Komentari

valpovstina.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Ljubitelj ''ruševina''

    Potpuno se slažem.
    Da budem slikovit: i osobe koje se duže ne dotjeruju: ne briju se, peru , oblače čistu odječu i slično izgledaju poput starih, oronulih ''rugla'', ali kada se urede oni su ponovo ''mladi''.
    Svi oni koji gopvore za, konkretno, hotel kako govore su ostaci komunjara. Oni su ti koji su donijeli tzv. zakone po kojima se nije smjelo ništa raditi na starim spomenicima, tobože da ih se nebi još više oštetilo, a zapravo se prešutno dopuštalo da se same oruše. Na to bi ti isti ''zakonodavci'' rekli '' Pa sama se orušila, više joj ne možemo pomoći.'' i tada bi je potpuno ''makli''.
    Želimo li takvo stanje i razmišljanje i dalje

    avatar

    05.05.2007. (23:49)    -   -   -   -  

  • F.

    Na web stranici Mjesnog odbora Valpovo www.mo-valpovo.hr vidljivo je kako se naši "gospodari" ne mogu dogovoriti oko jednog običnog info panoa, dječjih igrališta i sl. pa onda nije ni čudo što nam je hotel u ovakvom stanju. Svi su oni nesposobni, od prvog do zadnjeg, bez obzira na stranku kojoj pripadaju (ili ne pripadaju ni jednoj). Sve je to hrpa malograđana i foteljaša nesposobnih bez kalkulatora zbrojiti 2+2. Eto baš mi je žao zbog hotela.

    Pitao bih autora ovog bloga nešto u vezi čitaonice koja je srušena. Možda sam ja krivo obavješten, ali Hrvatska čitaonica u Valpovu bila je kulturni spomenik, mjesto na kojem su se okupljali lokalni intelektualci tjekom njezinog postojanja. Tek u naše vrijeme, vrijeme televizije i interneta ona je pomalo počela gubiti svoju važnost no i dalje je ostala povjesno važno (kultno) mjesto za grad Valpovo. Da li se uopće smjelo dopustiti rušenje čitaonice?

    avatar

    10.05.2007. (15:20)    -   -   -   -  

  • Ljubitelj ''ruševina''

    Nisam autor bloga, ali imam informaciju.
    Zgrada o kojoj je riječ i koja je upravo ovih dana srušena nije spomenik kulture.
    Zato je zgrada spomenik kulture između ostalog i zato što je u njoj izvorno mjesto Hrvatske čitaonice koja se nalazila na katu. Dakle i iz tog razloga treba zgradu hotela čuvati.

    avatar

    10.05.2007. (19:54)    -   -   -   -  

  • mudrijaš

    Da, zgrada Čitaonice doista nije bila spomenik kulture, no arhivski materijal koji je u njoj ostao i vecim dijelom nestao pod sadašnjim ruševinama nije smio biti tako ostavljen u zgradi za rušenje. Riječ je o dokumentima o životu Valpova prije 50 i više godina. Kad su bageri odradili dio posla, počeli su takvi dokumenti (zanatske svjedodžbe i još puno zanimljivih stvari) LETJETI PO ULICI, nošeni vjeterom. Žalosno. zašto to netko na vrijeme nije sklonio u Muzej?

    avatar

    11.05.2007. (10:32)    -   -   -   -  

  • Ljubitelj ''ruševina''

    Za to (sklanjanje dokumentacije) su odgovorni ljudi iz udruge zanatlija i to u vrijeme iseljenja iz te zgrade.
    Treba znati da su zanatlije nakon ove zgrade ''stanovali'' na barem još tri adrese.

    avatar

    11.05.2007. (13:29)    -   -   -   -  

  • F.

    Važna je lova ljudi, a ne tamo nekakvi papiri. Kome je još stalo do Valpova i njegove povjesti? Činjenica je da je ta pozicija jako atraktivna i da treba iskoristiti priliku da se namlati što više para. Baš me zanima kako će izgledati nova zgrada. Da neće možda ličiti na arcusovo ruglo, sportsku dvoranu ili možda onu "kućicu" preko puta croatija osiguranja? Grad nam postaje sve bezličniji, čista konfekcija, i pomalo nepovratno gubi svoj srednjovjekovni karakter. Žalosno!!!

    avatar

    12.05.2007. (08:26)    -   -   -   -  

  • Ljubitelj ''ruševina''

    Zgrada čitaonice nema nikakvog značaja za kuzlturu ili povjest grada. Bilo je mnogo značajnijih koje je trebalo sačuvati. Npr. zgrada Desaty (bivša i izvorna lokacija ljekarne) koja je bila pod zaštitom!? i ipak je orušena(????) i slične.
    Zato je važno boriti se za hotel, koji je također pod zaštitom, da mu se ne dogodi što i navedenima.

    avatar

    12.05.2007. (13:42)    -   -   -   -  

  • Rumpelstiltskin

    Vi i sami znate da je Desatyjeva kuća ssrušena "zločinačkom akcijom" tadašnjih šefića u vladajućoj strukturi. Za njihov zločin nitko nikad neće odgovarati. Zašto se onda uopće čuditi da se i prema hotelu ovako odnosi? Naravno, danas nije ratno stanje pa nije samo tako lako srušiti hotel, no on će se ionako srušiti u perspektivi koja mu je ponuđena, ne baš za deset godina, no ima Valpovo godina pred sobom...

    avatar

    22.05.2007. (23:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...