Komentari

johnnyq.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • tata od formata

    Proba... jen, dva, tri, radi?.....ne radi?.....

    avatar

    05.04.2007. (22:00)    -   -   -   -  

  • tata od formata

    Radi! E onda kaže ovako!
    Ivane, lane moje. Da je nama u našem jorkestru više takvih mladih koji su tvoje kvalitete i IQ-a di bi nam bio kraj. Obično je to tako da mladi čovjek završi akademiju stave ga na zadnji pult i tamo vegetira skoro do penzije. Rijetki napreduju, us(a)vršavaju se i vole svoj posao. A o poštenju ne bih. Naravno da nas i kolege mogu izbaciti iz takta (nekad i doslovno)upravo ovakvim pristupom svom poslu ali tada samokontrola rješava stvar.
    I zato nastavi s puno entuzijazma raditi ono što voliš. Tvoje vrijeme tek dolazi.

    PS I opaska starijeg muža na kraju: Ti prvo provodiš vrijeme sa svojom M. a tek onda radiš sve ono nabrojano. Važan je redoslijed! Trust me! :-)))))))

    avatar

    05.04.2007. (22:08)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    pa lijepo si to opisao, moje je misljenje da je u svakom orkestru vrlo slicno, sve su ostalo nijanse . trudim se drzat podalje od klanova i traceva, i svirat najbolje sto mogu. na svu srecu se to kod nas ipak jos nesto cijeni. a umjetnicka satisfakcija? hm, tesko, posebno u orkestru, ali kad publika vice "bravo orkestar" na gostovanju u zagrebackom hnk onda to valjda ipak nesto znaci. nadam se. ili si umisljam....

    avatar

    05.04.2007. (22:44)    -   -   -   -  

  • tata od formata

    Bravo orkestar?? Ivane, kad smo to zadnji puta čuli? Na sveto Nigdarjevo, 31. 13. mjeseca Limburga. Kod nas se već unaprijed zna da smo mi za niš' a i kritike su nam bijedne, bez obzira koliko se mi trudili. A onda se desi jedan dobar dirigent i ovaj isti "loš" orkestar prosvira zaozbač.
    Odoh u kritičare!
    Prodajem violu (ako uopće ima interesenata!).

    avatar

    06.04.2007. (01:19)    -   -   -   -  

  • Život u dvoje

    @ tata
    Zadnji puta? Ne sjećam se zapravo... Uvijek je loš orkestar, nikad dirigent... Uglavnom smo "protočni orkestar", "uredan" ili "neuredan", a trpimo svakave veličine. A najjači su mi kritičari koji se oboružaju CD-ima i DVD-ovima (barem 10ak) velikih izvedbi kao Met, Karajan i slični pa onda počnu pametovat kako se to vani radi, a ne pojave se ni na jednoj probi. Često čak niti diplomu nemaju, ali kuže se i u režiju i scenografiju...
    Ako nađeš kupca, daj javi, možda ja i trombon okrenem :)

    avatar

    06.04.2007. (01:36)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    da, stanettica je rekla u zadnjoj kritici "giselle" da je orkestar ovaj put "dignut na profesionalnu razinu". Da se covjek zamisli.... sto je to profesionalna razina?
    kakva se to viola prodaje? javi kod mene. ili je to prodajes kad odes u kriticare???

    avatar

    06.04.2007. (15:38)    -   -   -   -  

  • Crni Sokol

    Hvala ti na ovom opširnom odgovoru.Stvari su mi sada malčice jasnije.
    Ma napisao sam ti to jer me sve to skupa zaintrigiralo.Ja kao veliki ljubitelj takve glazbe kojom se ti baviš,a potpuni neznalica :-((( što se tiče same teorije i načina na koji glazba nastaje htio sam vidjet malo kako te stvari funkcioniraju.
    Ali me jos jedna stvar muči,a to je ono što si gore naveo.Kako te kolega može iživcirati?Pretpostavljam da se radi o profesionalnom "živciranju".Zar vi ne sjedite zajedno u istom orkestru,zajedno muzicirate i zajedno ispoljavate svoju glazbom oplemenjenu dušu(ha,ovo sam dobro sročio)?Znam da lagano zadirem u privatnost,ali me svejedno interesira.
    E da,i bio sam na predstavi Giselle u petak i jako me se dojmila.Ona balerina iz Engleske super pleše,a i ovi naši nisu za baciti.Koreografija je OK i scenografija mi se svidjela.Orkestar je isto tako lijepo i skladno zvučao,osim na par mjesta su mi se violoncella kao "raštimala" i tromboni(valjda su to bili oni) su mjestimice bili preglasni.Rogovi su lijepo svirali ono "lovačko" mjesto.Sve u svemu je bilo lijepo i sretan i veseo sam otišao doma.
    Nemožeš vjerovati,evo upravo sam napisao svoju prvu glazbenu kritiku u životu;-))))).
    Toliko od mene.
    Pozdrav od ljubitelja glazbe

    avatar

    08.04.2007. (00:39)    -   -   -   -  

  • bugga

    Sretan Uskrs.

    avatar

    08.04.2007. (08:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...