Komentari

borut.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • borut

    Vesna nase putesestvije
    Imali smo dva cilja. Duska, Borut i ja. Prvo doci do Jeruzalema i sresti se sa Darkom, te oko 20 sati doci do Edija. Iz Ramat Aviva smo se uputili oko 14 sati. Dakle, sve je odredjeno i mjesto i vrijeme, a ovog zadnjega imali smo dosta.
    I spustili smo se pored TA univerziteta da bi se prikljucili na highway Ajalon na putu za Jeruzalem. Uprkos toplini od nekih 26 stupnjeva, pogled nam se smrznuo. Pred nama je pruzala slika skoro nepomicne rijeke vozila, te smo zadnji tren skrenuli na desno, znaci prema centru TA. Odlucili smo da zaobidjemo izlaze na haigway iz TA, te se ukljucimo na poslednjem izlazu. Vrijeme smo zeljeli provesti tamo gdje jos nikada nismo bili. Juzni Tel Aviv. Do tamo smo prosli Starom autobuskom stanicom, sto je i naziv dijela grada u kome zive velika vecina stranih radnika. Tu se moze cuti sve jezike svijeta i vidjeti sve moguce rase ljudi. Njihov zivotni nacin je na veoma niskom nivou. Svoj tesko zaradjeni novac, velika vecina salje svojim domovima, a sebi ostavljaju samo za nuzne potrebe. O kriminalu, bezpravnosti i sl. ne bi ni pisala, jer o njima se svakodnevno pise u novinama, rubrika crna kronika. Prosli smo kroz prljave ulicice u kojima su sladista za prodaju robe na veliko. Svega ima. Tekstilne robe, robe za opremu domacinstava...Nasu paznju su privukle djecije igracke. Sta se sve uvozi i sta sve ljudi kupuju?! Na nasoj slici na kojoj se vidi igracka vojnika na podu, ta igracka puzi (baterije) te su ga vlasnici zavezali kako ne bi predaleko otisao:-) Prosli smo ulicom u kojoj su jedna uz drugu prodavaone okvira za slike, slikarskog pribora, ogledala samo okviri i okvirivanje, sa svake strane ulicice barem dvadeset.
    Onda smo skrenuli u ulicu Herzel. To je vec veca ulica u kojoj su poceli renovirati fasade strih zgrada i davati im nekadasnji "sjaj" . U toj ulici se prodaje samo namjestaj, zavjese i "mebel stofofi". Bili smo vec umorni od setnje, uzalud se nadali da cemo naici na neki dobar kafic, te odlucili da nastavimo prema Jafu na kavicu. Jafom smo se samo provozali.U pricanju o arhitekturi, o Damjanu, zaboravili smo na kavu i nastalili put sa zeljom da izadjemo na odvojak za Ajalon i dalje. Spustili smo se na Ajalon, na kome guzve vise nije bilo te veseli nastavili voznju, da bi ubrzo otkrili da smo izasli na Ajalon jedan izlaz prenisko. A svatko tko poznaje autoceste zna da nema brzog povratka nego do slijedeceg grada. Nasa sreca sto je ovo mala zemlja pa su gradovi zbijeni jedan uz drugi, te smo se ubrzo nasli u Holonu, preko njega, okolo-kole dosli na pravi put prema Jeruzalemu. Ovaj nepredvidjeni obilazak bio je jako zanimljiv, cak se namjeravamo vratiti u ulicu Herzel i napraviti jedan izlet po Tel Avivu kojega turisti ne poznaju, pa cak ni domacini.

    avatar

    24.04.2007. (19:45)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Krasna đita!

    avatar

    24.04.2007. (20:09)    -   -   -   -  

  • Helix

    Krasno je opet čitati vaša putešestvija. I vaša i Darkova.
    (Vesna, kad budeš u prilici, pozovi Darka na neku štrudlu, pitu, nešto visokokalorično. Ja bih, ali sam daleko:))

    avatar

    24.04.2007. (20:20)    -   -   -   -  

  • Darko

    Eto, svi su zabrinuti, kao i Helix, za količinu kalorija koju unosim u organizam, a niste ni svjesni koliko sam se ubijao baklavama nedavno u Grčkoj. Morat ću i o tome pisati. Žao mi je samo što ove godine nisam mogao kušati sve one fine kalorije kod Edija.

    avatar

    24.04.2007. (20:34)    -   -   -   -  

  • Vinci

    znao sam da nećete tako lako dopustiti da se prekine ta tradicija ;)

    avatar

    24.04.2007. (21:56)    -   -   -   -  

  • Tamo negdi....

    darko, i nama je zao sto nisi dosao a salata sa spinatom i jagodama ce biti i dogodine !! borute, obecavam u najskorije vrijeme obnoviti blog.edi

    avatar

    24.04.2007. (22:20)    -   -   -   -  

  • Spasimo zdrav život!

    SPASIMO Dubravu, Vrbovec, Gradec i okolne Općine! Na ovo poljoprivredno područje se pokušava na protuzakoniti način dovući najveće odlagalište opasnog, toksičnog, prerađenog industrijskog otpadnog pepela. Pročitajte na http://opcinadubrava.blog.hr/

    avatar

    24.04.2007. (22:36)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Kod Edija prava gozba!
    Jel su to bili samo Hrvati kod Edija ili se progurao neki stranac?

    avatar

    24.04.2007. (23:13)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Pozdraw svima na susretu blogera! Vidim da vam je bilo lijepo, a i vatromet je dobro snimljen. Meni naš novogodišnji nije baš uspio, ali sam i bio daleko od njega.

    avatar

    25.04.2007. (01:33)    -   -   -   -  

  • borut

    @Helix, Darko da, zaista Darko je veoma vitak, ali samo njegova prica o baklavama u Grckoj, koje je on tamo "tamanio" doprinjelo je da dobijem na tezini 2 gr., a njemu nista. Nepravda rekao bi Kalimero. Usput da spomenem da su u autu su bila 4 strudela (dalmatinski) i 20 nadjevenih jabuka (citaj pravilno, tufahija) sve ne dietalno, bambe od kalorija. Od sutra sam na dieti, iako nije ponedjeljak.
    Vesna

    avatar

    25.04.2007. (08:09)    -   -   -   -  

  • feby

    :) pozdrav svima, lijepe slike - posebno jedna

    avatar

    25.04.2007. (09:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...