Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • :-)

    Lijepa prica. Zanimljivo je da je kcer ta koja je predlozila pravo rijesenje. To je govor kako danas cesto djeca budu protok Bozje ljubavi, preko njih cini neke zahvate, sto je kontra tradicionalnom, a to pak govori o Bozjim sirinama i omogucavanju (ne)moguceg. Ponosno se javljam kao nova dosad pasivna zupljanka. Tako je to i u Crkvi; gdje je Bog tu je i njegov narod, gdje je narod ondje je i Bog. Pozdrav don Angelu, i dalje pratim molitvom. Mir i blagoslov :-)

    avatar

    13.04.2007. (00:01)    -   -   -   -  

  • Ribafish

    al su zaljubljeni ovi u saboru...

    avatar

    13.04.2007. (00:13)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Zgodna pričica, baš je u duhu vremena:
    Prostodušan svijet mirno biva u svojoj kući. Ljubav ga dođe k'o neki trgovački putnik, a glavni zgoditak je, naravno, Uspjeh i Bogatstvo. :P
    Jesam dobro shvatio? :o :)))

    avatar

    13.04.2007. (01:33)    -   -   -   -  

  • 20070207

    +! -----> ( hvaljen Isus i Marija )

    Ako vec pricamo lijepe price evo vam dvije kratke a istinite.

    Prva prica:

    Svi ste culi o Al Caponeu ( film "scare face" ), velikom gangksteru koji je svojevremeno "vladao" Chicagom. Nista lijepo se nemoze reci ili napisati o tom bezskrupuloznom uboici, plackasu, gangksteru. Za cudo, njega nikako nisu mogli zakonski uhvatiti jer je imao nevjerojatno vjestog advokata, nadimkom "Easy Eddie", koji ga je odano sluzio.

    Za tako vaznog suradnika Al Capone nije zalio novaca, pa je Easy Eddie zivio vrlo raskosno. U samom srcu Chicaga, mafija je Eddieu kupila cijeli jedan gradski blok. Raskosna vila u velikom parku sa zgradama za poslugu i sva moguca igralista i bazeni, bili su njegovi.

    Eddie je imao jedinca sina, i zelio mu je ostaviti u nasljede nesto sto nije imao, a to je cisti obraz i da bude ponosan na svoga oca. Jednog dana, griznja savjesti nagnala je Eddiea da se odluci da u sudu svjedoci protiv mafije. On je dobro znao da ce ga to kostati svega sto ima, ali svejedno je skupio hrabrost i stao je pred sud kao svjedok protiv gangkstera.

    Godinu dana kasnije, Easy Eddie je pronaden u jednoj ulici sav izresetan metcima. Kazu da je imao ruku u dzepu i u ruci krunicu, kad je umro.

    ...........

    ...........

    Druga prica :

    Jedan Americki mornaricki pilot, imenom Butch O'Hare, poletio je sa svojim skvadronom sa nosaca aviona Lexington, u borbama na juznom Pacificu, na misiju.

    Poslije nekog vremena, instrumenti su mu pokazali da je mu je gorivo vrlo nisko i komandant misije mu je naredio da se odvoji od eskadrile i vrati natrag na nosac aviona.

    Pri povratku natrag, Butchu se odjednom sledila krv, ugledavsi eskadrilu Japanskih torpednih aviona koji su isli prema njegovom brodu, ciji avioni su sada bili pre daleko da bi se stigli vratiti natrag u pomoc.

    Iako je on bio sam a Japanaca cijela eskadrila, on se odlucio na gotovo samoubilacki pothvat da pokusa spasiti svoj brod i svoje ljude. On je napao Japance sam samcat, bjesomucno nasrcuci medu njih.

    U borbi je istrosio svu municiju, ali je i dalje nasrtao u Japansku formaciju i oni su konacno u nedoumici odlucili da prekinu napad na Lexington. Srusio se konacno, bezgoriva i bez municije, sav izresetan na palubu. Pregledom filmova sa topnickih kamera njegovog aviona ustanovljeno je da je on srusio pet Japanskih aviona.

    Zbog ovog herojstva, Butch O'Hare je postao prvi mornaricki zracni AS. Poginuo je na borbrnom zadatku na Juznom Pacificu, godinu dana kasnije a bio je samo 29 godina star.

    Njegovo ime dano je najvecem aerodromu u USA, u njegovom rodnom Chicagu.

    O'Hare INTERNACIONAL AIRPORT !

    ..................

    pitati cete se mozda sto ove dvije price imadu zajednickog...?!

    .................

    BUTCH O'HARE je onaj jedinac sin EASY EDDIE-a....?!

    ............cudni su putovi Gospodnji.........!!!

    avatar

    13.04.2007. (05:16)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Lijepe priče....i don Angelova i tvoje 20072007...
    Da ih barem bude više....daju poticaj i učvršćuju vjeru...Barem meni!
    Uz ljubav je sve moguće. Iako mnogi misle drugačije..nije je moguće kupiti...Ljubavi imaš ili nemaš u sebi. Šta vrijedi frajeru koji ima brdo love i skupe automobile i onda ima ženu koju hoće (uvjetno rečeno koju hoće) i onda neki tvrde da on ima para i da može imati sve, kupiti ljubav! Malo morgen!
    Novac te ne čini sretnim. Naravno da olakšava puno toga, ali ne može čovjeka učiniti potpunim.
    Koliko sam puta bila u prilici da me zamijeti čovjek pun ko' brod i onda krene u akciju osvajanja....A kad vidi da ne ide..onda kreću trikovi s novcima...Takve uvijek žalim...
    Kada se nekome nasmiješ...to je ljubav.
    Kada nekome kažeš lijepu riječ...to je ljubav.
    Kada staroj bakici pomogneš preko zebre..to je ljubav.
    Kada nahraniš gladnog...to je ljubav.
    Kada daš siromašnom..to je ljubav.
    Kada poštuješ čovjeka...to je ljubav.
    Kad te baba u pošti razljuti nepristojnošću i zadržiš jezik za zubima tj ne uzvratiš istom mjerom...to je ljubav!

    Već sam odavno sklopila dogovor sa Gospom da mi dozvoli da poživim dugo, ali pod uvjetom da ću cijelo to vrijeme pomagati druge, voljeti ih, brinuti se o njima... :)
    Napredujem.... :)

    avatar

    13.04.2007. (08:14)    -   -   -   -  

  • Luka K.

    Poštovani don Angelo!Imate kvalietan blog kojega svakodnevno s veseljem čitam. Imam jedno pitanje za vas. Imam 49 godina i radim u jednoj jako uspješnoj privatnoj firmi. Nedavno je kod mene u ured došla raditi jedna simpatična mlada cura koja se svima hvali da je došla preko veze, a da je njena veza bio svećenik. Zanima me jel to moguće da svećenik intervenira kod nečijega zaposlenja, mislim, spada li to u njegovo poslanje? Ona tvrdi da je to istina i da on zapošljava sve koji mu se obrate.
    S nestrpljenjem očekujem vaš odgovor. Unaprijed hvala.

    avatar

    13.04.2007. (10:17)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Oprosti što se petljam, Luka. Čak i da je to istina..zašto bi to bilo loše?
    Cura je bila bez posla i vjerovatno imala manjak financijskih sredstava i čovjek joj je pomogao!
    Zašto bi bio problem da se netko zaposli i preko veze,ako opravda povjerenje i marljivo se trudi?

    avatar

    13.04.2007. (10:20)    -   -   -   -  

  • Brigita

    pardon, marljivo radi

    avatar

    13.04.2007. (10:21)    -   -   -   -  

  • Luka K.

    Brigita,
    U pravu si. Ali posao je trebala dobiti djevojka koja je završila fakultet, govori tri svjetska jezika..Njena "mana" je jedino što nije imala vezu. Svećenik ne smije biti Bog. Njegov posao je da se duhovno brine za svoje župljane; da ispovijeda, ima svetu misu, razgovara sa ljudima u problemima..

    avatar

    13.04.2007. (12:04)    -   -   -   -  

  • Kralj__Tomislav

    @Brigita, 20070207
    Lijepe priče, ali nemaju nikakve veze sa istinom... Dakle Edgar Joseph O'Hare aka Easy Eddie, ubijen je u vožnji a u džepu nije imao krunicu nego poluautomatski pištolj kalibra .32. Nije odlučio izdati Kaponea radi nekakve grižnje savjesti već je cijelo vrijeme bio agent američke porezne uprave... Kasnije je nastala legenda o sadržaju njegovog džepa, ali opet se ne spominje krunica nego pjesma Roberta H. Smitha "Životni sat"... Toliko dakle o tom čuvenom gangksteru...
    Edward Henry "Butch" O'Hare, uistinu je bio njegov sin. Ali... 1. Nije bio na nikakvoj borbenoj misiji kad su otkriveni Japanski zrakoplovi već u menzi...; 2. Njegov avion zadobio je samo jedan pogodak i to od prijateljskog PAM-a kalibra .50; 3. Srušio je 5 bombardera (masivni i spori...), a ne torpednih zrakoplova; 4. Nije ostao ni bez metaka ni bez goriva.... Kako je dakle stradao? Godinu i pol kasnije srušen je u more bez ispaljenog metka kada je u jednoj borbenoj akciji proletio kroz prijateljsku vatru (tko će koga neg svoj svoga...).
    Žao mi je ako sam ti pokvario užitak priče, ali šteta je daleko manja nego da se sramotiš njenim prepričavanjem... Pozdrav dakle, K__T

    avatar

    13.04.2007. (12:04)    -   -   -   -  

  • JOOOOO

    JOOOOOOOOOOO

    avatar

    13.04.2007. (12:07)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Hej, Brigita, sad si me zainteresirala: kako se može sklopiti kakav unosan dogovor s Gospom za dug i sretan život u zdravlju i obilju? Nadam se da ne treba ići noću bez mjeseca na treće raskršće iza sela poslije ponoći ili tako nešto? :P Samo da znaš, ne potpisujem ništa i nikome... :)

    avatar

    13.04.2007. (12:31)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Nisam potpisala, to je metaforički. Znaš...kad ljudi vjeruju onda komuniciraju sa Bogom kroz molitvu. To ti je kao ono...otići ću mami u dućan iako mi se ne da...Nema ugovora niti potpisa! Samo dobra odluka! A Bog podržava svako dobro na koje se odlučimo!

    avatar

    13.04.2007. (12:40)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Dovoljno ti je da zamoliš za zdravlje...lako za obilje, hedonistu jedan... :)

    avatar

    13.04.2007. (12:42)    -   -   -   -  

  • 20070207

    @K__T

    Ako slobodno priupitam, a kaj je gospon stel reci...?!

    What is your point K__T ?! ( ili samo zelis da nas impresioniras svojim lumenom )

    Pitao sam te da nam se predstavis tko si, barem strucno, ako imas problema sa osobno ( "vatra" i sve te druge tvoje osebujnosti), vjerovati cemo ti na rijec, pa da ti se poklonimo, ako je to to, zbog cega ovdje dolazis.

    Ili je mozda samo slucaj da :" gospon ima buhe...?!
    "

    avatar

    13.04.2007. (12:48)    -   -   -   -  

  • cornelius

    ti s brojkama svaki si dan sve luđi i luđi...........još ćeš početi slati lance sreće s duhovnom porukom...blesane

    avatar

    13.04.2007. (14:10)    -   -   -   -  

  • i

    Znaš kad mi je Brigita krenulo u životu kad sam uistinu pomislila "NEKA BUDE VOLJA TVOJA" stvarno ima nešto u tome kad se čovjek prepusti...

    avatar

    13.04.2007. (14:11)    -   -   -   -  

  • zarsipozvaomene

    Želim umrijeti za tebe Isuse

    Vidim kakvi dolaze dani
    Kako ljudi postaju grešni i zli
    Sodoma i Gomora na svakom su koraku
    Al moj je Isus uvijek na Oltaru

    Pljuju Ga svi i nasilje šire
    Sotonini sinovi mrze kršćane
    Žele nas uništiti jer Bogu služimo
    I zato im na ovoj svetoj zemlji smetamo

    I zato
    Želim umrijeti za tebe Isuse
    Jer Ti jednom si rekao
    Da nema veće ljubavi od ove
    Dati svoj život za prijatelje svoje

    Sotona me kuša sredstvima svim
    I djela se njegovih odreći želim
    Više mi sa usana psovka ne silazi
    Sada je to navještaj Tvog Evanđelja

    Oprosti mi sve grijehe moje
    Kojim sam te mučio u Getsemanskom vrtu
    I težak ti križ na leđa stavio
    I na kraju sam te sam na njega pribio

    Sotona je zaveo mnogu moju braću
    Nudeći im novac i prolaznu slavu
    Al u Ime Isusovo mi imamo vlast
    Gaziti mu glavu i Ocu dati čast

    Kraljevstvo si svoje za nas pripremio
    To je pravi smisao našeg života
    Služiti Ocu u slavi Njegovoj
    I dovesti mu svu zalutalu djecu

    avatar

    13.04.2007. (14:30)    -   -   -   -  

  • cornelius

    ti odozgor
    umri brate više, bilo to za isusa ili iz čisto humanih poriva.....da ostaviš svoje mjesto nekom suvislijem.....očito se slabo snalaziš......nije ti lako, moram priznati

    avatar

    13.04.2007. (14:54)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Ti si Njegova miljenica.....Imaj to uvijek na umu! :) Pusa!!!

    avatar

    13.04.2007. (15:16)    -   -   -   -  

  • ThinkSmart

    Hvaljen Isus i Marija,

    Imam jedno pitanje za don Andjelka. Otac i majka su se razveli jos prije 20 godina (imali su crkveno vjencanje).
    1. Smiju li se oni pricescivati iako su razvedeni? (Ni jedan ni drugi nisu imali drugoga/drugu a ni sada nemaju - to govorim sa 95% sigurnoscu) Pitanje postavljam s obzirom na preporuku da se razvedeni ne bi trebali pricescivati (o kojoj sam sam nacuo ali nisam procitao).

    Puno hvala i Sretan Uskrs

    avatar

    13.04.2007. (16:04)    -   -   -   -  

  • Bzzzzz.....

    zarsiprozvaomene daj opusti se malo.Nađi si curu.Malo razonoda i to.Kužiš me ne?Kad nešto mazneš drugi dan budeš ko beba.Sigurno si upoznao neke vjernice na tim skupovima i isfuraj im tu priču patnika i nema greške takve se pale na malo poremećene.Ovak si na sigurnom putu za psihijatriju.

    avatar

    13.04.2007. (22:34)    -   -   -   -  

  • angelo

    @Luka K.: Zamisli da tvoj brat ima uglednu tvrtku i traži zaposlenike, a tvoj prijatelj svećenik ti kaže da ima odgovarajuću osobu za određeni posao. Što bi ti učinio? I zašto skučuješ svećeniku djelatnost kad je njegov "posao" činiti dobro u najširem smislu. Najteže mi je kad mi određuju što bih trebao raditi oni koji pojma nemaju što svećenik treba raditi. To se ne događa ni jednoj struci i ni jednom zvanju osim nama svećenicima. Nemreš bilivit!

    @ThinkSmart: Ne mogu ti riješiti "jednadžbu" s toliko nepoznanica. Premalo je podataka da bih ti mogao dati odgovor.

    @Zarsipozvaomene: Samo ti furaj svoj film i ne obaziri se na one koji su jako "demokratski" raspoloženi prema tvojim afinitetima, a inače nikom ne daju da "dira u njihov mali dio svemira" (kako bi rekao MPT). E moj narode, izgleda da i na psihijatriji dopuštaju pojedincima posjećivanje blogova!

    Pozdrav svima!

    avatar

    14.04.2007. (00:24)    -   -   -   -  

  • cornelius

    nisi rođo luki odgovorio........opet (tipično) zamagljuješ..........
    a dobar ti je savjet onom pogubljenom.......neka gazi glavu zvijeri..... u ime svjetlosti.......poznata retorika iz vremena torquemade.........
    slabi vam snaga bratijo, slabi...........prnuli ste..........no problem je što su alternativna rješenja još gore sranje...... a utjehe nema u vodi

    avatar

    14.04.2007. (01:10)    -   -   -   -  

  • DO-NA

    CORNELIUS

    NE LAPRDAJ BEZ VEZE I BEZ ARGUMENATA . GLE , ZA MENE BI BILO JAKO OZBILJNO DA SU SE NA OVOM BLOGU POJAVILA BAREM PETORICA INTELEKTUALACA KOJI SUVISLO NEŠTO PROTURIJEČE DON ANGELU ODNOSNO NAMA ( SADA VEĆ PREKO 20.000 ) TISUĆA VJERNIKA NA BLOGU . NA TVOJU ŽALOST SAMO VAS JE TROJE ( NE RAČUNAM ONE DUPLIKATE OD NICKOVA ) . ČISTA TRICA ?! KOJA KOICIDENCIJA 3 - TRICA . PA STOGA NEVIDIM NITI NAJMANJI RAZLOG ZA tvoj OPTIMIZAM .

    NAŠA SNAGA JE U KRISTU USKRSNULOM , A I PETAR JE STIJENA .....!

    avatar

    14.04.2007. (02:43)    -   -   -   -  

učitavam...