Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • m4st4

    Da...sad sam vidio na vijestima...

    U svakom slučaju nije lijepo kada čovjeka zadesi bilo kakva bolest, a kamoli sve ono što su Račanu povadili iz različitih dijelova tijela...Šteta za SDP, ali budući da nisam priklonjen niti jednoj stranci i politika me ne zanima reći ću samo: Možda mu je i bolje da sada posveti vrijeme više svome zdravlju nego stranci pod stare dane.

    Pozdrav i zanimljiv blog!

    avatar

    11.04.2007. (16:55)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Dao bog starih dana.

    avatar

    11.04.2007. (18:34)    -   -   -   -  

  • cveba

    ...dao bog novih dana, Nesho, stari nece nikuda pobjeci.

    avatar

    11.04.2007. (19:06)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Cvebo, što si ti rasejana dottoresa! Čitaj malo pomnije. Veli gornji komentator da bolje da se Račan posveti više svome zdravlju pod stare dane; ja samo dodajem: dao bog tih starih dana.
    Starih, u smislu duboke starosti, ne u smislu prohujalih!
    Dakle, Cvebo, tako je, dao bog novih dana, pogotovo sada Ivici Račanu.
    Ne bih volio da se ovo krivo shvati, ali zapravo mi je mučno od te bolesti. Ne znam kako je ljudima koji su s njime radili dnevno, ali ja se povremene družim s Račanom već 18 godina, i baš mi je cijeli dan mučno od te jebene vijesti, bolesti, bezizlazja...Ne mislim o tome u sjeni neminovnih životnih promjena, političkih ambicija stranačkih lidera ili frakcija, mislim sada samo na Ivicu Račana, kao čovjeka koji je bio stalno tu negdje i u mome životu. Recimo, čuli smo se prije hospitalizacije i uvjeravao me je da ga zaista boli, tada rame, kao da mu nisu vjerovali, kao da je mislio da imam osjećaj da se izgovara. Ja nažalost vrlo dobro poznajem tu situaciju i odmah sam znao da nešto zaista nije u redu ako se Račan na taj način, živo, otvoreno i zapravo vrlo pričljivo žali. Žao mi ga je, zapravo mi ga je strašno žao.
    Jednom prigodom, bio je tada premijer, rekao mi je da bi po odlasku iz politike htio voditi nekakvu radijsku emisiju. Ja sam se odmah počeo zezati, jer jasno da nije bio ozbiljan, ali me jer Račan nastavio uvjeravati u tu ambiciju opisujući detaljno zašto bi to htio raditi.
    Da je barem mogao tako provesti te stare dane.
    Velik je čovjek i dobar čovjek Ivica Račan.
    Pošten čovjek.
    A to je u Hrvatskoj najviše što čovjek uopće može biti, ako nešto jest.

    avatar

    11.04.2007. (23:22)    -   -   -   -  

  • Drzavnik Novog Kova

    zalosno da u hrvatskoj jedino smrt i bolest mogu politicare maknut sa vodecih pozicija. jebes takvu demokraciju. jebes i tzv. bipartijski (bipolarni sustav) jer to nije demokracija.

    avatar

    12.04.2007. (00:07)    -   -   -   -  

  • slaven178

    kod Inhyija ne rade komentići pa evo kod tebe, ionako se odnosi i na tebe, pa mu ti poruči:

    isssss nema me dan, a ovdje kuršlus....Nemanja, što si prost!!!
    jedino ono za Marka me boli pička-neka bivši crkne, ali...ovo drugo...Slušaj sad ružni žoharu: imaš šire dupe od ramena, za razliku od Inhyja koji je divan, zgodan, šarmantan, muško... ali primadona poput mene ne može prešutjeti, pa mu moram reći:

    Inhy, drži se, više ne volim jer sam primjetio da pucaš osobne podatke koje sam ti u povjerenju dao...loše, loše, j(nije da me to puno jebe, ali nije okej) ako si me razočarao, ali ništa nova, uvijek mi se sviđaju krivi frajeri, pa tako i tu na blogu. Evo, sada čuj i počuj:

    NAŠOJ LJUBAVI JE KRAJ,
    JER TE NEMANJA MENI SAD UKRADE
    NAŠOJ LJUBAVI JE KRAAAJ
    OVA PIČKA VIŠE NEMA NAAADE..

    e, da... p.s. nisu ono moji nepotpisani komentari, to mi je bezveze. (nikad ne ostavljam anonimno,a što bih uostalom?) točka!

    avatar

    12.04.2007. (13:44)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Upravo sam čuo na stojedinici da je Račan umro u bolnici.

    avatar

    12.04.2007. (14:05)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Da. Žao mi je, strašno mi je žao Račana, nije trebao otići.

    avatar

    12.04.2007. (14:28)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Mediji su preuranjeno prenijeli obavijest o smrti. Čitaj ovdje

    avatar

    12.04.2007. (14:38)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kad se sve desi i prođe...ne, neću. Neću ništa o tome objaviti. Jer jedino je važno to što je s Račanom. Ovo što je napravljeno, ta umobolna, mobridna, idiotska, strka oko informacije o Račanovoj smrti, informacije koju u konačnici ni HRT, ni 101, pa ni ja, na kraju, nismo isisali iz maloga prsta, nego nam je tu informaciju netko ipak dao!

    avatar

    12.04.2007. (14:50)    -   -   -   -  

  • njetocka

    Račan mi se činio čovjekom starog kova, gdje to starog kova mislim izvanvremenski, i žalim za njim najiskrenije na svijetu.
    A ti si me, Nemanja, dirnuo izborom oproštajne pjesme, a još i više podbuhlim Elvisom koji ju pjeva.

    avatar

    12.04.2007. (14:56)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Nikad nisam bio veliki Račanov fan ali karakteriziralo ga je nešto s čim se malo tko od gadova u hrvatskoj politici mogao pohvaliti - moral i poštenje. Da ništa drugo nema, poštovao bih ga samo zbog toga, koliko god se isticalo da je moral u politici deplasiran.

    avatar

    12.04.2007. (15:11)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Hero, posve se slažemo. Što se tiče kraja tvoga komentara, zato sam i stavio Now or never: ako upravo to Račanovo nasljeđe sada ne zaživi u SDP-u i ne počne prosijavati kroz sve aspekte programske politike socijaldemokrata, ta moralna vjerodostojnost političara i politike, onda je sve svejedno.
    Točkolinac, vele, kao što možeš pročitati u ovoj kratkoj biografiji, da je Račan volio Elvisa. Da, nevjerojatan prizor, taj spot s ostarjelim Kraljem.
    Postaje mi sve mučnije.
    Kad bi bilo moguće proveo bih ostatak dana ofline.
    Jedino što osjećam velika je žalost. Imaš pravo, Njetočka, postojaniji ljudi.

    avatar

    12.04.2007. (15:31)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..nemoj Nesho, ali kad uzmes vremena procitaj radje opet ovu..

    Eco, Belief or Non-Belief?: A Confrontation, 2000 (with Carlo Maria Martini)

    avatar

    12.04.2007. (17:13)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..a i lijeceni bi se time mogao pozabaviti, kad ve uci strani jezik nek ga cita u originalu ..:-)

    avatar

    12.04.2007. (18:15)    -   -   -   -  

  • Drzavnik Novog Kova

    Stranka DEMOKRATSKIH PROMJENA :)
    trebali bi se zvati Stranka BIOLOSKIH promjena jer samo biologija kod njih (a i kod drugih stranaka koje sebe nazivaju demokratskima) moze unijeti nekakve promjene. Ziv bio Racane ali odavno ti je vrijeme da odes na zasluzen odmor.
    Antunovicka :(
    Ako bi Jurcic bio kandidat za premijera jos bi i dobilo moj glas.

    avatar

    12.04.2007. (18:51)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Stari, molio bih te samo malo, barem mrvu pijeteta prema čovjeku koji se bori za život, da ne velim da umire. Pusti sad ostalo. To ćemo sutra, prekosutra.
    Kraj je ionako vrlo demokratičan: smrt je barem utoliko poštena i nepristrana da doista ne bira ni vrijeme ni sredstva ni mjesto; jedino mi se čini da joj je način cherry picking: prvo uzme najbolje, da bi na kraju ipak slistila sve.
    Sve je ostalo stvar lokalne mitologije i jezika: Slaveni misle da je kosac i prekid, kao sama riječ 'smrt', dok je recimo za Germane most i prijelaz, kao ovo otegnuto 'o' u riječi 'tod'.

    avatar

    12.04.2007. (20:04)    -   -   -   -  

  • Berini dnevnici

    Doista Pošten Gospodin Čovjek

    avatar

    12.04.2007. (21:15)    -   -   -   -  

  • pooka

    kako se jasno osjeti kako se nitko ne usuđuje sa podsmijehom otpratiti Ivicu Račana, kako i njegovi najljući politički protivnici ne uspijevaju unijeti ton nebitnosti kojim bi sugestivno kontaminirali svoje deklarativne izraze žaljenja, kako je svima jasno da taj čovjek nije bio u politici zbog nekih prizemnih interesa, zbog egomanije, povijesne uloge ili pukog materijalnog probitka... tek kad netko takav stavi javnost na test iskrenosti svojom smrću pojavi se ono što se ne da simulirati niti se lako previđa... poštovanje prema nekome tko je bio pošten. a Račan je bio pošten čovjek. rekao bih 'slava mu...' da mu je slava igrala neku ulogu u životu. žao mi ga je iskreno.

    avatar

    13.04.2007. (01:33)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Meni je degutantna jedna druga stvar. Mediji se strvinarski natječu tko će prvi prenijeti vijest o njegovoj smrti pa sam jučer nasjeo na vijest sa stojedinice. Na svim portalima se prenose informacije "iz sata u sat" što je posebno ogavno. Nevjerojatno da čovjek koji se krajnjim naporom povukao iz javnog života nesvojevoljno mora biti žrtva medijskog cirkusa.
    Pustite čovjeka da umre.

    avatar

    13.04.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Nisi ti Kriv kizo što si nasjeo, ali, nisu ni novinari jedini krivac, iako su glavni.
    Naime, uvijek ima onih pametnih, dobrih i susretljivih političara koji će u povjerenju kazati bombastičnu informaciju ne bi li stvorili dojam prisnosti i naklonosti prema onima kojima se tako rasipno nude.
    Ja sam jučer imao problem zaustaviti a neprenesti tu informaciju: u barem desetak navrata novinari koji su čekali ispred SDPa- na Iblerovom trgu uvjeravali su me da je ovaja put zaista informacija definitivna, da se čude otkud embargo na nju, da im nije jasno što SDP čeka...jer da im je taj i taj netko stvar potvrdio!
    Da stvar bude zanimljivija, u 12.30 razgovarao sam s troje članova vrha stranke, ne više da provjerim tužnu vijest nego da provjerim adresu na koju bih poslao telegram sućuti i dogovorim neke druge stvari vezane uz tu vijest, i svi su sa mnom razgovarali baš kao da je stvar definitivana i službeno potvrđena: hoću kazati, možda je i dio stranačkog rukovodstva imao kontradiktorne vijesti o stanju Ivice Račana.
    Bilo kako bilo, opisano zaista svjedoči o nevjerojatnom nepoštivanju čovjeka.
    Sve je u nas, pa i naž život i naša smrt, samo nova senzacija i, kako se ovdje govori, dobar štof i roba!
    Odvaratan, stari, ciničan svijet.

    avatar

    13.04.2007. (10:00)    -   -   -   -  

  • DeLea

    nazalost kasno mu je za sve :-(((

    avatar

    13.04.2007. (12:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...