Komentari

haleluja.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Dora

    "Mnogi, držeči se slijepo svoje manjkave ljudske logike, posežu za slijedečom tvrdnjom kao kontraargumentom: sve je to lijepo i fino, ali od nečega se mora živjeti, nešto se mora jesti, nešto se mora odjenuti, novac treba zaraditi, obitelj zbrinuti - neće to nitko drugi uraditi za nas.

    I znate šta? To je laž!"

    Pa chovjeche, ovo bi trebalo znachiti da nitko ne treba raditi i da che sve dochi nam servirano na pladnju, si ti oke?? Pa ova mi teorija nije najjasnija iskreno, shto bi ja trebala samo kuchi sjediti i moliti se, ichi u Crkvu i nishta drugo ne raditi?? NE imati nikakvog posla i nikakve prihode??? Do sad mi nisi bio najjasniji sa svojim stajalishtima ali sad mislim da nemam vishe komentara za tebe, po tebi bi ljudi trebali samo zivjeti od zraka i Crkve?? ; wow no more comments !

    Bog te Prosvijetlio i Blagoslovio !
    Pozz D.

    avatar

    10.04.2007. (23:33)    -   -   -   -  

  • mirta

    Nasmijala sam se kada sam pročitala prvu rečenicu. I ja sam u tome :).
    I poredak koji si napisao jer pravi! :))
    Kada je Isus na prvom mjestu
    onda sve drugo dolazi na svoje mjesto!

    Blagoslov tebi i tvojoj obitelji! :)

    avatar

    11.04.2007. (20:47)    -   -   -   -  

  • Neno

    Odličan članak. Definitivno se slažem da treba odrediti prioritete u svom životu. Kao kršćani, kako bi na što bolji način 'proslavljali' Boga preuzmemo na sebe toliku količinu posla i odgovornosti, da se na kraju izgubimo u svemu tome. Ponekad radimo za Boga na različitim područjima, a da zanemarujemo intimno zajedništvo s Njim. Iz toga razloga često puta idemo sami u svojoj snazi. Treba promišljeno razmišljati o životu i jasno zacrtati svoje ciljeve. U pravu si što se tiče gore navedene liste prioriteta, jer ako je Bog na prvom mjestu sve ostalo će doći na svoje.
    kontakt.bloger.hr

    avatar

    11.04.2007. (20:48)    -   -   -   -  

  • Dvocvijet

    @dora
    pogresno si shvatila, ili bolje receno, nisi shvatila o cemu govorim. trebala bi znati da je opasno trgati recenice iz konteksta i naprecas prosudjivati: na taj si nacin dosla do apsurdnih zakljucaka koji nemaju nikakve veze s onim sto sam rekao.

    steta sto nisi kopirala i nastavak:

    'Vjerovati da smo nemočni i da smo prisljeni robovati ovom svijetu pokazuje u koliko mjeri mi ne vjerujemo u ono što ispovijedamo!
    Ne kažem da trebamo napustiti poslove koje radimo, niti da ima ičega lošeg u zarađivanju za život svojim radom, jer to jednostavno nije istina, ali želim upitati koliko zaista vjerujemo da nas je Bog oslobodio svakog ropstva?'

    mnogi medju nama postali su zatocenici posla koji rade pa u strahu da ne izgube posao pristaju biti lasci, krivokletnici, ponizeni i zlostavljani. time ne samo da okrecu ledja Bogu krseci njegove zapovijedi, nego mu time i onemogucuju da ih koristi za svoje ciljeve. ali, ako smo poslusni Bogu i vrsimo njegovu volju, ne moramo se plasiti za svoje potrebe jer imamo Bozje obecanje da ce se Bog pobrinuti da oni koji su mu vjerni imaju sve sto im je neophodno za zivot. nitko ne kaze da cemo se zbog toga obogatiti, ali sasvim sigurno necemo biti ni gladni, ni zedni, ni goli, ni bosi.

    procitaj jos jednom ove stihove i znaj da je to istina za sve one koji ljube Boga, a ne svijet:

    "Zato i vi: ne tražite što ćete jesti, što piti. Ne uznemirujte se! Ta sve to traže pogani ovoga svijeta. Otac vaš zna da vam je sve to potrebno. Nego, tražite kraljevstvo njegovo, a to će vam se nadodati!"

    avatar

    12.04.2007. (23:04)    -   -   -   -  

  • Dora

    Kako vidim i drugi su odustali od suludih prepiraka s tobom, stoga i ja kazem "STOP" ovom, nemam ja vremena sad raspravljati se s tobom, ali kako je vech neko rekao, a i da se zakljuchiti.. novi si u "ovome", ohladi malo, mislim da ce ti to pomochi (a i da ne odesh na krivi put)...

    GBY
    Srdachan pozdrav D.

    avatar

    13.04.2007. (17:04)    -   -   -   -  

  • Dvocvijet

    @dora
    ne razumijem, cime sam zavrijedio da me vrijedjas?

    avatar

    14.04.2007. (00:14)    -   -   -   -  

  • Wilston Churchill

    "Fanatik je osoba koja nece promijeniti misljenje, a ne zeli pormijeniti temu!"

    avatar

    14.04.2007. (22:56)    -   -   -   -  

  • Feba

    Pozdrav, Dvocvijete. Ti i kad pišeš o običnim svakodnevnim stvarima, izazivaš vatru. :O)
    Dobar ti je post, baš u zadnje vrijeme razmišljam o tome.

    avatar

    15.04.2007. (20:04)    -   -   -   -  

  • škoro

    Dobar post! Istina je sto kazes. Ovi koji te kritiziraju samo ti zele lupati kontru na svaku tvoju izjavu izvlaceci rijeci iz konteksta. Nesto si im se zamjerio, izgleda... Ma "pusti selo neka prica...." Ne daj se! ;) Pozdrav!

    avatar

    16.04.2007. (21:44)    -   -   -   -  

  • andjel

    voljela bih te vidjeti među nama na www.andjel.com/forum...vrlo interesantno razmišljaš
    blagoslov ti šaljem

    avatar

    17.04.2007. (01:44)    -   -   -   -  

  • diana 1

    Slavim Boga ali...?
    Prisiljavam prioritete ali...?
    I Ti si Bože Br.1....ali?

    "ako Bog nije na prvom mjestu, ako nije u svemu što radimo, ako nije važniji od posla, od obitelji, od obaveza i svega ostalog onda smo u vrlo velikom problemu!"
    [I]
    "biti poslušan Bogu!"
    "biti poslušan Bogu najprije znači dozvoliti Bogu da bude neprikosnoveni i jedini gospodar u
    našem životu!"

    "Kada smo ga jednom priznali kao svog Gospodina tj. gospodara"
    "Zašto li se uopče čudimo što tako često ne osjećamo Mir Božji u svojim srcima kada smo mu neposlušni?
    "Biti poslušan Bogu znači najprije dozvoliti mu da nam govori, da nam pokaže što On ima za nas, gdje želi da budemo i što On želi da radimo"[/I]
    .

    izdvojila sam par bitnijih navoda da sažmem svoje misli...
    s punim pouzdanjem da su milost i kreposti koju nam On daje dostatni za naše spasenje, ma koliko malena i nazemjetna naša bila životna uloga...
    bez osobnih preuzetnosti da imamo PRAVA biti veliki i sveti, odabrano Božje oruđe stvaranja i obnavljanja svijeta oko nas...Bogu nismo potrebni da bi dobro bilo, On je Svo Dobro i Pravednost i dati će nam kako je Volja Njegova.On je Sva Ljubav, On je Sve i mi jesmo u Njemu!!Zato Boga moramo znati prepoznati u Svemu,najprije u svome bližnjemu i zato su obje prve zapovjedi ljubavi prve po važnosti i neodjeljive. Jer tko ne vidi Boga u čovjeku koji je stvoren na sliku Božju kako li će ga prepoznati kad odmakne veo koji Ga sad dijeli od nas!!??Nemogućna je postavka 1.2.3...
    volim navesti osobno svjedočanstvo kad sam na sv. ispovjedi savjetovala se sa svojim dragim fra.Stipom:muči me do nemira i suza, što da radim, imam silnu potrebu učestaliti svoj dolazak presvetom Oltarskom Sakramentu i sv Misi a moji se ukućani stoga bune, negoduju? Odgovor mi je smirio duh vremenom shvativši rezolutnu pouku:nipošto ne prkosi i nemirom i silom dobiti pa i najsvetije namisli, jer i najbolje namjere mogu biti popločani put do pakla i ponukane od samog Zloga ako se ma i u čemu sukobljavaju sa Zakonom u ljubavi i poniznosti a u neposlušnosti su prema Bogu!!Bogu hvala čuvao me oholosti!!

    "Slijediti Boga i biti mu poslušan nije nimalo trivijalna stvar. To znači biti otvoren za Njegovu Riječ, znači tražiti Njegovo lice i objavu njegove volje. Znači biti spreman primiti objavu koja nam nije po volji i prihvatiti se zadataka koji nam možda izgleda pretežak, možda nas plaši, ili nas tjera da se odreknemo udobnosti na koje smo navikli."

    "Eto, zato mi imamo tako mnogo problema sa svim tim silnim obavezama koje nas sapliću"ne, duši nema mira dok ne vidi lice Boga svoga, tijelo sapinju zemlje lanci, nikako duh. Tuga duha se skriva u skrivenosti Lica Stvoriteljeva, ali tko traži naći će ;), i tko traži pozvan je i predodređen :)-blago pozvanima za Gospodinov stol!!

    I nije laž rad!
    Nek ne jede tko ne radi!, al raditi da bi se živjelo a ne živjeti da bi se radilo!
    Ora et labora! Moli i radi! moli i ostalo će ti se u znoju tvoga lica dati....

    "Ali, nemojmo to uraditi zbog nagrade, uradimo to iz ljubavi prema Gospodinu!"

    Bog moj Sve u Svemu!!
    Mir s vama i ljubav moja
    diana 1

    avatar

    19.04.2007. (21:52)    -   -   -   -  

  • da-da

    s punim pouzdanjem da su milost i kreposti koju nam On daje dostatni za naše spasenje, ma koliko malena i nazemjetna naša bila životna uloga...
    bez osobnih preuzetnosti da imamo PRAVA biti veliki i sveti, odabrano Božje oruđe stvaranja i obnavljanja svijeta oko nas..


    Ovako kaže naš Katekizam Katoličke Crkve:



    1810 Bozja milost prociscuje i uzdize ljudske kreposti stecene odgojem, slobodnim cinima i ustrajnoscu uvijek obnavljanom s naporom. S Bozjom pomocu, one kuju znacaj i daju lakocu u vrsenju dobra. Krepostan covjek je sretan sto zivi kreposno.

    1811 Covjek ranjen grijehom ne moze lako ocuvati moralnu ravnotezu. Dar spasenja po Kristu daje nam milost potrebnu da ustrajemo u trazenju kreposti. Svatko mora uvijek moliti za tu milost svjetla i snage, pristupati sakramentima, suradjivati s Duhom Svetim, slijediti njegove pozive da ljubimo dobro i da se klonimo zla.

    1827 Ljubav ozivljava i nadahnjuje vjezbanje u svim krepostima. Ona je "sveza savrsenstva" (Kol 3,14); ona je forma krepostî (forma virtutum); ona ih spaja i medjusobno rasporedjuje; ona je izvor i cilj njihova krscanskog vrsenja. Ljubav osigurava i cisti nasu ljudsku sposobnost ljubavi. Ona je uzdize do nadnaravnog savrsenstva bozanske ljubavi.

    1828 Provodjenje cudorednog zivota nadahnuto ljubavlju daje krscaninu duhovnu slobodu djece Bozje. Krscanin nije pred Bogom kao kakav rob, u ropskom strahu, ni kao najamnik koji trazi placu, nego kao dijete koje odgovara na ljubav onoga "koji nas prije uzljubi" (1 Iv 4,19). Ili se udaljujemo od zla iz straha od kazne i osjecamo se kao rob, ili dopustamo da nas privuce nagrada i slicni smo najamnicima; ili smo poslusni zbog dobra u njemu samome i iz ljubavi prema onome koji zapovijeda da slusamo (...) tada se osjecamo kao djeca!!

    1829 Plod su ljubavi radost, mir i milosrdje; ona zahtijeva velikodusnost i bratsku opomenu; ljubav je dobrohotnost; budi uzajamnost, ostaje nesebicna i blagotvorna; ona je prijateljstvo i zajednistvo: Ispunjenje svih nasih djela je ljubav. Tu je nasa svrha; zato mi trcimo, prema tom cilju trcimo; kad stignemo, u njoj cemo naci svoj odmor.

    ...Bogu nismo potrebni da bi dobro bilo, On je Svo Dobro i Pravednost i dati će nam kako je Volja Njegova...

    Bogu smo itekako potrebni da bi bilo dobro!!
    Često se osjećamo kao oni koji imaju nešto presudno važno reći, a mnogi od nas to ne žele ili neće razumijeti!!Potreba da se vlastita sreća prenese na druge, na kraju je jača od svih "zatvorenih vrata" na koje u tom naumu možemo naići!!Zato bez obzira na sve poteškoće na koje nailazimo,važno je jedno i samo jedno,a to da svi spoznamo temeljnu uskrsnu poruku,a ta je da je Uskrs radost i nada!!

    Bez te radosti i bez te nade,ako tome ne dodamo i "ora et labora",k tome unesemo plodove vjere i Ljubavi,koji su "ispunjenje svih nasih djela" ,ne živimo li sakramentalni život koji nije uvjetovan "prkosom,nemirom i silom",zalud nam je svako slovce i svako "vrijeme" i svaka forma koja tu formu ne preteče i ne sažima u sadržaj bitnosti da je "Bog moj Sve u Svemu!!"

    Jer naša svrha,smisao i Cilj,je vazda "trčati"ka tom Cilju,a trkač kad trči,niti se okreće,niti traži okrjepu,niti smije stati-ta bit će diskvalificiran,već smjerno gleda prema naprijed,prema Cilju, i kad jednom stigne, na tom-u tom Cilju,- naci će svoj odmor i svoj odogovor!!

    "Ali, nemojmo to uraditi zbog nagrade, uradimo to iz ljubavi prema Gospodinu!"

    avatar

    20.04.2007. (07:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...