Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • prljava igra (!)

    evo kako je prof. M. Heidegger datirao jedan svoj filozofski dijalog "Abendgespräch in einem Kriegsgefanerlager", koji je dovrshio 8.maja 1945, i sam sedeci u jednom sabirnom centru za mitläufere, nazi-saradnike:

    Scloß Hausen im Donautal, am 8.Mai 1945.

    Am Tage, da die Welt ihren Sieg feierte,
    und noch nicht erkannte, daß sie seit
    Jahrhunderten schon die Besiegte ihres
    eigenen Aufstandes ist.

    (Na dan kada je svet slavio svoju pobedu,
    josh ne spoznavshi da je
    vec stolecima porazen svojim
    sopstvenim ustankom.)

    Srecan (sretan) vam Dan Oslobodjenja !

    avatar

    08.05.2007. (19:31)    -   -   -   -  

  • mosor2

    "Uf! Uf! Uf!" - povika Inču - Čuna.
    "Uf! Uf! Uf!" - povikaše mnogi Apači.

    Po pitanju informiranosti, ti si toliki insider, da je svaka diskusija između nas nemoguća, i to shvati kao priznanje i kompliment, a nipošto kao ironiju. Prilažem ti link na Montoyine osobne stranice. Pozdrav.

    avatar

    08.05.2007. (19:58)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    uh! pokushavam vec sat vremena da o'guglam informacije o jednom jugoslovenskom, verovatno srpskom, dokumentarnom filmu, o sastanku ustashke dijaspore 10. aprila negde pochetkom 70-ih. u stockholmu, a na kojem je pochasni govornik i gost Luburic, chini mi se.
    ali, ne ide mi. ili mozda o ovom filmu i nema unosa na mrezi. ovaj film sam, mosh misliti, video na jednoj srpskoj shund televiziji- tv pink proshlog leta.
    ako neko zna o kojem se filmu radi, neka to akze ovde i sad: ili nikad.

    zanimljivija je pricha o Kardelju i Jozi (brozu).

    mislish da je prof. Tudjman i sam morao da eliminishe, dakle- likvidira nekog, vodjen instrukcijama UDBE ?

    avatar

    08.05.2007. (20:39)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    @Mosore, hvala na linku, ali i na komplimentu; to je naprosto moja profesija i, da tako kažem, povlastica moga položaja: imao sam prigodu s tim ljudima razgovarati posljednjih 20 godina, pa sam, eto, ponešto i saznao.
    @ Igra, ne mislim da je Tuđman morao nekoga sam eliminirati, pa ni narediti da se nekoga eliminira ne bi li zataškao neke neugodne podatke o svojoj prošlosti. Ali, toga je svakako bilo koncem osamdesetih i početkom devedesetih. Recimo, slučaj šefa osiječke Udbe, Marka Bezera, naročito je u tom smislu instruktivan. Zanimljiv je i sljedeći dijalog, koji se u Hrvatskoj, iz nekog neobičnog razloga, nije baš citirao po novinama, iako je godinama dostupan na netu; razgovaraju u Haagu Slobodan Milošević i Stjepan Mesić:

    Sreda, 2. oktobar 2002.
    Svedok Stjepan Mesić
    Otvorena sednica
    Optuženi je pristupio Sudu
    Početak u 9:10h

    SUDIJA MEJ: Da, gospodine Miloševiću.

    UNAKRSNO ISPITIVANJE

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Koliko dugo ste bili u zatvoru u Gradišću?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Godinu dana.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Tamo ste bili sa Petrom Šaleom u ćeliji, jeli tako?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Da, u istom zatvoru, ali nismo bili u istoj prostoriji.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Jeste li upoznati s tim da je služba državne bezbednosti snimala Vaše aktivnosti sa drugim licima, sa kojima ste bili tamo?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Ne znam ništa o tome.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Da li je tačno – mislim, smatram da vam je bilo jasno da su Vas posmatrali u to vreme, da su brinuli o vama, ne znam kako da to kažem, od strane Milanka Orešćanina, operativca državne bezbednosti?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Po prvi put čujem to ime.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: On je radio za državnu bezbednost u Slavonskom Brodu?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Po prvi put čujem to ime, a u Slavonskom Brodu sam bio samo nekoliko puta u svom životu.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro, on je posedovao vrlo detaljne informacije o Vašim aktivnostima o toj osobi. Recite mi, znate li nešto o tome? Zato što postoje dokazi da posle pobede HDZ-a, Vi ste bili osoba koja je davala uputstva da se taj operativac ubije, čovek iz Slavonskog Broda, i on je likvidiran 15. avgusta 1991. godine, na verski praznik u nedelju.
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Po ptrvi put čujem tako nešto. Nikada nisam bio na izvršnim funkcijama, niti sam imao bilo kakvog uticaja na bilo čiji život ili slobodu.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Ali postoje osobe, postoje svedoci, gospodine Mesiću, koji su u skladu sa Vašim instrukcijama kidnapovale tu osobu, Mijoković Milan iz Slavonskog Broda i Jokić Ivan iz Slavonskog Broda?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Verovatno ste se Vi družili sa njima. Nemam ideju.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Takođe po vašim instrukcijama, Momo Devrnja, Srbin iz Orahovca, je bio likvidiran. Čovek koji je imao konflikt sa vama. Mislim da se toga sećate?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Imao sam isto onoliko uticaja koliko sam imao i na Linkolnov atentat.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: 24. decembra, Muselinović Miodrag, sa svojom suprugom Milicom kao i komšinicom Desankom Radonjić, je bio šef SUP-a u Orahovcu, i on je ubijen po vašoj instrukciji-nalogu.
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Odgovor je isti kao i prethodni.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: U skladu sa Vašim intsrukcijama, srpsko selo Pušina, Kokočak, Gornja Pistana, Slatinski Drenovac bili su uništeni, je li tačno ili ne?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: To nema veze sa aktuelnim činjenicama. Saznao sam za paljenje tih sela i protestovao sam. Protestovao sam kod predsednika Tuđmana.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Kod koga?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Kod predsednika Tuđmana, Vi ste se takođe družili sa njim.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Bili ste umešani u aferu Hefner 1967. godine, to je ona afera o prodaji belog roblja, sećam se takođe da je i Tito pominjao neku aferu u koju ste Vi bili umešani, a tiče se kupovine mašina za tekstilnu industriju u Leskovcu.
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Ne. To je samo plod nečije mašte.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Je li tačno, da ste Vi bili glavni organizator u aferi vezanoj za vojne podatke, abolicije državnih podataka koji su tamo čuvani. Treba li da vas podsetim zašto ste to uradili?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: To nije bila afera. To ima veze sa sledećim: Državna bezbednost je čuvala podatke o mladim ljudima koji su trebali da idu da služe vojni rok. Kao predsednik opštine, dobio sam informaciju da Hrvati nisu bili dovoljno aktivni u vojsci, i da se nisu upisivali u vojne škole. Nisu uzimali proviziju, i uopšte nisu išli u vojne škole. Bio sam iznenađen činjenicom da su samo Srbi bili ti koji su se prijavljivali. Shvatio sam da je postojao jedan određeni član u upitniku koji kaže, član 32, i to je nešto što su popunjavali zvaničnici sekretarijata za Narodnu Odbranu, i ja sam tražio da vidim šta je tamo napisano. Pošto je osoba, koja je bila umešana, protestovala jer je rekao da je njegov otac, njegovo ime je Slavko Sulovnja

    avatar

    08.05.2007. (23:23)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    On je bio u vojsci. I da u tom upitniku piše da je njegov otac bio ustaša iz 1941.godine i da mu je suđeno kao kriminalcu. Međutim, njegov otac je bio partizan. Njegov otac je bio penzionisan kao vojnik Jugoslavenske Narodne armije-ne aktivni vojnik. Tražio sam da se to proveri. Oni su to proverli i utvrdili su da preko 90% mladih Hrvata, su bili deca neprijatelja, i da je to razlog što oni ne mogu da pohađaju te škole. Srpska deca su imala prelazne ocene, da se tako izrazim. To je ono što ja znam o predmetu 32.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: To je ono što su hrtvatske vlasti pisale. To nisu bili srpske vlasti.
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Bilo je Srba koji su bili zaposleni u Narodnoj Obrani, a ja mogu nabrojiti imena ako Vas zanima.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Hoćete da kažete da Hrvati nisu bili zaposleni u organima Narodne Odbrane u Hrvatskoj?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Tek kad sam ja došao u Orahovicu za predsednika općine, prvi Hrvat je postao načelnik sekretarijata za Narodnu Obranu.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro. Da li je tačno, dok ste bili u zatvoru, a inače taj Petar Šale, poznati nacionalista iz Šibenika, je li tako? Da su Vas, dok ste bili u zatvoru, vrbovali službenici Državne bezbednosti Hrvatske upravo u postupku smanjivanja vremena koje je trebalo da izdržite u zatvoru?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Opet proizvod Vaše fantazije. Ja sam suđen dvije godine i dva mjeseca, prvostepeno. Vrhovni Sud mi je skinuo na godinu dana, i izdržao sam godinu dana. Ne znam zbog čega bi mene neko vrbovao? Čista fantazija.

    SUDIJA MEJ–PITANJE: Gospodine Mesiću, podsetite nas od kada datira ta zatvorska kazna? Kada je to bilo? Kojih godina?

    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Od 1975. godine, petog mjeseca, do 1976. petog mjeseca.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: A da li je tačno da ste nakon toga radili u službi Državne bezbednosti Hrvatske, i to u sektoru za unutrašnje neprijatelje?

    SUDIJA MEJ –PITANJE: Samo trenutak gospodine Miloševiću. Još jedno pitanje. Zbog čega je izrečena ta kazna?

    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Zbog sudioništva u hrvatskom proljeću. Ja sam bio predsjednik općine, i sudjelovao sam u hrvatskom proljeću. Mogu Vam reći i sva krivična djela koja su mi se stavljala na teret, ako to sud zanima.

    SUDIJA MEJ: Da, gospodine Miloševiću?

    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Jedno krivično djelo je da sam rekao neka se uz našu hrvatsku vatru i sam đavo grije, samo neka vatru ne gasi.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Da li je ...
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: U to vrijeme aktualna tema, u čitavoj Jugoslaviji, bila je borba za amandmane na ustav. Ja sam rekao za sve one koji žele demokraciju imaju mjesta u amandmanskom vlaku. A svaki onaj koji bude stavljao nogu pred vlak, može jedino sebi naškoditi i ostati bez noge. Isto tako rekao sam da su Hrvati sebi iskrčili put do Jadrana sabljom u ruci, a svi ostali su ili došli našom dobrotom ili našom naivnošću. To su krivična djela za koja sam ja dobio dvije godine i dva mjeseca.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Da li je tačno da ste nakon toga počeli da radite u službi Državne bezbednosti, za unutrašnje neprijatelje, a da ste posle toga počeli da radite i za službu bezbednosti jugoslovenske armije?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Istina je da sam tražio pasoš, 15 godina nisam imao pasoš. Tražio sam da mi se kao slobodnom građaninu izda pasoš. I na odbijajuće rešenje, ja sam se žalio, i to svaki puta, svake godine, nekoliko puta. To su otprilike svi moji kontakti s policijom, a sve drugo je samo pitanje fantazije.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro. Niste dakle radili za hrvatsku službu Državne bezbednosti, niste radili za KOS, pretpostavljao sam, odnosno i pretpostavlja se da je odatle Vaša veza sa Špegeljom i da datira iz tog vremena, znači datira iz nekog drugog vremena. A da li vam je poznato da je Franjo Tuđman (sledeće pominjanje) smenio Špegelja zato što je sumnjao da je agent KOS-a? Da je ovaj pobegao u Austriju preko Slovenije s lažnim pasošem, na ime Karla Zelenbrza uz pomoć Josipa Manolića, bivšeg načelnika hrvatske policije. Je li tačno ili nije?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Da se radi o čistoj fantaziji dokaz je to da sam se ja, da bi se zaposlio, posle zatvora, javio se na 150 adresa koji su tražili dilpomiranog ...

    avatar

    08.05.2007. (23:24)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    mosore, tachno je da je Nemanja vanredno dobro obaveshten lik, ali nismo ni mi srbi za
    nemanja- obrati paznju na ovo ( zanimljivo je da se ovo po hrvatskim medijima ne obavljuje nikako i nigde, iako vec godinama chitavom svetu dostuono na Mrezi ).

    suochenici su: Slobodan Milošević i Stjepan Mesić:

    Sreda, 2. oktobar 2002.
    Svedok Stjepan Mesić
    Otvorena sednica
    Optuženi je pristupio Sudu
    Početak u 9:10h

    SUDIJA MEJ: Da, gospodine Miloševiću.

    UNAKRSNO ISPITIVANJE

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Koliko dugo ste bili u zatvoru u Gradišću?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Godinu dana.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Tamo ste bili sa Petrom Šaleom u ćeliji, jeli tako?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Da, u istom zatvoru, ali nismo bili u istoj prostoriji.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Jeste li upoznati s tim da je služba državne bezbednosti snimala Vaše aktivnosti sa drugim licima, sa kojima ste bili tamo?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Ne znam ništa o tome.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Da li je tačno – mislim, smatram da vam je bilo jasno da su Vas posmatrali u to vreme, da su brinuli o vama, ne znam kako da to kažem, od strane Milanka Orešćanina, operativca državne bezbednosti?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Po prvi put čujem to ime.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: On je radio za državnu bezbednost u Slavonskom Brodu?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Po prvi put čujem to ime, a u Slavonskom Brodu sam bio samo nekoliko puta u svom životu.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro, on je posedovao vrlo detaljne informacije o Vašim aktivnostima o toj osobi. Recite mi, znate li nešto o tome? Zato što postoje dokazi da posle pobede HDZ-a, Vi ste bili osoba koja je davala uputstva da se taj operativac ubije, čovek iz Slavonskog Broda, i on je likvidiran 15. avgusta 1991. godine, na verski praznik u nedelju.
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Po ptrvi put čujem tako nešto. Nikada nisam bio na izvršnim funkcijama, niti sam imao bilo kakvog uticaja na bilo čiji život ili slobodu.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Ali postoje osobe, postoje svedoci, gospodine Mesiću, koji su u skladu sa Vašim instrukcijama kidnapovale tu osobu, Mijoković Milan iz Slavonskog Broda i Jokić Ivan iz Slavonskog Broda?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Verovatno ste se Vi družili sa njima. Nemam ideju.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Takođe po vašim instrukcijama, Momo Devrnja, Srbin iz Orahovca, je bio likvidiran. Čovek koji je imao konflikt sa vama. Mislim da se toga sećate?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Imao sam isto onoliko uticaja koliko sam imao i na Linkolnov atentat.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: 24. decembra, Muselinović Miodrag, sa svojom suprugom Milicom kao i komšinicom Desankom Radonjić, je bio šef SUP-a u Orahovcu, i on je ubijen po vašoj instrukciji-nalogu.
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Odgovor je isti kao i prethodni.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: U skladu sa Vašim intsrukcijama, srpsko selo Pušina, Kokočak, Gornja Pistana, Slatinski Drenovac bili su uništeni, je li tačno ili ne?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: To nema veze sa aktuelnim činjenicama. Saznao sam za paljenje tih sela i protestovao sam. Protestovao sam kod predsednika Tuđmana.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Kod koga?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Kod predsednika Tuđmana, Vi ste se takođe družili sa njim.

    (nastavi(t) ce se)

    avatar

    09.05.2007. (00:15)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Bili ste umešani u aferu Hefner 1967. godine, to je ona afera o prodaji belog roblja, sećam se takođe da je i Tito pominjao neku aferu u koju ste Vi bili umešani, a tiče se kupovine mašina za tekstilnu industriju u Leskovcu.
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Ne. To je samo plod nečije mašte.

    avatar

    09.05.2007. (00:17)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    PTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Je li tačno, da ste Vi bili glavni organizator u aferi vezanoj za vojne podatke, abolicije državnih podataka koji su tamo čuvani. Treba li da vas podsetim zašto ste to uradili?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: To nije bila afera. To ima veze sa sledećim: Državna bezbednost je čuvala podatke o mladim ljudima koji su trebali da idu da služe vojni rok. Kao predsednik opštine, dobio sam informaciju da Hrvati nisu bili dovoljno aktivni u vojsci, i da se nisu upisivali u vojne škole. Nisu uzimali proviziju, i uopšte nisu išli u vojne škole. Bio sam iznenađen činjenicom da su samo Srbi bili ti koji su se prijavljivali. Shvatio sam da je postojao jedan određeni član u upitniku koji kaže, član 32, i to je nešto što su popunjavali zvaničnici sekretarijata za Narodnu Odbranu, i ja sam tražio da vidim šta je tamo napisano. Pošto je osoba, koja je bila umešana, protestovala jer je rekao da je njegov otac, njegovo ime je Slavko Sulovnja (hi-fi NEMANJA 08.05.2007. 23:23)

    On je bio u vojsci. I da u tom upitniku piše da je njegov otac bio ustaša iz 1941.godine i da mu je suđeno kao kriminalcu. Međutim, njegov otac je bio partizan. Njegov otac je bio penzionisan kao vojnik Jugoslavenske Narodne armije-ne aktivni vojnik. Tražio sam da se to proveri. Oni su to proverli i utvrdili su da preko 90% mladih Hrvata, su bili deca neprijatelja, i da je to razlog što oni ne mogu da pohađaju te škole. Srpska deca su imala prelazne ocene, da se tako izrazim. To je ono što ja znam o predmetu 32.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: To je ono što su hrtvatske vlasti pisale. To nisu bili srpske vlasti.
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Bilo je Srba koji su bili zaposleni u Narodnoj Obrani, a ja mogu nabrojiti imena ako Vas zanima.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Hoćete da kažete da Hrvati nisu bili zaposleni u organima Narodne Odbrane u Hrvatskoj?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Tek kad sam ja došao u Orahovicu za predsednika općine, prvi Hrvat je postao načelnik sekretarijata za Narodnu Obranu.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro. Da li je tačno, dok ste bili u zatvoru, a inače taj Petar Šale, poznati nacionalista iz Šibenika, je li tako? Da su Vas, dok ste bili u zatvoru, vrbovali službenici Državne bezbednosti Hrvatske upravo u postupku smanjivanja vremena koje je trebalo da izdržite u zatvoru?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Opet proizvod Vaše fantazije. Ja sam suđen dvije godine i dva mjeseca, prvostepeno. Vrhovni Sud mi je skinuo na godinu dana, i izdržao sam godinu dana. Ne znam zbog čega bi mene neko vrbovao? Čista fantazija.

    SUDIJA MEJ–PITANJE: Gospodine Mesiću, podsetite nas od kada datira ta zatvorska kazna? Kada je to bilo? Kojih godina?

    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Od 1975. godine, petog mjeseca, do 1976. petog mjeseca.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: A da li je tačno da ste nakon toga radili u službi Državne bezbednosti Hrvatske, i to u sektoru za unutrašnje neprijatelje?

    SUDIJA MEJ –PITANJE: Samo trenutak gospodine Miloševiću. Još jedno pitanje. Zbog čega je izrečena ta kazna?

    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Zbog sudioništva u hrvatskom proljeću. Ja sam bio predsjednik općine, i sudjelovao sam u hrvatskom proljeću. Mogu Vam reći i sva krivična djela koja su mi se stavljala na teret, ako to sud zanima.

    SUDIJA MEJ: Da, gospodine Miloševiću?

    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Jedno krivično djelo je da sam rekao neka se uz našu hrvatsku vatru i sam đavo grije, samo neka vatru ne gasi.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Da li je ...
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: U to vrijeme aktualna tema, u čitavoj Jugoslaviji, bila je borba za amandmane na ustav. Ja sam rekao za sve one koji žele demokraciju imaju mjesta u amandmanskom vlaku. A svaki onaj koji bude stavljao nogu pred vlak, može jedino sebi naškoditi i ostati bez noge. Isto tako rekao sam da su Hrvati sebi iskrčili put do Jadrana sabljom u ruci, a svi ostali su ili došli našom dobrotom ili našom naivnošću. To su krivična djela za koja sam ja dobio dvije godine i dva mjeseca.

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Da li je tačno da ste nakon toga počeli da radite u službi Državne bezbednosti, za unutrašnje neprijatelje, a da ste posle toga počeli da radite i za službu bezbednosti jugoslovenske armije?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Istina je da sam tražio pasoš, 15 godina nisam imao pasoš. Tražio sam da mi se kao slobodnom građaninu izda pasoš. I na odbijajuće rešenje, ja sam se žalio, i to svaki puta, svake godine, nekoliko puta. To su otprilike svi moji kontakti s policijom, a sve drugo je samo pitanje fantazije.

    avatar

    09.05.2007. (00:21)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro. Niste dakle radili za hrvatsku službu Državne bezbednosti, niste radili za KOS, pretpostavljao sam, odnosno i pretpostavlja se da je odatle Vaša veza sa Špegeljom i da datira iz tog vremena, znači datira iz nekog drugog vremena. A da li vam je poznato da je Franjo Tuđman (sledeće pominjanje) smenio Špegelja zato što je sumnjao da je agent KOS-a? Da je ovaj pobegao u Austriju preko Slovenije s lažnim pasošem, na ime Karla Zelenbrza uz pomoć Josipa Manolića, bivšeg načelnika hrvatske policije. Je li tačno ili nije?
    SVEDOK MESIĆ – ODGOVOR: Da se radi o čistoj fantaziji dokaz je to da sam se ja, da bi se zaposlio, posle zatvora, javio se na 150 adresa koji su tražili dilpomiranog ...

    dakle...

    avatar

    09.05.2007. (00:22)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    "And they asked me which heads should fall, and the harbour fell quiet as I answered 'All'.

    Brecht, Pirate Jenny's song in The Threepenny Opera

    avatar

    09.05.2007. (02:03)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Vidiš Igra u čemu je problem sa svijetom...
    Gore je tekst od kojega u ovom trenutku nema ničeg zanimljivijeg pod niskim, poganskim, praznim hrvatskim nebom: tekst objašnjava kako je dr.Tuđman sa znanjem Udbe putovao Europom dok su drugi robijali zbog Nacionalne stvari.
    Ali, jednima je to predugo za čitati, a drugi se boje komentirati!
    I tako je svijet savršeno zaštićen od istine o sebi.
    Ipak je bolje amizirati s damama - vidi: francuski - nego se baviti poviješću.

    avatar

    09.05.2007. (15:53)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    ja da gledam francuski ? morè ...

    tvoj text nas posvecuje u mnoge neprijatne stvari, bash kao i ovo milohevicovo jebitachno, ali ipak bezuspeshno provociranje kako se kasnije pokazalo.

    govori nam takodje i o sirovosti celog jednog vishedecenijskog nastojanja, chiji su ostvaritelji iz godine u godinu sve manje birali sredstva i orudje- na kraju imamo rezultat od nekoliko miliona mrtvih, ranjenih, raseljenih, silovanih i zloupotrebljenih... obrati paznju na ovu prichu o trgovini belim robljem- sve i da se radi o pukom miloshevicevom, vrlo dobro obaveshtenog i umeshnog provociranja i lazi u cilju samoodbrane, mnogo je. mislim , cela ta mashinerija iz koje potichu svi ti liliputanci.

    mi smo samo i uvek Guliver.

    avatar

    09.05.2007. (18:06)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Sve što mušarac treba znati jesu povijest, francuski i mačevanje!

    avatar

    09.05.2007. (19:39)    -   -   -   -  

  • 45lines

    Epilog o Milanu Ribariću!

    Also, Milan Ribarić, čovjek koji je Jožu Abesinca Manolića naslijedio na mjestu pomoćnika republičkog sekretara za pravosuđe (šefa zatvora) prema najnovijim infoima koje sam dobio duboko iz "strukture" (hobotnice, rek'o jaro) držao je na vezi dr. Franju Tuđmana i osigurao mu nesmetan put u inozemstvo za vrijeme kućnog pritvora. ;)

    avatar

    11.05.2007. (00:16)    -   -   -   -  

  • Daj nam danas ..

    Nije daleko.

    avatar

    30.06.2012. (16:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...