Komentari

trzista.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Optionmaster

    That's the way to do it...! CESTITAM :)

    avatar

    10.04.2007. (02:05)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Hvala! Imao sam dobrog učitelja :)

    avatar

    10.04.2007. (11:22)    -   -   -   -  

  • contreso

    Trejdati na tudje tipove, pred zaradom. Racunati na srecu, hm, hm.
    Tko je mogao znati unaprijed zaradu BLUDa (interesantan ticker zar ne?), ili, BUNDY?
    Moze to dobro ici neko vrijeme ali na duze to nece izaci na dobro.
    Tu mozes pogledati uspjesnost raznih market gurua. O uspjesnosti Bernie Schaeffera nesto vise ovdje.

    Prije neki dan sam procitao negdje, NAJGORE JE AKO ZARADITE NA LOSEM SETUPU.

    Sto ce netko tko je pocetnik ili prvi put navrati na tvoj blog zakljuciti iz ovog posta?
    Nista lakse, Schaeffer - veliki broj short pozicija - zapostavljena dionica (?) - malo srece, i eto me na Forbesovoj listi.
    Kazes, dobar trejd.
    Kolika je uspjesnost ovog sistema ako mogu pitati?

    avatar

    11.04.2007. (04:58)    -   -   -   -  

  • Bundy

    @Contreso: ne znam kolika je uspješnost sistema, jer mi je ovo prvi ovakav trejd. Poslušao sam savjet OM-a i probao. Već neko vrijeme pokušavam na ovaj način vidjeti kod nekih dionica da li ovaj "sistem" ima vjerojatnost prolaza, tj. je li uopće moguće zaraditi na taj način. Naravno da je ako imamo veliki pomak, no jako mi je jasno da se moraju poklopiti neki faktori.
    Evo što sam do sada zaključio nakon nešto paper trade-a i ovog prvog pravog trade-a:
    - IV ne smije biti prenapuhana (ne više od 50% ja bih rekao, da bi ulazio u trejd).
    Klasika je da se napuše IV a nakon objave rezultata ispuše i straddle je automatski manje vrijedan.
    - preveliki broj shorteva pomaže kao potpora i u slučaju i malo pozitivnih rezultata, vjerojatno je da će trejd uspjeti u smislu da barem neće biti gubitaka
    - ako krene negativno (pod pretpostavkom da smo uložili u asimetrični straddle sa težištem na call stranu) možemo se jedino nadati da će krenuti dovoljno jako da isčupamo nešto iz tradea i završimo blizu pozitivne nule (obrnuto naravno ako smo težište stavili na puteve)

    avatar

    11.04.2007. (09:20)    -   -   -   -  

  • Bundy

    OM očito živi od toga (naravno ne samo od straddle-a) i mislim da je vrijedno proučiti trgovanje na vijesti a ne biti unaprijed skeptik.
    A da je teško - je teško je! Pomak zaisa mora biti veliki da bi trejd bio uspješan i teško je naći da dionica ima veliku volatilnost a opet da ubodemo straddle sa relativno malom IV (u odnosu na prosjek za konkretnu opciju).
    Zato i jesam napisao "imao sam sreću" ali su bili zadovoljeni i neki drugi uvjeti, pretpostavke, da trejd ima malo veću vjerojatnost uspjeha.
    Dakle, sama činjenica da dionica nije bila u centru pažnje, znači i da je IV bio manji od 50% (bliže 40%).

    avatar

    11.04.2007. (09:31)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Prenosim i cijeli tekst na osnovu kojega sam se odlučio na trejd:

    According to Hoover's, Immucor (BLUD: View sentiment for BLUDsentiment, chart, options) develops, makes, and sells blood test reagents and automated and semi-automated analysis systems that are used by blood banks, hospitals, and clinical laboratories in North America, Europe, and Asia. The firm's products identify human blood properties for blood typing, as well as detect foreign antibodies. The company markets directly and through distribution agreements.

    BLUD is slated to slip into the earnings spotlight after the market close on Wednesday, April 4. Analysts are currently forecasting a profit of 19 cents per share, which is an 11.8-percent improvement over the firm's year-ago profit of 17 cents per share. What's more, BLUD has matched or surpassed the consensus estimate in each of the past four quarters, according to Zacks.

    Technically speaking, the stock has recently rebounded off support in the 28 area, which also served as resistance from late October through early December. What's more, the equity has jumped above round-number resistance at the 30 level in trading today and appears ready to resume its long-term uptrend. The equity has skipped steadily higher along its 10-month and 20-month trendlines since October 2001. During this time, BLUD has suffered only two monthly closes below both of these moving averages.

    This accumulation of bearish bets accounts for seven percent of the stock's total float and is almost eight times BLUD's average daily trading volume. An unwinding of these positions could fuel a significant rally in the shares.

    Elsewhere, we find that BLUD has almost completely escaped the notice of Wall Street. Zacks reports that only four analysts cover the shares, earning it two "buy" ratings and two "holds." A positive earnings report tomorrow could result in potential upgrades and/or fresh coverage from other brokerage firms.

    Options are extremely light on this stock. Total put and call open interest among options with fewer than three months until expiration numbers roughly 4,700 contracts. However, BLUD could make a nice stock position for your portfolio. This combination of technical strength against the stock's pessimistic sentiment backdrop has bullish implications from a contrarian perspective. A positive earnings report on Wednesday could send many of these bears scrambling for cover, pushing BLUD higher.

    avatar

    11.04.2007. (09:41)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Ja stavljam jednaku "težinu" na ono što mi svatko od vas iskusnijih govori. Znači apsolutno slušam što mi govoriš, otvorio si mi oči za dosta linkova i savjeta i sa svojom skepsom prema ovome trejdu mi naravno pomažeš! Ja sam toga svjestan.
    Ali ne znači da neću probati to što OM priča.
    Druga stvar, isto tako ne znači da neću probati to gdje me ti usmjeravaš, iako za pravi daytrading nemam vremena, možda samo povremeno, no jako me zanima sve što mi šalješ, a najviše Trader X.
    To što ti radiš je još malo tehnički zahtjevnije, pa mi treba više vremena da pohvatam konce, pročitam koju knjigu i istražim linkove.
    Nadam se da će na ovome blogu jednoga dana izaći uspješan trejd baziran na toj metodi.
    U međuvremenu sam uplatio $100 za Scheafferovih 10 tipova - tradeova, čisto da probam, ali sa velikom dozom skepse, jer tipu ne vjerujem! Ne vjerujem nikome! Ja znam da i on i gomila drugih savjetnika "kenjaju" i da su u stvari puno manje uspješni. Ali znaju puno više od mene. Imam veliku dozu skepse, no ne toliku da ne probam i nešto ne naučim kroz to iskustvo.
    Zato su moji tradeovi sa malim iznosima, ali isto tako mislim da nije dovoljno paper tradeati jer kada su emocije i stvarni gubitak (ili dobit) u igri, čovjek se sasvim drugačije ponaša.

    Istina je: da je tako jednostavno, stvarno bi svi završili na Forbesovoj listi, u tome si apsolutno u pravu!

    avatar

    11.04.2007. (12:05)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Apsolutno ZDRAV ATTITUDE za pocetnika (a i iskusnije trejdere)! PROBATI SVE, ne vjerovati nikome 100% bez da se isproba prvo (na papiru i sl )i gledati svoje rezultate! Isto kao sto velis da GURUI *njaju tako nam isto mogu *njati i ti KRITICARI GURUA jer ko zna kako i da li se i njima moze vjerovati! Sam sve lijepo isprobaj i testiraj pa vidi.

    Sto se Contresove kritike tice pa nisi se ti KOCKAO ni bas cekao srecu nego si usao u STRADDLE, ne? Mislim gledao si sta pise o dionici, ustanovio da nije previse pracena, pogledao IV i sve ostalo i na temelju SVEGA ocekivao si pomak vise na CALL stranu - i dobio ga, to je LEGITIMNA OPCIJSKA TAKTIKA. To sto si bio asimetrican, UPRAVO TA FINESA ucinila te USPJESNIJIM od NEKOG drugog trejdera koji nista drugo nije napravio u smislu researcha nego usao u obicni simetricni straddle!

    Sta bi bilo bolje? Sta sigurnije? VJEROVATI 100% SAMO I UVJEK U SEBE? TO JE u Marketu OHOLOST! Otkuda nam OHOLOST da vjerujemo da ako sjedmo uz TV i internet u Cucerju ili Zagrebu ili Vancouveru ili LA-ju ili cak New Yorku - da nam je to DOVOLJNO da SPOZNAMO SVE STO TREBAMO da bi jako uspjesno trejdali, kad ljudi koji trejdaju puno blize od toga to ne mogu reci! Krejmer ima itekakve promasaje nakon 30 godina trejdanja i blizine i poznanstva ljudi, CEOa, trejdera, analiticara, Mutual i Hedge Fondova! I ONDA ako nam ON (ili neko takav iz Fast Money-a npr ili nekog servisa) skrene paznju da npr biotech-kompanija XY ima konferenciju kroz 10 dana na kojoj MOZE doci do objave vijesti o novom lijeku ili da su se shortevi nagomilali u dionici koja ima prosperite dobrih zarada i sl. DA LI JE TO BOLJI INDIKATOR za ulaz u neku poziciju (Staddle ili sl) ili je bolje da ja SJEDNEM I PROCESLJAM 100 GRAFIKONA I ODABEREM SAM prema nekom bezveznom grafikonu i figuri koju MISLIM da vidim na njemu, a koji vjerojatno nema veze sa kretanjem dionice u slijedecih 5 dana (posebno ako dodje neka vijest ), svoju poziciju za slijedeci tjedan? KOD OPCIJA TREJDAMO I VOLATILITY I VRIJEME a to trejderi dionica TESKO RAZUMIJU jer kod njih je sam pomak u dionici apsolutno sve!

    avatar

    11.04.2007. (22:01)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ne nipodastavam T/A, onasvakako ima svoju ulogu u dugorocnijoj prognozi kretanja cijena, samo smatram da je skoro beskorisna za (recimo moje) pozicije u opcijama koje su 5-10 dana ili tu negdje a svakako 99% puta krace od mjesec dana!

    avatar

    11.04.2007. (22:23)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Da se Contreso ne bi uvrijedio: nisam niti ohol niti sjedim na nekakvim lovorikama nakon jednog uspješnog tradea. Imam gomilu neuspješnjih paper trade straddle-ova.
    Ja samo počinjem od nule i uzimam sve u obzir. Uostalom, većina linkova sa strane su tvoji!
    Samo, kažem, daytrading je zahtjevniji, ali svakako, pronaći ću ja načina da Quote Tracker pjeva kako ja sviram! :)
    Drugo, i OM je brz na okidaču, ne drži ništa dulje od nekoliko dana.
    Ja sam navikao razmišljati potpuno drugačije i pokušati predvidjeti smijer marketa i u skladu sa time ulagati, pa od tuda i moje analize market sentimenta i gdje se trenutno nalazimo.
    Takve investicije se drže od 3 do 18 mjeseci.
    Opet sa druge strane znam ljude koji drže dionice po 10 godina, a koje su u međuvremenu u Hrvatskoj toliko narasle da su ih učinili bogatim za naše standarde (Ericsson Nikola Tesla, SN Holding, Varteks, Zagrebačka banka... gomila njih sa dobitima preko 20x !!!).
    Sve je relativno. No poanta je da su ta vremena u Hrvatskoj PROŠLOST i da treba imati novu strategiju.
    Sad sam malo zabrijao u komentaru, to je previše offtopic, ali znam neke koji su SN Holding kupovali po 5kn dionicu. Danas je 300kn + Valmar koji je izdvojen još 100kn =400kn
    To je dobit od 80x !!!!!
    Tesla 60kn -> 3750 , preko 60x. Na žalost Teslu nikada nisam imao. Uvijek mi je bila - preskupa!:)
    Naveo sam ovo samo kao ekstremno suprotan primjer daytradinga, a opet je nekima donijelo bogatstvo.

    avatar

    11.04.2007. (23:00)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ma svakako da ima ljudi koji su NAPRAVILI PRAVA MALA BOGATSTVA DRZECI DIONICU 5 ili 10 GODINA ALI bez brige da onda NISU ZIVILI OD NJE tj DIZALI SU SE SVAKO JUTRO TIH 10 godina i odlazili na posao i rmbali 8 sati tamo, jer SAMO GLEDAJUCI U DIONICU KOJA TI RASTE NE MOZES ZARADITI ZA KRUH, MLIJEKO I SVAKODNEVNI ZIVOT! Poanta svih ovih trejderskih blogova po meni je KAKO zaradjivati KONSTANTNO tj. da mozes zivjeti od toga a izabrati dionicu i pogledati svako jutro kako lijepo raste da bi otisli u "ciglanu" na posao i eventualno onda digli veliku lovu kroz 10 godina (sto je isto MOZDA, a MOZDA I NE_ ) taman ce nam dostajati za ugradnju umjetnog kuka kojeg cemo istrositi na tom poslu cekajuci da nam dionica skoci! U najboljem slucaju moci cemo si priustiti neku YAhticu za krstarenje sa 6 banki - ako bumo jos mogli podici sidro skripecim zglobovima - u najgorem supruga ce nam moci priustiti pristojnu sahranu nakon sto smo 10-20 godina cekali da MSFT skoci sa 28 na 70! ha ha!

    avatar

    12.04.2007. (00:00)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ako nas trejdanje OPCIJAMA ISTA UCI - TO JE DA I VRIJEME IMA ITEKAKVU CIJENU! Mozda i najvecu od svega i to sa pravom!

    avatar

    12.04.2007. (00:17)    -   -   -   -  

  • contreso

    Pritisnuo me je poslao pe nisam uspio uhvatiti vremena da se javim.
    Necu ulaziti u detalje svih komentara i gledat cu biti kratak.

    Schaeffer, om, contreso ili bilo tko drugi ti je dobar toliko koliko te nauci svom sistemu, setapu… Ako bilo tko od takvih stvara kod tebe ovisnost (dodji kod mene po tip) a ne zeli te nauciti kako sam pronaci dobar trejd (pokazati svoj sistem do u detalje) bjezi od njega.

    BLUD je trebao znacajno porasti ili jos vise pasti da bi ti zaradio. Koji su ti vjerovatni pokazatelji bili da ce se to i dogoditi? Sve ostale kombinacije vodile su u manji ili veci gubitak. To je po mom misljenju PISMO-GLAVA strategija. Tako i ja ponekad napravim (sa vrlo malo novaca, 6 ili vise mjeseci do expiracije) , ali nemam iluziju da se zapravo kockam. Nekad upali.

    Nebih zelio da dobijes utisak da te ja nagovaram na neki trejding sistem. Ponavljam se opet, ako si pratio ovu vrstu HR blogova sanse su da si naletio i na moj blog (ugasen). U zadnjim postovima sam ukratko naveo da sam razocaran vecinom tech. indikatora. Danas ih vrlo rijetko upotrebljavam (stochastic uglavnom).
    Ono sto je puno sigurnije su chart patterni, EMA ili MA kao support ili resistance te Fibonacci.
    Ne nagovaram te na TXov pristup (i ekipu oko njega) ali pogledaj njihove trejdove. Svi parametri su poznati unaprijed, nije te ovo, te ono, EMA 147, RSI 11, MACD5-22-4, forum onaj, guru ovaj, vijest…bla, bla, bla.

    Pogledaj danasnji radar screen na mom Tradestationu.
    Lijevo gore, skeniram 810 dionica na gap up/down (vecinom S&P 500 i 400 dionice). Imam jos skenova na gapere osim ovog navedenog.
    Dolje lijevo, samo gaperi. Svijetlo plavo su gap up, ljubicasto su gap down.
    Prvih deset je listano po volumenu.

    Netrejdam prvih 30- 60 minuta. Onda po TXu ili kao netko od njegovih sljedbenika.
    Neki setapovi su bolji a neki losiji, evo tu su prvih deset po volumenu (ne nuzno i najbolji setapovi) pa ti zakljuci.

    Gap screen.
    MRK
    PFE
    SLM
    GE
    AMGN
    EBAY
    SGP
    NEM
    AXP
    AUY

    Mozda sam malo pretjerao :))

    avatar

    14.04.2007. (06:13)    -   -   -   -  

  • contreso

    NYSEtrader objavljuje na kraju svakog tjedna listu interesantnih clanaka raznih blogera. Mozes naci vrlo dobre stvari koje inace promaknu tokom tjedna.
    Corey ima blog naslovljen Afraid to Trade.com Blog - Overcoming Stock Market Fears. Intrigantno ime bloga. Na njega sam nedavno naisao. Slobodno staje uz bok najboljih blogera. Preporucam.

    avatar

    14.04.2007. (07:36)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Samo da se osvrnem na gornji Contresov komentar, jer u njemu- spominje i mene (iako znam da sluzim samo kao jedan od primjera ali i ovaj primjer bi htio nesto reci glede toga)!

    #1. Ja ne pokusavam NIKOGA nauciti SVOM sistemu! Dapace, uvijek naglasavam da bi vi trebali razviti SVOJ sistem. Sve sto sam ikada radio na HKu je odgovarao na pitanja o tome KAKO JA trejdam ili opisivao svoj nacin u unosima. Ne zovem NIKOGA da me slijedi i ne pada mi na pamet da vas ucim nekakvim SISTEMIMA niti za novac, a kamoli zabadava. Ne dolazi u obzir!

    #2 Contreso je od prvog dana kad je otvorio blog demonstrirao svoju sklonosti tehnickom nacinu trejdanja. To je OK, to je NJEGOV stil i nacin koji je razvio i koji njemu odgovara. Ono sto nije OK to je stalno podcijenjivanje ostalih nacina trejdanja koji NE KORISTE T/A nego trejdaju na druge nacine (forum onaj, guru ovaj, vijest…bla, bla, bla - pise on)

    #3 Pogledao sam te njegove karte sa strane i mogu ti reci samo slijedece: Ako mozes uloziti $34,500 za poziciju od 1,000 dionica u EBAYu (npr) da bi dosao do $34,780 i TAKO ZARADIO cijelih $280 (wow!) onda samo naprijed! Ja osobno cu radije uloziti $500 da dodjem do $2,000 jer je to omjer rizika koji JA preferiram. Istina je da cu se za to MORATI POMUCITI vise, jer cu morati naci OPCIJU cija ce se dionica JACE POMAKNUTI i kojoj ce skociti volatility i imati cu borbu i sa vremenom koji protice i deltom opcije i svime ostalime ali ce omjer ulozenog novca tj rizika i zarade biti itekako povoljniji od trejdanja DIONICA! TO zapamti kadgod ti TEHNICKI TREJDERI kazu: "TO JE LAGANI TEHNICKI SISTEM, samo linija a treba preci preko ili ispod linije B (ili tako nesto)" radi se zapravo o DESETCIMA TISUCA DOLARA ulozenih da bi se zaradile stotine! TO je cijela istina. Inace pomake koji oni tu pokazuju na kartama uglavnom ne znace puno kod trejdanja opcija tj premali su! Kod opcija trebas se pozicionirati UNAPRIJED i ocekivati jaci pomak, ne mozes sjediti kraj kompjutera i skakati od srece kad Ebay ode sa 34.50 na 34.78 jer ti to malo znaci ako drzis 35 call (ili cak 32.5 call koji je ITM) jer se tako mali pokreti ni ne osjete na opciji pa prema tome mi ostajemo 2 svijeta- oni koji gledaju minijaturne pokrete sa velikim kolicinama novca i mi koji trazimo vece pomake sa malo ulozenog novca! The choice is yours ...!pozdrav svima

    avatar

    14.04.2007. (19:51)    -   -   -   -  

  • contreso

    Vidim da ti je strasno napeto to sto se neslazem s tobom. Jednoumlju tezis. Izumire to, sto mozes. Mlade snage stizu, padaju stare zablude. Trebas me ubijedit, ne pobijedit, jer cu opet ustat. Tu sam.

    #1. Ja sam se trudio skuzit kako trejdas, ali zbilja nije islo. Nizasto cvrsto nemogu se uhvatit. Mozda je Felix to najbolje opisao rijecima: " Sjećam se jedne OptionMasterove izjave o skupoći/jeftinoći opcija...u smislu da on to procijeni otprilike kao što na placu procjenjujemo skupoću povrća.Ne sumnjam da je tako,ali kako je došao do toga?Iskustvom!Zbilja poučno.Sve mi je bilo jasno,kao da nisam ništa pitao:)"
    Zna on opcijama vise od mene, a jos je najbolji i najperspektivniji ucenik. Cemu se vi ostali ucenici nadate?

    #2. Om u komentaru iznad: " ...ima ljudi koji su NAPRAVILI PRAVA MALA BOGATSTVA DRZECI DIONICU 5 ili 10 GODINA...u najgorem supruga ce nam moci priustiti pristojnu sahranu nakon sto smo 10-20 godina cekali da MSFT skoci sa 28 na 70! ha ha!"
    Nije li ovo potcjenjivanje?? Kad si ovako brzo dajes autogolove, kakav si trejder? Nego, zasto nebranis svoj sistem primjerima. DAJ PRIMJERE!!
    Ja sam izlozio prvih deset dionica, listano po volumenu. Budi siguran da je bilo puno boljih setupova za taj dan.

    #3. U prvih 10 dionica 8 ih se moglo trejdati. Dvije dionice se imale slab setup. Kolika je tu uspjesnost? Svi trejdovi su bili potencijalno profitabilni sa max pocetnim gubitcima do 15 centi. Mozda si mogao uzeti primjer sa AMGN ili NEM. Hm, ne, nebi odgovaralo tvojoj tezi. Razumijem to da treba malo manipulacije . To ipak govori o tebi a ne o meni.
    Neka mi je uspjesnost 2:1. Odnosno na svaka dva uspjesna trejda neka imam jedan gubitak. Stop je na $200. Dnevno mogu zaraditi $2oo x 21 (prosjecni broj dana u mjesecu)= $4200.
    $4200x 12 mjeseci= $50,400.
    Isto kao ti, kako si nekad pisao da se takmicis sa suprugom (ona zaradjuje oko $50 K, Kanadskih?). Govorio si da imas oko 10 trejdova mjesecno. Mozes li se usporediti sa TXovim sistemom po uspjesnosti? Sa $500 do $2000,he,he,he,ha,ha,ha,ho,ho,ho!

    #4. Mozes li mi pokazati nekog uspjesnog opcijskog trejder na webu?

    #5. Bloger X (sa tvog bloga, nije li ovo kodirano ime za sotonu ili ti contresa ). Ovo ti je zbilja nisko, primitivno uistinu.. Bojis me se spomenuti. BU! Sad sam siguran da sam bio u pravu kad sam ti u posljednjem komentaru ( na mom blogu) porucio da nemogu rjesavati tvoje probleme. Nisu mali, vjeruj mi.
    Reko si da ti moj blog nece nedostajati kad sam pobrisao sve postove.
    Dali si ovdje zbog Bundya ili zbog mene? Kako ti raste nos! Ne, ozbiljno, sto hoces?
    Mogu ja misli ovo, car je gol? Ha, ha, ha!

    Nego pustimo ovu BALKANIJADU. Izlozi svoj sistemu u nekoliko recenica i krenimo odatle.
    Bez sistema (setupa) nemoj upce gubit vrijeme.
    Daj mi set up ili nista. SVE OSTALO TI JE PISANJE U VJETAR.
    Teoretski bullshit i generaliziranje mi netreba.

    avatar

    15.04.2007. (05:01)    -   -   -   -  

  • Pingvin

    Ovo se opasno zakuhalo... :-)

    (Pingvin sjeda u prvi red, gricka kokice i ceka da pocne drugo poluvrijeme...)

    avatar

    15.04.2007. (10:57)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Contreso ti si neki neodgojeni tip, ne u smislu toliko da si bezobrazan, nego da ti MANJKAJU neki osnovi obrazovanja i odgoja koji jasno izbijaju iz tvojih komentara. Kao prvo moj gornji komentar NIJE UPUCEN TEBI UOPCE nego vlasniku ovog bloga (Bundy-u). Procitaj malo bolje ako si toliko pismen (mozda si predugo radio na benziskoj u Bayu kad ne znas padeze kao u recenici koju niko ne razumije ni po smislu ni sta govori : "Mogu ja misli ovo, car je gol?").

    Kao drugo primjera mojih uspjesnih trejdova BAS U POSLIJEDNJE VRIJEME ima dosta na mom blogu i kao sto mozes vidjeti od Bundya na dalje ljudi to primjecuju (u prosjeku dionice koje smo spomenuli na mom blogu u Aprilu otisle su gore po 2-3 pta). Ne pada mi na pamet TEBI nesto izlagati ili davati ("Daj mi set up ili nista."), jer ko si pa ti da ti ja nesto MORAM IZLAGATI, objasnjavati ili davati od svog sistema nadalje!

    Covjek koji ne zna za latinsku izreku "Nomina sunt odiosa" je samo neobrazovan i to mozda nije njegova krivnja. Sreo sam u zivotu puno neobrazovanih ali postenih i ispravnih ljudi. Vidis Contreso, ja nisam naveo tvoje ime na svom blogu radi te izreke tj. iz POSTOVANJA tj zelje da ti ga ne povlacim po svom blogu. Ljepse zvuci kad se izostavi ime osobe sa kojom imas raspravu. AKo ne znas za tu izreku nije greda, ali ako se ponasas kao pravi "JERK" radi toga sto sam samo htio pokazati princip razlike izmedju opcijskog i tehnickog trejdanja na svom blogu ovim navodom, a pri tome izostaviti OSLOVLJAVANJE osobe, onda samo pokazujes kakav si "REDNECK" postao u toj americi jer dobar odgoj i "class" tumacis kao nesto "nisko i primitivno uistinu"! Dakle uspjesni opcijski trejder na webu -za kojeg trazis primjer - sam ja i ne trebam nikoga u to uvjeravati jer od toga zivim i to vec dugi niz godina. Ti si od samog pocetka dokazivao svojim komentarima da uopce ne shvacas princip trejdanja opcija (sto nije cudo za nekoga ko ne razumije ni osnovne stvari poput dobrog odgoja) pa prema tome nije ni cudo da po tvom gornjem navodu : "Nizasto cvrsto nemogu se uhvatit"
    Ljudi kao ti hvataju se samo cvrsto za cigle ili brojeve ili nesto sto mogu konkretno shvatiti i najcesce nemaju sposobnosti apstrakcije, projekcije ili maste koja je neophodna za uspjesnost u trejdanju opcija! Zato ti samo produzi svojim stilom gdje ulazes 40,000 da bi zaradio $200 i ja ti zelim uspjeh a nas koji imamo sposobnosti, maste i iskustva da $200 pretvorimo u $2K .. "prodji nas se" (valjda ces ovaj oblik bolje razumjeti jer je sigurno blizi tvom iskustvu)! Ovime je rasprava za mene zavrsena... ispricavam se Bundyu!

    avatar

    15.04.2007. (11:37)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    A ti Pingvin, pazi malo na te kokice brate, svugdje su po podu, ha ha ! Salim se, dobrodosao i ovdje, malo smo se zakvacili Contreso i ja. Ja mislio da ce biti bolje ako prenesem svoj komentar na svoj blog bez njegovog imena (iz respekta, jer imamo se pravo ovdje grabati ali nije fer prenositi to "u naturi" na svoj blog i tamo nekog poimenice ogovarati - posebno sto Contreso nema vise svoj blog da bi se branio) a on me za to napada! Ma nema veze, nisam mu bio simpatican od pocetka i to je OK, ne mozemo se svi voliti ko ti i ja - haha! Nema veze, steta je to sto mu ja zbiljam zelim uspjeh a on meni ovako: "nisko i primitivno uistinu". Ne shvacam ali eto... pozdrav svima

    avatar

    15.04.2007. (11:54)    -   -   -   -  

  • Pingvin

    (Pingvin se saginje i kupi kokice s poda.)

    Mislim da je steta sto se dijalog okrece na osobnu stranu. Neslaganja i razlicitost misljenja su normalna pojava...

    Pozdrav svima

    avatar

    15.04.2007. (18:04)    -   -   -   -  

  • felix...

    OM.."Ne nipodastavam T/A, onasvakako ima svoju ulogu u dugorocnijoj prognozi kretanja cijena, samo smatram da je skoro beskorisna za (recimo moje) pozicije u opcijama koje su 5-10 dana ili tu negdje a svakako 99% puta krace od mjesec dana!"
    Potpuno pogrešno!
    Čudi me OptionMaster da unatoč svojem iskustvu i ostalim kvalitetama tako malo poznaješ TA i
    donosiš generalne pogrešne zaključke.
    Upravo na kratkoročnoj razini TA ima najveću vrijednost iako su po defaultu dugoročniji patterni pouzdaniji.
    E sad to kaj neki npr.short ratio,volumen...ne svrtavaju pod T.A. je potpuno pogrešno.

    avatar

    20.04.2007. (15:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...