Komentari

pedesetplus.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • mali brat

    Sretan Vam dan planete Zemlje. Ali više želim sreču Planeti Zemlji, jer prema Geji kako se ona zove ne postupamo fer. Skoro sam ćuo na radiju Zagrebu u emisiji Andromeda, koja ide svake srijede oko osam navečer kao što sljedi: Ljudi su samo gosti na planeti zemlji, i još gore, kao bakterije na našem tijelu. Ne samo što je bušimo tražeči naftu, nego zagađujemo zemlju, mora, rijeke i jezera. Vrše se podzemne nuklerne eksplozije. Onda se čudimo zašto potresi, tsunamiji.. . . Zemlja i more se brani i buni. Čak bi trebali biti pažljiviji i sa sadnjom raznih kultura. Možda ovo izgleda čudno, ali meni je logićno. O samom zanimljivom postu ču sutra. Pozdrav svima.

    avatar

    21.04.2007. (17:50)    -   -   -   -  

  • osejava

    kao što mi i priliči, prelistam, bacim oko na slike, shvatim da ću nešto i naučiti i pišem komentar. dakakao da će čitanje slijediti uz kavu, jer i sama znaš da triba i sjediti. a ovaj post se uistinu ne smije čitati trčeći. ja ću to laganini.
    što se tiče planeta zemlje, i ja joj želim neku sreću ali nisam optimist. iako ja uvijek bacam smeće tamo di triba, ne trošim suviše vode, sadim cvijeće, mislim o njoj, ali ....

    avatar

    22.04.2007. (08:42)    -   -   -   -  

  • blogamimoga

    It is the same thing around the whole world!

    avatar

    22.04.2007. (16:07)    -   -   -   -  

  • borut

    Eto, ode mi jos jedan plan! Ne moram putovat u Beograd! Sve si opisala! A jalova zemlja bi mi trenutno odgovarala.

    avatar

    22.04.2007. (18:49)    -   -   -   -  

  • Anka Makaranka

    "Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade
    ali kraće živce, šire puteve ali uža gledišta.
    Trošimo više ali imamo manje, kupujemo više i uživamo
    manje. Imamo veće kuće i manje porodice,
    više pogodnosti ali manje vremena" (Carlin)
    Nismo našoj planeti prijatelji, nismo često
    ni samima sebi prijatelji.

    Hvala na lepom opisu boravka u Beogradu, i na
    komplimentima na moj račun. Nadam se da će se
    ponoviti, ostavila si topli trag u mojoj plesnoj školi.
    Spremam se za veliki bal 28.4., i unapred se radujem.
    Sinovi će pobrati aplauze, a ja ću pomalo plesati i
    mnogo uživati. Dobrodošlica svima koji dođu!

    avatar

    23.04.2007. (16:57)    -   -   -   -  

  • osejava

    komentar bila napisala ali vidim da nije ostao pa ću pokušat parafrazirati što sam već bila napisala.
    znači, u begešu nikada nisam bila. zato ti thanks što si mi ga malkice približila.
    thanks i na predstavi. naježila sam se. a vidim da je i tebe inspirirala do kraja.
    ono što je ipak poslije čitanja ostalo u mojoj nutrini je obnoviti moja putovanja. uhvatila me paučina i kad je rič o putovanjima i kad je rič o životu uopće. e neće više tako biti. zato ti i na tome fala. fala, fala, ispast će da sam fina i dobra neka faca. što i jesam. do idućeg posta

    avatar

    25.04.2007. (13:18)    -   -   -   -  

  • ispod 50

    jalova zemlja....baš me neka jeza prošla. izvrstan post.

    avatar

    25.04.2007. (13:28)    -   -   -   -  

  • Miloš 16

    Još u ranijim stadijumima svog života uvideo sam da ljudski rod ne valja više od pokvarenog jajeta. Oduvek smo mislili kako smo dominantna vrsta, ustvari dominiramo svojim iluzijama. Nikad nismo bili dostojni Zemlje, uništavali smo je i izrabljivali. Crpili smo prirodne resurse za koje smo drugim ljudima uzimali pare, da bi ti resursi, koliko god bili vredni u početku, postali neupotrebljivi i završili na đubrištu, uništavajući atmosferu i razarajući Zemljinu jedinu zaštitu od štetnih zračenja, ozonski omotač. Počeli smo da grebemo vrata ka znanju na potpuno apsurdan način. Prihvatali smo dokazano kao dogmu, a sve što nismo mogli da objasnimo odbacili smo kao nemoguće, čak i stvari koje su nam pred nosom poricali smo i govorili da su nemoguće. U početku nismo ništa istraživali, zatim smo počeli da istražujemo prošlost koja ne pripada nama, time što smo gledali u zvezde, potom smo se usudili da se okrenemo prema sebi i počnemo da istražujemo sebe, ali još uvek nismo ni takli ono što nam je dato kao jedini pravi dar od boga, genom i mozak. Iz genoma bismo saznali ko smo, šta smo i odakle smo u krajnjem slučaju. Mozak bi nam potencijalno predočio sve što smo odbacivali i otkrio sposobnosti koje smo uspeli da odbacimo i svojom glupošću uništimo sve o njima, ali ako ništa drugo i da otkrije nove sposobnosti koje smo ponovo zbog gluposti uspeli da previdimo. Stalno gledamo u nebo, a ne možemo da prihvatimo da tamo negde postoji civilizacija koja bi smela da se oslovi tim imenom ili čak vrsta bića tehnološki ili nekako drugačije sposobna da nam se povremeno pridruži na ovoj planeti i od olupina ljudske vrste pokušaju da naprave nešto.

    avatar

    25.04.2007. (14:51)    -   -   -   -  

  • borut

    Vesna K
    Hvala ti na lijepim zeljama za dan planete Zemlje!? Nemam bas velikog utjecaja ni na stvaranje, ni za odrzavanje, ni za unistavanje iste.
    Ja, odnosno mi, moja uza i sira obitelj, spadamo u takozvane prijatelje i ljubitelje prirode i stvarno, sa njom i u njoj provodimo vecinu nasega slobodnog vremena. Kako nam je u njoj i sa njom ugodno, cuvamo je kako bi nam cim duze trajala!
    Ali draga moja, ja sam radosna citajuci tvoje redke i osjecam da ti je bolje. Da ti tvoje zdravstveno stanje dozvoljava i dugo putovanje, i setnje i provode, izlaske...To me jako veseli. Samo tako nastavi. Ja te tamo negdje daleko pratim.

    avatar

    26.04.2007. (08:49)    -   -   -   -  

  • milord55

    napiši nešto, volim to čitati. pozdrav od milorda.

    avatar

    26.04.2007. (22:19)    -   -   -   -  

  • mali brat

    Pedeset plus, BRAVO!!!!!!! Izvrsna reportaža. Vice je isto pisao o Beogradu, ali ti si ga doživjela i po zvizdi Danici, pa si u velikoj prednosti. Ubacila si me u pravo vrime, mada vrime ne postoji.To su urari izmislili da bi mogli prodavati satove. Sićan se FESTA i BITEFA od sredine 70-ih, a i prije Žao mi je što te nisam sreo u Kolarcu, na Terazijama, Znaku pitanja, SKC-u, Posljednjoj šansi . . . Sičan se Festa 1978. kada se režiser Zafranović Jozi Janjiću i meni obratio pitanjem imamo li kartu za Fest projekcije u Domu sindikata. Mi smo ušli na projekciju pomoću trikova. Ne znam da li je on ušao. A ima prića i o BITEFU. Ali pustimo to. . . . Bravo Zlatna Zlatice. Sve je u nama. Živio cili svit i sva živa biča i okamenjeni fenomeni . . ., koji su prividno "neživi".

    avatar

    06.05.2007. (20:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...