Ja doma imam teglicu sojinih klica i baš ne znam u što bi ih uklopila. Jučer mi je bio škrobni dan (jedan dan sam iza vas) i totalno me ubio u pojam pesto koji sam jela za ručak. Uopće mi se ne sviđa. No, danas je novi dan i ja sam veselija i optimističnija nego jučer (još me glad nije opalila :) ). Sigurno ću uspit :) Hvala što brinete i za nas nove :)
11.04.2007. (09:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
wanda:klice ne smrde,nemaju nikakav miris. LaLuna:alfa-alfa klice možeš staviti u bilo koju salatu,sojine klice su malo mesnatije one mogu i popržene sa rižom....mogu u sendvić i lijepa su dekoracija....
11.04.2007. (10:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ti bokca koliko si ti ovog ode natipkala...:D Ja se prihofizički spremam za sutra, sve je u kuhinji pripremljno ko da neću misecima pojest ništa normalno, lol. Ah, samo da prođe taj dan i prvih nekoliko, da prebacim mozak u drugu :)
11.04.2007. (10:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ola, čitala sam za tvoj blog u metro expresu....hehe....cool.....i ja često koristim ono : mogu, hoću, moram, želim......pa, sretno.....i da.....cool blog, svrati...
11.04.2007. (13:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Klice se mogu kupiti i pripremljene u nekim specijaliziranim dućanima u kojima ih rade od ekološki uzgojenih žitarica što je izuzetno važno kad govorimo o cjelovitom zrnu. Naime opna zrna sadrži sve vitamine koje je Opaljena navela ovdje, ali isto tako i sve pesticide i ostale kemijske stvari koje se pršću radi zaštite (sve ostaje u opni). Zato preporučam ekološki ili bez opne (dakle nikakve integralne stvari).
11.04.2007. (13:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
obozavam japansku salatu od klica soye. ne znam tocno kako se priprema ali mogla bih toga jesti na tone. cini mi se da klice poliju japanskim octom u kojem je malo secera i soya sosom (u kojem je sol). tako da dobijemo slatko, kiselo slanu kombinaciju. mrak ! ako nadjem recept - odmah saljem. inace, kako se obicno svi hvale svojim izgubljenim kilama - onda cu i ja :D....ali svojim dobivenim kilama. dobila sam na kilazi u proslih mjesec dana 1,2 kg. sto je odlicno ! beba je od toga dobila 1,1 kg sto znaci da sam se ja udebljala samo 100 grama. za razliku od proslih mjeseci, kada sam dobivala 3 mjesecno, ovo je uspjeh jer znaci da se topi mast koja se bespotrebno nakupila. jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!! ako cu pocetkom lipnja imati "samo" 84 kile, znaci da je sve proteklo normalno i da necu imati 10 vec samo kojih 4 kg viska za skidanje.
11.04.2007. (15:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
klice su super, ja ih jedem godinama :) nekad sam ih i sama uzgajala, najčešće pšenične, ali danas to više ne radim - ima ih u trgovinama zdrave hrane (ne spominjem imena trgovina, ne znam smije li se reklamirati ovdje, ali nema ih puno i u centru su uglavnom), izbor je odličan, a klice su svježe, isklijane kako treba, ukusne. nije ni sveto pismo sam ih napraviti, ali važno je dovoljno ih ispirati da se ne usmrde, više puta dnevno, a kako sam po cijele dane uglavnom izvan kuće, jednostavnije mi je kupiti gotove; uglavnom kupujem klice kresa - odlične su u salati, samo ih treba isprati pod mlazom vode, pune su C vitamina. volim i alfa-alfa i klice rotkvice. i, naravno, pšenične, isto u salati, isto ih ne treba termički obrađivati, samo malo dulje žvakati :) u spomenutim trgovinama imate i pšenicu, mljevenu sa sladom i orasima (kad sam već kod pšenice, pa se sjetih) koja je odlična alternativa kolaču u UH danima. pa, probajte ponekad, zdravija je, a fakat odlična! sjeća li se još itko da je i ledo nekad proizvodio pšenicu sa šlagom, u istim kutijicama u kojima pakira i kesten pire sa šlagom? e, ovo je nešto slično, ali još bolje :) sličan desert pripremaju i pravoslavci, a zove se koljivo, isto se radi od kuhane pšenice, meda i začina, cimeta, mislim, oraha...
11.04.2007. (23:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Joj, ja jako volim klice, a nekidan sam kod svoje tete prvi put u životu vidjela neku posudu na katove kroz koje curi voda u kojoj se uzgajaju klice. Otkriće, definitivno!!! Odličan post Opaljena!!
11.04.2007. (23:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evo samo da se pohvalim i ja sam probao sojine klice i jako su fine a čujem i zdrave..jeo sam ih u salati i stvarno su vam super, imaju jedan ok okus, jedino što nisu bile odma onako sirove nego iz konzerve..iz BILLE..i nisu baš ni jeftine oko negdje 15kn je došla ta mala konzerva....nego htio bi reći da ih želim uzgajati doma baš kako je opaljena opisala jer mislim da su kao takve bolje i zdravije, jedino ne znam gdje da nabavim zrnje od zelene soje....( pomoć )?
12.04.2007. (00:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
little tokyo, zelenu soju (koja se zove i mungo grah) imaš u bio&bio, organski uzgoj, a tamo imaš i gotove klice od iste. ove iz konzerve nisu baš zdrave jer sadrže konzervans, dakle, ako je izbor na već gotovima - svakako svježe :) i, sretno s uzgojem!
12.04.2007. (00:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@enya_the_one - moram malo korigirati ovu primjedbu o konzervansu u konzervama. Naime, kod konzerviranja hrane koja se nalazi u limenkama, govorimo o biljnoj hrani, ne koriste se konzervansi, već se obavlja termička obrada proizvoda, pod posebnim uvjetima, kako bi se što više sačuvale hranjive tvari u proizvodima. To samo toliko, površinski, da ne bude zabune. Osobno, za klice ne znam, ali dat ću si truda, i napisati koji post o konzerviranju hrane, kako bi se u budućnosti izbjegle ovakve zablude. Pusa, i no hard feeling. Tu smo da razmjenjujemo i iskustva i znanje....
12.04.2007. (01:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ledena, dobra ideja štogod napisati i o konzervansima :) nisam baš sigurna da ono kaj sam ja vidjela na deklaraciji na konzervi s klicama soje (zapravo, bile su u staklenci) nije bio konzervans, jer je bilo nekoliko E brojeva, što je obično oznaka za konzervanse i antioksidanse. nisam stručnjak, ali znam da to slovo ne pretpostavlja preveć dobroga. no, imaš pravo, trebalo bi to podrobnije istražiti, pa da budemo sigurni što izbjegavati u budućnosti (iako ja izbjegavam sve gdje vidim to E, koliko god je to moguće) - eto, ideja za novi post :)
12.04.2007. (15:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ŠTIT BJELOVAR
11.01.2013., petak PROGLAS - HRVATSKOM NARODU
POBUNITE SE !
Samo ako se pobunimo možemo riješiti probleme i živjeti dostojan život čovjeka.
Uključite se u hrvatski pokret ŠTIT
1. Tražimo ostavku predsjednika i vlade RH. 2. Borbom protiv birokracije i kolonijalne vlasti 3. Ovo je prosvjed protiv lošega stanja u zemlji
Ono što je stvor-eno na umjetni način ne može opstati. Od te umjetne tvorevine imali su samo određeni ljudi koristi. A riječi od Branka Stojkovića su istinite i nisu lažne. Onaj tko ih čita neka ih razumije.
Da li je ovo stvorena Hrvatska? Bivši partizani, komunisti i UDBA preobukli su se 1989., u hrvatske demokrate. Pitam vas: Kako sad živimo nakon 24 godine - vidi se iz priloženog: nezaposleni, bijedni i osiromašeni,.., dok određena elita dobro živi... Zadužili su nas na sve strane i učinili nam pakleno skup životni standard.
Gotovo je! Problemi su dosegli do neba u okupiranoj Hrvatskoj, oni su prava pošast... ŠTIT daje proglas i poziva Hrvatski narod da se organizira u borbu protiv nepravde, i vrlo lošega stanja u zemlji. Neće nitko riješiti vaše probleme. Žele nam oduzeti do kraja Hrvatsku. Kriza je njima samo izgovor.
Vaša djeca biti će jeftina radna snaga. Svaki dan što smo mi (ne)odlučni sve više propadamo. Ulazak u EU će nas dokrajčiti. Za stvarne promjene trebamo se izboriti.
- Mi smo ŠTIT - Mi smo Legija - Mi ne opraštamo - Mi ne zaboravljamo
CHOCO
Odličan članak od Opaljene, ovo sa klicama ću svakako isprobati, ako ništa drugo, da gledam kako raste :-))
11.04.2007. (08:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
Zanimljivo. Nikad probala. Danijela, jel ove klice smrde?
11.04.2007. (08:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laLuna;)
joj,skroz mi je čudno ovo sa klicama, nekako neobično opće mislit na jedenje toga :)))
a da, malo mašte treba unijetu taj voćni dan, to je istina :)
11.04.2007. (08:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lafica
Ja doma imam teglicu sojinih klica i baš ne znam u što bi ih uklopila. Jučer mi je bio škrobni dan (jedan dan sam iza vas) i totalno me ubio u pojam pesto koji sam jela za ručak. Uopće mi se ne sviđa. No, danas je novi dan i ja sam veselija i optimističnija nego jučer (još me glad nije opalila :) ). Sigurno ću uspit :)
Hvala što brinete i za nas nove :)
11.04.2007. (09:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
opaljena
wanda:klice ne smrde,nemaju nikakav miris.
LaLuna:alfa-alfa klice možeš staviti u bilo koju salatu,sojine klice su malo mesnatije one mogu i popržene sa rižom....mogu u sendvić i lijepa su dekoracija....
11.04.2007. (10:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bigi
Ti bokca koliko si ti ovog ode natipkala...:D
Ja se prihofizički spremam za sutra, sve je u kuhinji pripremljno ko da neću misecima pojest ništa normalno, lol. Ah, samo da prođe taj dan i prvih nekoliko, da prebacim mozak u drugu :)
11.04.2007. (10:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lafica
sta je matičnjak?
11.04.2007. (11:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tedica
@ Opaljena, svaka čast na članku :)))
@ Lafica, vidi ovdje što je matičnjak.
11.04.2007. (13:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zezalica
i ja bi rekla da klice smrde :))
meni to ima neki čudni miris, znam po tome kad posijem žito na svetu luciju...nije mi baš nešto apetitlich :))
11.04.2007. (13:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
~°~=>sweety
ola, čitala sam za tvoj blog u metro expresu....hehe....cool.....i ja često koristim ono : mogu, hoću, moram, želim......pa, sretno.....i da.....cool blog, svrati...
11.04.2007. (13:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
carolica
Klice se mogu kupiti i pripremljene u nekim specijaliziranim dućanima u kojima ih rade od ekološki uzgojenih žitarica što je izuzetno važno kad govorimo o cjelovitom zrnu. Naime opna zrna sadrži sve vitamine koje je Opaljena navela ovdje, ali isto tako i sve pesticide i ostale kemijske stvari koje se pršću radi zaštite (sve ostaje u opni). Zato preporučam ekološki ili bez opne (dakle nikakve integralne stvari).
11.04.2007. (13:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lafica
Hvala Tedice!
11.04.2007. (15:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
obozavam japansku salatu od klica soye. ne znam tocno kako se priprema ali mogla bih toga jesti na tone. cini mi se da klice poliju japanskim octom u kojem je malo secera i soya sosom (u kojem je sol). tako da dobijemo slatko, kiselo slanu kombinaciju. mrak ! ako nadjem recept - odmah saljem.
inace, kako se obicno svi hvale svojim izgubljenim kilama - onda cu i ja :D....ali svojim dobivenim kilama. dobila sam na kilazi u proslih mjesec dana 1,2 kg. sto je odlicno ! beba je od toga dobila 1,1 kg sto znaci da sam se ja udebljala samo 100 grama. za razliku od proslih mjeseci, kada sam dobivala 3 mjesecno, ovo je uspjeh jer znaci da se topi mast koja se bespotrebno nakupila. jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!! ako cu pocetkom lipnja imati "samo" 84 kile, znaci da je sve proteklo normalno i da necu imati 10 vec samo kojih 4 kg viska za skidanje.
11.04.2007. (15:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.:: 4 ALL ANA SiSTERS ::.
Ovo je stvarno jako interesantno! Hvala, dušo! :*
11.04.2007. (16:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
izazov
vidim ja da će ovo biti pravi portal o zdravoj hrani, dijetama i fitnessu..malo je reć da ste najbolji.. smo. :)
11.04.2007. (16:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
enya_the_one
klice su super, ja ih jedem godinama :) nekad sam ih i sama uzgajala, najčešće pšenične, ali danas to više ne radim - ima ih u trgovinama zdrave hrane (ne spominjem imena trgovina, ne znam smije li se reklamirati ovdje, ali nema ih puno i u centru su uglavnom), izbor je odličan, a klice su svježe, isklijane kako treba, ukusne. nije ni sveto pismo sam ih napraviti, ali važno je dovoljno ih ispirati da se ne usmrde, više puta dnevno, a kako sam po cijele dane uglavnom izvan kuće, jednostavnije mi je kupiti gotove; uglavnom kupujem klice kresa - odlične su u salati, samo ih treba isprati pod mlazom vode, pune su C vitamina. volim i alfa-alfa i klice rotkvice. i, naravno, pšenične, isto u salati, isto ih ne treba termički obrađivati, samo malo dulje žvakati :) u spomenutim trgovinama imate i pšenicu, mljevenu sa sladom i orasima (kad sam već kod pšenice, pa se sjetih) koja je odlična alternativa kolaču u UH danima. pa, probajte ponekad, zdravija je, a fakat odlična! sjeća li se još itko da je i ledo nekad proizvodio pšenicu sa šlagom, u istim kutijicama u kojima pakira i kesten pire sa šlagom? e, ovo je nešto slično, ali još bolje :) sličan desert pripremaju i pravoslavci, a zove se koljivo, isto se radi od kuhane pšenice, meda i začina, cimeta, mislim, oraha...
11.04.2007. (23:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
....Demjan
Joj, ja jako volim klice, a nekidan sam kod svoje tete prvi put u životu vidjela neku posudu na katove kroz koje curi voda u kojoj se uzgajaju klice. Otkriće, definitivno!!! Odličan post Opaljena!!
11.04.2007. (23:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Shinzo
Evo samo da se pohvalim i ja sam probao sojine klice i jako su fine a čujem i zdrave..jeo sam ih u salati i stvarno su vam super, imaju jedan ok okus, jedino što nisu bile odma onako sirove nego iz konzerve..iz BILLE..i nisu baš ni jeftine oko negdje 15kn je došla ta mala konzerva....nego htio bi reći da ih želim uzgajati doma baš kako je opaljena opisala jer mislim da su kao takve bolje i zdravije, jedino ne znam gdje da nabavim zrnje od zelene soje....( pomoć )?
12.04.2007. (00:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
enya_the_one
little tokyo, zelenu soju (koja se zove i mungo grah) imaš u bio&bio, organski uzgoj, a tamo imaš i gotove klice od iste. ove iz konzerve nisu baš zdrave jer sadrže konzervans, dakle, ako je izbor na već gotovima - svakako svježe :) i, sretno s uzgojem!
12.04.2007. (00:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ledena
@enya_the_one - moram malo korigirati ovu primjedbu o konzervansu u konzervama. Naime, kod konzerviranja hrane koja se nalazi u limenkama, govorimo o biljnoj hrani, ne koriste se konzervansi, već se obavlja termička obrada proizvoda, pod posebnim uvjetima, kako bi se što više sačuvale hranjive tvari u proizvodima. To samo toliko, površinski, da ne bude zabune. Osobno, za klice ne znam, ali dat ću si truda, i napisati koji post o konzerviranju hrane, kako bi se u budućnosti izbjegle ovakve zablude.
Pusa, i no hard feeling. Tu smo da razmjenjujemo i iskustva i znanje....
12.04.2007. (01:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
enya_the_one
ledena, dobra ideja štogod napisati i o konzervansima :) nisam baš sigurna da ono kaj sam ja vidjela na deklaraciji na konzervi s klicama soje (zapravo, bile su u staklenci) nije bio konzervans, jer je bilo nekoliko E brojeva, što je obično oznaka za konzervanse i antioksidanse. nisam stručnjak, ali znam da to slovo ne pretpostavlja preveć dobroga. no, imaš pravo, trebalo bi to podrobnije istražiti, pa da budemo sigurni što izbjegavati u budućnosti (iako ja izbjegavam sve gdje vidim to E, koliko god je to moguće) - eto, ideja za novi post :)
12.04.2007. (15:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ŠTIT BJELOVAR
11.01.2013., petak
PROGLAS - HRVATSKOM NARODU
POBUNITE SE !
Samo ako se pobunimo možemo riješiti probleme i živjeti dostojan život čovjeka.
Uključite se u hrvatski pokret ŠTIT
1. Tražimo ostavku predsjednika i vlade RH.
2. Borbom protiv birokracije i kolonijalne vlasti
3. Ovo je prosvjed protiv lošega stanja u zemlji
Ono što je stvor-eno na umjetni način ne može opstati. Od te umjetne tvorevine imali su samo određeni ljudi koristi. A riječi od Branka Stojkovića su istinite i nisu lažne. Onaj tko ih čita neka ih razumije.
Da li je ovo stvorena Hrvatska? Bivši partizani, komunisti i UDBA preobukli su se 1989., u hrvatske demokrate. Pitam vas: Kako sad živimo nakon 24 godine - vidi se iz priloženog: nezaposleni, bijedni i osiromašeni,.., dok određena elita dobro živi... Zadužili su nas na sve strane i učinili nam pakleno skup životni standard.
Gotovo je! Problemi su dosegli do neba u okupiranoj Hrvatskoj, oni su prava pošast... ŠTIT daje proglas i poziva Hrvatski narod da se organizira u borbu protiv nepravde, i vrlo lošega stanja u zemlji. Neće nitko riješiti vaše probleme. Žele nam oduzeti do kraja Hrvatsku. Kriza je njima samo izgovor.
Vaša djeca biti će jeftina radna snaga. Svaki dan što smo mi (ne)odlučni sve više propadamo. Ulazak u EU će nas dokrajčiti. Za stvarne promjene trebamo se izboriti.
- Mi smo ŠTIT
- Mi smo Legija
- Mi ne opraštamo
- Mi ne zaboravljamo
HRVATSKI POKRET ŠTIT
Branko Stojković
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stojkovic1958.wordpress.com
11.02.2013. (09:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...