Komentari

ljelja.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • fanny

    Impresivna i buntovna literatura. S napomenom na Krležine zastave - nisu nas ni prestali guliti, a bojim se da će još dugo.
    Apstraktno slikarstvo ne volim, iako su mi Zlatna ptica i Raspelo super, baš zbog te neobične izduženosti.
    A što se tiće bicikla, trebala si me vidjeti prije četiri godine, trebalo mi je pola sata biciklom, za ono što sam pješke išla - pola sata. Svaki početak je težak :)))
    Pozdrav

    avatar

    14.05.2007. (15:49)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Dok sam bila član Svijeta knjige, još sam uspijevala odvojiti koji dan i koju noć za čitanje, a sad... razmišljam i ne mogu nabrojati pet knjiga koje ostaviše traga u mom životu... ojoj. Pitala si me za buku preko vikenda. Zasmetaju samo motoristi koji turiraju ulicama. Noćni se život odvija po hotelskim naseljima, moja je zgrada u centru pa tek ponekad čujem žamor ili pjesmu ispod prozora. Ljeti. ;)

    avatar

    14.05.2007. (20:00)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    zanimljiv top 10! Od svega nabrojenog procitah samo Dublinerse jer su mi bili u obaveznoj literaturi na faksu. Inace na faksu smo morali toliko citati (za svaki ispit iz knjizevnosti smo dobili kilometarski popis literature) da se jos sad oporavljam od tog (pri)silnog citanja! hahaha

    avatar

    15.05.2007. (01:14)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Ovo sam doživio kao preporuku...tnx...pozdrav...

    avatar

    15.05.2007. (11:56)    -   -   -   -  

  • GAJINE GLUPOSTI

    znam.......................sve je dobro................dal je to pročitano????'

    avatar

    15.05.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Tri Gracije s vrha da pišem kroz deset dana ili čak sutra izbor bi sigurno bio drukčiji. Ovisi o raspoloženju i seniliji:)))
    Franc nije predviđeno kao preporuka, no ako te veseli imat ćeš što čitati!
    Gajo, Gajo ne samo pročitano, nego i probdjeveno.

    avatar

    15.05.2007. (13:20)    -   -   -   -  

  • atlantida

    Hm, ništa od navedenog nisam pročitala. Doduše, Karla Maya sam čitala uzduž i poprijeko (u vrijeme mladosti moje bio je vrlo popularan), ali ovaj naslov očito nije bio na polici školske knjižnice. Od Bukovskog sam pročitala samo jednu knjigu i nisam poželjela više niti jednu. Nije moj tip.
    Glede satiričnih pisaca, meni je zakon Kišon. On me nasmije do suza. A smijeh je lijek:))

    avatar

    15.05.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    E da si moja zena naucila bi peglanje :))
    ja puno kosulje nosim.
    Da budem iskren rijetko procitam neku knjigu u posljednje vrijeme ali i dalje citam jako puno.
    Moj favorit uvjek je John Grisham !!

    avatar

    15.05.2007. (14:14)    -   -   -   -  

  • atlantida

    ...O Mayu sam jedino čitala da nikada nije bio na Divljem Zapadu, te da je Winetoa pisao dok je bio u zatvoru. Čovjek ima bujnu maštu:))

    avatar

    15.05.2007. (14:42)    -   -   -   -  

  • avangarda

    ja bum od sada čitala samo "Allan Forda"!

    avatar

    15.05.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Atlantida da i dva puta se ženio ...
    Vera imam doma sve brojeve s originalnim crtačem:)))

    avatar

    15.05.2007. (15:05)    -   -   -   -  

  • bedasta curica

    Svakako jedan od zanimljivijih popisa najdražih knjiga (ako sam dobro shvatila) kojeg sam pročitala. :)))) Palci gore za Krležu i Joycea. :)))) Ma da palci, svih četiri komada. Makar priznajem da mi Bukowski nikad nije pretjerano sjeo (osim možda Lovca ispod žita kojeg sam čitala u jednom kaotičnom razdoblju pa ga sad nužno poistovjećujem s istim. :)))
    Ali May... Moja baka ga obožava. Ja ne mogu, pa ne mogu. :)))) Topli pozdrav. :))))

    avatar

    15.05.2007. (17:20)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    a joj, teška literatura (paljba..)... ja volim Dali-a...

    avatar

    15.05.2007. (18:09)    -   -   -   -  

  • borut

    Karl May? Gdje su ta vremena?

    avatar

    15.05.2007. (19:36)    -   -   -   -  

  • katrida

    ..........ja san u osnovnoj progutala sve knjige Karl Maya koje su bile u knjižnici,zatim Zane Grey,Zagorku...je se lipo sititi..........ne volim apstraktnu umjetnost, volim dalmatinske pejsaže..........toliko puno knjiga sam pročitala i puno ih je ostavilo trag u meni.......trenutno sam pročitala Knjiga života od Martina Gray-a i dugo mi se nije desilo da jednu knjigu neću da vratim u knjižnicu, nego uživam u ponovnom čitanju..............

    avatar

    15.05.2007. (20:26)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Karla Maya sam gutala a ne čitala, a toliko je godina prošlo da se ne sjećam ni jednog jedinog naslova, Krležu sam obnovila ove dane ko lektiru naučenjaku.
    Imam periode kad se ne odvajam od knjige a imam i periode kad ne uzmem po par mjeseci ništa, a iskreno zadnje doba to mi se događa i s filmovima i bilo čim drugim, valjda starim.
    Što se tiče bilo koje umjetnosti bitno mi je da se meni svidi, da nešto pronađem u njoj, da me dotakne, ako ne, tražim dalje, iako imam osjećaj da imam malo drugačiji ukus od većine, meni se često svidi nešto što drugima ne, vazda pronađem nešto što drugi ne vide...

    avatar

    16.05.2007. (00:18)    -   -   -   -  

  • umorno_oko

    Blago tebi na tolikoj načitanosti ... meni je zadnja knjiga koju sam pročita "DaVincijev kod", i to samo zato da mi, po "dobrom" holivudskom običaju, film ne upropasti dobru priču, pa san je pročita pri gledanja filma.
    Inače preferiram SF, i shvaćam čitanje ka odmor, pa izbjegavan naslove od koji me još nedilju dan boli glava kad i pročitan :-P
    Svojevremeno san "guta" djela Karla Maya, ka i @slatko, čak i u trideset i nekoj ..., više ka obnavljanje gradiva i odmaranje mozga ...
    I dobar ti je onaj izraz "... za one koji su malo nagluhi na narječja ...". Mora bi to "arhvirat" za daljnje korištenje, naravno, ako dopuštaš :-)

    avatar

    16.05.2007. (09:05)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Borute posudiš u knjižnici i par sati si emocionalno u tim vremenima:)))
    Slatko i treba tražiti ono što drugi ne vide, u protivnom su nam mozgovi štancani
    Oko Najmilije Brinete samo ti arhiviraj mada je bolje okrenut se životu, a što se načitanosti tiče, ima jednu za me nemjerljivu prednost: nikad nisam imala vremena i volje tračati ni slušati tračeve. Istina blog, ispadala sam malo izvan vremena, al' kako sam ja mimo svijeta bilo mi je svejedno. Dapaaače, svaki put bih bila iznenađena:)

    avatar

    16.05.2007. (10:26)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    e pa ti si se draga lijepo potrudila. neke s tvoje liste nisam poznavala ali cu to definitivno shvatiti kao preporuku. vidis, a d.h. lawrencea sam totalno bila smetnula s uma. zanimljivo su mi, nakon sto sam listu sastavila, pale na pamet tolike stvari koje sam jako voljela. lijepo da si stavila i ove divne fotke um. djela. diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiivno. henry moore mi je definitivno jedan od najdrazih kipara (uz giacomettija i auguste rodina) a i matisse mi je srcu drag.

    vidim da nikome nisi uvalila stafetu, slucajno ili namjerno ;)) ?

    avatar

    16.05.2007. (10:59)    -   -   -   -  

  • mish misho

    Meni se svidja zlatna ptica. :)

    avatar

    16.05.2007. (11:36)    -   -   -   -  

  • jja

    Ja sam ocito fulala poantu jer sam napiasala 5 naslova a i to mi je bilo tesko....tj. ograniciti se na tih nekih 5....u knjizare idem tj. hodocastim redovito, eh kad dodjes u moje selo povesti cu i tebe. Na nekoliko katova divota, mira i tisine...sve sistematizirano, nitko te ne gnjavi, ne gleda poprijeko....nekoliko puta sam tamo uz moj latte u jednom danu procitala i cijelu knjigu. Krivi su oni, imaju divovske preudobne fotelje. Iako i amazon mi cesto zvoni s paketicem, jeftnitvno su najjeftiniji, najbrzi (dostave drugi dan) dostava je besplatna...

    avatar

    16.05.2007. (14:26)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Lipoto svi su već ispisali svoje liste, osim onih koji se izričito protive štafetama, a ja nisam htjela bit bezobrazna
    Jja kad bi u mom seocetu postojala takva knjižara bojim se da bi Faust ispao dječja pričica tj. prodala bih se dok rečeš knjiga:), a Amazon ne spominji, svako malo zvone susjedi koji preuzmu pošiljku umjesto nas, nakupila sam se ne samo kartonskih kutija nego i poštanskih vreća, uf, da mi je bit drvodjelac

    avatar

    16.05.2007. (15:20)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Modernisticka si ti zena, vidim ja.

    avatar

    16.05.2007. (17:22)    -   -   -   -  

  • ljelja

    O Xiola ovo je bio hladan tuš. Tek sam sad osvijestila do kraja koliko sam staromodna. Imaš pravo ne smatram umjetnošću vezivanje gigantskog "fjoka" po Austrlijskim stijenama ili je to bio New Zeland, a bogme mi ni isprepletene vodovodne cijevi nisu uzbudljive. Zaostala sam u razvoju, huh! No kažu da je hladan tuš dobar za zdravlje:)))

    avatar

    16.05.2007. (20:02)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    onda sam ja malo zaostala. evo, nisam npr. primjetila da je xiola napisala svojih top 5 knjiga :)))......ili zvrk :))).....
    a knjizare...u mojem malom selu ima nekoliko tih na puno katova. pa me u njih sve strah ulaziti. obicno odem tu prek puta u jednu malu knjizaru koja ima i antikvarijat i ogranicim se na jednu knjigu .....osim ako mi vlasnik osobno ne preporuci nesto sto je on upravo procitao ... eh sto volim svoj kvart. sad sam skuzila da se i s njim vec pozdravljam po cesti. pa tako imam i svoju frizerku kod koje svratim da joj velim bok i koju vec familija poziva na feste...tu je opticar koji salje puse kroz izlog trgovine i zove na kavu...smijesni trafikant s odvratnim pit bulom itd....ah selo veselo, moj kvart....pardon, zanijela sam se i skrenula s teme :)))

    avatar

    16.05.2007. (22:40)    -   -   -   -  

učitavam...