Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (62)

Marketing


  • Red Dreams

    i ja sam uvijek bila zadovoljna svojim imenom.. nije babski, a nije niti dječje, može su "uklopiti" u bilo koji dio života.. al zato nadimak, ajme stašno.. :) a ja sam osobno zaljubljena u kratka i dalmatinska imena.. roko, vito, fran, duje; lora, luna, zara, nika.. nešto od toga ću sigurno jednom odabrati..

    avatar

    05.05.2007. (10:06)    -   -   -   -  

  • tammie

    zadovoljna sam sa svojim imenom.. i ne znam.. nekako mi se čini da mi baš paše :) a što se ostalih tiče.. od muških mi trenutno pada na pamet samo Luka, a od ženskih Ena, Lana, Lea.. kraća su mi draža :) al ne opterećujem se time.. jer neću se još neko izvjesno vrijeme trebati odlučiti za neko od tih, a i neću sama sigurno ;)

    avatar

    05.05.2007. (10:24)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Dakle imena... Mislim da je dobro izbjegavati kvačice jer su neupotrebljive izvan ovo djelića svijeta; svakako mislim da bi trebalo izbaciti one užasne prevedenice poput: Ajrin, Milejdi, Žerald; ne bi trebalo djetetu dat ime pod utjecajem sapunica: Juan Jose Paulo, Antionio Armando; i barem ja osobno ću se nastojati kloniti popularnih imena u tom trenutku kao što su sada: Paolo ili Noa. Zapravo, ako budem kada imao sina, nazvat ću ga Roko, po sebi. :-)

    avatar

    05.05.2007. (10:42)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Moje se dugačko ime provlači već generacijama u porodici s tatine strane, i muška i ženska varijanta. A razlike su u nadimcima, skraćenicama. I te nadimke smo odmah dobili pri rođenju. Meni moj paše, navikla sam. Iako sam tijekom života bila nazivana raznoraznim skraćenicama, kako je kome odgovaralo. Sestra i mama imaju isto dugačka imena, svi ih znaju po nadimcima. Potočnice pak imaju kratka imena. Birali ih zbog zvučnosti, ljepote i praktičnosti. I baš im pristaju. Životne nadimke (Kinfa, Pinča, Škic, Đapa, Labudanka, Žuna i slične) dobit će bez obzira na ime... A čudnovatih imena svugdje ima. Do sada čula za Tajnu, Raissu, Džesiku, Džonija, Larsa, Lorisa, Camesa...

    avatar

    05.05.2007. (10:44)    -   -   -   -  

  • Behind blue eyes =)

    ej...pozdrav...evo nekako sam dospjela i do tvog bloga...pa da ti ostavim koji komentar...sviđa mi se ovaj zadnji post...potpuno se slažem s tobom...meni je moje ime lijepo...nebih se htjela drukčije zvati...ali znam ljude koji imaju čudnija imena...a znam kakvih su i problema imali zbog toga...od ismijavanja do raznih ispitivanja odakle im takvo ime...
    ugl...sviđa mi se tvoj blog i dolazit ću češće i ostavljat ti kometare :)

    avatar

    05.05.2007. (10:51)    -   -   -   -  

  • Behind blue eyes =)

    ...i navrati meni...pa komentiraj... (imam blog tek od nedavno...i neke sam postove i obrisala) pozz

    avatar

    05.05.2007. (10:52)    -   -   -   -  

  • opaljena

    ja mislim da imena uveliko određuju osobu.....neobično ime uvijek krije i neobičnu osobu.....poznajem nekoliko osoba sa vrlo neobičnim imenima,što me na neki način i privuklo njima,a otkrila sam da su jako neobične osobe,odnosno da svako njihovo ime....jako lijepo određuje njih same...Npr.Antigona......žena zelenih očiju,kovrčave kose,grbavog,gotovo grčkog profila,tamne puti,zgodna i visoka......užasno hiperaktivna i borbena.Prava Antigona.I svi je dobro zapamte za razliku od Ane,Sanje....Lane....itd.

    avatar

    05.05.2007. (11:34)    -   -   -   -  

  • Suputnica

    o Pegy, da se i ja složim s tobom :) bar jednom :)
    Dragi, ti znaš da je Noa meni favorit još od prije ove poplave kratkih imena :) al ne brini, dok mi odlučimo imati dijete već će izaći iz mode.

    avatar

    05.05.2007. (11:42)    -   -   -   -  

  • Marionette

    Da, imam frenda kojemu se mama zove Svemirka. Čest predmet ismijavanja, sve dok se nije odselio.
    Ja sam zadovoljna svojim imenom, kroz godine se baš lijepo uklopio u moje JA.
    Često sam se znala sa frendicama upustiti u one razgovore o budućnosti - meni će muž biti doktor, imat ću dvoje djece... :) I o imenima sam dosta razmišljala. Jako mi se sviđa ime Bernarda, a u zadnje vrijeme mi se u mozak zavuklo i Amelie :)
    Obično su znali, a i još uvijek znaju dati ime po nekom njihovom pokojnom rođaku, djedu, baki, tati, mami...
    Sada su čak počeli i neka fancy američka imena koja kad izgovoriš pomisliš da je dijete umišljeno do bola. Ima jedna takva u mojoj školi, ime joj je Michele (ako se uopče tako piše). Kad čujem neka takova imena zapitam se što se roditeljima motalo po glavi kada su djeci dala takova imena.

    avatar

    05.05.2007. (12:04)    -   -   -   -  

  • gogoo

    I ja sam zadovoljan svojim imenom, a za imena imamo sličan ukus, sin mi se zove Tomislav.
    A pomodna imena nisu dobra, pogotovo politička, sjećam se nekih Staljinki, Sovjeta, itd.
    U vezi posta ispod, ne volim pričati o političarima, a Thompsona baš i ne slušam, nije moj tip pjevača, ali čujem da ga ljudi ili vole, ili ne vole.

    avatar

    05.05.2007. (12:11)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Slučajnost ili ne, ime ti zaista pristaje! ;-) Kako poistovjećujemo imena s osobama koje ih nose, to je zanimljivo i točno tako nam se onda ta imena svide ili nam se prestanu sviđati. Stvarno je važno razmišljati o budućnosti djeteta kad se bira ime. Brojne su situacije u kojima se čovjeku zbog imena svašta može dogoditi, baš kao što si navela primjere s kojima se svakodnevno susrećemo. Nekima ime stvarno može postati izvor frustracije, nažalost. Jedno ime koje mi sad pada na pamet kao posve neobično i pomalo nespretno je - Ravijojla. Uh... (A da ne nabrajam ona neka pomodna ili kako je u prethodnom komentaru rečeno - politička.) I sad još jedna zanimljivost koju sam nedavno pročitala u novinama - o imenima, pogledaj.

    avatar

    05.05.2007. (12:24)    -   -   -   -  

  • O.K.

    činjenica da imena postanu lijepa ili manje lijepa zbog osoba koje poznajemo pod tim imenom, ime Filip također spada i meni u skupinu ljepših imene jer ima netko meni drag pod tim imenom...
    ja sam svojim imenom oduvijek bila zadovoljna, moja mama je također znala odabrati :)

    avatar

    05.05.2007. (12:46)    -   -   -   -  

  • Fatal Adomnan

    draga moja jako lijep post..slažem se s tebi lijepim imenima još bi dodala gracija,patricija,marino..malo nesvakidašnja da..al moje je jako često nije da sam nezadovoljna al bi volila u slučaju kad se spomene moje ime da se ne okrene još pet cura..pusa..

    avatar

    05.05.2007. (13:44)    -   -   -   -  

  • skaska

    Znam tipa koji je jednom sinu dal ime Elektron, a drugom je htjel dati ime Atom al su ga pri drugom zlodjelu djeda i baka preduhitrili. Sad ovog prvog svi zovu Eli, he he...Čovjek bi pomislio da se iza Eli krije nešto ljudsko hi hi...Tip se valjda palil na nuklerarnu fiziku, a zaprav popravlja kotliće. Svaka čast kotlićima, al nije lepo liječit frustracije na nemoćnima tj. deci.

    avatar

    05.05.2007. (15:03)    -   -   -   -  

  • -Bridge-

    moje ime spada u medju neobicne i dugo mi je trebalo da se naviknem na njega. uglavnom su me dok sam bila mala zvali nadimkom , a tek sada se predstavljam u potpunosti njime .

    avatar

    05.05.2007. (15:39)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    Oho, neka novost u tvom životu?:))) Slažem se da kakva je osoba određuje naš stav prema njenom/njegovom imenu. Svojim imenom nisam zadovoljna (prezimenom još manje), no navikla sam se. Općenito ne volim ženska imena koja završavaju na -ka; Anđelka, Biserka, Dubravka...Jako volim biblijska imena i vjerojatno ću neko od njih izabrati za svoje dijete, ako ga budem imala. I da, bezveze mi je davanje imena muškoj djeci po očevima, ili davanje imena koja već postoje u obitelji. Kao da je izbor tako mali. Ispod ću ti odgovoriti na prošli komentar.

    avatar

    05.05.2007. (15:50)    -   -   -   -  

  • Santea

    I ja sam zadovoljna svojim imenom i pristaje mi skroz sanjalici jednoj:)Nema nadimka,nema skračenice...ništa s njim ne možeš.Prezime me malo mučilo jer sam ga uvijek slovkala,a drugi ga krivo pisali,ali kako i sama kažeš to nije nešto na što se moglo utjecati.Svojoj curici sam odabrala jedno lijepo dalmatinsko ime i mislim da joj neće stvarati probleme kroz daljni život:)
    Ali psu sam dala ime Luna,a sve više i češče susrečem djevojčice tog imena.Ma tko djetetu da ime Mjesec?

    avatar

    05.05.2007. (16:26)    -   -   -   -  

  • Lakeisha

    iznenađujuće je kakvih imena sve ima. neki roditelji žele biti bliže zapadnijim zemljama pa izmišljaju svašta. slažem se da može nastati problem za dijete ako ima neobično ime, ali isto tako se okolina u kojem živi jako brzo navikne na to da nekako to prihvate. meni se moje ime sviđa. jest da je malo dugo, ali ga ipak nebi mjenjala ni za jedno drugo! :)

    avatar

    05.05.2007. (17:11)    -   -   -   -  

  • trill

    Imena su vrlo važna i iako to na prvi pogled ne zvuči tako, može djetetu biti breme. Za neka imena imam dojam kao da tu osobu, roditelji baš i nisu voljeli, ali mi to zvuči prestrašno pa maknem misli :)
    Čula sam kako je jedna osoba iz mog grada imala tri kćeri i dala im imena: Suza, Tuga i Briga. Zamisli ti to, strašno. Radije bi se zvala čak i Svemirka, nego Briga...
    Ime može biti preveliko breme za neku osobu i zbog osobe (slavne) po kojoj dobije ime. Znam jednog crnca kojemu su roditelji dali ime Lenjin. rekao je da je x puta kao student dobio batine samo zbog svog imena ili zbog toga što je crnac s tim imenom.
    Meni je tvoje ime baš nekako tebi pripadajuće :) Nekako ti baš odgovara i to si ti. Doduše, ti si i jedina osoba koju znam s tim imenom, ali svejedno baš ti odgovara. I blogersko i ono pravo :))

    avatar

    05.05.2007. (17:25)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    sviđaju mi se neobična imena,ali moraju biti u skladu s prezimenom....iako nisam za pretjerivanje tipa Traktorka,Periskleva,Svemirka...ali zašto ne Antea,Kjara, Moni ...

    avatar

    05.05.2007. (17:28)    -   -   -   -  

  • lorraine

    I moje ime nije uobicajeno, ali nije ni blizu Svemirke ;). Nisam pretjerano razmisljala o imenima nikad, no da ima smjesnih, ima da. Imala sam ja u razredu i Zeljkicu. Valjda joj je mama mislila da tako nece odrast, neznam :). Anyway, cuda nikad dosta pa tako i s imena, a valjda nas i obiljeze. Evo netko gore kaze da mu je cudno ime Raissa i Loris. Bar je Loris cesto musko ime, a Raissa tipicno rusko koje se tamo cesto nalazi. Ako je strano ime, onda mi je ok da se pise onako u izvornom obliku a ne onako kako ga mi izgovaramo po Vuku jel ;). Pozdrav Pegy!

    avatar

    05.05.2007. (18:03)    -   -   -   -  

  • mindriot

    Složila bih se s tvojim tvrdnjama i teorijama jer sam se, kako iz tuđih, tako i iz vlastitih primjera uvjerila u postojanost toga. Ime mnogo, možda i previše, govori o čovjeku.

    Ja sam jedna Iva. Da, ime mi nikad nije predstavljalo problem, no slušajući priče kako sam se sve mogla zvati, uistinu sam zahvalna na njemu. Ukoliko bih trebala slovkati ime, ne bi potrajalo jer se radi tek o dva sloga. Meni problem predstavlja prezime, koje nisam birala, i tu je baš uvijek slovkanje nužno.

    Zanimljiva tema, svakako.
    Pozdrav!

    avatar

    05.05.2007. (18:07)    -   -   -   -  

  • Dalibor

    Imam potrebu ovo reći. Prije nisam čitao tvoje postove, ali slučajno sam sletio danas na tvoj blog. I ostao čitati dosta dugo. Kako je moguće da nisam prije...Nemam odgovora. Bok.

    avatar

    05.05.2007. (18:15)    -   -   -   -  

  • allusions

    danas naletih na tvoj blog i ja... :)

    avatar

    05.05.2007. (18:39)    -   -   -   -  

  • Without music,life would be a mistake!

    evo i ja..looool....dobar post...:D bye

    avatar

    05.05.2007. (19:47)    -   -   -   -  

učitavam...