Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Klara

    lijep pozdrav Davorko, i nadam se da ćeš i ti i ta hrpa poslušnih dizača ruku izglasat i moj zakon

    avatar

    10.05.2007. (12:27)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Ponašanje gospodina Pavića je sirovo, primitivno, nepristojno, neprimjereno i svaštajošnešto.
    Ali temu ste po mom mišljenju postavili diskriminirajuće. U tom slučaju nisu važni položaji nego je važno istaknuti problem nedopustivih ponašanja ma gdje se oni nalazili. Ovaj narod je bio u situaciji da ga predsjednik Republike naziva pučanima, ovcama, zelenim, crvenim i ostalim vragovima. Zar ni to ne bi smio komentirati nitko tko je po funkciji niži od predsjdnika Republike? U Saboru se često čuju i među zastupnicima sirovi i diskriminirajući komentari i ponižavanja. To je onda valjda dozvoljeno jer se osjećate ravnopravnima pa si takvo ponašanje možete dopustiti. Ali ja vam kažem BRUS! Na taj način ponižavate sve nas koji smo vas birali. Loše ponašanje svakako treba prozvati i osuditi... na njega neprestano ukazivati, ali ne na ovakav način. Znate li vi što proživljavaju hrvatski građani zbog puno morbidnijih primitivizama, propusta, neznanja i nesavjesnosti onih za koje tražite da im se zaštiti ugled i dostojanstvo? Ne bi li vam ipak trebao biti cilj štititi ugled i dostojanstvo onih koji vas biraju?

    avatar

    10.05.2007. (20:49)    -   -   -   -  

  • komentar

    Gospodine Vidovic, prvo vam zelim cestitati na blogu jer mislim da ga ne pisete samo radi politicke dobiti. No u vasem komentaru uvredljivih opaski jednoga glasnogovornika gospodji Lalic, mislim da ste malo previse politicki obojeno prikazali cijelu stvar. Nema to veze s HDZom, SDPom ili bilo kojom drugom strankom, nema to cak niti veze sa Saborom i dostojanstvom (odnosno njegovim nedostatkom) saborskih zastupnika, vec o primitivnom prikazu uspjesne neudane zene kao isfrustrirane osobe koja nema pametnijega posla nego se mijesati u sve i svasta. Mislim da je srednjevjekovni odnos prema zenama u Hrvatskoj daleko pogubniji nego nedostatak ugleda saborskih zastupnika. Stovise, cini mi se da je u hrvatskom javnom zivotu postalo posve prihvatljivo osobno napasti sugovornika u nedostaku argumenata. Mislim da bi svi - politicari, mediji, javne osobe, pojedinci - trebali osuditi svako primitivno komentiranje pojedinca i njegovog zivotnog izbora. Takodjer smatram da bi sve obrazovne institucije i stranke trebale poduciti ljude argumentiranom razgovoru gdje osobni napad i uvrede ne preuzimaju ulogu argumenta. A da doticni glasnogovornik ima imalo samopostovanja i profesionalne etike, vec bi odavno dao ostavku zbog potpuno neprofesionalnog ponasanja.

    avatar

    10.05.2007. (21:47)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @U pravu ste i u jednom i u drugom komentaru. Točno je da sam istakao samo jednu dimenziju ovog nepristojnog i uvredljivog istupa, a da je negativnih konotacija i značenja više i hvala što dopunjavate ovu raspravu.Vjerojatno je da se taj glasnogovornik ne bi na isti način obrecnuo na muškarca (uostalom on to i izrijekom govori), pa je svakako važno istaknuti i tu gadost u komentaru. Tekst ovoga posta moja je kolumna za "24 sata" gdje sam ograničen na 1500 znakova, pa to nisam stigao(mogao)razvijati.

    avatar

    10.05.2007. (23:32)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Onda Vam opraštamo. :) Šteta što ove teme ne mogu dospjeti na naslovnicu spomenutih novina jer tamo nema mjesta za ovakve stvari od "prevažnih" događaja u ovoj zemlji... ali i ovo je dobro... korak po korak...

    avatar

    10.05.2007. (23:49)    -   -   -   -  

  • dhj

    Gospodine Vidoviću, vaša rečenica: "spomenuti događaj samo potvrđuje opasnu eroziju ugleda najvišeg zakonodavnog I predstavničkog tijela ove zemlje, što može imati katastrofalne političke posljedice po sve nas" je tipično SDP-ovska. U smislu da se od muhe radi slon i da se iskorištava svaka, pa i najmanja pogreška bilo koga, pa i kako kažete "činovnika" samo zato jer govori u ime vlade... Moram priznati da sam ja osobno, a i velik krug ljudi koje poznajem - prilično zamoreni prekobrojnim kritikama na račun svega i svačega, iznesenima jedino u cilju što veće prisutnosti Vas, Vaših kolega i partije u medijima... Hrvatskoj javnosti ne trebaju društveni komentatori, nego političari koji stvaraju ideje, iznose konstruktivne prijedloge i rade na dobrobit Hrvatske... E, da, i još nešto. "Višedecenijskog"!!!!???? Molim Vas...

    avatar

    11.05.2007. (10:08)    -   -   -   -  

  • nina

    Evo danas u novinama i vijest da je dotični poslao buketić cvijeća sa isprikom zastupnici Lalić.Pristojno, ali ne i dovoljno jer mislim da bi se on morao ispričati i svojem ministru jer je svojom izjavom uvrijedio i njega. I to jako i nepopravljivo. Zašto? Pa zato jer glasnogovornici ne smiju iznositi svoje stavove, a ako je to bio trenutak slabosti i osobna izjava onda je takav glasnogovornik jako opasan, a u najblažoj varijanti nije sposoban za taj posao. Glasnogovornici bi trebali biti i osobe od najvećeg povijerenja, ujedno i suradnici i savjetnici jer njihove izjave u javnosti često stvaraju sliku o ljudima i aktivnostima Ministarstva. A da ne govorim o kućnom odgoju.

    avatar

    11.05.2007. (12:08)    -   -   -   -  

  • avril4ever

    kada je djećak tih-misli na milijun stvari
    kada djećak ne reagira-duboko je zamišljena
    kad te djećakupitno gleda-pita se koliko ćeš još ostati pokraj njega
    kada djećakodgovri sa mnom je sve u redu-ima problema
    ako te djećak prodorno promatra-pita se zašto lažeš
    kad djećak spusti glavu na tvoje grudi-želi da zauvijek ostaneš kraj njega
    kad te djećak želi vidjeti svaki dan-sviđaš mu se
    ako djećak kaže volim te-on to stvarno i misli
    kada djećak kaže nedostaješ mi-nikome na svijetu ne ne dostaješ kao njemu
    pošalji ovo na 15 adresa ili ćeš doživjeti ljubavnu nesreću
    u petak će te poljubiti onaj tko te voli
    ne smiješ prekinuti lanac
    pošalji ovo u iduće 143 minute na 15 adresa
    nakon toga stisni na tipkovnici F6 i na monitoru će se velikim slovima pojaviti ime tvoje ljubavi

    avatar

    11.05.2007. (18:09)    -   -   -   -  

  • ama-gi

    bravo dhj!!!!
    smatram kako si u potpunosti u pravu..
    samo..zar se u rečenici..:
    "ne ja se nikada ne hvalim" ili "ne hvalim se"..
    ne krije tanki premaz samoobmane koja, možda nesvjesno ide za tim da obmane drugog?!
    zar i to nije samohvala?!!

    što sam htio reći?
    slijedeće..
    nisu političari ti koji će u današnjem trenutku "mijenjati stvari", stvarati ideje i iznositi konstruktivne prijedloge, a još manje raditi na dobrobiti Hrvatske.
    ne, nije ovo nekakav moj gnjev uperen prema "političarima"
    čisto da ne dođe do zabune!!

    smatram..
    slijedeće..
    radi se o ljudima koji su se izdigli iznad samih sebe..
    svakih par godina gledaju nas sa plakata svojim hipnotičnim očima..
    tjeraju nas da svakih par godina uz kavu iz sebe ispustimo nekoliko pogrdnih riječi..
    i zaboravimo sve, ubrzo, ali veoma ubrzo..
    i ništa više osim toga!

    možda zvuči ofucano rečenica..
    da se radi o..
    ljudima kojima je stalo isključivo do njihovog institucionalnog položaja u ovom, eto, zasad, numeričko-birokratskom sistemu

    ali to je ISTINA, i ništa više do ISTINAE!!

    uostalom, zar stvarno misliš/mislite da ovaj blog piše upravo gore navedeni gospodin Davorko Vidović (koji je onako usput rečeno, simpatična osoba-čitati u sebi bez cinizma).
    da piše ga, ali ga piše gospodin "Davorko Vidović"..

    da, dakle, nisu političari ti koji bi nešto trebali raditi..oni su nas davno već izdali pretvorivši svoju profesiju u glumu, u kojoj je kriterij koji određuje dobrog glumca - što bolje "skinuti" Brunu Mezengu.

    dragi dhj!!
    smatram kako smo to svi mi ostali!!

    samo, molim te, reci mi da li u "Lijepoj našoj Hrvatskoj, Hrvatskoj, Hrvatskooj..." postoji alternativa koja stavljena na vagu ide u onu stranu koju smo odredili kao povoljnu za nas?!

    vidiš, ja mislim kako "MI" još uopće nismo ništa niti odredili.

    avatar

    11.05.2007. (23:13)    -   -   -   -  

  • Sk

    Koliko vidim(o), niste stavili link bloga Vašeg kolege Zorana Milanovica iako je on na svojem blogu stavio link za Vas. Bojim se gosp. Vidovicu da je vasa tastina ista kao i kod Bandica i Antunovicke, ako ne i veca. SRAMOTA!

    avatar

    12.05.2007. (14:17)    -   -   -   -  

  • edi

    ma da sk!?:))
    prije je sramota to sto se milanovic iz pozicije, samo njemu poznatih razloga vlastite umisljenosti ..na svom blogu uopce ne pojavljuje,nego li vidovicev previd u reklamiranju tog navodnog bloga!
    uostalom,mislim da mu on time samo napravio ogromnu uslugu!:))

    avatar

    13.05.2007. (01:00)    -   -   -   -  

  • antun.kauzljar

    Možda sam već dosadan ali ponovit ću prijedlog. Izbornim zakonom treba zabraniti koaliranje nakon izbora a pobjednik na izborima je ona stranka ili ona koalicija koja osvoji najveći broj glasova. Pobjednička stranka ili kolalicija sastavlja Sabor i Vladu isključivo iz svojih redova tako da se nemaju s kim svađati i da odgovaraju narodu (biračima) za svoj rad a ne da krivicu prebacuju na oporbu.

    avatar

    13.05.2007. (10:21)    -   -   -   -  

  • 2.b.og

    Davorko, poštujem te kao čovjeka jer si prilično dosljedan u svojim stavovima, ali nemoj govoriti o tuđim pogreškama jer ćeš to možda ti, idući put napraviti... Nisam još punoljetan pa nisam član niti jedne od političkih stranaka u RH, a kada vidim kakva je zapravo politika, bojim se da ću zapravo ikada postati član bilo koje političke opcije... Shvatio sam da je gotovo nemoguće naći političara koji je pošten i dosljedan u svojim naumima... Odgojen sam u duhu koji štuje vjeru, ljubav prema domovini i ostale vrijednosti čovjekova postojanja... Navrati do bloga...

    avatar

    13.05.2007. (22:43)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Pozdrav svima i isprika na nekomentiranju. Upravo sam se vartio s puta, a nisam bio u prigodi ni mogućnosti svraćati na blog. A što se komentara tiče "kolko ljudi tolko ćudi".Malo sam umoran od generalnih nepovjerenja i pronicljivih tumačenja o tome što jesam a što nisam mislio ili rekao. radim kako znam i umijem i što je najvažnije duboko u skladu s mojim vrijednostima i mojim moralnim shvaćanjima. Ako se nekome to ne sviđa, ja tu ne mogu pomoći. Neka se dopisuju i glasaju za one koji su im bliži.

    avatar

    14.05.2007. (00:54)    -   -   -   -  

  • jedna...

    svi politicari su obicne varalice.....samo gledaju kako da docu do sto vece svote novaca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!samo blebecu..bla bla...a nesta nepostignu...

    avatar

    14.05.2007. (21:16)    -   -   -   -  

  • jednak među jednakima

    Dragi Davorko, glasnogovornik samo slijedi primjer svojih nadređenih. Činjenica je da je on glasnogovornik i može govoriti samo ono što ministar misli. Zbog toga lako je izčitati opasnost poruke koju šalje svojim bezobraznim istupom. Očito je da ministar misli kako nikome nije dopušteno pitati ga za propuste iz djelokruga njegove nadležnosti, nikome nije dopušteno ukazati na štetnost njegove politike ma koliko zbog nje građani trpjeli. A ako se slučajno drzne tada će ga glasnogovornik najbezobraznije izvrijeđati,omalovažiti, insinuirati zadirući u njegov privatni život pa makar u njemu i nema nikakvog osnova za njegove insinuacije. Misli da mu je sve dopustivo jer iza njega stoji vlast.Kakva vlast takva je i uprava, a očito da su pojedinci iz te uprave bezobrazni i arogantni i prema predstavnicima naroda. Kakvi su tek onda prema građanima? Da li sada razumijete ogorčenje građana i razloge njihovog nepovjerenja u sve što miriše na politiku jer politika je postavila i glasnogovornike kao i one neodgovorne činovnike zbog kojih je i sam pučki pravobranitelj utvrdio i izvjestio Sabor da je državna uprava bahata i nesposobna i to iz razloga što se službenici ne postavljaju po kriteriju stručnosti i sposobnosti nego po kriteriju političke podobnosti i osobne odanosti. Saborska većina prihvatila je nalaz pučkog pravobranitelja, ali poslušnički prema Vladi uskratila je svoj glas prijedlogu borbe protiv nestručnosti, neodgovornosti i bahatosti onih koji svojim ponašanjem i radom sramoti onu, vjerujem, tihu, samopožrtvovnu i stručnu većinu državnih službenika. Da li je u svemu tome kriv glasnogovornik ili onaj koji ga je postavio i nije ga sankcionirao? Šta Vi mislite?

    avatar

    16.05.2007. (13:14)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Apsolutno osuđujem Pavića koji je samo još jednom dokazao da su HDZ-ovci ništa drugo nego grupa nesposobnjakovića, umišljenika i pijanaca. Imaju u svojim redovima alkoholičara kao jednog od najviše rangiranih ljudi u stranci, imaju ministra unutarnjih poslova koji je "fantastičan" u svom poslu, samo što ne zna izgovorit pametnu rečenicu. Mislim kako da policija dobro radi ako ne shvaća upute glavnog ne?

    No iako se po takvom pitanju slažem s Vama, gospodine Vidoviću, da je Vaša stranka na vlast došla sama, a ne u koaliciji i Vi bi bili upravo takvi poslušnici kakve navodite u HDZ-u. Ovako ste imali koaliciju u kojoj su stranke gledale osobne interese a ne interese države pa je bilo i svađa i prepucavanja i svačega, ali ste vi to okrenuli tako da izgleda tako da vi nemate poslušnike nego ljude koje razmišljaju svojim glavama, a istina je daleko od toga.

    avatar

    21.05.2007. (09:10)    -   -   -   -  

  • plazma

    poštovanje gospodine Davorko sve ste to lijepo napisali u praksi je to sasvim nešto drugo po meni bih pod hitno trebalo promjeniti izborni zakon a onda će i onim poštenim političarima se lakše boriti s korupcijom i kriminalom ovako dok birači daju glas stranki a onda oni s koalicijskim partnerima biraju sebi podobne ne da će biti ovakvo stanje nego još gore.
    Vi ste sada kao stranka napravili dobar potez što ste za čelnog čovjeka izabrali čovjeka nove političke dobi i vjerujem da će se to pokazati pozitivnim na samo za stranku nego i za cijelu lijepu našu

    avatar

    07.06.2007. (11:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...