Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • borivoj

  brao sam mentu nedavno...

  lijepi pozdrav visnji, borivoj

  avatar

  02.05.2007. (08:44)    -   -   -   -  

 • lahor s mora

  it's even better in English, mint pervaids all the senses with pleasurable joy

  avatar

  15.09.2007. (18:26)    -   -   -   -  

 • Dor

  Menta ili metvica, ta aromatična i ljekovita biljka, koje je preko tridesetak vrsta i podvrsta, rasprostranjena je na većem dijelu svijeta, ali se svejedno kaže da je mediteranska …

  Ali to nije za ovaj haiku od nekog višeg značaja ili značenja; ovdje nam, prije svega, valja, ponajprije, uočiti ono nešto što je prouzročilo ovaj i ovakav doživljaj naše haiku-umjetnice, da bismo, nakon toga, uzmogli doći do pravog odgovora.

  Naime, da bi se, «kroz proljetnu mentu», posredstvom uma koji bi, ako bi ga se pustilo da u potpunosti zagospodari kao realnost, mogao biti i samom preprekom na putu do žuđena joj cilja, to jest, do što neposrednijeg doživljaja te iste opojne mente, autorica, snagom svojih osjećaja i imaginacije, « … zatvora oči / od zadovoljstva"!

  Pa je, na taj način, u ovom autoričinu haikuu, i prema Vladimiru Devideu u knjizi mu «Zen», zaključili bismo, ostvaren upravo onaj moment iz komentara D. T. Suzukija o glasovitom Bashoovu haiku o gavranu: «Kad nam osjećaj dosegne najviši vrhunac, ostajemo u šutnji, jer nikakve riječi ne zadovoljavaju».

  avatar

  22.06.2008. (20:44)    -   -   -   -  

 • Dor

  Molim u zadnjem odjeljku ovog mi komentara ono zeključili bismo zamijeniti ustvrdili bismo. Hvala. Dor

  avatar

  23.06.2008. (16:38)    -   -   -   -  

 • Dor

  Molim ispravak! U drugom odjeljko mog komentara iza riječi valja izbrisati riječ "ponajprije" kao suvišnu i nepotrebnu, jer je već ranije napisano ono dostatno "prije svega". Hvala. Dor

  avatar

  24.06.2008. (14:02)    -   -   -   -  

 • Anselm

  It will not really have success, I feel this way. HP PhotoSmart C6200 ink

  avatar

  19.06.2012. (16:52)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...