Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • pupak svijeta

    ...nema ti druge nego da i ti počneš trčkarat u vrućim hlačicama....ha ha.
    A šta se susjeda tiče, nitko nema susjedu kakva je naša. Pri ulasku u ulaz, naglasila nam je kao tek doseljenim stanarima, kako se svaki gosti moraju njoj najavit, te da nepoznate osobe ne smiju ulaziti u zgradu. I zaista se drži toga, ako nekoga sretne na stepeništu ispita ga sve do koljena sedmog, uzme otisak prsta i zubala, te prati kroz okance do kada su ostali. Ukoliko gosti nisu ljubazni i raspoloženi za spomenuti pregled i ispitivanje, prati ih do naših vrata, pozvoni i onda se izviče na nas. A na naš protest, samo kaže da je njena kćer "policajka" i da nam može "napravit probleme". A ja mislila da sam se doselila u grad.... Dakle, dolje susjedi, živjeli zidovi i osama na brdašcetu!!!!! ;-)

    avatar

    12.04.2007. (13:44)    -   -   -   -  

  • oceana

    hvala ti što si riješio misterij lokacije na kojoj smo bili!!! :- )

    avatar

    12.04.2007. (13:46)    -   -   -   -  

  • D e l p h i n a

    pricaj mi...u nas je nekidan bilo ubojstvo i naravno sjatilo se pola grada tamo i svi pametuju i svi imaju pricu iz svoje perspektive...vec dva dana slusam u busu i svugdje okolo razne verzije dogadjaja..ono, rekla-kazala...najjace mi je kad se sudaris s autom, i onda svi pocnu usporavat okolo, ako prodje kakav bus onda se svi nagnu na prozor i gledaju...onda padaju razni "pametni" komentari i rekonstrukcije dogadjaja...uvijek sam se "divila" tim ljudima koji uspiju jednim pogledom toliko toga zakljucit... :) nekidan je bio sudar na ulazu u moje naselje..ja sam bacila oko da vidim jeli tko moj, vidim nije i nastavila citat novine, bacim pogled okolo, kad cijelo naselje se sjatilo i uziva u pogledu...mrš! a sto se tice dobrosusjedskih odnosa...e, samo jedan primjer...u mom susjedstvu na Mljetu ima 6 kuca skupa s mojom i mi smo jedini sto pricamo skoro sa svima...nitko s nikim ne prica...jeli zbog medje, jeli zbog puta, ili kvadrata zemlje..uzas!! a moje susjede u Gradu, pozdravim ljubazno kad ih sretnem slucajno u liftu i svak svojim putem, nemam nikakvu potrebu ic kafarit s njima i razmjenjivat traceve...dok velika vecina njih ima potrebu razmaknut zavjesu i s funjestre cirnut tko je to mene dovezao doma, tko dolazi u mene (a u mene doma kolodvor, i musko i zensko drustvo, skoro svaki dan...)...ah sto ces, kad ljudi nemaju svoj zivot pa se hrane mojim...neka im :))

    avatar

    12.04.2007. (13:47)    -   -   -   -  

  • oceana

    btw - susjedi su kao i obitelj (šira i uža) - nisi ih birao, ali "suživot" i tolerancija su neminovni...

    avatar

    12.04.2007. (13:50)    -   -   -   -  

  • Suncokreta2

    Nije istina da nevolimo prve suside iz bivše, nam domovine... Ja baš volim Bosance, ali kad malo bolje razmislim oni su tamo u Centralnoj Bosni, O Sarajevu prićam. Dakle, ipak si u pravu, s njima se ne dodirujemo, osim ako to baš želimo, jako, i.. šta sam ono tila reć...?

    avatar

    12.04.2007. (14:36)    -   -   -   -  

  • prijatelj

    Ljubi susjeda svog pa će i on tebe, pogotovo ako se susjed zidovima opaše, a prostora malo, pa kao pravi dobri ti ostavi auto isprid tvoje kuće, jer koji ću se k... ograđivat ka oni talibani. Još ga više ljubi jer mu je uvik niko u goste i naravno da ti je drago da ti svi oni parkiraju isprid vrata tako da nemoreš ni u svoju kuću uć, a susid ka pravi susid bi odma intervenira, ali nij evidija pa tako niti jedan put, i tako ja već i hu hu godina, sve dok prije niki dan jedna (ženska) nije deboto sve oko kuće auton očešala, usput istoarila hrpu pitome dice kojima su moj avrata od kuće bila super branka, a auto još bolja šponda, a ja ka po običaju ništa jer k vragu p asusidu j edoša lu goste, ali bogami moja bolj apolovica je doslovno popizdila u milisekundi ali je ipak gospoju ljubazno zamolila da dica ne bubaju u vrata. I pazi sad (malo je duže ali neka) gospoja ni riči dici, već mojoj gospoji da oli je ima bit glava danas boli. Šta je dalje bilo neću pričat radi +***?''=)(76%$#, ali je moja Ana 4pistols zavela red u pet sekunda i uspostavila davno izgubljeni suverenitet. ..... E a šta san ono tija reč, a da, Ljubi susidu svoju

    avatar

    12.04.2007. (14:50)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Viš da svit jema prav, umalo si život izgubija zbog suside! Obukla je vruće hlačice sa zadnjon mišlju, nikako slučajno!

    avatar

    12.04.2007. (14:53)    -   -   -   -  

  • Klara

    važniji su mi susjedi nego rodbina, rodbina je daleko,a susjedi su uvijek tu, i znam da će priskočit u pomoć ako zatreba, zato ih njegujem kao najdragocjeniju biljku u svom vrtu

    avatar

    12.04.2007. (14:58)    -   -   -   -  

  • carla

    Ma ko ih ne bi volija kad sidiš na svome balkonu i čuješ svaku rič koju preglasno izgovore, kad ti češljaju pasa iznad balkona pa ti sve lipo legne na čiste lancune.
    Kako ih ne bi volija kad ti puštaju na razglas sve hitove sa folk top lista, a još ponekad čak i pjevaju uz takvu pratnju.
    Ja ih ljubim beskonačno kad peru auto ispred mojih vrata pa mi isprskaju staklo. To je baš dražesno. Dođe mi da ih pitam šta žele za rođendan.
    A najmilije mi je kad ljeti otvorim prozore i čujem "Đava ga odnija, ko je njemu da ovakvo auto. Dabogda krepa, njemu je lako..." i tako te pjesničke slike i crtice iz života.
    Ubuduće bismo mogli umjesto obreda prinošenja žrtava imati obred trpljenja susjeda.
    Pozdrav svim susjedima!

    avatar

    12.04.2007. (15:18)    -   -   -   -  

  • umorno_oko

    Evo, pročita san tri puta ovi post, i samo učvrstija svoje uvjerenje o razlogu njegova nastanka: Grize te savjest ča nisi malo bolje upozna tu susidu sa repićen u kratkin hlačicama, ča se zanima jutarnjin joggingon. Ispravi me ako grišin :-P
    I dopusti mi samo još jednu primjedbu:
    @prijateju, znaš ti onu: Iza svakoga uspješnoga muškarca stoji žena, da sad ne spominjemo onu ofucanu o kantunima od kuće ;-)

    avatar

    12.04.2007. (15:22)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Asti sto, morat ću poćet nosit hlaćice! Koliko si se raspisa samo radi jutarnjeg sudara. Za suside - no coment. Previše bi mista zauzelo.

    avatar

    12.04.2007. (15:45)    -   -   -   -  

  • Wanda

    bokte koji uvod. da bismo došli na ono bitno zbog čega si se vas smeja.:-) potpisujem @umorno oko:-)))sve bi se ti nama bunija da ti njih nekoliko takvih u vrućim hlačicama visi po ogradi od vrtla, moš mislit:-))) ja mislim da bi se od sriče razletija i razmaha samo tako između naranača i šta sve ono nemaš u vrtal?:-P očekujem nastavak u kojem ćeš ti postat redovni jogger a ona će ti određivati ritam trčeći isprid tebe s tim guzičicama:-D

    avatar

    12.04.2007. (15:45)    -   -   -   -  

  • ledena

    Tija si reć, da unatoč svim ostalim ljudima na svijetu, ti voliš svoje susjede. Eto ;)

    avatar

    12.04.2007. (19:30)    -   -   -   -  

  • opaljena

    poanta ovog posta je : Mrzi susjede,ali kad prođu vruče hlačice,sve zaboravi!A moj brode...baš si me razveselija....tako triba.

    avatar

    12.04.2007. (21:02)    -   -   -   -  

  • roman

    Prodji kod mene, imam novi post!!
    nipponforever.blog.hr

    avatar

    12.04.2007. (22:13)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Hehe, zaboravio si da susjedi uvijek vire. I uvijek sve znaju ili barem nastoje doznati. A jesmo li i mi takvi susjedi? Haha - trebalo bi pitati susjede! ;-) I znaš, uopće nije loše kad se čovjek tako iznenadi neočekivanim pojavljivanjem susjede u vrućim hlačicama... Hmmm...da mi barem iskrsne kakav novi susjed u trku pokraj mene, hehe... ;-)))

    avatar

    12.04.2007. (22:25)    -   -   -   -  

  • o kosjenki i regoču

    susjedi... kako koji... s mlađim generacijama, relativno friško pridošlima, od samog početka je ok. nije da se ljubimo i grlimo, ali pristojnost je na razini.
    oni susjedi koji su nekad bili mladi :) a sada su, zamisli, stari :) , u toj svojoj mladosti neki su bili baš, kako bismo po domaću rekli: pain in the ass, ali starost ih omekšala, a i pomoć pod stare dane im dobro dođe :)
    tko zna što li oni misle o meni?!

    avatar

    12.04.2007. (23:58)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @pupak svijeta: E, njezina ćer je policajka, nu!
    @oceana: Nema frke, pratim te ja ;-)
    @Delphina: Ajme, ono nekidan u Dubrovniku je užasno...
    @sunčica: A šta sam ti ja reka!?
    @prijatelj: Srića tvoja da imaš pravu ženu za rješavanje delikatnih situacija
    @ljelja: Samo je pitanje ko je ima "zadnje" misli - ona ili ja :-D
    @Siscijanka: Ajme, ja oću bit zloban, a onda me ti "uništiš" svojom pozitivom ;-)
    Drago mi je da si tu...
    @carla: O, pa ti imaš prekrasne i druželjubive susjede
    @umorno oko: Ma vidi ga! A šta ću kad nisam ima vrimena, bila mi je priša za na posal ;-)
    @čiovka: I ti bi vruće hlačice!? Hm.....
    @Wanda: Ma znaš šta, meni se učinilo u prvi čas da si TI ta joggerica ;-))) Bit će mi se sigurno nešto pobrkalo....
    @ledena: Hmmm, Blizu si, blizu, ali to još nije to...
    @opaljena: E to je pravi odgovor! Slušajte svi, Opaljena je najbolje shvatila šta je pjesnik htio reći ;-)
    @Big Blue: He, he, moraš najprije doć na ljetovanje u jedan lipi gradić, pa možda i ugledaš nešto slično ;-)
    @roman: ne brumaji, kakav novi post...
    @kosjenka: Ma oni misle sve najbolje o tebi, sto posto

    avatar

    13.04.2007. (07:39)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Da odobrovoljin suside. Vidin da to pali.

    avatar

    13.04.2007. (08:16)    -   -   -   -  

  • suza

    prodana duso, tipicno muski, prica drzi vodu dok ti zenskica ne zavrti guzom pred nosom :)
    ma salim se brode. nadam se da ti je bar ta susjeda simpaticna i da ces bar jednu kafu ili cakulu s njom obaviti. susjedi su nuzno zlo, ne biras ih, dobijes ih u paketu. ko i familju

    avatar

    13.04.2007. (13:54)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @čiovka: pogotovo u rano jutro kad većina nas još nije svjesna je li budna ili još uvik sanja...
    @podloga:
    He, he, dobra si ;-))

    avatar

    13.04.2007. (15:59)    -   -   -   -  

  • katrida

    ......moji susidi ne nose vruće hlaćice,ja ih sve junački pozdravljam sa smješkom.........a najdraže mi ih je i ne viditi i ne ćuti..........

    avatar

    13.04.2007. (16:34)    -   -   -   -  

  • leo news

    "Susidi su i tako samo nepotrebna smetala i odvratni gnjavatori, stvarno *ne znam koji ih je vrag uopće donija blizu nas? Uostalom, u tradiciji našeg naroda je da nismo u dobrim odnosima sa susjedima. Čak štoviše, mrzimo ih ka pase. I oni nam jednakom mjerom uzvraćaju.
    Sa drugim susjedima, oću reć sa onima s kojima nemamo zajedničku granicu, još nekako. Eto, recimo od svih iz bivše Juge, jedino nekako podnosimo Makedonce. A od ovih gori, možda Austrijance. Ali s ovima s kojima se dodirujemo – ajme majko!
    Uvik su neki problemi oko međe, puta, zida, kabela, crne jame, bilog briga...I brojne veleumne narodne poslovice svjedoče o tradiciji naših dobrosusjedskih odnosa i svekolike ljubavi prema bližnjima. Nek' susidu crkne krava! Oh krasno!"-kaže trogiranin...
    uvod je preozbiljan da bi vruće hlaće mogle to pretvoriti u humor...lafe, da ti je kuća gorila, znao bi dobro tko ti je susjed , a tko rod.susjed ti je bliži od kaputa...za tvoj stav nisu krivi jadni susjedi vengo tvoj odgoj & ti sam...ako ih ne mreš mijenjati, probaj mijenjati sebe...a, da nije sve crno, zahvaljujem ti se na prekrasnim slikama biokova & na poticaju da i ja iduce godine upišem školu planinarstva...bavi se prirodom, to ti ide bolje...

    avatar

    13.04.2007. (17:28)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @katrida: e, a kad bi nosili vruće hlačice...
    @leo: Ma reka sam sebi već jednom da ti neću odgovarat, pa ma s kojim imenom i nadimkom mi ostavljao komentare. Ali ti stvarno znaš čovika povući za jezik. Ako ti sa svoje ohole pozicije najpametnijeg na svitu znaš tako elegantno ubadat i vrijeđat, a ne vidiš u ovome tekstu ironiju i sarkazam prema svim našim "mržnjama" onda ti ja ne mogu pomoć. Da, već znam, sad ćeš u slijedećem svome komentaru napravit copy-paste ovoga moga pa ćeš ponovno naći materijala za novu provokaciju. Zar jedan gotovo 60-godišnjak nema pametnijeg posla?

    avatar

    13.04.2007. (18:13)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Brode, ako to trebam učiniti da ugledam takav prizor - nema problema! Samo onda ne bi bilo loše da se taj trkač malo i zaustavi! ;-)))

    avatar

    13.04.2007. (22:20)    -   -   -   -  

učitavam...