Komentari

ateizam.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • dejmon

    I ja sam u jednom dužem vremenu svog života bio ateista i to u mlađim danima na fakultetu i dok sam pisao članke za filozofska istraživanja. Onda sam razmišljao u okvirima dijalektičkog materijalizma i egzinstecijalizma , sa osvrtom na specijalnu teoriju Alberta i Kvantnu fiziku. Pomalo sam ili odrastao ili podijetinjio, ali jednostavno shvatio da je sigurnije da se vratim korijenima i danima djetinjstva kada sam bio ministrant. Sjetio sam izlaska jutarnjeg sunca iza naše crkve.
    Nitko tko je odgojen u duhu ateizma neće biti vjernik, a obrnuto je samo relativno moguće. Poštujem i vjernike i ateiste. Mislim da je možda ateistima teže, ali to je životni stav. Crkva kao institucija sa svim svojim smislenim i besmislenim dnevnim postupcima ne utječe na mene. Pozdrav.

    avatar

    05.04.2007. (16:40)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    idiotizam i dalje galopira....nesmiljenom brzinom. iako nije katolik prezeravat ce se (sic!)....;zamisli koje olicenje vrlog ateizma?! koliko drzi do svojih principa... kada treba postiti i moliti se,ne slusati glazbu,biti u korizmi onda se ne drzi obicaja,ali kada treba prezderavati se onda je tu nas vrli bloger ateist. jos se i hvali. e pa sritno ti prizderavanje krme. inace,smisao malo bogatijeg rucka za uskrs nije "prezderavanje" nego da se tijelo okrijepi nakon iscrpljujuceg posta. ali cemu se truditi objasniti tebi gospodine,kada svaki tvoj zarez odise beskonacnom dozom idiotizma i mrznje. sritan ti Uskrs!

    avatar

    05.04.2007. (20:00)    -   -   -   -  

  • Njofra

    ja iskreno nemam kada svi ti živi postovi i ko zna šta, kaže frend danas na faksu da nema sutra mesa, mislim da ću se sutra s guštom nažderat ćevapa, ražnjića i kotleta:)

    avatar

    05.04.2007. (20:12)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    ako ti gust,uzivaj.

    avatar

    05.04.2007. (20:45)    -   -   -   -  

  • Humanitarka na djelu!

    Komentar nema veze sa postom! Ukoliko ikako mozete pomoci maloj anji,dodite na ovaj blog...barem ostavite komentar.Vise na blogu! Najljepse hvala

    avatar

    05.04.2007. (21:10)    -   -   -   -  

  • ozbiljnozanimljivo

    Ponukan papinom rečenicom: „Zlo neće imati posljednju riječ. Konačna pobjeda pripada Kristu, Istini i ljubavi.“ Umjesto da bilo što komentiram citirat ću dijelove Otkrivenja po Ivanu. Ime 'žena Bludnica' zamijenite riječju 'crkva' a Babilon, kao simbol bluda i zla, zamjenite simbolom njezina djelovanja i sve će vam biti jasno.
    Zvijer i Bludnica
    ....Tu se hoće mudre pameti! Sedam glava je sedam bregova na kojima žena sjedi (RIM – Vatikan, op. autora)..... Jedne su misli: svu svoju silu i vlast predati Zvijeri. Ratovat će protiv Jaganjca, ali će ih pobijediti Jaganjac – njegovi pozvanici, izabranici, vjernici – jer on je Gospodar gospodara i Kralj kraljeva.“ .....„Vode što ih vidje, na kojima Bludnica sjedi, to su puci i mnoštva i narodi i jezici. I onih deset rogova što ih vidje i Zvijer – oni će zamrziti Bludnicu, opustošiti je i ogoliti, najesti se mesa njezina i ognjem je spaliti. Jer Bog im u srce stavi izvršiti naum njegov: da jednostavno predadu kraljevstvo svoje Zvijeri dok se ne ispune riječi Božje. Žena koju vidje grad je veliki što kraljuje nad kraljevima zemaljskim.
    Anđeo navješćuje pad Babilona – Bludnice
    .... „Pade, pade Babilon veliki – Bludnica – i postade prebivalištem zloduha, nastamba svih duhova nečistih, nastambom svih ptica nečistih mrskih jer se gnjevnim vinom bluda njezina opiše narodi; s njom su bludničili svi kraljevi zemaljski, a trgovci se zemaljski obogatiše od silna raskošja njezina.“
    Narod Božji mora bježati
    ....„Iziđite iz nje, narode moj, da vas ne zadese zla njezina te ne budete suzajedničari grijeha njezinih! Jer njezini grijesi do neba dopriješe i spomenu se Bog zločina njezinih.
    Vratite joj milo za drago, naplatite joj dvostruko po djelima! U čašu u koju je ona natakala natočite dvostruko! Koliko se razmetala sjajem i raskoši, toliko joj zadajte muka i jada! Jer u svome srcu je govorila: 'Na prijestolju sjedim kao kraljica i nikada neću obudovjeti, jad me nikada zadesiti neće!' Stoga u isti će je dan zla zadesiti: smrt i jad i glad te će sva u ognju biti spaljena. Jer silan je Gospod, Bog, Sudac njezin!“
    Tužaljke nad Babilonom – Bludnicom
    .....I plakat će i naricati za njom kraljevi zemlje što su s njome bludničili i raskošno živjeli kad gledali budu dim požara njezina. Prestrašeni mukama njezinim, iz daleka će stajati i naricati: „Jao, jao, grade veliki, Babilone, grade silni! Kako li te u tren oka stiže osuda!“
    I trgovci zemaljski plaču nad njom i tuguju jer im trga više nitko ne kupuje: ni zlata, ni srebra, ni dragog kamenja, ni biserja, ni tanana lana, ni grimiza, ni svile, ni skrleta: nit ikakva mirisa drveta, nit ikakva predmeta od slonove kosti, nit ikakva predmeta od skupocjena drveta, nit od mjedi, nit od željeza, nit od mramora; ni cimeta, ni balzama, ni miomirisa, ni pomasti, ni tamjana, ni vina, ni ulja, ni bijeloga brašna, ni pšenice; ni goveda, ni ovaca, ni konja, ni kočija, ni roblja nit ikoje žive duše.
    „Voće za kojim ti duša žudjela pobježe od tebe, sav raskoš i sjaj propade ti – ne, nema ga više!“....

    avatar

    05.04.2007. (21:30)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Ne bi ti bilo zgorega da počneš nabacivati nešto konstruktivnije kritike. Ovako samo daješ konzervama priliku da ispadaju pametni.
    Što se žderačine tiče, ima jedna krasna, a opet istinita (vidio sam na jednom postarijem dokumentarcu) priča o nekom valjda polinezijskom plemenu koje cijelu godinu gladuje i uzgaja svinje, a kad dođe određeni dan u godini, naprave feštu od tri dana. Tada pokolju dobar dio onih svinja i jedu ih polusirove dokle god mogu. A onda opet gladovanje...

    avatar

    05.04.2007. (22:09)    -   -   -   -  

  • skaska

    Možda ovo nema veze s postom, al ima s Uskrsom, jer sam prošla pored maksimirskog diskaša. Rastužio me usporedni pogled na jordanovačku osnovnu školu koja izgleda kao da se doslovno raspada i obližnju crkvu koja sja i blista. To je stanje, a poruke sasvim nešto drugo.

    avatar

    05.04.2007. (23:28)    -   -   -   -  

  • The King and I

    BLOGERSKI NEPOSLUH

    DOŠLO JE VRIJEME ZA
    CIVILNI NEPOSLUH U BLOGOSFERI

    Građanska se neposlušnost danas prihvaća kao izvorno metapravo građana (nešto poput prava na život), u raznim sferama ljudskih aktivnosti—tim više u blogosferi. Osim jurističkog značaja, građanska neposlušnost ima često i sasvim konkretne efekte kada se upražnjava sustavno i s razlogom: tako je npr. masovno orkestrirano udaranje po loncima na otvorenim uličnim prozorima u Čileu dovelo do ustavnih promjena i obnove demokracije.
    Zato predlažemo da razmotrite opciju civilnog neposluha i počnete lupati po loncima u hrvatskoj blogosferi jer nam ne daju da postamo

    SLIKE U KOMENTARE

    odnosno počnemo sveobuhvatno—slikom/zvukom/videom—multimedijski komunicirati u cyberspacu.
    Kako bi mogao izgledati virtualni dijalog “u riječi i slici” možete vidjeti na draftu novoga bloga http://politicallycorrect.blog.hr/. Ovaj pilot post je sročen kao parodija blogerske komunikacije i ne predstavlja autentične stavove autora već umjetničku slobodu scriptwritinga.
    [“Can’t you see sarcasm when you hear one!..”].
    Politically Correct izlaže konačan odgovor na Komentare i Post "štangomanija" od 22.01.2007. objavljen na zizifus.blog.hr, a možete ga pročitati [ili streamati] na navedenoj adresi pod naslovom: Štangomanija Revisited: 'the sexiest workout you'll ever do' — promises to empower, enlighten and change the lives of women everywhere...

    Ako mislite da je došlo vrijeme za upgradati blog-servise, te napokon kapacitirati [enable] blogersku komunikaciju za svekoliku uporabu multimedije, ostavite ovom, kao i ostalim blog-servisima poruku na http://politicallycorrect.blog.hr/ :

    “Hoćete li dozvoliti slike u Komentarima, ili moramo početi razbijati lonce po blogosferi?!,”

    odnosno bilo koju drugu nedvojbenu, po mogućnosti ilustrativnu izjavu. Sve poruke zaprimljene u obliku komentara biti će u redovitim intervalima objedinjene i proslijeđene principalima servisa [burst mode], kao i konvencionalnim medijima,.


    SYNOPSIS:
    Definitivno je najbolje primiti se potpuno nove discipline usukanog konopa… a, za one
    koje ruke moraju čuvati za finije discipline, skoro jednako dobra aktivnost u pripremi
    inicijacije je kickboxing… kada se primarno koristi za postići formu koja se od visoke
    svećenice očekuje... Onima, pak, koje "nemaju ni novaca, ni vremena, ni volje za
    fitnese" preostaju vježbe na parteru i naša specijalna ponuda:

    *******************************************************
    **** Nagrada — 10 000 kuna za 10 kg ! ****
    *******************************************************
    .….....…..….... .Nagradu dodjeljuje……....….………

    ...…………Demimorska Crkva u Hrvata………….…




    Enjoy!

    The King and I

    avatar

    06.04.2007. (01:08)    -   -   -   -  

  • ...remember me...

    gle;
    ti si siguran/na da si ateist??

    onk fakat nemaš nikakvih ciljeva u životu?

    ne vjeruješ ni u šta?

    ni u sebe ni u ikog drugog?
    daj molim te odgovori mi na ova pitanja....

    avatar

    06.04.2007. (08:41)    -   -   -   -  

  • ici roi enrico

    i ateist moze imati ciljeva u zivotu. jedno nije nespojivo s drugim.

    avatar

    06.04.2007. (09:00)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Smoke and fly, na koja to pitanja? Ovo su izjavne rečenice na kraju kojih je očito umjesto točke greškom stavljen upitnik.
    No, svejedno siguran sam da sam ateist. Imam ciljeve u životu i polako ih ostvarujem. ČAk i ovaj blog je jedna komponenta ostvarivanja vlastitih ciljeva. Ovisi što za tebe predstavlja cilj, jer ja ciljem ne doživljavam davanje novca bopgatim pedofilima u zamjenu za "vječni život". Objasni mi koji je cilj vječnog života i kakve koristi od toga za bilo šta osim za tvoj ego? - to je bolesno očekivanje! Misliš da će ti netko drugi kada umreš dati sve ono za što si sam bio nesposoban? Živi ovdje i sada i biti ćeš bolji čovjek jer ćeš sa manje prijezira gledati na čudo života, plodnosti i prirode. Više ćeš čuvati Zemlju, jer ćeš znati da ona nije čekaonica, već dom!... Vjerujem u sve što postoji, a najviše u mogućnosti čovjeka kao špice evolucije, no žalostan sam kako je čovjek sebičan i kako se lako odriče svih svojih sposobnosti u zamjenu za vječno vegetiranje. Žalostan sam što ljudi ne shvaćaju kako je ljepše pet minuta trčati, nego stotinu godina ležati. Moramo dozvoliti sebi da živimo svoje živote i tek tada ćemo prihvatiti pravo svakoga da živi svoj život. Život je čudo, ali život, a ne samo ti, ja ili čovječanstvo!

    avatar

    06.04.2007. (10:44)    -   -   -   -  

  • Linkaj nas, mi linkamo tebe!

    Zaradi $100 do $1000 najprije mjesecno onda dnevno , sve pomocu Google AdSense reklama na tvom blogu! Besplatna Registracija
    http://ptichko2.blog.hr

    avatar

    21.04.2007. (12:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...