Komentari

kucanicaujapanu.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • nitko važan

    prva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    fora blog! javi mi se....ciao

    avatar

    19.04.2007. (17:12)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    lijepo. divni su mi japanci sa svojim obozavanjem prirode. a ja bih rado nesto narucila ;)) ako smijem :)))....jedan post o haiku :-))),, jel moze ?

    avatar

    19.04.2007. (17:49)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Lijepo te je opet vidjeti na blogu.

    avatar

    19.04.2007. (18:23)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ne možeš baš sve, jel tako??? valjda si barem zeku ulovila??

    avatar

    19.04.2007. (18:24)    -   -   -   -  

  • Shin-chan

    sad je sve na svom mjestu.

    ...inače padanje latica zove se Hanafubuki...fora je što imaju izraz čak i za to. Imam jednu lijepu uspomenu za taj izraz.

    avatar

    19.04.2007. (19:47)    -   -   -   -  

  • Shinzo

    Baš krasno...važno da si se ti vratila u Japan, nego čudno i je to kako opisuješ svoj dom u HR te nas nazivaš europom kao da ne možeš napisati gdje si i šta si bila u hrvatskom gradu ili možda selu..Na čudan način se izražavaš za nekoga tko voli svoju hrvatsku...Bdw love the blossom cherry!

    avatar

    19.04.2007. (20:06)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Još uvijek se pitam zašto im je trešnjin cvijet simbol prolaznosti. Trešnju (voćku) ni ne spominju! Ili glasi o njima nisu stigli do Europe?

    avatar

    19.04.2007. (21:14)    -   -   -   -  

  • skrivena_mala

    prvi puta sam ti na blogu i moram ti reći da sam fascinirana. toliko toga nisam znala o toj kulturi. istina je da svaki dan naučiš nešto novo. divim im se na tome što toliko pažnje pridaju prirodi,od njih se mnogo toga može naučiti.

    avatar

    19.04.2007. (21:16)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ako pogledaš trešnju u cvatu ili breskvu , ili badem, ili glog , ili ne znam što još ima u Japanu, i ako to gledaš iz kutka života koji ti je drag, onda je proljeće tamo . Za mene je ovo proljeće u Istri gdje sam rođen i gdje živim i slušam ovaj proljetni pjev ptica uz desetak malih drvaca BONSAI - a ( uzgajam grab , hrast, javor i jasen ) moj svijet. Tu sam i ne patim za ničim, nekako sam ondje gdje i pripadam. Možda tu i umrem ? Pozdrav.

    avatar

    19.04.2007. (21:18)    -   -   -   -  

  • nihonkichigai

    prekrasan post,jedan od boljih do sada po mom ukusu
    pozdrav

    avatar

    19.04.2007. (22:18)    -   -   -   -  

  • petar.pan

    Lijepo je vidjeti da postoji netko kome priroda ne služi samo za loženje i razmišljanje koliko se na tome može zaraditi.

    avatar

    19.04.2007. (22:29)    -   -   -   -  

  • Dani

    Pogled na trešnjino drvo (u vrtu moje sveki) prepuno simpatičnog cvijeća ispunio mi je srce, jer me podsjetio na dragu osobu koja je sada tako daleko, ali opet blizu... u srcu. Sretan povratak! Jedva čekamo nove postove i fotkice!

    avatar

    19.04.2007. (22:55)    -   -   -   -  

  • Lorna Doone

    Baš si na pravom mjestu, ovako pjesnička i romantična duša, u Japanu koji cijeni sve što je prirodno! Baš smo sretni da te senzacije dijeliš s nama!

    avatar

    20.04.2007. (07:42)    -   -   -   -  

  • teA

    lijep post! sigurno je lijepo opet bit u japanu (barem bi meni bilo xD).... hihi
    bas sam jucer isla malo po sumi i (osim sto sam se razbolila) dosla do nekog stabla divljih tresanja, a imo je slicne cvjetove ko ova sakura pa sam se odmah japana sjetila.... :)

    uzivaj!

    avatar

    20.04.2007. (08:56)    -   -   -   -  

  • teA

    ~ jedva cekam slike ^^

    avatar

    20.04.2007. (08:57)    -   -   -   -  

  • duhich

    Malo,ovaj više jadno...
    Ma sve se može ispraviti...

    avatar

    21.04.2007. (15:36)    -   -   -   -  

  • jja

    Dobrodosla natrag :-)

    avatar

    21.04.2007. (21:00)    -   -   -   -  

  • Hotaru

    ah...Sakura......hmm....razumijem....gledam...poimam..ali njena ljepota nestaje......nešto šot sam davno pročitala..mislim da ovdje savršeno paše.....uživala sam u ovom postu....željno očekujem idući...pozdrav.....

    avatar

    22.04.2007. (13:34)    -   -   -   -  

  • proročica

    hello fora blog...čekaj ti si stvarno iz Japana, kako dobro. Nikada nisam bila u Japanu ali tko zna možda ga i posjetim jedamput...nadam se da si se lijepo provela u Hrvatskoj,misli napisala si u postu da jesi ali ipak....
    čitamo se!

    avatar

    22.04.2007. (14:40)    -   -   -   -  

  • yarnart.blogger.ba

    lijepo je vidjeti da jos neko obraca paznju na prolaznost u ludom vremenu u kojem zivimo.
    lijepo je i da u japanu postoji praznik za djecu (nekad u maju).
    ljudi biraju prave razloge za slavlje! pozdrav iz ne tako daleke australije!

    avatar

    22.04.2007. (23:51)    -   -   -   -  

  • Jana

    Jel to oni skupljaju latice na te najlone? Ili im najloni služe da legnu na njih i promatraju njihovo opadanje iz žablje perspektive?

    avatar

    23.04.2007. (12:37)    -   -   -   -  

  • Kućanica u Japanu

    @ lipa mare: haiku, gdje me nadje... Ne pisem haiku, niti sam clan haiku drustva, a nisu bogami ni ove moje japanske domacice s kojima se druzim :-) Tako da u ovom trenutku nista od toga, iako, nikad se ne zna, hehe... - Preporucujem ti novu knjigu naseg Vladimira Devidea 'Japan', u kojoj ces naici na mnostvo lijepih haiku stihova.
    @ Shinzo: u tom kontekstu meni je 'Europa' samo zajednicki nazivnik za zemlje koje obicno posjetim kad se vratim iz Japana, a u kojima zive nase obitelji i prijatelji. Osim Hrvatske, tu su jos dvije-tri zemlje koje inace nemaju previse toga zajednickog (osim sto su sve europske), pa ih nekako moram nazvati. U sljedecem postu vise o tome.
    @ ljelja: tresnjin cvijet valjda najljepse strada u padu, je li... a sto se ploda tice, on nema gotovo nikakav znacaj u svemu tome, stovise najljepsa tresnja u pravilu daje samo cvijet, ne i plod.
    @ Dejmon: slazem se s tobom da je ljepota ondje gdje je srce, ili gdje samo zelimo dobro pogledati i osjetiti se kod kuce.
    @ yarnart: istina je, u Japanu postoje cak dva praznika djece: Dan djevojcica (Hina matsuri, 3. ozujka) i Dan djecaka (5. svibnja). Japanski praznici inspirirani su velikim dijelom posve drugim vrijednostima od nasih zapadnjackih. Da ne duljim...
    @ Jana: najlon je praktican, jer kad ga prostres, oznacio si svoj prostor na kojem u miru mozes promatrati tresnjin cvat. I naravno, da se ne bi uprljala odjeca - ugodnije je sjediti na cistom i suhom. - Mozda bi sami Japanci mogli dodati jos koji praktican razlog, ili neki sasvim transcendentalan, ali ovo je sve sto ja znam.

    avatar

    23.04.2007. (16:38)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    nisam te namjeravala prestrasiti :))..mislila sam na mali post o nastanku haiku ili pak tome sto on znaci japancima (ako im nesto posebno znaci), onako iz tvojeg ugla gledanja. kao uvijek...ne treba mi znanstvena teorija ili primjer :)) samo zelim uzivati u tvojim originalnim primjedbama. ali ako ne ide - onda okej, onda nema veze ;)))

    avatar

    23.04.2007. (18:48)    -   -   -   -  

  • Memorial address

    Zakon ti je blog moram priznati! I jako zanimljiv. Obozavam Japan, Sakura tresnje su mi isto prekrasne.. Nadam se da ces postat jos slikica, trebalo bi mi za wallpaper ;) hehe. Ja zapocela o Ayumi blog, pa ak ti se da posjeti ^^

    avatar

    24.04.2007. (11:53)    -   -   -   -  

  • Kućanica u Japanu

    @ lipa mare: naidjem li na nesto sto mogu pretociti u zanimljiv post, budi sigurna da cu pisati i o haiku. A tko zna, mozda ove moje kucanice i pisu haiku poskrivecki, navecer u kuhinji. Nikad se ne zna. Mozda se samo moram raspitati ;-)

    avatar

    25.04.2007. (13:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...