Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • neazess

    Evo komentara ovdje - vidim da manjka i da se ne dovikujem s brda na brdo ;-)). O da! Jako smo slični :)))). Sviđa mi se ovo - posve isti način razmišljanja - ja sam svojevremeno odgovarala ljudima koji su me znali proglasiti neodgovornom: "neodgovornost je kada nisi spreman snositi posljedice vlastitih djela, ja sam spremna nositi se s posljedicama". I to je ono što sam ti napisala ispod novog posta: nisam zadovoljna ako se fokusiram na jedno. Realno nisam savršeno zadovoljna ni kad sam po tuđim kriterijima "neproduktivna", ali sam tako ipak puno zadovoljnija nego kad prisilno pratim norme i standarde - koji uopće nisu moji. Grižnja savjesti se javlja kad trebam napraviti nešto kako bih izbjegla posljedice s kojima se zapravo ne želim nositi, a nije mi do toga. Onda se na kraju ipak prisilim nakon maksimalne doze odugovlačenja :). Eh, jedino mi je još taj period odugovlačenja težak i u tom "području" se javlja grižnja savjesti. Generalno, oko cijelog načina života - već dugo - ne jer znam da je za mene ovaj način bolji nego onaj koji se službeno smatra dobrim. Inače - onaj dio s popisom - koji te koči zbog svoje dužine, pa na kraju ne napraviš ništa (ili manje) - he, he - živa istina - kod mene u struci to zovu neurotskom inercijom, pa ja kad mi netko kaže da sam lijena za nešto, kažem: ne, inertna sam ;)))))).

    avatar

    22.06.2007. (16:10)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    "neodgovornost je kada nisi spreman snositi posljedice vlastitih djela, ja sam spremna nositi se s posljedicama".
    za ovu izjavu ocjena 10/10.
    To je i moj stav, i npr. to što ja kažem "Neka bude volja Tvoja" to ne znači da ne prihvaćam posljedice toga - dapače, prihvaćam ih 100%. Ili kad kažem da ne vjerujem u slobodnu volju na razini čovjeka - svejedno posljedice prihvaćam 100%.

    Grižnja savjesti se javlja kad trebam napraviti nešto kako bih izbjegla posljedice s kojima se zapravo ne želim nositi, a nije mi do toga.
    Da, to je zapravo jedino osjetljivo područje - ali u mom životu su takve situacije rijetke. Barem trenutno.

    Što se tiče ovog pristupa, nije mi se povećala produktivnost, ali mi se nije ni smanjila. Jedina razlika je ta da više nikad (ili jako rijetko) osjećam tu grižnju savjest.
    Pozdrav od neurotskog intertičara. :)

    avatar

    22.06.2007. (20:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...