Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • fanny

    Uz crtanje i sve oblike umjetnosti - glazba je nešto bez čega ne bih mogla živjeti.
    Dar za glazbu naslijedila sam po majčinoj strani (tata mi nema sluha, ali začudo voli dobru glazbu), svirala sam klavir, pjevala u školskom zboru, pa u zboru glazbene. Glazbenu sam ostavila početkom srednje, jer sam imala jedno vrijeme problema sa zdravljem. a škola je ipak bila preča.
    Mnogo sam pjevala i sama, satima bih vježbala. S Emmylou Harris sam "provodila" mnogo vremena. Pokušavala sam snimati samu sebe i "miksala" satima snimku, da uštimam sebe s pratnjom. Baš Emmylou sam imala snimljenu. Moje trake tata je imao u automobilu i slušao kad je išao na službene puteve. Jednom sam uživo morala pjevati, jer mu nisu vjerovali.
    S vremenom (početkom rata), prestala sam pjevati, počela pušiti, glasnice zadebljale, od svoje 4 oktave spala u podrum (sad sam kao Alka Vuica).
    Ali glazba je dio mene, uostalom imaš u boxu kod mene lijevo pa vidi - to je samo dio. U posljednje vrijeme slušam mnogo "Il Divo", dečki su stvarno dobar mix.
    Jedino me glazba može dići kad sam tužna. Onda stavim slušalice i opustim se. I suze znaju curiti, ali - duša se izliječi.
    Pozdrav :)))

    avatar

    25.04.2007. (20:27)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Znam da ne zelis priznati ali usrecila sam te ovim zadatkom :))
    Iako moram napomenuti da je poanta bila u SAMO 5 pjesama. I meni je bilo tesko pa sam nakon 2 dana razmisljanja nazvrljala prvih 5 koje su mi pale na pamet. S.McLachlan mi je jedna od drazih, kako ih moja najbolja prijateljica zove "placipicki", pa mi sve cudno kak sam nju zaboravila.
    Idem sada prosvrljati "izborom" da vidis sto se to krije iz Tyche.
    Cmok.

    avatar

    25.04.2007. (20:50)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Meni je glazba također jako važna u životu, svojedobno sam napisala post sa 30 i nešto svojih najdražih pjesama, to mi je 1 od najdražih. Iskreno, imaš sasvim dobar ukus u glazbi, iako ja sama većinu toga što si navela ne slušam. Ali vjerujem da su pjesme lijepe i posebne :)
    Što se tiče mog glazbenog talenta, 2g sam učila svirati sintisajzer i bilo je užasno jer sam učila grozne popjevke i jedva čekala da više ne moram svirati. Pjevala nisam nikad jer nemam sluha :) Ali zato beskrajno ućivam kad mi pjevaju moji omiljeni pjevači i bendovi, a zamijetila sam i da ne preferiram baš ženske vokale. Čast izuzecima, poput onoga od Skin iz Skunk Anansie :)

    avatar

    25.04.2007. (21:16)    -   -   -   -  

  • levant

    ja nisam bila na ovom blogu.
    ja nisam pročitala ovaj post.
    samo nek se zna...:)))

    avatar

    26.04.2007. (08:39)    -   -   -   -  

  • levant

    i ja sam svirala gitaru jednom prije:) davno.

    avatar

    26.04.2007. (08:42)    -   -   -   -  

  • Lorna Doone

    Ja se tebi upravo divim. Možeš pisati skoro koliko i ja pričati!!! A to nije zanemariva količina riječi i moj brat i danas promišlja kako iskoristiti tu silnu energiju (kao energija valova) u neke korisne svrhe. Opet nisam pročitala sve od riječi do riječi! Prvo sam počela tvoje postove printati, ali mi ni to nema previše smisla. Sad preletim, kao u power readingu pa kaj zakvačim - zakvačim. Pa kad te 5, samo 5 pjesama nagna na toliki post, kaj bi bilo da ti netko da temu npr... Utjecaj čovjeka na ekološku ravnotežu našeg planeta i ima li šanse da sve ovo napustimo i spasimo guzice na nekom drugom, zemljolikom. planetu? Ali TO NIJE ZADATAK!!! To piši sredinom srpnja kad idem na GO, pa imam vremena čitati. Sad ukradem koju minutu na poslu, i doma prije spavanja! Slažem se da pjesme treba poslušati, a hranu probati prije nego kažeš sviđa li ti se ili ne!

    avatar

    26.04.2007. (08:59)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    bas sam te htjela pitati kako se ovo ukljuci da svira a onda skuzim da si meni prenijela isti zadatak.....hvala, nabrojat cu cim promislim. samo mi jos reci kako da kopiram tu muziku na blog, da svi mozete slusati ??

    ps lazna uzbuna, ipak je prosviralo, sa zakasnjenjem od 2 minute nakon klikanja.

    avatar

    26.04.2007. (10:26)    -   -   -   -  

  • fanny

    Nakeljila bih i ja još - barem desetak i još bi mi došlo desetak. Ovo je ono - prvo i tu sam stala :)))
    A što se tiće crteža, mea culpa, nikad ih nisam ni pokazivala (tamo gdje sam trebala), tek sad, kad sam poklonila nekoliko ljudima koji znaju što je dobro, da ne govorim da imaju prijatelje slikare, sad se počelo odmotavati. Nikad nisam učila, eksperimentiram sa svime, još vježbam, a kad krenem...gdje će mi kraj biti :))) Sestra mi je isto talentirana, sve oblike kreativnosti sam probala - šivanje, ples, pjevanje, sport, crtanje. Najgore je kad ti mnogo toga ide, pa ništa ne primiš za ozbiljno. A sa školom sam krenula skroz kontra - u suhoparne pravničke vode i - red sam kraj - odustala. Da mi je ponovno biti 20...
    Pozdrav

    avatar

    26.04.2007. (22:39)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    hvala ti na mailu. sve je super objasnjeno. samo, malo sam na knap s vremenom i ne znam da li cu to stici poskidati. jel mogu ja to samo nabrojati ?

    avatar

    27.04.2007. (10:42)    -   -   -   -  

  • tyche

    @fanny7- napisala si jednu veliku istinu - kad ti puno toga ide, nista ne primis za ozbiljno jer ti se to samo po sebi podrazumijeva- osobno, ljuta sam na sebe koliko sam stvari u zivotu zanemarila i zaboravila, neke stvari koje ljuci uce i njeguju godinama !!! Sto se tice posljedica djelovanja glazbe - sve razumijem, i sama je koristim u sve moguce svrhe, rekla bih ponekad i terapeutske - jedino ne razumijem KAKO - je li stvar u vibraciji, harmonijama ili necem trecem...
    @ Kinky- ne bih rekla da nemas sluha - ako si svirala, zasigurno ga imas, druga je stvar ono sto nam je priroda dala i tu nista ne mozemo - glasnice su takve kakve jesu...
    @Levant - HE HE - ljisico
    @Lorna DOone- jos kad bi se od te moje blagoglagoljivosti dalo neke love napraviti - eeeeeeeeeejjj di bi mi bio kraj - jedna mi je dobra kolegica (koja mi takvo sto smije reci) nakon mog nadahnutog recitiranja nesto malo poezije naizust jednom rekla - JJJOOOJJJ TI ZNAS TOLIKO TOGA, SVASTA, SVE TE STVARI... PRAVA JE STETA STO TO NICEMU NE SLUZI !!!
    @lipa mare - ma samo ti napravi kako tebi stima, sve cemo mi pokopcati, bez brige :)

    avatar

    27.04.2007. (13:31)    -   -   -   -  

  • rambo u tetrapaku

    ej bok ...

    dosada nisam vidio duži post hehe !

    svaka čast , vidi se da ulažeš truda u blog, samo tako nastavi ...

    moj je blog šaljiviji malo :-)

    svrati i komentiraj ;-)

    pozZz !

    avatar

    27.04.2007. (19:58)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    Nisam dugo svraćala pa imadoh što čitati i slušati...:o)

    avatar

    28.04.2007. (20:00)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Ma nema nista do KUD Pajo Kolaric ;)
    Sve ovo drugo nije im ni crno ispod nokta ;)))

    avatar

    30.04.2007. (23:02)    -   -   -   -  

  • fanny

    Eto da se javim i ostavim ti pozdrav - prvosvibanjski :)))

    avatar

    01.05.2007. (12:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...