Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • newyorcanka

    wow! svala cast na trudu. cak mislim da nemam ni sto dodati. nevjerojatno... ;-)

    avatar

    06.04.2007. (19:00)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    ima dobrih savjeta....zanimljiv blog...a za manire si potpuno u pravu,džabe nekom fina odjeća i cipele kad je seljačina

    avatar

    06.04.2007. (19:56)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Hvala, na isti način!
    U potrazi sam za onakvima kao što su bijele samo manje i punije pete.

    avatar

    06.04.2007. (21:40)    -   -   -   -  

  • Kasia

    jako sam se iznenadila jer sam ocekivala puuuno manje savjeta!
    svaka cast! ;)

    avatar

    06.04.2007. (23:22)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Jako poučan i zanimljiv post, s većinom nabrojanog se slažem jer je doista tako i savjeti su na svome mjestu. I sama većinu tih stvari slijedim jer mi se tako naviše i sviđa, ali, uopćeno gledajući, neki od tih savjeta su mi malo hmmm... netaktični za one ljude koji ponešto od toga ne poštuju. Sve to stoji, ali mora se priznati da je sve to podvrsta nekog dress code-a, naravno, nikome ti ništa u postu ne zabranjuješ niti naređuješ, ali ti neki 'uvriježeni' stilski savjeti ponekad nisu u redu. Po meni, recimo, nije ništa loše ako osoba s okruglijim licem nosi okruglaste naušnice, niti ako visoka osoba nosi velike torbe, niti ako korpulentnija osoba nosi manje torbice. Ako je sve to dobro inkorporirano u njezin stil, može izgledati samo slatko. Jer, pitam se, što bi bilo kada bi jedna visoka žena stalno nosila manje torbice - tada bi ju neki stilist proglasio dosadnom i neinovativnom. Ili kada bi žena sa jačim nogama stalno nosila crne, smeđe i tamno plave suknje ili hlače, samo da taj dio tijela učini neupadljivim. Po meni je baš to odraz kompleksa i dosade i puno mi je ljepše vidjeti ju u nekoj šarenoj suknjici sad na ljeto, nego u nekoj tamnoj. Opet, naravno, ako joj ne ispada salo sa svih strana i ako sve to nije pripijeno i neukusno. Ali i tad - koga briga? Ono što hoću reći je da mi je bolje vidjeti i nekoga tko je obučen suprotno tim nekim pravilima, a da je siguran u sebe i samozadovoljan (makar nemao ukusa i makar ja to nikad ne bih tako), nego nekoga tko je tip-top, a da pritom stalno misli kako izgleda, što mu savršeno stoji, a što ne i hoće li zadovoljiti neke društvene, odjevne norme. Bitno mi je jedino kako ja izgledam - sama sebi, a hoće li netko oko mene hodati sa starim lakom, gaćama padobrankama i sl, to mi je svejedno :) Pisala sam svojedobno o tome u svom postu o dress code-u :)
    Inače, apsolutno podržavam ono da se odjeća opere nakon kupnje, da dotjerana žena treba biti ženstvena i doma, a ne samo kad ju gledaju 'oči javnosti', torbicu i cipele uvijek kombiniram jer mi jedino tako moja odjevna kombinacija ima smisla (iako, na drugima mi nekad i nesparene te 2 stvari izgledaju odlično), da ne treba kupovati premalu robu i bezuvjetno slijediti trend samo zato jer je trend, dapače. I, naravno, nikakav vanjski izgled ne može nadomjestiti onu iskonsku profinjenost i kulturu čovjeka. :)
    Od tvojih sličica, jedino mi se ne sviđaju one Tamaris natikače, ni pod razno :)
    Eto, bilo bi to sve od mene, pohvala na zanimljivom postu još jednom, nadam se da će takvih biti i dalje, u revijalnom tonu :)

    avatar

    07.04.2007. (00:21)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ma gdje ti živiš Super ženo. Lijepo izgledaš, imaš ukusa, dobro kuhaš , voliš umjetnost i sve to. Đođe mi da sutra idem odvjetniku po zahtjev za rastavu braka. Pozdrav.

    avatar

    07.04.2007. (13:23)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    jako dobro si sve opisala. kupujem odjela u x-nation (to je jedna naša hrv. firma), fino mi stoje njihove stvari, relativno su kvalitetne, a zapravo veoma povoljne. i onda mogu sa "starim" crnim sakoom obući najnovije hlače (jer su materijali isti ili jako slični). volim nositi (ja sam 165/52) uske male šoseke do mrvicu iznad koljena (kad stojim) - cipelice (ne znam hodati i bole me noge u štiklama) + majice koje sa malo Swarovskog ili malo bisera izgledaju super za poslovne sastanke.. ili hlače, majica i košulje na preklop + prvih par minuta sastanka sako, pa kad se zalaufam - skinem (šta god tko rekao, jedino ostavim ako je klima "na muški" stavljena na +17).. u principu kad skupiš par dobrih stvari u ormar - imaš sto kombinacija..

    avatar

    07.04.2007. (14:05)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    e da, osim kad sam u blatu - onda traperice + moje fensi gumenjake (dobila službeno nekidan na poslu i one obične, zelene...)

    avatar

    07.04.2007. (14:06)    -   -   -   -  

  • jja

    Hvala svima na komentarima! Cak i na onim vidovitim ;-)), doduse neki ovdje znaju kako izgledam ali bas ti me nikad ne bi nazvali savrsenom ;-) Dejmon - ja ipak najvise volim kad mi kuhaju. A kuhaju mi cesto. Onda je lako ostatak vremena biti kreativan.

    avatar

    07.04.2007. (17:20)    -   -   -   -  

  • Neli

    divim se tvom ukusu :) doduše u nekim stvarima se ne slažem s tobom,ali različitosti nas čine posebnima :) super ti je sakoič koji ti je stigao,a bez beda bi pojela onu tvoju pizzu :)
    nego imam pitanjce:) imaš li možda recept za to prekrasno jelo :)
    ja sam neander,a nisam sigurna u one net recepte,jer mi često ne uspiju,ne jer sam klinka,već su uvijek neki fancy...pa ak možeš,pliz ,pošalji na : nellz@net.hr

    ak ne,svejedno thx. :D

    avatar

    07.04.2007. (21:08)    -   -   -   -  

  • riba

    Moram priznat da si me nekim točkama posramila, nekim nadaghnila, ali u svakom slušaju puno pomogla. Hvala ti na postu, zaista mi je došao kao poklon. Sretan Uskrs

    avatar

    07.04.2007. (22:12)    -   -   -   -  

  • jja

    neli - pizzu u nasoj kuci tradicionalno ne radim ja, nego on ;-) Njega sam pitala, a on kaze da to od oka i da recepta nema?! S druge strane, ni ja nemam recept za smjesu za palacinke a uvijek ispadnu, to je valjda to

    riba_ka - nije mi bila namjera nikoga posramiti, ja prva sam najcesce za vidjeti u trapericama i obicnim majcama...zapravo sam se u komentarima nadala nadopuni ovog, da dodate neke svoje smjernice kojih se uvijek drzite...

    avatar

    07.04.2007. (22:21)    -   -   -   -  

  • suncokretna

    wow. sjajno! trud izniman.

    avatar

    08.04.2007. (16:12)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Da ja obučem one cipele ne bih se dobro provela. Em bih se osjećala ko krava sa novinama. Nekad si mislim da bih se morala počet oblačit u skladu sa godinama, sakoa nemam, ne znam, fala bogu da izabrah zanimanje u kojem se moš obuć relativno kako oš. Relativno.

    avatar

    08.04.2007. (19:11)    -   -   -   -  

  • tyche

    Ovo je dobro :)) sve stoji,sve na broju i dobro poredano - jedino sto ja imam svakakvih torbica-nemam pravilo male, velike, ovakve ili onakve - samo je bitno da se u boji ne razlikuju od cipela. One Pierre Hardy na slici gore su jedne od najljepsih cipelica koje sam ikad vidjela - pravi bomboncic.

    avatar

    09.04.2007. (07:04)    -   -   -   -  

  • Where my heart belongs

    Gc..Cijeli kodeks oblačenja..Bojim se...heheh..
    pozz

    avatar

    09.04.2007. (14:22)    -   -   -   -  

  • Chicago Chick

    svaka cast na trudu!

    avatar

    10.04.2007. (20:24)    -   -   -   -  

  • Neli

    hehe ,nema veze ,al ipak hvala :) bum nažicala recept od nekog ko ima napisano :) ipak još jednom hvala,i nastavi šisat ovako mrak postove,čitam te!!!

    avatar

    10.04.2007. (20:36)    -   -   -   -  

  • Neli

    ps,ako smijem pitati,pošto prije nisam čitala,čime se baviš,jako mi se sviđa kako sve znaš o svemu...a ja si uvijek razmišljam što želim biti kad narastem,pa me zanima... :)
    puno hvala!

    avatar

    10.04.2007. (20:44)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    draga kod tebe uvijek puno stvari za naučiti i podsjetiti se.. ja nisam poslovna i tako da ni ne furam taj stil, ali nije loše znati i imati neke stvari na umu ako zatreba.. a inače znaš da se s tvojim navodima više nego manje uvijek slažem.. a recepte skupljam u svoju bazu pa ih prom prililkom isprobam..

    veliki ti pozdrav šaljem iz slavonije

    avatar

    10.04.2007. (21:28)    -   -   -   -  

  • Azriel

    Jako zanimljiv i sadržajan post! Ja bih još dodala neke svoja provjerena pravila:
    - bijela košulja - paše uvijek uz sve, daje jednu eleganciju crnim hlačama, trapericama romantiku i paše za sve prigode kad ne znaš što bi obukao,
    - crna suknja malo do iznad koljena - kod mene vrijedi isto kao i crne hlače na peglu,
    - par običnih crnih salonki - hvala Bogu na njima, cipele za sva vremena,
    - barem dva parfema - jedan "poslovni" (decentni, prozračni, nenametljiv) i jedan "za grad" (malo jači, ja volim malo pudraste) - i moj zakon: ne treba se baš "kupati u parfemu",
    - lak na noktima (ruke) uvijek neka blaga nijansa rozkaste, bež ili prozirni sa sjajem i obavezno namazati ruke kremom - djeluje njegovano i ženstveno!
    Eto ja se držim još i toga! Pozdrav!

    avatar

    11.04.2007. (10:44)    -   -   -   -  

  • jja

    Neli, za znati svasta ti treba znatizeljan duh i malo vremena, pored ostalog radim na faksu i zu to PhD iz jedne ekoloske teme.
    Dipl.domacica – ja prva nisam poslovnjak, znas gdje radim, tamo su na cijeni slobodni duhovi a bankari su onak pojam za malogradjanstinu ;-) no neka pravila vrijede zaista univerzalno, nego kako si mit i, tj. Kako ste mi vas dvoje? :-)
    Azriel – hvala na sugestijama, svakako su na mjestu!

    avatar

    11.04.2007. (12:55)    -   -   -   -  

  • Rusulica

    sviđa mi se post, ali me nešto buni - rekla si da u poslovni look ne spadaju haljine i suknje iznad koljena - ali neki poslovni kostimić sa suknjom preko koljena izgleda mi bapski. mislim da nenametljivo i lijepo izgleda kostimić sa suknjom točno do iznad koljena, a čak i nešto kraćom, ako to žena/cura decentno nadopuni i ponese.

    avatar

    11.04.2007. (15:14)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ti si se stvarno potrudila !! ovo printam, da mi slucajno nesto ne promakne :-)

    avatar

    11.04.2007. (16:56)    -   -   -   -  

  • jja

    Rusulica - na kraju se puno toga svede na bransu u kojoj si. Recimo kod mene (faks, znanost itd.) ide i to, dapace vecina nas je u trapericama i starkama osim ako je neki vazan dogadjaj ali recimo u banci ili raznim osiguranjima je pokazivanje koljena, golog ramena i slicno - veliki ne.
    Recimo vidi ovdje, do koljena je a nije mi bas bapski
    kostimic

    avatar

    11.04.2007. (18:13)    -   -   -   -  

učitavam...