Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • prokontra

    Nadam se da je bilo poučno. Sada se možeš okrenuti lobiranju za predsjednika stranke i premijera. Vidio si kako se to u bijelom svijetu radi.

    avatar

    18.04.2007. (23:39)    -   -   -   -  

  • Sefica

    Dobro je da nismo prosli, ovakva gamad ne zaslužuje takve dogadjaje.A ni dvorane nemamo kako valja.Zafalite bogu sta nas nisu odabrali.Mislija Sanader omastit brk i dobit na izborima, te svima rec kako je bas on doveja euro ovdi.

    avatar

    18.04.2007. (23:59)    -   -   -   -  

  • CrniIsus

    Poštovanje !
    Kao prvo osjećam potrebu da vam se ispričam ako sam bio neugodan sa kritikama u komentarima od prije ali sada opet ne mogu da se suzdržim a da ne nastavim tim tonom pa ću opet morati da se ispričavam.
    Naime da ste mene pitali a i većinu stanovnika ove Lijepe naše ,ja bih vam unaprijed rekao da nema šanse da dobijemo a zašto već ste otprilike pojasnili u postu ima tu još razloga ali ne bih da duljim.
    Q: E sad me zanima kako to da i vi to prije niste znali a sad odjednom znate ?
    Ja ću vam odgovoriti na svoje pitanje ne radi sebe jer znam odgovor i on je mnogo kompleksniji nego šta ću ga navesti već zbog izigrane javnosti i građana ,a možda bi bilo pošteno da to uradite i vi.
    A: Zato šta je trebalo potrošiti ono viška para koje su građani ove države trebali osigurati za tako značajan i "skup" projekat (a koji je u stvari tek bio jeftin marketinški trik za građane sa jeftino urađenom simulacijom i prezentacijom tobožnjeg projekta zvanog Euro 2012) ,da ne bi sirotinja trošila jer njima i onako ne treba i ne bi znali sa njima a vi ste znali i te kako da se provodite da ne navodim grublje izraze .
    Providno jako providno ,još bih ja jako mnogo o tome ali mi nikad predugi postovi nisu bili zanimljivi pa tako ni komentari i ne bih da i moj bude takav.
    Ako ništa bar dostojanstveno priznajte ili demantirajte jakim argumentima moju tvrdnju.
    Blog !

    avatar

    19.04.2007. (00:35)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @crniisus:evo nekoliko razmišljanja i činjenica o mojem sudjelovanju u priči zvanoj EURO 12.Prvo, ja sam predsjednik Saborskog odbora za sport i upravo sam zbog toga pozvan priključiti se našem izaslanstvu u Cardiffu;2. Smatrao sam svojom obvezom baš zbog toga biti tamo, jer je upravo Sabor (glasovima svih klubova) odglasao Deklaraciju kojom se daje podrška hrvatskoj kandidaturi ma šta ja o njoj osobno mislio ili ne mislio;3.Tu kandidaturu ne smatram niti promašenom niti nepotrebnom iako, u pravu si, nisam baš vjerovao da ćemo dobiti EURO 12. Zašto? Jer, je ona podržana od 90% naših građana, jer je omogućila našu aktivniju participaciju u međunarodnim (u ovom slučaju sportskim) institucijama, jer smo ju podnijeli s jednom zemljom iz EU s kojom nemamo otvorenih pitanja i dobro surađujemo, pa je ovo bio dodatni prilog toj suradnji, jer afirmira (ipak) malu državu s velikim turističkim ambicijama, jer ipak stvari nisu nikada tako bezizgledne kako se mog činiti i ja nisam bio siguran da mi tu feštu nećemo i dobiti;4. Jer nisam htio dozvoliti da se stranački zloupotrebljava ta kandidatura, pa i moguće dobijanje organizacije. Ta opasnost nije nikako bila mala. Sve u svemu, da je bilo drugačije, komentari i pitanja bi sada bili drugačiji. Ali su meni važniji razlozi koje sam naveo i ne mislim da je riječ o sasvim nepotrebnom trošku. Ostajem kod zadnje rečenice posta: da treba biti polagan, temeljit, ozbiljan i strpljiv.Ova je kandidatura dio te polaganosti odrastanja.

    avatar

    19.04.2007. (01:21)    -   -   -   -  

  • CrniIsus

    Pro et contra !
    Nisam mislio osobno na vas nego na sve učesnike samo im to ne mogu prenijeti nego putem vas,nisu vam baš jaki argumenti ali nisam ni očekivao drugačije no ne bih da bespotrebno trošim prostor na vašem blogu pa ću o tome ako mi se bude dalo na mom blogu uz mnogo jače argumente protiv nego šta su vaši za.
    Nadam se da kao čovjek svejedno iskreno ipak žalite za uzalud bačenim i protračenim novcima jer ako imate imalo ljudskosti obznanite javnosti o kojoj sumi se radi bar okvirno a neću vam navoditi sve silne primjere gdje bi bilo pametnije i humanije da su potrošeni.
    A što bi smo dobili tek još jedan jednomjesečni maskenbal ili ti cirkus ,da se razumijemo obožavam nogomet i svim srcem bih volio da smo ga dobili ali emocije i razum ???

    Dobili bi smo promiđbu našeg Jadrana a nešto mislim da nam baš i nije nužno neophodna baš takva vrsta kad smo ionako sastavni dio europe i svi oni odlično znaju za naše blago " Mare Adriatico" i svakako će doći samo im moramo znati pokazati kada dođu kako smo dobri domaćini i da ih privolimo da to sami prepričavaju i promoviraju Lijepu našu ,naravno lijepim odnosom a ne lopovlukom ,manirima dobrog gospodara a ne njhovih sluga i potrčkala koji će ih se gledati šta prije riješiti.
    Opet ja oduljio...šta ću ne mogu si pomoći toliko volim svoju domovinu i svoje ,da me srce zaboli kada vidim kako samo besmisleno to razbacujemo.
    Još jednom oprostite na duljini ...sorry !
    Blog !

    avatar

    19.04.2007. (02:02)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...izjave koje su se povlačile po novinama od strane predsjednika HNS-a ne priliče nekom tko se ima ambicije nazvati gospodinom, a čelnik HNS-a mora biti vrhunski gospodin. Btw, kolko taj cirkus bez rezultata izveden sa gomilom blefera košta nas, porezne obveznike, novaca?...:)

    avatar

    19.04.2007. (08:14)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Btw, kolko taj cirkus bez rezultata izveden sa gomilom blefera košta nas, porezne obveznike, novaca?...:)

    Nas to za sada ništa ne košta. Taj dio će vraćati naši praunuci... mi sada vraćamo neke druge nestašluke... iz prošlosti....
    Meni je samo strašno zanimljivo kako se svi ovih dana zabavljamo s cirkusantom Glavašem, pa se zabavljamo nogometom... a o odluci Ustavnog suda o dobnim razlikama za odlazak u mirovinu nitko nema potrebe pisati.
    Uvijek je tako... bace se narodu kolačiči kojima se narod zabavlja... a za to vrijeme potiho prolaze one stvari koje život znače....

    avatar

    19.04.2007. (11:59)    -   -   -   -  

  • running man

    meni je drago da nismo dobili euro jer mi iz drugih sportova već sad ispaštamo zbog nogometa, a da smo slučajno dobili to prvenstvo mogli bi slobodno ukinuti druge sportove, pogotovo individualne. al eto, nismo dobili euro pa nam ostaje nada da ćemo dobiti atletsku dvoranu umjesto onih megalomanskih projekata koji bi se gradili da smo ga dobili.

    avatar

    19.04.2007. (13:54)    -   -   -   -  

  • Danči

    A i nama navijačima su bolje Ukrajinke od Talijanki! :)

    avatar

    19.04.2007. (13:57)    -   -   -   -  

  • sisak

    gospodine Vidoviću zanima me nekoliko stvari. kao prvo u kojoj ste vi funkciji bili tamo, koji ste zadatak imali, kako ste mogli doprinjeti da Hrvatska dobije Euro i naravno tko vam je platio izlet u Cardiff???!! eto, samo tih nekoliko logičnih pitanja jer vas stvarno nisam nikad vezao uz nogomet. a vidjelo se na HRT-u da ste i tamo u vjećnici bili izgubljeni. lutali ste ko muha bez glave. eto, stvarno nije zlonamjerno, ali me zanima pošto ste išli u Cardiff i dali ste imali bilo kakvu ulogu tamo?

    avatar

    19.04.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • running man

    @sisak: pa već je napisao:

    "ja sam predsjednik Saborskog odbora za sport i upravo sam zbog toga pozvan priključiti se našem izaslanstvu u Cardiffu"

    avatar

    19.04.2007. (14:46)    -   -   -   -  

  • Destination Unknown

    meni je samo žao što je milijun eura otišlo uzalud...pozdrav, usput vidjela sam Vas na televiziji..hahaha :)

    avatar

    19.04.2007. (15:12)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    hm... ali baš ni jedan glas??

    avatar

    19.04.2007. (15:45)    -   -   -   -  

  • -riječi tišine

    Ja sam mišljenja da se jednostavno trebamo okrenuti sebi, napraviti od naše zemlje drugu švicarsku i prestati se dodvoravati i nadati "lažnoj " Europi. Toliko od mene, jer kad se sve skupa oduzme i zbroji, mi "mali" uporno bi htjeli biti "veliki", ali jednostavno, oni nas ne žele...

    avatar

    19.04.2007. (21:30)    -   -   -   -  

  • S.P.Q.R.

    Slazem se u potpunosti sa posljednjim odlomkom. Treba ulagati u sport, ali ne tako da se kupuju Pesalovi, organiziraju neka super natjecanja i potplacuje Draganju da ne otidje u Katar, nego tako da se grade tereni gdje se mladi mogu rekreirati i razvijati, vjezbati i davati im mogucnosti. Ja sam sa svojih 6-7 godina imao perspektivu da postanem plivac ili vaterpolist, prema misljenju nekih trenera tih sportova. Najblizi bazen 40 km, starci ne voze, i naravno, nista od svega toga. Kada bismo dali vise mogucnosti mladima za sport, bilo bi i vise vrhunskih rezultata, a sto je po meni bitnije, vise bi se mladezi bavilo sportom, te samim time bili zdraviji i zadovoljniji. Sto se tice samog Cardiffa, necu komentirati. Ako nekoga zanima, pisao sam i ja na tu temu, samo kriticki na svome blogu, pa citajte, i slobodno me kritizirajte.

    avatar

    19.04.2007. (21:33)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ja ovako iz prikrajka gledam , pa se pitam ; ma što ste radili u Cardiffu ? Kao političar osluškujute preko bloga mišljenje običnog puka . Pa eto Vam mišljenje : držite se dok možete, ali mlađi, brži, spretniji i pametniji dolaze !!!!!!!
    Budite mudri i nađite si odstupnicu.

    avatar

    19.04.2007. (21:49)    -   -   -   -  

  • silverci

    Nismo u stanju organizirati ni hrvatsko prvenstvo kako treba, a kamoli Euro.

    avatar

    19.04.2007. (22:11)    -   -   -   -  

  • pjesak u gaćama

    Totalno se slazem sa ovim pogledom.
    Novci su ipak novci. Naime pokusavao sam ovo obajsniti frendovima, ali oni su preveliki zaljubljenici u nogomet da bi imali otovorene umove za takav pogled na ovu temu

    avatar

    20.04.2007. (00:33)    -   -   -   -  

  • http://www.pra.hr/

    Poštovani, slažem se s Vašom ocjenom da je prijevremeno hvalisanje , potpomognuto domaćom sedmom silom , neprimjereno. Slažem se također da je taktika lobiranja, u ovom slučaju, potpuno zakazala, što nije ni čudo jer se cijeloj akciji prišlo s nerealnom strategijom. Da bi strategija bila uspješna i završila osvajanjem cilja, potrebno je u nju uložiti puno više od velikih riječi samohvale. Treba krvavo zapeti, a to , bojim se, još uvijek nitko od politike nije spreman ponuditi potencijalnim biračima. Jedino ne znam, do kada se misli da će "politika" puhanja šarenih balona, koji redom zvučno puknu pa ostave javnost razočaranom, održati fasadu bezbrižnom?

    avatar

    20.04.2007. (09:01)    -   -   -   -  

  • Krmeljava

    Zapravo smo sve gore navedeno manje-više već pročitali u tisku. Možda nekih novih momenata ne bi bilo na odmet iz vaše perspektive, jer sve je uglavnom trla-baba-lan...

    avatar

    20.04.2007. (13:42)    -   -   -   -  

  • angelo

    Bravo! Potpuno realno i objektivno. Poljska i Ukrajina su neusporedivo veće tržište od Hrvatske, Mađarske i Italije zajedno. Osim toga oni su doslovce gladni svega onoga čime smo "mi" već zasićeni. Sve je to davno odlučeno, a spektakli su samo magla i prašina za naivne koji misle da u sportu odlučuje ferplej. All you need is business! - to je moto svega i pokretač svega, a tome služi i sva politička igra. Zagriženi nogometalci svu tu igru ne mogu uopće "progutati". Zato i jesu najveće manipulirane žrtve reklamokracije. Sva naša lobiranja zato su samo bacanje novaca (skupljenih među ostalim i od tih zagriženih fanova - od mene nikad ni lipu nisu dobili!). Da bismo nešto značili u tom prepredenom svijetu, trebalo bi nas biti nekoliko desetaka milijuna više. Nažalost, to je realnost. Zato se treba okrenuti drugim vrijednostima a ne se baviti banalnostima. O temi Euro 2012 reporučujem također sjajnu analizu Ive Jakovljevića u Novom listu od četvrtka 19. travnja. Pozdrav!

    avatar

    20.04.2007. (20:39)    -   -   -   -  

  • rosa u podne

    Bravo gosp. Vidoviću !Da bi sve ovo što se dogodilo ,mogli napisati , za to niste trebali ići u Cardiff . sve to znalo se i prije a u neku ruku i najavilo.
    Mamić stari mafijozo rekao je da se u Ukrajini još i sada normalno nose kovčezi sa novcem pa tako surdukisima nije bilo teško pridobiti simpatije časnih i čestitih a nadasve poštenih delegata uefe. naglo im otvoriti oči da vide prednosti kandidature koju do tada nisu primjećivali. toliko su glupi i bezobzirni da nam nisu znali zamazati oči sa kojim glasom .tako bi nas zeznu i mi tada ne bi znali tko nam je prijatelj tj. da ih baš i nemamo.
    Možda su nam baksuz i mađari koji dva puta prije nisu prošli.
    svejedno situacija koja se mogla i predvidjeti jer politika je kurva a uefa još i više .
    najviše od svega toga ljuti me nešto drugo a to je zahtjev za ostavkom Markovića i to od nikog drugog već od Sanadera .kad to traži običan građanin , navijač nije mi čudo ali premijer to je već nešto drugo.čini mi se da je gubitkom ep povrijeđena njegova taština i ego pa i on je sudjelovao na prezentaciji koja je doživjela fijasko .
    da li bi svi mi trebali tražiti hitne smjene svih onih političara koji nisu uspjeli obraniti čast hrvatske kao žrtve u ratu pa nas se sada tretira kao agresora.čiji je to neuspijeh .čiji je to neuspjeh i nesposobnost da naši generali koji su vodili oslobodilački rat sada čame u hagu?koji su to političari dali ostavku kad nismo ušli u EU a jamčili su nam . izdali su nas isti oni prijatelji koji su izdali i vlatka markovića.
    zato ohladimo glave .uključimo razum .svi ti koji su nam uveli embargo kod stvaranja Hrvatske poslije su nas proglasili agresorima a sada su nam oduzeli pravo na EP 2012. ma tko god bio na čelu umjesto markovića. njima su važni njihovi ciljevi a za nas male koga briga.

    avatar

    21.04.2007. (01:13)    -   -   -   -  

  • acirujman

    Mislim da je to jedna sramota da nas je pobjedila komunistička sirotinja poput Ukrajine i Poljske koji uz sve muke sa pobunjenicima i dalje bez problema organiziraju ovakva natjecanja. Predsejdnika HNS-a može biti sramota što je tako nesposoban!!!! Vrijeme je da Mamič preuzme i HNS da napokon hrvatski nogomet dobi neku vrijednost!!!

    avatar

    21.04.2007. (12:05)    -   -   -   -  

  • kvaka 22

    Kako to da su svi , osim Sanadera i Markovića, znali da nećemo dobiti organizaciju?

    avatar

    21.04.2007. (16:55)    -   -   -   -  

  • vlajan

    Naglasio bih Vaša tri, po mom mišljenju, ključna zapažanja:
    1. ... kako funkcioniraju lobiji i pozadina velikih sportsko-političko-poslovnih odluka,...
    2. ... loptu treba spustiti na zemlju ...
    3. ... neumjereno hvalisanje i euforično potcjenjivanje drugih ...
    i to ne samo u športu. Jedino što možemo jakom reprezentacijom postići bolji uspjeh od "izabranih" Ukrajine i Poljske, "pobijeđene" Italije i "prevrtljivih" dvanaest apostola UEFE.
    P.s. Mamić je rekao istinu: stavite na stol dvanaest kovčega po milijun nečega ...

    avatar

    22.04.2007. (10:28)    -   -   -   -  

učitavam...