Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • šarli

    Zvone, vidi post od 17.4. na bolimozak. Na neki nacin ovo spada u istu rubriku. Zaigrali se demokracije, civilnog drustva, prava pojedinca i sve to i onda nas uvalili u zbrku jer bez JMBG ne mozes nista. Sve to samo zato da se pokaze kako je pravo na tajnost podataka nama vazno. Pa makar to bilo i samo sebi svrha i makar uopće ne bila tajnost.

    avatar

    23.04.2007. (12:54)    -   -   -   -  

  • borgman

    u pollitici se slažem sa Cika Veljom. ja osobno sam nevjerojatno jako protiv biometrije i čipovanja, bilo čega. Onaj način kako je on "dobro" postavio stvar je: broj se npr sastoji od 10-15 znamenki, koje nemaju vidljiv sustav (ključ)...jer je JMBG imao datum rođenja, županiju i spol, pa broj u rodilištu, da, da JMBG je stvarno nezgodan)... stavimo taj broj od toliko znamenki na tražene dokumente, i dodamo mu PIN ! Sa nenadjebivim logiranjem. Sa terminala u svakoj općini (ili by WEB) možeš pogledati listu logiranih na taj broj. I svakome osim Policije i Države Imati mogućnost trajno onemogućiti pristup podacima (tu neka bude npr ekonomija, kredit te košta 50% manje ako dopustiš banci nadzor nad brojem, to me ne smeta, neka znaju za te novce da me boli k.... i da sam živčan na lekotamima). Meni je DRAGO da velike kompanije troše što više profita u reklamu, lov na kupce, i sve oblike djelatnosti koje upošljavaju ljude (koje ću ja izbaciti sa praga, ali su plaćeni). Za tvoju obavijest policija u HR može bez sudskog naloga poviriti i u druge dosjee (porezni, zdravstveni, gruntovnicu...) još od prije pet šest godina kada je uvezan sustav. Tadašnji premijer se pohvalio najsuvremenijim kompjutorskim rješenjem u EU! Mi smo u biti stalno žrtve privida "nesposobnosti" službenika koji ČUVAJU RADNA MJESTA, a nisu glupi. Oni znaju točno gdje je što! i kako do toga doći. Probao... i poslovno, i onako ljudski . I ne sanjaj o neprobojnom sustavu i drakonskim kaznama, osim ako nemaš dobru ideju kako smanjiti broj ljudi na ti i tvoja obitelj (jer te uzimam vrlo moralnim čovjekom)... nisi svjestan što se sve radi iz zabave, a još više iz zlobe...ili za novce... a cijeli taj sustav NE ŠTITI one male ljude, on ih drži pod kontrolom (i spušta prag big-brothera do nivoa nadgledanja WC školjke u javnom WC-u,:-- molim Vaš broj, datoteka, vi ste naš čest korisnik 10% više za očuvanje prirode!-), a VELIKI su ionako iznad njega (pročitaj novine);-)

    avatar

    24.04.2007. (00:09)    -   -   -   -  

  • dolinski

    eeeh bas su se ovdje nasi politicari iskazali sa svojom nesposobnoscu, niti ovo jednostavno pitanje oko JMBG-a nisu bili sposobni regulirati na zadovoljavajuci nacin...zamislite kakve su tek tuke za imalo slozenija pitanja, kao npr. ekonomska, globalizacijska, poduzetnicka...

    avatar

    25.04.2007. (09:42)    -   -   -   -  

  • advocata diaboli

    Primarni ključ ne treba sadržavati privatne, osobne podatke.A problemi funkcioniranja državnog aparata su daleko od toga da ih smatram bitnijim od prava na privatnost i osobne tajne.
    www.politklinika.bloger.hr

    avatar

    25.04.2007. (18:29)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Pročitao sam i vrlo lijepo. Do čitanja.

    avatar

    25.04.2007. (20:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...