Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • laLuna;)

    joj, nisam ja za te stvari ,hehe :D iako sam bila par puta

    avatar

    17.04.2007. (08:53)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    vrlo informativan post. kao i svi, uostalom :))
    ja sam od saune odavno odustala, nakon nekoliko pokusaja. razloga je dva: niski tlak i cinjenica da se uopce ne znojim. iako ne mogu reci da ljeti lose podnosim vrucine. u sauni mi je svaki put pozlilo i izjurila sam van, kao i ti. sad su frendovi doma napravili saunu koja funkcionira i kao bio-sauna i sad me zovu da i to probam. steta sto nisu napravili bazen, odmah bi dosla :)).
    iz ovog teksta mi se nekako najvise svidja rimska. cini mi se podnosljivija.

    a trudnice - mogu prenijeti ono sto je meni receno i sto sam procitala u knjizi MAYO klinike. jedan APSOLUTNI NE ili na puno nizoj temperaturi i to maksimalno 10 minuta !!! inace dolazi do zagrijavanja naseg tijela a kod bebe moze doci do pregrijavanja koja mogu dovesti i do ostecenja mozga ali i do smrti (to valjda ovisi koliko dugo i na kojoj temperaturi). za trudnice se i kupanje u kadi preporuca na temperaturi nizoj od obicne koju koristimo tj. na temperaturi tijela, oko 37 stupnjeva (obicno uzimamo 40°C i vise) i takodjer na 10-15 minuta maximalno

    avatar

    17.04.2007. (09:56)    -   -   -   -  

  • carolica

    Bila sam u parnoj i finskoj sauni i oduševila sam se. Koža je bila prekrasna nakon toga, nježna, vlažna...kakve kremice i mlijeka za tijelo.
    Ono što me najviše oduševilo je utjecaj na probavu. Imam malo lijena crijeva, ali zato nakon svake ture (radila sam 2 zaredom: sauna, odmor, tuš...nakon 2 sata opet isto) moja crijeva su proradila...i da...izgubila sam 2 kg taj dan. Prekrasno!!!

    avatar

    17.04.2007. (09:57)    -   -   -   -  

  • Jana

    Sad si me zbilja zagrijala za saunu :)
    A ovaj recept dolje - pa to je naš đuveđ :)

    avatar

    17.04.2007. (10:56)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @Jana... LOL:-))) ja sam niskotlakaš i sauna je jednostravno no way opcija za mene.a za saunu me vezuje to što me umalo nije koštala glave. naime, misleći da sam neka lovašica (bit će zbog mog umišljenog imagea s kojim uvijek negdje na takvim mjestima nastupim prvi put LOL), vlasnica salona dala mi je gratis svašta nešto. i taj dan sam zaredom bila na masažu, pa piling, pa solarij, pa saunu!!! zaboravili su na mene u sauni, jer im je bila gužva, a ja nisam znala izaći iz unutra (btw, trebalo je samo jače pritisnuti vratima :))))... oživljavali me umalo. sad mi smiješno, onda nije bilo, tek... na račun te epizode sam se kod njih mukte njegovala još dugo vremena:-)))) tako da sauna... thanks, but no, thanks!

    avatar

    17.04.2007. (13:45)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Probala jednom, izdrzala nekoliko minuta i nisam vise nikada probala!

    avatar

    17.04.2007. (13:54)    -   -   -   -  

  • studena

    Primjerak sam ovisnice o sauni. Tamo zalazim čak i ljeti (istina, navečer, nakon sporta iako ne tako često kao zimi kad sam obavezno jednom u tjednu i to po 10 tretmana a 15 min ).
    Preporučila bih svakom tko nema problema s tlakom ili srcem da pokuša saunu prihvatiti kao nešto neophodan i korisno.
    Sauna ne jača samo imunitet, već i koži daje elasticitet i čuva ju od starenja, što niti jedna krema nije u stanju. Osim toga sa znojem izlaze i otrovi nataloženi u stanicama unešeni jelom, pićem, zrakom (cigarete!). Onaj tko redovito pohodi saunu zna da je sauna jedino efikasno sredstvo protiv celulita.
    Dovoljno je poslije svakog tretmana pravilno iskoristiti vrijeme "hladjenja" tj. ispod mlaza hladne vode (najbolje iz gumenog "šlauha", tuš nije baš pogodan) početi kružnu masažu grubljom rukavicom od pete prema trbuhu.
    Postoje i (vrlo skupi) pakunzi na bazi morskih algi GUAM, ali postoje i jeftinije varijante ako alge u prahu kupite u drogeriji (bez ikakvih kemijskih dodataka), umiješate žlicu zimta, sok od friško iscijedjenog ingwera (djumbira) ili samo pomiješate u toploj vodi (recepti su moji, osobni, stečeni znanjem na bazi homeopatije) pa smjesu nanesete na kritične dijelove, zamotate prozirnom folijom i provedete 10-tak minuta u sauni.
    Morske alge su pune minerala, vitamina i ostalih anorganskih elemenata potrebnih za život i to u visokokoncentriranoj formi. Takvi pakunzi podržavaju jačanje mišićnog tkiva (neophodna pomoć pri mršavljenju).

    Ne preporučujem upotrebu nikakvih dush-gelova ili bilo kakvog sredstva za tuširanje niti prije niti poslije saune, jer je koža za vrijeme tretmana više nego osjetljiva. Upotrebom tih gelova remeti se prirodni PH kože, osim toga nakon više tretmana sva "prljavština" ionako je istekla znojem.
    Za one s pretjerano suhom kožom (i sklonošću pucanjem kapilara) preporučujem nježni peeling nakon prvog tretmana i to samostalno spravljen od 2-3 žlice mljevenih badema, žlice maslinovog ulja i žlice vrhnja.
    Nakon saune najbolje je u još vlažnu kožu lagano utrljati kakvo ulje (njem. sanddorn ili eng. sallow thorn/ ispričavam se, ali mi trenutno ne pada hrvatski naziv na pamet/ zbog visokog postotka vitamina C), ali i bilo koje drugo ulje je OK (što manje kemijskih supstanci to bolje).

    Sorry na podugačkom komentaru, ali kako rekoh, sauna mi je u krvi... :)

    avatar

    17.04.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • ledena

    @studena°°° - to je drijenak, odnosno, ulje drijenka.
    Što se tiče saune - volim ju, mada teško izdržavam i rijetko koristim. No, svaki put se osjećam izvanredno nakon korištenja iste. Ide na listu to do...
    Studena, još jedno pitanje - kod nas ima Guam za kupiti, ali je poprilično skup. Možeš li navesti ime tih algi u prahu, da pokušamo mi ovdje to nekako nabaviti ili potražiti. To za nas neuke....
    I još jedno pitanje - zimt je...? Ne znam njemački, nažalost. Pretpostavljam da bi mogao bibi cimet (?), ali ako nije, nemoj umrijeti od smijeha, već napiši..

    avatar

    17.04.2007. (14:51)    -   -   -   -  

  • lorraine

    well ekipo ;), znam da je tesko kod nas naci nesto vise od finske saune, u koju kako sam i rekla, treba ici s oprezom, ko podnosi. Eto ni ja ne podnosim. Ali recimo, rimska je suprotna, i pase mi jako. Dok recimo ovaj hamam bi rado isla probat:). Zato i postoje razne saune prilagodjene za svacije potrebe ;).
    @ Studena, svaka cast, mogu li ja ovaj tvoj komentar ubaciti u update?

    avatar

    17.04.2007. (15:04)    -   -   -   -  

  • Wanda

    možeš, lori, neka kvalitetnih i dobrih savjeta, od viška glava ne boli... a link na nju ti je http://www.studena-art.eu/

    avatar

    17.04.2007. (15:15)    -   -   -   -  

  • barba

    ja obozavan odmor izmedju dva znojenja...pa i zacorim malo.

    avatar

    17.04.2007. (16:02)    -   -   -   -  

  • barba

    zimt je cimet. canelle na francuski.

    avatar

    17.04.2007. (16:04)    -   -   -   -  

  • ja

    jedna moja prija radi u pekari - nema bolje saune..;) lipo uvik vonjaš na burek ;) ko bi takvoj odolia, hm? njami..

    avatar

    17.04.2007. (16:34)    -   -   -   -  

  • studena

    Ledena, ispričavam se opet i opet, ali pisala sam na brzaka, onako iz rukava, pa sam i kod cimeta zakazala :)
    Barba me već ispravio (hvala!) zimt je cimet. Tebi hvala za drijenak :)
    Što se tiče algi u prahu iskopat ću već nešto (Guam je zaista bezobrazno skup), sigurna sam da i kod nas postoje morske alge u prahu za kupit (nije na odmet priupitati u DM drogeriji, u Njemačkoj ih imaju u svojim proizvodima). Ti proizvodi nemaju nekog posebnog imena, jednostavno- morske alge u prahu... :)

    Lorraine, naravno da nemam ništa protiv, jedino mi je žao što nisam malo pažljivije pisala. Ali bit će prilike, imam ja toga još za podijeliti s vama :)

    avatar

    17.04.2007. (17:34)    -   -   -   -  

  • devil777

    Ho Ho Ho
    ...Here I come...
    ..napokon....
    ...kod mene novi post....
    ...procitaj i ostavi komentare!!
    (ovu poruku kopiram svima jer se zurim)
    ....with love

    avatar

    17.04.2007. (18:10)    -   -   -   -  

  • Jana

    @Wanda, hvala ti na upozorenju, i ja sam niskotlakaš, dakle sad sam se pak ohladila od saune.
    No, nema veze, bilo mi je lijepo i čitati :)

    avatar

    17.04.2007. (18:11)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @Jana... LOL se odnosio na primjedbu za đuveč:-)... a opaska o sauni nije bila upozorenje, već moja predrasuda koje se čvrsto držim, 'ebiga:-))) no vjerojatno postoje i one koje pašu i niskotlakašima, al još sam u strahu od mog neuspjelog pokušaja izlaska iz saune:-)))

    avatar

    17.04.2007. (18:50)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @studena... daj mi molim te reci, jer ne kužim... ovih 10 tretmana po 15 minuta... što ti konkretno znači? par sati u sauni s pauzama or what?

    avatar

    17.04.2007. (18:55)    -   -   -   -  

  • studena

    hm eto mene opet :) frigaj ga, radi se o sauni, a njene dobre strane sam u stanju braniti do posljednje kapi znoja :)
    I ja sam niskotlakaš i to onaj od "najniže" sorte: ponekad, najčešće ujutro, neće preko 85/65. To rješavam tuširanjem hladnom vodom (tj. toplo-hladno).
    Na samom početku sam imala problem sa saunom, ali nakon par dobrih savjeta od iskusnih saunaša doskočila sam boljci: najviše 5 minuta na najnižoj klupici i to sjedećki (ležeći položaj nije baš za preporučit). Zatim hladjenje koje se najčešće traljavo i na brzinu rješava jer je rijetko tko oduševljen djelovanjem hladne vode.
    Hladjenje je jednako važno, ako ne još i pinkicu važnije, jer upravo taj "vruće-hladni efekt" je ono što čini saunu. Rashladjivanje započinjem izlaskom na friški zrak (ako je moguće) i vježbama laganog disanja. Na izbor je svakom, da li želi sjesti, šetati ili leći (ali onda noge obavezno u zrak!), optimalno je 3-5 minuta.
    Drugi dio je hladna voda, početnicima najgora faza. Počinje se sa laganim mlazom iz gumene cijevi najprije od dlanova prema ramenima, jedne pa druge ruke (4-5x gore-dolje), zatim noge, od pete do stražnjice, pa naprijed preko bedra nadolje do nožnih prstiju (što laganije to bolje, isti broj ponavljanja). Na kraju se nagnuti naprijed, pustiti mlaz na vrat, glavu (obavezno! inače vam glavobolja ne gine!), lagano se dizati i mlaz usmjeriti na grudi.
    Nakon toga pod tuš, ili još bolje (ono što ja volim) stati ispod jakog mlaza onog specijalnog-sauna tuša.
    Treći dio, najljepši, zakrmiti, dobro umotan, uljuljkan i opružen 15-20 minuta.

    Danas izlazim teška srca nakon 15 minuta sauniranja i to na 90°, a da mi plućica već ne krčkaju na kiselo, ne bih ni izlazila :)
    Oslobodite se predrasuda, krenite polako, dajte sebi i tijelu vremena da se navikne. Kao i sa svim novim (i zdravim) stvarima u životu :)

    avatar

    17.04.2007. (19:00)    -   -   -   -  

  • studena

    Wanda, znam, zvuči patološki fanatično, ali kad udjem u saunu teško me izbacit :)
    10 tretmana (ili ulaska u saunu) je upravo to: udjem, 15 minuta sam unutra, 20 min vani i tako 10 puta (ako me dragi ne izbaci, traje i duže :) )
    To su zimski posjeti kad uzmem jedan dan u tjednu (ili u dva tjedna), za sport i saunu. To ti onda izgleda ovako: sat i pol fitnesa, sat vremena plivanja, ostatak dana sauna. Nema klope (osim ujutro voće), samo čaj i voda.
    Ja sam u tim stvarima pomalo (hm) ekstremna, mene nije dobro uzimati za primjer, ali to ne mijenja činjenicu da je sauna zdrava :)

    avatar

    17.04.2007. (19:22)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Studena, da sam znala za ovo tvoje iskustvo, bome bi ti napisala post o sauni, ne ja ;). Samo ti nama pisi, cekam ja jos onaj nastavak od tvog prvog posta nama, a znas da nam gosti urednici uvijek trebaju ;).

    avatar

    17.04.2007. (19:45)    -   -   -   -  

  • ledena

    @studena°°° - meni je zanimljiv ovaj dio o homeopatiji. Nešto sam čitala, slabo primjenjivala, ali svakako bi me zanimalo koješta o tome. Ima li nade da nešto o tome, jednom, nekad, napišeše...???? Please....nemoj da više molim..trep, trep...

    avatar

    17.04.2007. (19:59)    -   -   -   -  

  • babaipo

    hmć, hmć, a mi s niskim tlakom?

    avatar

    17.04.2007. (20:36)    -   -   -   -  

  • Butterflies are beautiful...

    Iskreno, ja baš i ne volim saune. Imam niski tlak, pa ih teško podnosim. Bila sam 2 puta, i rekoh...Nikad više! Jednostavno, bilo mi je prevruće a i nisam se dobro osjećala u tako skučenom prostoru...

    avatar

    17.04.2007. (21:14)    -   -   -   -  

  • ....Demjan

    Ja jedva čekam kad ćemo moj muž i ja kupiti svoju vlastitu saunu :))))

    avatar

    17.04.2007. (22:55)    -   -   -   -  

učitavam...