Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • cveba

    eeee, kad bi samo siromahi bili zrtve tega driblinga jos bi se dalo nekaj napraviti, ma stvar je puno sire naravi !

    avatar

    07.05.2007. (08:47)    -   -   -   -  

  • njetocka

    O kako su samo feministkinje, posebno Rada! Veruj ti meni, Rada je hardcore, stara, nepopravljiva, aktivisticka garda, i to duboko u sebi (govorim iz iskustva). Nadežda je možda mekša, salonskija, ali ništa manje uvjerena. To je jednostavno istina.

    avatar

    07.05.2007. (09:26)    -   -   -   -  

  • cveba

    Njetockice, ne radi se ovdje o tome sto smo mi ili one druge prije radile, n' est pas, radi se naime o tome sto se danas radi, vidis, to mene muci, malo i sam onak, svi se mi volimo voziti u kociji dvadesetoga stoljeca.

    avatar

    07.05.2007. (09:39)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Feministkinje svih zemalja ujebinite se!

    avatar

    07.05.2007. (10:25)    -   -   -   -  

  • cveba

    ...mi se chini da vec hitamo...samo nam se nikam ne zuri :-)

    avatar

    07.05.2007. (10:35)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    "dal' si nekad bio chetnik , ustasha, partizan...?"

    lepa dijagnoza, nema shta. tako znachi: u nudjenju kriterija razlike hrvatski se "kandidati" sluze najprizmenijim metodama , za hrvatski narod uvredjujuce omalovazavajucim tretmanom, shpekulishuci porodichnom istorijom koja bi trebala da stoji za sve: ne kao model, vec kao model stvarnosti- u fazonu, u povijesti moje porodice ochitava se i ona tvoje.
    loshe primenjeni manevar u bici za politichku prevlast: obmana istinom, tj- svakako mana koja se uopshtava i tako preliva i u tjelesne sokove dece koja nishta sa celom spikom nemaju. full bad- tc tc tc.

    a bash sam pocheo da mislim kako je Hrvatska u tim stvarima u nekoliko prevazishla svoju istochnu bracu po materi (ili macehi Jugoslaviji- kako za koga).

    bilo bi zanimljivo znati koji je od dva kandidata prvi pocheo sa nametanjem tih pricha- i kako se onda orijentisati na osnovu toga- jer, mozda je upravo taj koji je prvi zapocheo tu temu, u nadi da ce preduhitriti svojega kontrahenta, sve u svemu neviniji- grozno. shto se mene tiche, mozesh slobodno obojicu da ih diskvalifikujesh, vaseljenski Care, bezglavi Veliki Grbavche. (isprichacu ti ovaj witz kada mi se budesh konachno javio).

    kada ce na Balkanu pocheti 21. vek? izvesno suvishe kasno.
    samo loshe stvari iz "novog vremena" hvataju koren u balkanskoj avliji: to je valjda zbog istorijskog tla na kojem najbolje uspeva korov.

    avatar

    07.05.2007. (10:47)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Njetochka govori iz iskustva duboko u sebi- iz trbuha.

    avatar

    07.05.2007. (10:51)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..ma hajde Igra, opusti se, korjen kojega spominjes, hren daklem, sjajno ide uz govedju juhicu, kuhano meseko, koljenicu pache ali repu pripada prevashodno, uvek se iz korova da nekaj napraviti, samo treba znati !

    avatar

    07.05.2007. (10:56)    -   -   -   -  

  • njetocka

    Joj što me nervira kad me netko proglašava Balkanom! Kako je, molim te, jedan Split Balkan? Zato jer je 70-ak godina svoje 1 700 godišnje povijesti proveo u nekakvim balkanskim asocijacijama? Ili jedan Dubrovnik, ili, štajaznam, Varaždin?
    Nemoj me krivo shvatiti, Balkan me duboko fascinira, ali svojom egzotikom, a ne nekim pobratimstvom duša po materi.
    Ako bi govorila duboko iz sebe onda to ne bi bilo iz trbuha nego iz maternice.

    avatar

    07.05.2007. (11:08)    -   -   -   -  

  • cveba

    Njetocka, Balkan je nama neminovan, pitaj filozofe, pa netko je tu pred neki dan lijepo bio varirao na zadanu temu, ono Krleza sedi u Esplanadi a Balkan biva na dvesto metara od...nasmes se nervirati oko ovakovijeh trivijalija, nervirati se treba oko manjka vitezova i mecena, jel tak ?

    avatar

    07.05.2007. (12:00)    -   -   -   -  

  • njetocka

    Tako je cvebice slatka, radi vitezova će svakako da se nerviramo, koliko noćaska. Ali to s Balkanom mi je ispiranje mozga, a nikako neminovnost.

    avatar

    07.05.2007. (12:06)    -   -   -   -  

  • cveba

    ...treba poci u potragu, vitezovof kaj se dotikavle sigurno ih ima, samo su timidni .

    avatar

    07.05.2007. (12:13)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Idem ja sad malo anva. Kad se vratim, o Hrvatskoj kao zemlji gradova stavit ću post, jer sam - nevjerojatno, Točkasti, ali tako je - o tome pisao nočas. Za početak pročitajte onog smradogroza Pavičića i njegov teaser u "Jučernjem listu"; štoriju o nacionalnim mitovima, predrasudama nas samih o nama samima. "Jučernji list" se definitivno prema publici ponaša kao razred provincijske djece u Zoološkom vrtu: draži i izaziva majmune iako ih ne hrani! To bi još bilo i simpatično, kad bi Pavičić imao nekakvu unutarhrvatsku, građansku poziciju: no, budući da sasvim stoji izvan toga polja, razvalit ću mu tu pozu k'o beba Zvečku i Kavkaz!Samo da se vratim, pričekajte par sati.
    Što se tiče ovog izvoda o dijalektici crvenih i crnih kao osnovnoj ideoškoj fantazmi koja strukturira hrvatsku starnost, dovršetak je izvoda sljedeći: budući da uzurpiraju cijeli prostor politike, crveni i crni prikrivaju nedostatak bilo kakvih istinskih političkih tema onemogućujući razrješenje stvarnih antagonizama našega društva, ali i odlažu ad calendas graecas razriješenje trauma kakva je recimo ona dotaknuta Rezolucijom o komunizmu. To je konačna poanta ovog neviđenog ideološkog napora da se i od izbora prvaka SDP-a napravi crveno-crni karusel: Račan nam je ipak ostavio testament: Ljubu Jurčića i Zorana Milanovića. To je njegov izbor, njegovo nasljeđe. Ni iz čega, odjednom, Ljubo i Zoran počeli su s ujacima ustašama i susjedima Srbima te stričevima partizanima. Naravno, na stranicama EPH. Ne znam je li to slučajno ili ne, ali sasvim je u temeljnoj ideološkoj matrici suvremene Hrvatske: da se ne bi objavila jedna jedina vijest o suđenju Perkoviću kao udbaškom inspiratoru ubojstva Hrvata u Njemačkoj, nužno je ponovo zazvati ustašku opasnost, i to u vrijeme komemoracije u Jasenovcu, kako bi partinani ponovo osvanuli na stranicama "Jugoslavenskog lista". Jasno da potreba za partizanima oslobađa od odgovornosti i Perkovića, npr! I to je sve: Udbaši, koji su tvorili chorus-line hrvatske politike od Krajačićevog intelekutalog kruga do dan danas, vladaju postojano ovom zemljom bez obzira na obračune panonske i norvalske frakcije. Osnovni je drive: preživjeti tranziciju, tj. izbjeći situaciju u kojoj bi netko, s građanske pozicije neutralog, apstraktnog Zakona, upitao: A što je s krivnjom za suđenja sedamdetih, za međuratne zločine? Zanimljivo, kod nas 'ustaše' sasvim idu na ruku 'udbašima' trubeći o krivici za Križni put! Ta, tko bi mogao suditi partizane u Europi koja počiva na simboličkom paktu uspostavljenom pobjedom saveznika!? Ali, kad bi se netko dosjetio da nije ustaša onaj tko pita za krivicu 'udbaša' sedemdesetih ili osamdesetih, pa još kad bi se taj ispostavio kao normalan hrvatski građanin koji osuđuje i NHD kao kvislinšku tvorevinu, što bi onda bilo? Eto, to je sve. Samo, ovako viđen, trud Milanovića i Jurčića nameće pitanje: Dobro, a zakaj su oni out of the blue počeli priču o crvenima i crnima? Tj. je li to baš slučajno? Ili je Račan znao što radi?

    avatar

    07.05.2007. (12:19)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    cveba, o'pusticu se, ako treba - i za tebe. partizani bi bez tog korenja i korova pocrkali po shumama u zlatnim danima narodnooslobodilachke borbe. oni su se znali sasvim fino i ujednacheno njime pre-hranjivati. danas nema ni malih kuhara, a kamoli velikih tajni na vidiku-koji bi od tog korova neshto mogli neshto pristojno zgotoviti: izgleda.

    njetochka, hrvatska nije samo split. split nije hrvatska: hrvatska je svakako deo i esencija balkana, nezamenjvi chinilac njegov u svim jednachinama: evropskim, srpskim ili domacim (vashim) - u geografaskom, kao i u psihoestetskom smislu- u topografiji politichke percepcije isto tako. pricha: da li smo mi Hrvati balkanci (kao da je neshto pogrdnije nezamislivo) , slichna je prichi: da li smo i koliko onda mi ustashe danas. evo zashto- ustashe niste, jer takva je mogucnost iskljuchena samim povijesnim sledom. balkanci svakako jeste, jer zivite na balkanu. ako niste balkanci, mozete da budete ustashe i danas.

    materozborac i ne zvuchi bash: trbuhozborac je vec druga stvar.

    avatar

    07.05.2007. (12:24)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..pa ziguro da te cekamo..bem mu zvecku, a i ti se isto vraga nervirash oko muha i pridruzenih im zborcof, itd.itd.

    avatar

    07.05.2007. (12:28)    -   -   -   -  

  • cveba

    ajde Igra, sad ga prechera brate, pa kuda ovakav rafinirani um kao tvoj da se plete sa junachinama, oshtijaa, ma kakva politicka percepcija, ma koje mogucnosti, pa kaj ti ne vidis da je to sve dole kod nas jedan veliki kotao ponad kojeg tzv. mudri skupljaju paru ne bi li esenciju zvlekli preko ruba kotlica, kap po kap, to su pelene amice, tu se radi o jednoj maloj bebi koja jos uvijek piski kad joj se svidi.

    avatar

    07.05.2007. (12:35)    -   -   -   -  

  • njetocka

    Neka bude uterozborka, kad ti maternica ne miriše.

    avatar

    07.05.2007. (13:15)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    cveba, ne izmiche mi infantilnost balkanskog homo politicusa, aktera kao i glasachkog tela, njegova neodgovornost i ostrashcenost.
    kakva-takva percepcija uvek postoji : na osnovu evropske, recimo, zakljuchujemo da je Hrvatska svakako deo Balkana. i tochka.
    a to shto i danas spd-ovi narodni poslanici igraju na nacionalnu kartu, posledica je, rekao bih, skoro 60-godishnjeg pometanja hrvatskog komplexa i osecaja krivnje (zbog ndh, naravno) pod tepih raznoraznih dnevnih dogadjaja. jednostavno, nikada nije izravno rashcisceno, i sa taktom: kako se ima postaviti u odnosu na taj neslavni deo hrvatske istorije. 90-ih je chak pod tudjmanovim pokroviteljstvom odgovornost opravdana srpskim barbarstvom i podmuklom ratobornoshcu.
    ne zaboravimo da u hrvatskoj zive i oni "drugi", koji i nisu bash normalni hrvatski gradjani (ili mozda bash oni jesu), zilavi ujka-Zilovi. stvar sa ndh polako postaje iracionalni bol. i to ne bi bilo loshe, kada bi vec jednom, zauvek, od oka priucheni politichari prestali da manipulishu kolektivnim duhom generacija koje nadolaze. i to radi vrlo jevtinih politichkih ciljeva- kao shto su samopromocija, besnilo ili ... shta ti ja znam shta vec te ljude pokrece.

    avatar

    07.05.2007. (13:19)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    ahahahahaha- uterozborka je super.
    u'terozborka hahahaha

    avatar

    07.05.2007. (13:20)    -   -   -   -  

  • njetocka

    Slaveni smo, a ne Balkanci i, također, točka. Naročito ne psihoestetski, geografski, ili metaforički. Ako nas netko uporno proziva Balkancima, to ne znači da to i postajemo. Balkanski subjekt je američka teorijska izmišljotina koju ja ne pušim.

    avatar

    07.05.2007. (14:11)    -   -   -   -  

  • njetocka

    A kako nismo balkanci, tako nismo ni ustaše. Zločinački ustaški pokret bio je kratkog daha, dočim je antifašističko opredijeljenje zakonita i trajna tekovina hrvatskog civilizacijskog postignuća. Nazivati nas ustašama je neutemeljena uvreda, kojom se i sama služim kad razgovaram s budalama. A nismo li ustaše, nismo ni balkanci. Jer balkanci su ustaše i ustaše balkanci.

    avatar

    07.05.2007. (14:36)    -   -   -   -  

  • njetocka

    Ma ovo mi ide na žice, pričajmo o seksu!

    avatar

    07.05.2007. (14:44)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    nje-tochka, radimo sex !

    avatar

    07.05.2007. (14:49)    -   -   -   -  

  • njetocka

    Igra, na ex!

    avatar

    07.05.2007. (14:52)    -   -   -   -  

  • njetocka

    Evo ti balkanskog mitema

    decembar u sarajevu holiday in
    dama konzumira tonik i džin
    smješka se slatko
    iz zagreba je
    ovdje je na kratko
    i dok vani sniježi
    priča o krleži
    stipu stara gatibo
    meni to ne leži
    ajmo gore
    prelijepi stvore
    da da
    pediculis pubis

    i nije neka psihoestetika

    avatar

    07.05.2007. (14:57)    -   -   -   -  

učitavam...