Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • † rock_apologetik

    Don Anđelo, da li ste se u Padovi možda susreli sa svečenikom Plemenčevićem? Ostao mi je u tako lijepoj uspomeni kad sam prošle godine bio u posjeti Bazilici Sv.Antuna..

    avatar

    18.05.2007. (00:45)    -   -   -   -  

  • _ero_

    ko je jadranka vlaisavljević reći će vam google

    avatar

    18.05.2007. (08:01)    -   -   -   -  

  • _ero_

    ukucajte "jadranka vlaisavljević" i naći ćete onoga ko brine za naše branitelja. sramota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    18.05.2007. (08:02)    -   -   -   -  

  • angelo

    @Rock, prijatelju, nisam ga susreo, jer smo se kratko zadržali u Bazilici. Pohodili smo kapelu sa Svečevim grobom i Relikvijama, razgledali svetište i otišli. Možda ga je susreo netko od mnoštva hodočasnika. Drago mi je da si imao lijep susret.

    @_ero_, "ukucaj" osmo i deveto poglavlje biblijskih Djela apostolskih pa ćeš naći (t)ko je bio Savao a tko Pavao. Promisli nisi li preblizu nacionalnoj mržnji - a to je sramota!

    avatar

    18.05.2007. (09:31)    -   -   -   -  

  • cornelius

    vidi vidi crkva u hrvata evoluirala iznad nacionalne mržnje..............a don babajić ? nitko se do danas od njega nije ogradio.....ili i tu treba proći stotinjak godina da se ocijeni u povijesnom kontekstu

    avatar

    18.05.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • neki tamo

    prema riječima našeg dona obistinile se slutnje tko su naši svećenici.
    traže odgovornost za bleiburg a ne shvaćaju tko je jadranka vlaisavljević kosor.
    ili neće shvatiti
    Done, ako još jednom javno obranite one koji su doveli hrvatsku do beliburga (danas je to jadanaka vlaisavljević kosor u tandemu s sutlićem) onda se u potpunosti priklanjam korneliusu - bez psovki.
    hvala na odanju - živio doktor general na bleiburgu franjo tuđman i svi njegovi udbaši zajedno s našim svećenicima
    SRAMOTAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    avatar

    18.05.2007. (10:19)    -   -   -   -  

  • neki tamo opet

    Angelo1 šta mislite na koga se ovo odnsi: "Grozna je pomisao da su tolike godine zajedno s nama živjeli i žive ubojice; da su protkali sve pore svakodnevice te možda ni njihovi najbliži ne znaju istinu o njima i da su se prikazivali u najljepšem svjetlu boraca za slobodu."
    Možda na Mudžibura Rahmana ili na Žnju Ksu Hana ili neku bakicu iz Mrduše Donje? Ako zbilja ne vidite da su tu oni koje preziva Bozanič ko je tu blesav? To su svi Sanaderovi ljudi potekli od udbaša koje je predvodio titov general, laka mu crna i krvava hrvatska gruda koju on i njegove pristaše napuniše krvlju onih koji vole državu koja se koš zove Hrvatska. Ako se pravite blesavi jer nemate argumenata štititi oligarhiju i HDZ onda vas žalim moj svečeniče. Žalim Vas i niste dostojni pisati o istini u hrvata.

    avatar

    18.05.2007. (11:58)    -   -   -   -  

  • angelo

    @neki tamo, a neki ovamo, ako su ispunjeni političkom mržnjom (kao što je tvoja) - eto ti odmah rata! Tu argumenti nisu potrebni jer za njih nema mjesta. Pričaš vrlo emotivno ali bez veze pa ništa nisi rekao. Kad mi odgovoriš na koga je to kardinal Bozanić mislio možemo nastaviti.
    Inače, da odgovorim na tvoju insinuaciju, uopće ne štitim oligarhiju i uopće nisam stranački orijentiran i ne pravim se blesav. Osim toga mislim da i o udbašima znadem iz nešto šireg konteksta (teoretskog i praktičnog) nego je tvoj, jer sam i mnogo pročitao i sam imao konkretnih problema s njima.

    avatar

    18.05.2007. (12:29)    -   -   -   -  

  • 20070207

    +!

    @neki tamo opet !

    Dakle SUMA SUMARUM....Crkva ne valja......državu koja se koš zove Hrvatska. ne valja,
    MA NAJBOLJE JE ONDA SVE TO STORNIRATI....zar ne...?!

    .............

    THEN, STOP THE WORLD, LET ME GET OFF.......?!

    ...........

    Mozda je kardinal Bozanic u pravu kada to kaze o ljudima u Hrvatskoj, ali sto ako prica i o onima koji danas sude "malima" u Hagu za dogadaje za i poslje oslobodilackog rata...?!

    Sto da mislimo onda o RIMSKOM PRAVU na kojemu se i danas zasniva cijelo "zapadno pravo" . Sto da mislimo o situaciji sa Poncijem Pilatom....?! Zasto da se onda samo zgrazamo nad Blajburgom, Jasenovcem, Auswitzom, a ne recimo nad Drezdenom, Katinjskom sumom, Hirosimom, Nagasakijem....?!


    Mozda vi "neki tamo opet" to izrazavate vrlo direktno sa cvrstim i logicnim argumentima kao opravdanu kritiku Bozaniceve nesposobnosti da "poslaze loncice" po BOZJOJ a ne NACIONALNOJ ( prigodno popularnoj) liniji i u tome se ja sa vama slazem, ali vasi konacni zakljucci su ne produktivni u smislu pomaka na bolje. Moramo nauciti da budemo konstruktivno kriticni a ne destruktivno, a za to nam je Bog najbolji ucitelj i uzor.

    Boze pomozi nam !

    avatar

    18.05.2007. (12:58)    -   -   -   -  

  • _ero_

    Jao nama ako nam branitelje vodi aktivistica Pokreta za Jugoslaviju. Koja sramota za vladu ako za tu dužnost ne može naći Hrvata koji je svojim životom branio domovinu od onih koje je zastupala sadašnja ministrica. To je zapadni Balkan i još jedan Bleiburg - što naš Kaćunko ne vidi ili ne želi vidjeti jer je na državnim jaslama.

    avatar

    19.05.2007. (08:54)    -   -   -   -  

  • krapinski pračovjek

    bravo ero
    kosorica je stara flundra, slažem se
    kamo li se samo djenuše košutići, unuci najvećeg nam sina franje?

    avatar

    19.05.2007. (09:35)    -   -   -   -  

  • 20070207

    +!

    Postavlja se pitanje, dali vjernik treba ili mora da se slaze sa svime sto crkva ili neki njeni predstavnici kazu, ili mora prvo da bude iskren i po cistoj savjesti stvara svoja stanovista.

    Osijecam se neugodno da proturijecim vodji katolicke crkve u Hrvatskoj kardinalu Bozanicu u vezi ovog govora na komemoraciji u Blajburgu.

    Osjecam se neugodno jer znam da je on i pametniji i pobozniji i u svemu daleko iznad mene i mojih procjena stvari i situacija, medutim pisem ovo da pojasnim moje misljenje izneseno u mojem predhodnom postu, povise, koje sam napisao po savjesti i mom razumjevanju nase vjere.

    Nebih zelio da moje misljenje zvuci kao umanjivanje ili rusenje bilo cega nego da se shvati konstruktivno. Evo kako te stvari o Blajburgu, hrvatstvu i vjeri,izgledaju meni, gledano iz moje "misje rupe perspektive":

    "Grozna je pomisao da su tolike godine zajedno s nama živjeli i žive ubojice; da su protkali sve pore svakodnevice te možda ni njihovi najbliži ne znaju istinu o njima i da su se prikazivali u najljepšem svjetlu boraca za slobodu."

    Ovaj specificni pasus kardinalovog govora sazimlje i podcrtava, barem za mene, cijelu tu propovjed, usprkos tvrdnjama suprotnom na drugim mjestima u istoj propovjedi.

    DALI TO ZNACI....:" OPRASTAMO ALI NESMIJEMO ZBORAVITI ( zasto inace to zgrazanje nad tudim proslim grijesima, nije li takvo poimanje vjere dovelo i do antisemitizma?) "......?!

    Mozda sam ja naivan ili mozda imam fundamentalisticke staromodne vjerske nazore, ali poruka koja u moj zivot stize sa kriza je da moramo OPROSTITI BEZ ZGRAZANJA..?!

    Posebno me to onda zaboli kada molim, meni najdrazu molitvu, OCE NAS....."i oprosti nam grijehe nase kako mi oprastamo onima koji su nama nanjeli nepravdu..."

    ZAR SMO MI HRVATI BEZGRIJESNI ILI NE RAZUMIJEMO "OCE NAS"...?!

    ZAR TITOVI PARTIZANI, DRUG VARGA, NISU BILI DIO HRVATSKOG NARODA...?!

    ZAR NIJE I FRANJO TUDMAN BIO DIO TE BEZBOZNE ARMADE TADA PA MU JE BILO TO OPROSTENO...?!

    Mene se ovo doimlje kao raskorak u nasem principu oprastanja.

    Kada sam citao o kraju drugog svjetskog rata i borbama na Sirokom Brijegu u Hercegovini,
    zaprepastila me cinjenica da je franjevacki samostan u kojem poubijano tom prilikom desetine fratara, branila ustaska divizija imenom "vrazja divizija"....?!

    Nemogu kada danas gledam "borbe" hercegovackih franjevaca i Mostarskog biskupa oko Medugorja, a da ne mislim da, barem djelovi nase crkve i naroda, nemaju ciste racune sa Bogom i savjesti, to me jako boli i zato me ovaj govor kardidana Bozanica boli.

    Daj dragi Boze da sam ja tek glup i naivan a da su one nesuvisle poruke iz MEDUGORJA samo moj losi san.

    Oprostite mi sto sam vas ovoliko ugnjavio mojim razmisljanjima.

    avatar

    19.05.2007. (12:29)    -   -   -   -  

  • eukaliptus

    ajde pope sad ovog obriši kad si već kosoricu branio

    avatar

    19.05.2007. (21:01)    -   -   -   -  

  • Maja

    Da, očito je da se Bleiburg nastavlja. Nisu potrebne puške i topovi za rat, dovoljan je jezik i svakojake namjere. Često se u Crkvu podmeću razarači pod maskom "vjernika", a Isus je i za njih umro i uskrsnuo. Bog mnogo dopušta. Zašto? Ne znam. Vjerujem mu, kako god bilo. Jedno znam, "oni" mogu što hoće, ali ne i dokle hoće.

    Don Angelo, znam da vam nije potreban odvjetnik, jer imate najbolje (Gospu, vojsku anđela...), ali i ja vam dajem punu podršku, vjetar u leđa:) Pozdrav vam veliki i radujem se nekom opet spontanom susretu.

    Mir vam i blagoslov.

    avatar

    19.05.2007. (22:47)    -   -   -   -  

  • eukaliptus

    maja
    oh kako dirljivo..........kako patetično........evo mi suza krenula.........jadni mi hrvati.......svi su protiv nas.......šmrc...šmrc.....

    avatar

    19.05.2007. (23:05)    -   -   -   -  

  • 20070207

    +!

    Bravo Maja !

    Iskreno ti cestitam na hrabrosti i odvaznosti jer, da mi smo grijesnici, ali Isus je dosao bas radi nas i samo je do nas hocemoli ga mi da nas ON vodi ili cemo mi to po nasem mozgu.

    Ako je Bog sa nama, kakove veze ima tko je sve protiv nas!

    Eto Corny ti "potpisujes" nesto sto ja, kolike si mi epitete sve podjelio a sada mi opet tvrdis da i nisam toliko glup, ovdje pisem, ali ako se ti slazes sa onim sto ja kazem, ja se nikako ne slazem sa tvojim ponasanjem i nacinom komuniciranja.

    Ako mislis da sam promjenio stranu i da sam i ja sada protiv Crkve ili svecenika ili hrvatstva, gadno se i opet varas, jer ja sam uvijek bio i ostati cu, ako mi dragi Bog pomogne, odan i mome dragom Bogu i mojoj crkvi i mome narodu, jer ja vjerujem da to tako od mene i moj Isus i moje postenje i zdrav razum trazi.

    Tko god je ovaj bijednik koji se ovdje javlja pod razlicitim nikovima misleci da vrijeda nekoga
    svojim bolesnim komentarima, ovako sakriven, vrijeda tek one koji su ga odgojili, a narod za takove kaze-----sto mjesec haje sto pas laje-----dokle stara arapska poslovica kaze-------psi laju a karavanr prolaze.

    Ako nisi tek balonja balavi pa drugacije neznas, zasto nemozes svoje stavove kulturno srociti pa da diskutiramo. Ako nista drugo, vi "krabuljasi" ucite od don Angelka kako se kulturno i pametno moze komunicirati sa drugim ljudima.

    Ne nitko nije bez mana i grijeha, ali oni koji se trude da slijede Krista i Njegovu crkvu imadu garanciju od Boga Duha Svetoga, da nas, koji se u Njega ufamo, Bog nikada nece pustiti da propadnnemo.

    Dakle vi dripci svih boja i fela, od ljevaka do desnjaka, svi ljudi sve znaju pa tako i svi mi mozemo nesto nauciti jedni od drugih, samo ako imamo malo ljubavi i discipline u nasim komunikacijama ovdje. Malo dobre volje cuda radi za svako drustvo, a za nas koji vjerujemo u Boga treba da vrijedi ono Isusovo obecanje: " AKO SE DVOJE ILI TROJE SASTAJU U MOJE IME I JA CU BITI TAMO" a to vrijedi i za ovo nase virtualno sastajaliste.

    ps. uzalud vam je pljuvati po drugima i tudem, jer prije ili kasnije shvatiti cete da samo budale na takav nacin pokusavaju lijeciti svoje "rane" i komplekse, pa iako vam to mozda cini mali uzitak momentalno, na kraju krajeva i sami znadete da vam to ipak ne pomaze sa vasim tegobama.

    POKUSAJE ISUSOV RECEPT-----------LJUBI BLIZNJEGA SVOGA--------biti cete iznenadeni
    rezultatima.

    Bok !

    avatar

    20.05.2007. (06:17)    -   -   -   -  

  • cornelius

    ne brojkašu, griješiš
    kad nešto kažeš što je uredu, ja podržim
    kad se netko prosere, ja to kažem
    a kod tebe pameti tek u natruhama
    a ja ne podnosim autoritete, rekoh ti, a ti uporno podučavaš, onako s visoka i izdaleka
    ne ide i bog.........
    no strahovito me smeta kod tebe i sličnih što čime netko dirne u crkvu d.d. odmah skočite u obranu hrvatske........kao da ja ne mogu voljeti hrvatsku a da pri tome ne ližem oltare i slušam besmislene propovijedi kojekakvih sumjnivih tipova koji podržavaju one koji su razoroli hrvatsko gospodarstvo i dižu ih u nebesa
    tim gore što si sam priznao da si daleko odavde
    volim hrvatsku, i strašno mi je krivo što je u njoj tako kako je....i što znam razloge i uzroke stanja
    i ponavljam, a ko su ovo božji predstavnici na zemlji ( a po meni nisu, pa se nemam čega bojati) takav mi je bog na prilično klimavim nogama.......

    avatar

    20.05.2007. (09:06)    -   -   -   -  

  • 20070207

    +! -------> ( Hvalje Isus i Marija, stari hrvatski pozdrav i ujedno strelovita molitvica )

    "POMOC JE NASA ( sila je nasa, nas Hrvata kao naroda) u IMENU GOSPODINA KOJI JE STVORIO NEBO I ZEMLJU"!

    "JOS HRVATSKA NI PROPALA DOK MI ZIVIMO, VISOKO SE BUDE STALA DOK JU ZBUDIMO"

    Eto Corneliuse, sam si izabrao da budes uzorak ovdje onoga sto u Hrvatskoj danas skripi.

    Ne zelim te vrijedati ili umanjiti tvoju osobu ili vaznost, nego samo podcrtati iz tvog ponasanja i rezoniranja sto cini potpuni raskorak sa zdravim razumom.

    Prvo: SVE ZNAS I SVEMU SI TI OSOBNO MJERA PA CAK I BOGU !

    Ma covjece, ako si ti i tvoji dometi, obiljezja najvisih dometa poplava znanja i kulture ljudske, u sto ti i nesvjesno vjerujes, nesto kao "legenda" u svojoj vlastitoj masti, onda nije cudo da je Balkan u rasulu.

    Zapamti covjece: TKO GOD SI MOZE MISLITI DA JE PAMETNIJI OD BOGA, veliki je siromah u glavu a posljedice toga su propast.

    ...............

    Drugo : VJERUJES DA SI PREVAREN I ZAO TI JE I TEBE I TVOG NARODA kazes!

    Slozio bih se u ovome sa tobom ali da si malo skromniji i malo pametniji shvatio bi i ti i svi tvoji clonovi da zec nije u tom grmu u kojemu si vi mislite.

    Duge su to price, ali evo ti samo par zrnca mudrosti sa strane ( onako gledano sa neke udaljenosti od vlastitog pupka )

    a) Hrvati su jako mali narod i mora da je ipak bilo nesto zdravo u tom malom sjemenu da je opstalo do danas i postalo konacno priznato kao samostalna osebujnost.

    b) U tisucljecnoj zelji tog naroda za opstankom i priznanjem da caki on i postoji, presudnu ulogu je odigrala vjera tog naroda. Vjera da je narod, i vjera u principe koji su ga poticali da opstane a to su postali on principi iz krscanstva. Moglo bi se tvrditi da je monoteizam i uputa
    LJUBI BLIZNJEGA SVOGA I SVOG BOGA, TRPJETI, PA I POGINUTI ZA DOM I BOZJU PRAVDU,
    nije uzaludno dapace je osnovica opstanka tog naroda.

    c) "...dok je Petar bio u zanosu vjere u Boga, hodao je po vodi..."
    Evo vidis u tom grmu lezi zec i kod Hrvata. Tu je to u cemu je i nas narod bio prevaren iako
    je iluzija ekonomskog "hodanja po vodi" druga Tita i partije, bila tako uvjerljiva da su generacije odrasle uvjerene da je to istina, da se to stvarno tako moze prosperirati i biti u rangu svih onih u TV landu. Kada se srusio zid na kojem je drug Tito sazidao svoju zonglersku ekonomiju, srusila se i ta ekonomija, ali sljepci, koji nikada nista drugo nisu vidli, sada naricu da su ih ovi "novi" sada prevarili i pokrali. Ostatak svijeta vam se smije i sazaljeva vas na takovim umotvorinama.

    d) Ma kakav Bog, kakova organizacija duhovnih nacela, kakova Crkva ( u kojoj su svejedno svi grijesnici, sve jedan veci od drugog ), ma kakova meta, ma kakovo rastojanje, "samo pucaj, pucaj, nema veze sto je sve bez veze, glavno da nas se barem cuje"......?!


    e) TKO BEZ BOGA KUCU GRADI ------> Tko sa vragom tikve sadi ( na isto im se hvata)-----> ali i tko Boga pokusava manipulirati kao svoje oruzje ------> Prva Jugoslavija ( mogu Hrvati i bez Boga i veze sa Petrovim namjesnikom, u "savez" modernog doba pa da si oni sami ostvare svoj nacionalni tisucljetni san)---------> USTASE ( Bog je na nasoj strani, zaboravi "Novi Zavjet" , mi cemo po Starom "oko za oko, zub za zub")-----> NDH, JASENOVAC ( plan koji si je sam skrojio svog nacionalnog Boga, tko sa vragom tikve sadi...itd... )----->TITO, KPJ, BLAJBURG, ( ae, sada je cizma na lijevoj nozi )------> " Druze Tito mi ti se kunemo...itd"( oso Joso Bogu na istinu, a uskoro ce i Komunizam, kao covjekov plan koji je zamjenio Boga, u ropotarnicu propalih ( uzasno skupih ) socialnih experimenata. -------> " Puce kolan svecevoj kobili, pobrzase kola niza stranu"...ode i druga Jugoslavija kamo i poglavnik.

    .......
    DA JA BIH SE SA TOBOM OVDJE SLOZIO CORNELIUSE 'm nas slagase, 'm nas okrase

    Prevarise nam cijele generacije ljudi. Okrase im moc realnog prosudivanja. Ukrase nam Boga. Uvjerise nas da smo mi naj pametniji, naj sposobniji, da mi zasluzujemo da budemo medu ekonomski najboljima i to bez po' muke. UVJERISE NAS DA NAM BOG NETREBA !

    Ja vas neznam ni tko ste ni sto ste Corneliuse & co, ali evo kao vas po ovome sto ovdje pokazujete, dozivljavam.

    Molim te , "nemoj mi se kaj zameriti" i ne uzmi mi ovo pisanje za zlo, tko zna, mozda nesto od ovog mog bljuzganja nekomu i ucini malo smisla u ovoj ludnici danas.

    Evo zakaj mi nesmes na ovome zameriti Corny :" ...moj brat je budala.... to mu ja smijem reci, ali vama drugima cu razbiti zube ako to i pomislite.."

    Luis Armstrong pjeva u pjesmi WONDERFULL WORLD......I see the world, I see the Sky, I see the people walking by, I see the people saying " how do you do " , I hear those words as
    I LOVE YOU, o what a wonderfull word this is....

    ( Ja vidim svijet, ja vidim nebo, ja vidim ljude gdje prolaze, ja ih cujem gdje se pozdravljaju sa 'kako si' i shvacam da jedni drugima kazu VOLIM TE. o kako divan je ovaj svijet...

    LJUBAV JE SVE ---- BOG JE LJUBAV

    pokusajte Boga

    avatar

    20.05.2007. (14:43)    -   -   -   -  

  • DST

    Don Anđelko, vidite kako se u istini ljudi pomire i pričaju normalno. Laži nam paraju uši i jedino u istini možemo skupa. Ma kakva bila?

    avatar

    20.05.2007. (18:15)    -   -   -   -  

  • Filip Fuchs

    Baš sad gledam Dnevnik (TV) i čudim se "betonari" u Pločama. Možda vi znate, kakva je to moda s tim betonom za crkve?

    avatar

    20.05.2007. (19:48)    -   -   -   -  

  • cornelius

    a što bih po tebi trebao - lizati oltar, čekati milost božju dok lopovi haraju a crkva ih podržava.......ovdje se s moje grbače skida, ovdje se može nešto kupiti a da ne moraš platit ( tvornicu, recimo, robu za firmu, uslugu servisa itd)...ovdje možeš raditi a da ne dobiješ plaću mjesecima....i po tebi bih ja tebao biti sretan samim faktom da imamo hrvatsku......e jebiga, majstore, što se onda ti ne vratiš i u tome uživaš
    nadalje, ta tvoja zrnca mudrosti možeš pozobati u svom društvu ( zrnca su ti , naime, na razini hrane za dvopapkare....floskule..... )
    što se boga tiče, BOG JE ZA MENE LJUBAV KAO I ZA TEBE - no boga u ovoj crkvi nema, odavno je postiđen otišao......
    nadalje, hvala na trudu pri prijevodu pjesme, no engleski dobro znam a i pjesmu već barem dva i pol desetljeća.......no kad bi ti gledao dalje od pupka, kazalo bi ti se samo da je pjesma sarkastičan prikaz realnog svijeta, svijeta mogućeg samo u bajci..........pogledaj si video-clip napravljen za tu pjesmu sa kadrovima iz vijetnama...možda shvatiš ironiju.......
    nemoj misliti da sam zloban, no pokušaj zamisliti kako bi ti bilo živjeti u hrvatskoj sa 1500 kuna mirovine.......pokušaj zbrojiti koju lovu je banda drmnula , a crkva ih je svo to vrijeme podržavala....sva ta bezvrijedna komunistička poduzeća postadoše im zanimljiva i dobra roba.....
    i , iskren sam kad kažem da je bog ljubav, no njega u crkvi nema, ponavljam, nema......a ti i nadalje nastavi živjeti u svim svojim strahovima, ja straha nemam jer za mene bog nije baba roga, nego ljubav.........a crkva samo plaši, plaši, plaši.........i prijeti paklom.......

    avatar

    20.05.2007. (22:22)    -   -   -   -  

  • Jedan

    "a crkva samo plaši, plaši, plaši.........i prijeti paklom".. Blago tebi uz toliko znanje. A jel tebi smeta crkva ili nauk crkve? Pitam to zbog onog što si pisao o Bibliji.... Pozdrav

    avatar

    21.05.2007. (11:16)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Slušaj pametnjakoviću 20072007...Lako je pričati s druge strane oceana! Tvoje hrvatstvo je 0 bodova! Ti apsolutno nemaš pojma o čemu pričaš! Nauči hrvatski pravopis pa onda piši! Do onda si ti i tvoje hrvatstvo 0 da veća 0 ne može biti!
    Ideš na živce meni kao i mnogima sa svojim teorijama!!!!!
    Nauči djecu i unuke hrvatski ako si tako ponosan! Dođi ovdje i radi za minimalac i ako i dalje budeš ovako pisao....onda SVAKA ČAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    SVAKA ČAST HRVATSKIM BRANITELJIMA I LJUDIMA KOJI ŽIVE OVDJE I BORE SE SA NEIMAŠTINOM I LOŠOM POLITIKOM....A NE OVAKVI KAO TI....GRIJEŠ STOLICU, NEMAŠ PAMETNIJEG POSLA I STALNO TEORETIZIRAŠ!

    avatar

    21.05.2007. (12:47)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Nemoj se uvrijediti...to je samo moje mišljenje...na kraju krajeva jednako si i sam daješ za pravo drugima reći što misliš!!!!

    avatar

    21.05.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • 20070207

    +!

    Ah moj Corny !

    Dakle, iako nisam po profesiji psiholog, evo i "jedan" je primjetio u kojem grmu kod tebe lezi tvoja averzija prema Crkvi.

    STRAH ...?!

    ".... I know that ther is no Haven, and I pray that there is no Hell......"

    "....ja znam da nema neba, a molimse da nema pakla......"

    Znam, rekao si mi vec da znas engleski pa da ti netrebam prevoditi, ali oprosti mi ako ti sugeriram da ti nisi jedini koji ovo ovdje cita. Primjetio si valjda da nisu svi ovdje pametni i fini kao ti...no..?!

    What A Wonderful World

    I see trees of green, red roses too
    I see them bloom for me and you
    And I think to myself what a wonderful world.
    I see skies of blue and clouds of white
    The bright blessed day, the dark sacred night
    And I think to myself what a wonderful world.
    The colors of the rainbow so pretty in the sky
    Are also on the faces of people going by
    I see friends shaking hands saying how do you do
    They're really saying I love you.
    I hear babies cry, I watch them grow
    They'll learn much more than I'll never know
    And I think to myself what a wonderful world
    Yes I think to myself what a wonderful world.

    Loius Armstrong

    text - George David Weiss and Bob Thiele

    Svijet može izgledati ovako- a moze biti kao sto ti kazes nesto kao nocna mora, nesto kao one slike iz rata, koncentracionog logora, gulaga, cancer ward, sirotista, sporedne ulice u New Yorku ili bilo kojem velikom gradu.

    U cemu je razlika....?!

    Dante Aligieri je stavio natpis nad ulazom u pakao OVDJE ZABORAVITE SVAKU NADU.

    Svijet, zivot, bez nade, vjere, da ce stvari ici na bolje je strah, ocaj to se nemoze voljeti, to nije zivot, to nije lijepota, to nikome ne moze biti ljubav.

    Tako normalan covjek vidi stvari....NO....?!

    " Jer je Bog toliko volio covjeka kojeg je ON stvorio, ON je poslao svoga vlastitog sina da se utjelovi kao covjek, da covjeka pouci kako da zivi. Da covjeka otkupi od njegovih grijeha, taj Sin Bozji je svojevoljno morao da pretrpi; UVREDE, NEVJERU OD PRIJATELJA, BITI POPLJUVAN, ODBACEN, STRAHOVITO MUCEN I KONACNO SRAMOTNO UBIJEN I OBJESEN NA GRADSKOM SMETLISTU---------KAKOVA JE TO "LJUBAV"--------koji to normalni covjek moze zvati LJUBAV...?!


    Eto, vjerovati u ovakovu ljubav, lijeci nas od straha smrti. Nasa NADA je onda besmrtna.
    Ali dragi Corneliuse, takovo vjerovanje nemozemo, samo tako, mi sami svojom voljom doseci. Sto mi onda mozemo------?! Mi mozemo moliti. Moliti se BOGU u kojeg ne vjerujemo ali kojega iskreno zelimo da nasa molitva dosegne.

    Ali ako samo to ucinimo i opet necemo nista postici JER: Mi svi smo kao neke posude, pune svega i svacega a taj Bog kojega zelimo je nesto sto zahtjeva mjesta u nama, kako kazemo u nasim srcima.

    Ako se mi ne potrudimo da nesto od tog svoga JA izbacimo iz nasih srca, sto je nas cin slobodne volje, onda u nasim srcima nema mjesta za BOGA ma koliko se mi molili bogu kojeg neznamo. Dok prvo iz svog srca ne deloziramo SEBE, u nama BOG nema gdje da dode, ma koliko pametni ili zasluzni mi bili. To se zove predaja Bogu. Gubitak svoga velikog JA zove se PONIZNOST, sto donosi sa sobom BLAGOST.

    Cijeli ovaj proces zove se PUT SPASENJA nasih zivota, jer jednom kada Bog dode u nase srce, sve dobija smisao. KRIZ postaje znak blagoslova a SMRT nagrada za posao dobro obavljen i ulazak u zivot vjecni.


    To je nasa vjera. To ti iskreno i sa ljubavlju zelimo i Don Angelko i Brigita i ja.

    A sada na laksoj noti:

    Prica se da je Neron svom sinu za 18 rodendan priredio fenomenalni rock koncert sa pijankom i svim mogucim razvratom u kojem ce od sada kao odrastao moci uzivati. Da to sve bude jos vise nezaboravno, prica se da je oko 200 krscana bilo razapeto okolo palace.

    U jutro poslije tuluma, budi se mladic sav mamuran. Gleda oko sebe sva ta pijana, drogirana, gola tijela, sto hrcu uz miris bljuvotina. Izlazi na svjezi zrak i vidjevsi sada tu gomilu razapetih krscana, tih misterioznih glupih sektasa koji za ta svoja vjerovanja se dadu i razapeti rade nego da ih se odreknu. Gleda ta mrtva i izmucena lica na kojima se vidi bol ali ne ocaj ili proklinjanje, i spazi jednoga koji jos je uvjek ziv , ima smjesak na bolnom licu i nesto sapuce zadnjim dahom. Mladic, sav zbunjen i znatizeljan da mozda sazna neku tajnu od ovog umiruceg sektasa, privuce ljestve i prisloni uho umirucim usnama da cuje sto to ovaj mumlja pred smrt.

    "HAPPY BIRTHSDAY TO YOU", saputao je razapeti krscanim zadnjim dahom.

    ( ako se ovo dobro isprica, moze biti i smjesno )

    Sumsum Corda Corneliuse !

    avatar

    21.05.2007. (13:52)    -   -   -   -  

učitavam...