Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • fotkam, kuham, putujem...

    ti si si stvarno dala truda :)). mene zapalo nesto slicno ali nikako da se primim posla.

    avatar

    04.05.2007. (11:51)    -   -   -   -  

  • levant

    isuse tyche.
    tebi se da 5 ti napišeš 55...:)))
    Sve SF koje si nabrojala sam pročitala. I sve se slažem. Osim ciklusa "Dune" koji sam stala na 3. knjizi. Kuća Harkonen. Ta me smlavila jer je okrutna i odvratna.

    Jesi čitla "Fiasko"? Ne vidim ga na popisu.
    Pročitaj ako nisi odlična je.

    avatar

    04.05.2007. (13:29)    -   -   -   -  

  • tyche

    @lipa mare- he, samo sam redala po sjecanju :) kad nesto volis ...lako je
    @levant - Da, tu je malo postalo surovo, ali ni iz daleka slicno problemu koji imam kad citam neke druge autore - kako ih procitati a da se ne preskacu pasusi i stranice??? Primjerice - ne volim bas Clivea Barkera iako je vrstan pisac - jer su mu knjige prepune slikovitih uzasavajucih opisa, ali njegov UTKANI SVIJET je maestralno djelo i jedina njegova knjiga koju nisam s gadenjem odlozila prije ili kasnije - i koju sam, dapace procitala vise puta ; slicno je i s recimo Kingom - nije mi omiljeni pisac, ali njegova knjiga TALISMAN je (ako zanemarimo nekolicinu opisa koje sam preskocila) izvrsna. Sto se tice Dina - i nastavaka - kontinuitet citanja zaokruzuje cjelinu.
    "Fiasko" sam procitala - zapravo sam procitala manje-vise sve od gore navedenih autora, sto u prijevodu, sto u originalu... Kad se docepam pisca ciji stil volim, ne prestajem dok sve ne iscitam :).

    avatar

    04.05.2007. (14:07)    -   -   -   -  

  • jja

    Iskreno nema mi tezeg zadatka...a jos k tome sam sljedeci tjedan na putovanju, imam namjeru napisati nakon tog, ako zaboravim, slobodno me podsjeti ;-)

    avatar

    04.05.2007. (14:33)    -   -   -   -  

  • levant

    pa ne znam. trudila sam se al mi se smučilo za neko vrijeme.

    na primjer C.Bukovski. Uopće nije loš pisac. Ali kad je opisivao kako sam sebi puši.
    Mislim.
    Nije sad da sam neka puritanka. Nego kad čitam stvaram slike u glavi. A volim da te slike budu lijepe a ne da me navode na povraćanje.

    A ova Kuća Harkonen...ja mislim da je to najodurnija knjiga koju sam uzela u ruke. Odurno.

    Pa ću zato ili preskočiti pa krenuti dalje. Ili uopće više neću čitati DINU.

    avatar

    04.05.2007. (14:35)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Dobar izbor! :) Čula sam na nekoliko mjesta već preporuke za neke od tvojih knjiga, a ja bih izdvojila Anne Rice. Doduše, inače ne volim vampirsku tematiku, ali sam čitala Izlaz u raj od nje, nešto drugačijeg sadržaja i strašno mi se svidjela :) Sviđa mi se kad netko uživa u čitanju jer to je ujedno i odličan rad na sebi na svim razinama, pa bravo još jednom :)

    avatar

    04.05.2007. (14:54)    -   -   -   -  

  • tyche

    @jja - kad god doslo , dobro doslo :)
    @levant - ne volim Bukovskog, mislim da je u njegovim djelima gnjusoba sama sebi svrhom i osnovno sredstvo izrazavanja. Procitala sam jednu knjigu napola i tu je za mene bilo razvidno da nit je on za mene , nit sam ja za njega. Kuca Harkonen - citas na nacin da lijepo preskaces dijelove stranica koji su gadljivi - nije cijela knjiga o njima, samo neka poglavlja koja su bljuuuuvv. To ignoriram .
    @kinky-niti ja ne volim vampirsku tematiku kad se obradi na trash i kicast nacin, ali ona je to napravila nekako drukcije...

    avatar

    04.05.2007. (18:11)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    samo sam jos htjela dodati da je neruda apsolutno moj najdrazi pjesnik. nakon njega jacques prevert.

    avatar

    04.05.2007. (18:55)    -   -   -   -  

  • fanny

    E jesi mi ga opet uvalila :))), no kako da te odbijem. Opet je teško izdvajati od tog mora literature. No, obećajem da ću to napisati - sutra, kad mi Zmaja ode ujutro, pa kad se naspavam i stavim mozak u funkciju.
    A ti kao što vidim voliš SF - koji ja baš i ne volim. No, o ukusima se ne raspravlja.
    Dakle, sutra se primam posla ako me netko ne zaskoči s nečim, no nema veze, primila na znanje, odsalutirala i sad idem spati, jer se moram ustati u pola pet ujutro.
    Pusa za laku noćku :)))

    avatar

    05.05.2007. (00:27)    -   -   -   -  

  • fanny

    Ti si meni iskreirala stolić, baš si me oduševila, da trebala bih je negdje staviti da se vidi, no problem je da nemam baš prostoriju u koju bi se uklapala, jedino da jedan kutak složim specijalno za nju. Raspitivala sam se po Zagrebu, za restauriranje, problem je što nema više tih starih majstora, a nove generacije nisu zainteresirane za taj predivan posao. Što se stolara tiće, to je već lakše, toga bar ima.
    A neću je prodati, to svakako, jer da hoću, onda ne bih - preko oglasnika ovakovim bezveznjacima, tada bi je radije darovala muzeju, pa da je izložena i da je ljudi imaju prilike vidjeti.
    Sad idem nešto zbrljati za ručak, pa onda pristupam - zadatku, baš me veseli :)
    Pusek :)))

    avatar

    05.05.2007. (11:24)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    Većina SF knjiga koje si spomenula je zaslužno na listi.
    Ipak, moj apsolutni favorit je Dan Simmons i njegov cikuls o Hyperionu (Hyperion, Pad Hyperiona, Endymion i Uspon Endymiona). Kad se počne čitati - nema stajanja. Doduše, ima catch :-) - čitatelj mora biti relativno "sklon" SFu s određenim čitateljskim iskustvom jer inače može biti dosta zbunjujuće ;-)

    avatar

    05.05.2007. (18:00)    -   -   -   -  

  • vampir tibor

    Ja volim laganiju literaturu, a Bukowski mi je zakon!

    avatar

    06.05.2007. (15:05)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Hvala ti od srca što si me mimoišla ovaj put. Mrzilo bi me što bi ti morao reći ne, a mrzilo bi me i prenosit štafetu dalje. Mislim da su te štafete urote filmskih i književnih lobija, kako bi dobili feedback i doznali kako izmusti još novaca ;)

    avatar

    07.05.2007. (12:51)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    Evo tek danas sam uhvatila malo vremena čitati blogere. Hvala na pozivu vezano za ukus i izbor književnosti. Čitam sve, doduše dogodi se i da ostavim knjigu ako mi ne leži.
    Kronološki, kako su pojedini pisci utjecali na mene : U gimnazijskim danima Krleža, Proust, za vrijeme studija ( Engleski i eng. književnost) Shakespeare, Jane Austin, Joyce, Orwell, G. Green, S. Maugham, H. Hesse, U. Ecco, Kafka, S. Bellow, Marquez, - poslije Markeza sam počela čitati Španjolce i za sada mi najviše leže, Julia Cortazara obožavam i najnoviji ljubimac mi je Eduardo Galeano- svaki njegov tekst me obara s nogu jer je lucidan, angažiran, zapravo kombinacija kozerije, kratke priče i poezije u prozi. Žene mi osvijetlila M. French ( Women's room, Her mother's daughters), volim čitati i sociologe, psihologe ( E. Fromm mi leži ), čitam i R. Steiner-a, Belu Hamvas-a, od novijih pisaca volim čitati morbidnog M. Houellebecq-a i P. Sueskind-a.
    Od poezije ne znam koga bih odvojila, za njom posežem u specijalnim raspoloženjima pa čitam redom iz Antologije.
    Vidim da voliš SF, A. Huxley je dobar ali mi je isto Orwelova 1984 - No. 1.
    Ovo sam onako bez promišljanja nabrojala a nama sa 50+ memorija baš ne funkcionira uvijek.
    Znam da zvuči malo pubertetski, ali kakve filmove voliš ?

    avatar

    09.05.2007. (22:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...