao nešto staviti ako ne zna lozinku??????
    Ako netko može mi dati savjet bio bih zahvalan i ispričavam se ako netko pokupio tamo nešto što ne valja. Pokušat ću to što prije saznati i sanirati.
    I vjerujte mi da bi onome tko mi to stavio bez milosti polomio sve kosti.

    Možda sam u krivu, možda to nema veze s tematikom, ali nekako mi se čini da ima.
    Da nekoga JAKO žulja.

    avatar

    23.05.2007. (02:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    svaka čast. pozdrav bonku, boro

    avatar

    23.05.2007. (08:50)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Na poslu sam i upravo me ogromna muhetina oblijeće...i pomalo živcira...Daj mi savjet kako da joj prirodnim putem objasnim da me zaobilazi...doći ću u napast uzeti novine i ..... :) :) :)

    avatar

    23.05.2007. (14:13)    -   -   -   -  

  • Zelena livada

    Ovisi jeli muhetina veća od tebe ili manja. Ako puno manja budi častan vitez i ne diraj slabije od sebe, ionako ne može ti ništa. Ako veća, razmislio bih jesu li novine baš dobro oružije.
    :) :) :)

    avatar

    23.05.2007. (15:43)    -   -   -   -  

  • Helada

    Ajme, pa nisam mislila na tebe nego na onoga koji je zarazio stranicu jer mu se ne sviđa sadržaj, a njemu najvjerojatnije zaista nisu sve daske na broju.

    avatar

    23.05.2007. (15:58)    -   -   -   -  

  • Zelena livada

    Ajoj, krivo sam sve pokopčao :-))) izvini

    avatar

    23.05.2007. (17:05)    -   -   -   -  

  • Brigita

    hehehehe "mali" slone...ti si osvježenje u ovim vrućim danima :)
    Dama sam pa sam tako i prema dotičnoj postupila! :)
    Što bi značilo...bilo je vriske, trke, glalame dok nije preselila u drugu prostoriju! hehehehe

    avatar

    23.05.2007. (20:43)    -   -   -   -  

  • Zelena livada

    Tamo krivo pokopčam, tu dami kažem vitez. Smotan sam ko sajla u đepu.

    avatar

    24.05.2007. (13:29)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Dobro...neka ti ovo bude prvi i zadnji put... hehehehehe
    Šalim se....samo ti daj mali smotani sajlasti slone! :)

    avatar

    25.05.2007. (10:23)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Eeeeej! Moj zelenko moj medenko! :)

    avatar

    29.05.2007. (10:43)    -   -   -   -  

  • ljubo miloš

    Hrvati nisu južni Slaveni

    - Genetika je dokazala da su se narodi kroz povijest jako miješali, ali su ipak ostali dominantni markeri. Gdje smo se mi to u povijesti susreli s današnjim Nijemcima još nije jasno, kao i to zašto mi Hrvati imamo samo 10 posto prakeltskog faktora, a Nijemci čak 38 posto hrvatskog dinarskog faktora? Zanimljivo je da niti Srbi nisu južni Slaveni, već spadaju u skupinu Sibiraca. S druge strane, Mađari, za koje se to nikad ne bi reklo prema kulturi, su genetički - Slaveni.
    Na tribini Matice hrvatske Čakovec nedavnom je gostovao prof. dr. Ivan Biondić iz Zagreba. Tema tribine bila je: "Etnogeneza Hrvata: između znanosti i ideologije". U svojem je izlaganju dr. Biondić, a na temelju otkrića biogenetike izrekao mnogo toga što je u direktnoj suprotnosti s našim uobičajenim spoznajama o porijeklu Hrvata. To je i razlog što što smo ga zamolili da pojasni što je to u najnovije vrijeme otkrila genetička znanost.
    - Možete li ukratko sažeti što to donose nove spoznaje uz pomoć biogenetike o porijeklu Hrvata?
    - Biogenetika je doista u zadnjih nekoliko godina otkrila mnogo toga što zapanjuje i nas znanstvenike. Ukratko, biogenetika, a to znači stroga znanstvena istraživanja koja se mogu provjeravati, dokazala su da Hrvati nisu Južni Slaveni! Ta će spoznaja tek za godinu ili dvije doći do ušiju svih kojih se to tiče. Drugim riječima, ako vam sad neki profesor ili nastavnik ili akademik kaže da su Hrvati Južni Slaveni, možete ga slobodno optužiti da je - rasist. Probajte, naime, na primjer Njemcima reći da su recimo - Rusi, ili recite Francuzima da su recimo Šveđani, pa ćete vidjeti što će vam odgovoriti. Iz istog razloga ne može se više tvrditi da su Hrvati Južni Slaveni, kao što to piše u svim udžbenicima naše povijesti i u Hrvatskoj enciklopediji.
    - Na čemu temeljite takve spoznaje?
    - Te su spoznaje temeljene na znanstvenim istraživanjima više skupina svjetskih genetičara koji su napravili takozvanu gensku tablicu za sve narode svijeta i genetičko stablo čovjeka. Konkretno, temeljni izvor za spoznaje o kojima govorim su radovi Zoe H. Rossera i čak 87 koautora iz 2000. godine, što je objavljeno u American Journal of Human Genetics broj 67 na stranicama 1526-1543, kao i spoznaje skupine znanstvenika objavljene u časopisu Science 2000. godine. Zatim, na temelju radova P. A. Underhilla iz 2001. godine, kao i drugih autora i izvora koji se bave otkrićima genetike. Od hrvatskih autora tim se otkrićima bavi dr. Primorac kao genetičar, a kao povjesničar Andrija-Željko Lovrić i drugi.
    - Što je genetika otkrila kad je riječ o Hrvatima?
    - Prema genskoj tablici biokemijske srodnosti 47 europskih naroda ono što upada u oči je to, da je gotovo svaka skupina odnosno ono što zovemo narod tijekom povijesti pomiješana sa drugim skupinama. Ovdje dakako ne govorim o kulturama, nego o genetici, konkretnije o takozvanim "markerima" u genetici, kojima su ustanovljene razlike među narodima.
    Kad je riječ o Hrvatima, znanstveno je dokazano da Hrvati nisu Slaveni sa 71 posto, a da takozvanog slavenskog faktora odnosno markera EU-19, kojim se to utvrđuje, imaju samo 29 posto.
    - Što su na kraju Hrvati?
    - Prema genetičkim istraživanjima, Hrvati imaju čak 45 posto takozvanog genetskog markera Eu-7 koji je nazvan Dinarskim, oni su naime posebna skupina među europskim narodima. Zatim, imaju 10 posto prakeltske "krvi" odnosno markera koji je karakterističan za Kelte odnosno Prakelte (Eu-18), 2 posto markera HG-2, koji je nazvan sibirskim faktorom, 2 posto markera Eu-16 koji je nazvan avarskim faktorom. Hrvati također imaju 7 posto biokemijske srodnosti s Hamitima (faktor Eu-4), te 5 posto faktora HG-9, koji označava Semite.
    - S kojim su narodima ili skupinom naroda Hrvati najsrodniji, ako se može tako reći?
    - Na to genetika daje zanimljiv odgovor. Kako su Hrvati posebna skupina ili imaju svoj genetski "marker" Eu-7 kojega od svih naroda imaju najviše, može se pitati koji narodi imaju isti genetski marker i u kojem postotku.
    Najviše srodnosti s Hrvatima, odnosno najviše takozvanog dinarskog markera Eu-7, što je za neke začuđujuće, imaju Nijemci, čak 38 posto, s tim da kod njih s 50 posto dominira prakeltski marker. Prema postotku, srodnost s Hrvatima pokazuju dalje: Laponci s 32 posto, Nizozemci s 22 posto, Poljaci s 21 posto, Albanci s 20 posto, Makedonci s 19 posto, Francuzi sa 17 posto, Ukrajinci sa 17 posto, Englezi sa 16 posto, Mađari s 11 posto, a srodnost s ostalim narodima je manja od 10 posto.

    ....

    avatar

    31.05.2007. (12:28)    -   -   -   -  

  • ljubo miloš

    Ovdje dakako ne treba zaboraviti da Hrvati imaju 29 posto slavenskog markera, ali on nije dominantan, već 71 postotni neslavenski markeri s dominatnim Eu-7.
    - Hrvatska historiografija i jezikoslovlje godinama i desetljećima govori o srodnosti Hrvata i Srba, barem su nas tako učili u školi. Koliko smo genetski srodni sa Srbima?
    Prema istim istraživanjima dokazano je da su Srbi narod koji ima 84 posto neslavenskog i 16 posto slavenskog faktora. Od 84 posto neslavenskog faktora, njihov je dominantan faktor HG-2 s čak 49 posto, što je oznaka za sibirsku skupinu naroda. U tu skupinu naroda spadaju na primjer: Srbi, Bugari, Gruzijci, Gotlandi i Šveđani, a u njima srodnu podskupinu i američki indijanci, te Turci. Označavaju ih genski markeri HG-2, Eu-21 i Eu-22. To zapravo znači da niti Srbima ne smijemo reći da su Južni Slaveni.
    - Koji narodi spadaju u izvorne Slavene?
    - U Europi su izvorni Slaveni (marker Eu-19) samo Rusi, Ukrajinci, Poljaci, Česi, ali sad slijedi iznenađenje, Letonci, Mađari i Kirgizi. Mađari imaju čak 60 posto slavenskog markera, što ih je tako pogodilo da su obavili više istraživanja da potvrde rezultate jer su bili, blago je reći, iznenađeni. No uvijek bi dobili isti rezultat.
    - Prema genetskom stablu čovječanstva iz Y kromosoma, gdje bi se po povijesnom nizu svrstali Hrvati?
    Znanost je definitivno dokazala je su ljudi odonosno hominidi, a govorimo o Homo sapiensu, potekli iz Afrike. Direktni potomci Homo sapiensa su pak današnji Bušmani odnosno Pigmeji u ravnoj liniji. Za nas je zanimljiva velika grana stabla koja se opet dijeli na Negroide (crne Afrikance) te neimenovanu granu. Ta neimenovana grana stabla zatim se dijeli na dvije grane od kojih je jedna grupa Pacific, a druga nema naziva. Ta manja grana bez naziva dijeli se pak na Euroazijce i Jafetide. Jafetidi se pak dijele na Semite i Praindoeuropljane, koji se pak granaju na Vedoarijce i Dinaroide. Dinaroidi su, rekli smo već, Hrvati-Dinarci.
    Germani imaju 38 posto hrvatskog markera iako su oni dominantno Prakelti, ali ih zbog visokog postotka možemo svrstati u ovdje, te Rusini iz Galicije, a zanimljivo je i Tirenci iz Sardinije i Korzike. Gdje smo se mi to u povijesti susreli s današnjim Nijemcima još nije jasno, kao i to zašto mi Hrvati imamo 10 posto prakeltskog faktora, a Nijemci 38 posto hrvatskog dinarskog faktora.
    U nama blisku skupinu koje zajedničkim imenom zovemo Vedoarijci, s kojom dijelimo zajedničko praindoevropsko porijeklo, spadaju narodi kao što su Gruzini na Kavkazu, narodi sjeveroistočnog Irana, Tadjikistana, Baludjistana i narodi jugozapadne Indije. Kao posebna skupina Vedoarijaca su u direktnoj liniji i Romi odnosno Cigani.
    Zanimljivo je da bi se Slavonce odnosno Hrvate iz sjevernih krajeva po istom istraživanju moglo svrstati u skupinu Baltoslavena koji s Prakeltima dijele svoje porijeklo koje se zajednički naziva: Europeidi. Ti bi Hrvati bili srodniji sa Slovencima, Česima, Ukrajincima, Rusima, ukratko Slavenima.
    - Da se nakon genetičke vratimo kulturnoj povijesti. Takozvano "iransko" porijeklo Hrvata često je zanemarivano ili se o njemu govorilo s podsmjehom?
    - Genetika nas je uvjerila da Hrvati-Dinarci dominantno nisu Slaveni već da dolaze od Praindoeuropljana, da je dakle takozvana iranska hipoteza koja je do sada najčešće bila prešućivana, imala svoje duboke temelje. To je ovih dana utvrdila tek genetika. Ovo naravno nipošto ne znači da su Hrvati najsrodniji današnjim Irancima, već je tu samo riječ o takozvanoj "iranskoj" hipotezi u znanosti.
    U Hrvatskoj nitko nije vjerovao u tu iransku hipotezu. Primjera radi, kad su ruski carski arheolozi otkopali Tanajske ploče koje potječu iz 2. i 3. stoljeća naše ere i na kojima se spominje ima Hrvat, to tadašnju Jugoslavensku akademiju znanosti i umjetnosti u Zagrebu nije zanimalo.
    Knjiga ruskog arheologa stajala je u JAZU; današnja HAZU, neraspakirana (nerazrezanih stranica) gotovo 100 godina! Tek prije nekoliko godina ta je knjiga u HAZU pročitana! No zato su otvorene sve knjige koje su nas uvjeravale da smo južni Slaveni, a politika je u tom smjeru pogreškom stvorila hrvatsko-srpski jezik. Mi čak 100 godina nismo imali niti slike Tanajskih ploča. Prvi Hrvat koji je dodirnuo te ploče prije desetak godina, koje se čuvaju u ruskom muzeju, je veleposlanik Hido Biščević. Nakon toga napravili smo gipsane odljeve koji dugo nisu imali mjesta u HAZU, da bi se tek nedavno dogodilo da budu ipak postavljeni na ulazu HAZU. Otkrivanjem Tanajskih ploča, uspostavlja se nova paradigma etnogeneze Hrvata, naspram ideološke jezično-slovenske, koja će umnogome promijeniti sliku o nama. Hrvati su zapravo narod koji je u korijenu Europe, odnosno mogu se smatrati kao jedan od najstarijih europskih naroda, koji o tome ima i kamene dokaze.


    ...

    avatar

    31.05.2007. (12:29)    -   -   -   -  

  • ljubo miloš

    Promijenit će sliku i iznutra, više ćemo tragati za svojim korijenima, pa bi ponovno trebali postati interesantni kajkavski i čakavski. Stručnjaci kažu da se najviše staroga sačuvalo u nekim varijantama kajkavskog jezika, tako na primjer u bednjanskom kajkavskom izgovoru u Hrvatskom zagorju. Naravno, nitko ne može tražiti da svi sad govorimo bednjanski kajkavski ili inačicama istarskog, koji također ima dosta starina, no to je dobro znati za budućnost jezika. Jer, jezik se mijenja i važno je u kojem pravcu ide.
    Godinama su nas uvjeravali da su hrvatski i srpski jedan jezik. Danas je svima očito da su to dva jezika, s tim da je hrvatski štokavski standard umjetni jezik nastao zbog političke situacije. Drugim riječima, zaboravili smo svoj jezik i pitanje je hoćemo li ga ikad vratiti. Ono što možemo vratiti je smjer, važno je znati da su i kajkavski i čakavski bitniji za hrvatski standard nego se to do sada mislilo, da je to naša važna baština i kulturna povijest. Jedno od pitanja na tu temu koje će brzo uslijediti je i ovo: ako u školama učimo engleski ili mrtvi latinski te umjetno stvoreni književni standard, zašto ne učimo svoj maternji jezik, kajkavski ili čakavski?
    Na kraju mogu reći da je genetika otvorila možda i više pitanja nego što je za sada dala odgovora, ali će sve to skupa izazvati revoluciju u društvenim znanostima. Promatrajte što će se sve zbiti u svijesti samo za godinu ili dvije, pa će biti jasnija dalekosežnost promjena.

    PROF. DR. IVAN BIONDIĆ, Medjimurske Novine

    avatar

    31.05.2007. (12:30)    -   -   -   -  

  • zelenalivada

    Da, vrlo interesantan prilog. Poznata su mi ta istraživanja. Negdje sam vec to čitao. Svakako je ludost misliti da geneze Slavena ili bilo koje druge grupe ili naroda tekle su neakvim «čistunskim» pravcima. Mnoge seobe, interakcije s drugim plemenima, grupama...itd genetski su učinile svoje.
    S druge strane, postoje u Hrvatskoj političke grupacije koje bi bi izašle iz petih žila da ospore slavenstvo Hrvata na bilo koji način, pošto poto, samo da dokažu da Hrvati nemaju veze sa Srbima i Slavenima uopće, a da su Hrvati i Njemci prava pravcata braća. To je ta tzv. «germanistička» teorija koja nije preozbiljno shvaćana ni među znanstvenicima, a niti je s velikom ljubavlju priželjkivana među hrvatskim narodom. Između svih teorija ta teorija znanstveno je najslabija.
    Prema genetici Hrvati jesu zaista dosta posebni jer su vrlo izmješani (što nije ni čudo s obzirom na sve povjesne dogodovštine i nedaće kroz koje su prolazili). Visoki postotak tzv. «dinarskog markera» govori o tome da je došlo do asimilacije s autohtonim stanovništvom. Najvjerojatnije i postepenog preuzimanja slavenske kulture i jezika. Što nije rijedak slučaj kod takvih stapanja da mnogobrojniji dio s vremenom preuzme navike, elemente kulture i jezik manjebrojnijh pridošlica.
    Balkan je svojevrsna riznica različitih kulturoloških i etnoloških bogatstava – to je njegova ljepota, vrijednost i ono što ga čini posebnim (naravno postoje i oni koji bi izašli iz petih žila da dokažu da nisu Balkanci, da je Balkan od njih tako daleko da čak ni ne znaju gdje). No svi znamo iz zemljopisa gdje su granice Balkana i to da kulturno područije stere se mnogo dalje od zemljopisnih granica. To je smješno s jedne strane, i sramotno ponižavajuće za one koji se stide vlastite kuće s druge strane (strancima to je komično).
    Kako god bilo zrnca krvi ne određuju kulturološke pripadnosti. Određuje to jezik, folklor, narodni običaji...A prema svemu tome Hrvati pripadaju slavenskom kulturnom krugu.
    A zaista je suludo i smješno nazivati nekoga «rasistom» jer njegova baka i djed lozili su proljetne kriesove, plesali oko vatre, slavili Svarožića, vjerovali u vile i vilenjake te govorili slavenskim jezikom, a on odurni «rasist» uporno glumata da je zaboravio onih 30%
    «markera» koji imaju i Germani a koje svaka budala vidi. I umjesto da lijepo zbori njemački on iz inata sere nekim rasističkim slavenskim jezikom i smatra se nasljednikom te baštine.

    Svima koji se osjećaju Germanima zarobljenima u slavenskom tijelu – Hail Odin, Tor i Baldr !

    Onima kojima pak hrvatski dražiji od njemačkog – Slava Triglavu i Perunu !

    Koji osjećaju u sebi drevnu dinarsku krv – Slava svim njihovim božanstvima !

    avatar

    31.05.2007. (16:56)    -   -   -   -  

  • livada

    Nije rijedkost u znanosti da na osnovi točnih podataka neki pametnjaković donese suludi zaključak.
    Ovdje se radi o navijanju za tzv. "germanističkom teorijom" koju u svojim knjigama spominje i Mužić. Teorija ta je izrazito politički obojena. Sve, koliko god ih ima, teorije o genezi Slavena imaju neke svoje mane i prednosti. Germanistička teorija je najlabavija među njima.
    Slavensko-autohtona (slavensko-dinarska) čini se najvjerojatnijom, što uostalom potvrđuju i navedena genetska istraživanja.

    avatar

    01.06.2007. (16:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...