Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Dor

    Lorka je volio zelenu boju (: „Zeleno, što volim zeleno; / zelen-vjetar, zelen-grane ...“), zato i bje žrtvom najcrnjeg egzekutora. I žrtva je (u ovom impresivnom haiku!) nevino-zelena pred čeljustima paklenski-zastrašujućeg oklopnika na krvavu stratištu ... No, je li, crvenom strašću izazvan, ovaj vapaj, ovaj poziv, ovaj apel jedne krajnje ljudske zabrinutosti – glas nemoćnoga u pustinji? Ne, ne bih rekao. Jer, pjesma je ova, ovako intonirana, s one dvije ključne i presudne riječi (:„mojoj“ i „pjesmi“!) znakom vječne Čovjekove vjere u pobjedu Dobra!

    avatar

    11.05.2007. (01:37)    -   -   -   -  

  • nihonkichigai

    pozdrav sa tokyo station,
    mogao bih zivjeti na ovoj stanici,
    zaustavljao bih ljude i upoznavao ih,
    bar ih tu ima

    ja ne

    tomislav

    avatar

    11.05.2007. (06:45)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Sve razmisljam sto si htio reci Tomislave u ovom naizgled kontradiktornom "ja ne" - kad mi je sinulo, to je valjda -
    yaaaa, neeee
    ?
    Suncan pozdrav iz Podsljemena,
    zeleci ti uvijek lijepi provod,
    visnja

    avatar

    11.05.2007. (18:02)    -   -   -   -  

  • Dor

    Osim u ovom slučaju, bilo je još naknadnih korekcija i dorada postavljenih zapisa ili komentara na Višnjine haikue. Naravno, te ispravljene ili dopunjene komentare nije se uvijek dospjelo objaviti na blogu.

    Međutim, evo, i ovaj ću put to uraditi:

    Lorca je volio zelenu boju (: „Zeleno, što volim zeleno; / zelen-vjetar, zelen-grane ...“), zato i bje žrtvom najcrnjeg egzekutora. I žrtva je (u ovom impresivnom haiku!) nevino- zelena pojavnost pred čeljustima zastrašujućeg oklopnika na krvavu stratištu ...
    Jasno, riječ je o asocijaciji koju je u našoj uobrazilji izazvao spoj zelenog i crvenog, odnosno, zeleneg lišća i crvene kriške čentruna, kojom se ovaj naš kukac sladi.
    Pa, dok mi, s određenom nelagodom (usljed asocijecije na ubijenog „zelenog pjesnika Lorcu“!), promatramo predložak, autorica čuje cvrčkov pjev u kojemu nazire „crvenu strast“ kao žudnju za dragom i slobodom!

    avatar

    31.03.2009. (03:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...