Komentari

obsijana.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


 • NY

  Daj mi molim te reci koji parket mislite uzeti i koliko bi vas došlo brušenje, lakiranje i postavljanje ako nebi uzeli gotov parket?

  avatar

  15.05.2007. (14:30)    -   -   -   -  

 • hana

  A kad ce zbukanje kucice za gostujuce pse (Lajku)? :-)

  avatar

  15.05.2007. (16:21)    -   -   -   -  

 • Šijanac

  Glede parketa po nekakvoj idejnoj zamisli staviti ćemo masivni parket tvrtke DIN Novoselec, vjerojatno hrast. Imamo njihove detaljne prospekte, a cijene djeluju privlačno. Imaju distributera u Rijeci, koji je rekao da nema problema sa dostavom u Pulu. Naravno tko zna što se sve još može promjeniti do same narudžbe. A bilo koju drugu informaciju o cijenama još nemamo. Iskreno niti neznam koja je razlika u cijeni klasičnog prema gotovom parketu. Ipak smo tek napravili podlogu, a sada je vrijeme sušenja.

  Lajka ipak nije običan pas, pa ćemo za nju osigurati barem jednu etažu :)

  avatar

  15.05.2007. (19:30)    -   -   -   -  

 • graditelj-zg

  Dali si u prizemlju stavio stiropor direktno na bitumensku traku, ili si stavljao ekstrudirani polistiren (XPS)?
  Kod odeđivanja podloge bitno je na koju su visinu postavljena vrata, pogotovo ako imaju prag kao tvoja. kod sobnih vrata,ako su stavljena prije podloge, vrata se mogu podrezati ako je potrebno ali se dobiva manja svjetla visina.

  što se tiče parketa, mislim da je cjena postavljanja brušenja i lakiranja oko 80-100kn,samo rad, kvalitetno ljepilo oko 50kn a i lak je tu negdje,tako da sam parket čini samo polovicu cjene.

  avatar

  18.05.2007. (14:13)    -   -   -   -  

 • graditelj-zg

  dali si armirao podlogu?

  žljebovi za kišnicu su obični pocinčani ili bojani? pocinčani prebrzo hrđaju u primorskim krajevima zbog soli, već nakom 10-15 god izgledaju jadno.

  avatar

  18.05.2007. (14:15)    -   -   -   -  

 • Šijanac

  U prizmelju smo tražili xps (znači sitrodur), no donijeli su okiporov termodur (stiropor), osjetno veće gustoće od uobičajenog stiripora i toplinske vodljivosti 0,035W/mK, pa smo pristali na to.

  Podlogu nismo armirali prema uputama nadzornog, koji nam je rekao da kada se koristi tvrdi stirpor nije potrebno armirati željezom podlogu, no znam da su u materijal dok se mješalo u stroju stavljali nekakva vlakna.

  Glede pocinčanih žljebova, realno nemamo izbora. Ne želimo neku varijaciju pvc-a, nemamo novaca za pretjerivanje sa bakrom, a ovo nam je dostupno. Bilo bi zanimljivo za 10-15 godina, otvoriti blog sa pregledom stanja kuće, pa da sve dobije neku drugu dimenziju...

  avatar

  18.05.2007. (19:45)    -   -   -   -  

 • graditelj-zg

  Jesi u prizemlju stiiropor stavljao direktno na bitumensku traku, ili je između još nešto? pitam zato što bitumen i njegovu proizvodi otapaju stiropor,ali ne otapaju xps, što znači da stiropor stavljen na bitumen s vremenom nestane.

  slažem se da su bakreni žljebovi preskupi običnim smrtnicima,a pvc je loše rješenje (nakon nekoliko god,kada oslabe zbog sunca,malo jača bura ih polomi u komadiće). mislim da je najbolja varijanta cinkotit, mislim da je oko 3 puta jeftiniji od bakra a nije lošiji.
  možeš i pocinčane obojati pa im produžiti vjek trajanja.

  avatar

  21.05.2007. (15:22)    -   -   -   -  

 • Šijanac

  Stiropor je stavljan na hidroizolacijsku traku Bituplast V4 tvrtke Bitumina, koja je sa gornje i doljnje strane presvučena polietilenskom folijom. Naravno folija nije stavljenja radi kontakta sa drugim materijalima, već da se traka međusobno ne spoji u roli. Nakon polaganja, gornja folija je defakto neoštećena u recimo nekih 90 % površine. Sada je pitanje da li je ta folija dovoljna za spriječiti to otapanje koje si spomenuo. Iskreno prvi put to čujem, no ja sam ionako informatičar, a ne građevinar.

  Glede cinkotita, našao sam cjenik limarije na npr. cijena limarije, a tamo ima i link za bakrene cijevi gdje je odnos cijena pocinčanog:cinktotinog i bakrenog oluka tipa 12,7081,00, što i nije baš tri puta razlika. Bilo kako bilo, limarija je već naručena kako bi bila spremna za postavljanje odmah po završetku žbukanja, a upravo sutra počinju pripreme za vanjsko žbukanje.

  avatar

  21.05.2007. (22:57)    -   -   -   -  

 • graditelj-zg

  da,vidim da je cinkotit samo malo jeftiniji od bakra,a prije 3 god na velesajmu sam vidio cjenik te iste limarije, otprilike je pocinčani žlijeb bio oko 10kn, bakreni oko 60 a cinkotit oko 20, ne sjećam se točno,ali znam da je bio dosta jeftiniji.

  avatar

  22.05.2007. (12:20)    -   -   -   -  

 • Hitullmpef

  Doslo je do mola-staklo izmedu prozora u prostoriji. Mozda imate cheap refurbished laptops

  avatar

  22.09.2009. (07:38)    -   -   -   -  

 • Tamara

  Molim Vas kontakt Vašeg izvođača strojnih glazura jer uskoro počinjemo sa izradom glazura, a dosta smo se opekli na žbukerima i ostalim "majstorima"... U Puli smo. Možete mi javiti na mail tamara.cergnul@gmail.com

  avatar

  06.10.2012. (07:42)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...