Odličan post, Angie. Ni kod mene nema više francuske, ok, kuhanu šunku sam ostavila kao i tvrdo kuhana jaja, a francusku zamjenjuje matovilac. Uz sve to i neizbježan mladi luk, a za Uskršnji ručak purica s mlincima ispod peke (za mene bez mlinaca). I, mogu vam reći, više uopće nisam željna nekakvih Fast Foodova, na kojima sam bila barem 4 puta tjedno prije dijete. A ni voćni dan mi više ne predstavlja problem...Ma super je ova dijeta!
05.04.2007. (08:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nema isprike za zabušavanje, a i kućni poslovi (neki) mogu se pretvoriti u vježbe. Znam jer to radim, nakon što sam se uhvatila u debeloj hladovini:))) piše kod mene kao se možemo zabaviti i u sred posla:)))
05.04.2007. (08:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
odlican post. ni ja vise nemam isprike za one koji ne vjezbaju. pogotovo nakon sto me vjezbanje joge spasilo bolova u kraljeznici vec pri ustajanju, pa ponovnog odlaska fizioterapeutu, injekcija i slicnog. i znam sto me ceka ako prestanem. tko vjezba redovito sprijecava bolove i bolesti u starosti. a time stedi i vrijeme (koje kakti nemamo za vjezbanje a imat cemo valjda za doktore ???) ali i novac. jogiji kazu da si onoliko mlad koliko ti je kraljeznica savitljiva (bez skrivenih objasnjenja ;-)). sinoc sam odradila cak sat i pol joge i stretchinga. jedva sam se prisilila otici ali zato i danas jos "letim".
sto se sunkice i mlinaca tice....francuske...kod mene ce sunkice biti, u kruhu. pomalo od svega ne skodi. a ne znam sto bih dala da tu ima mlinaca za kupiti. a francuska salata - ona ne mora biti masna i "losa" za nas. mozemo ju napraviti i s nemasnim sastojcima. kako ovdje majoneza meni ne smeka, ja francusku obavezno radim s vrhnjem ili cak i jogurtom. dodajem senf i estragon. a ostalo je ionako povrce i pokoje jaje. nije original ali odlicnog je ukusa.
05.04.2007. (10:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pohvale današnjoj urednici!! Što se tiče prijedloga za uskršnju spizu, uh.. Malo milosti...:))) Čitam da će na repertoaru biti svega... ali "mirišem" i totalnu hranidbenu osviještenost u svakoj od nas.. Uživanje u hrani da, ali isto tako i praćenje naslova današnjeg posta. To je uspjeh, promijeniti "mentalni sklop", i otjerati onog malog vražića iz glave, koji je (bar meni) uvijek šaptao na uho.. "Uzmi, uzmi, uzmi...!! Jedan zalogaj više, ili manje... " A ja sam, sve do sad , uvijek bila poslušna, i uzimala...:))))))))))) Dok se zemlja nije počela tresti (doslovno) onuda kuda bi ja prošla..
05.04.2007. (10:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uskrs je ove godine bome veliki izazov za mene :(( već sam zgriješila sa šunkicom na poslu, nisam mogla izbjeć ručak da ne ispadnem pi**a... a muž i cure su navikli na moj režim pa nije problem:))
izgleda da sam ja najveći nekarakter, nekak mi se čini da je većini vas sve ovo mačji kašalj?!? valjda imam neku grešku u glavi... :))) psmtr i grešci :))
angie, ja doma ne bi ni prstom makla, mene mora nekaj prisiliti na vježbanje... recimo, trenutno me prisiljava to kaj plaćam pa imam dojam da mi šteta propustiti trening:))
05.04.2007. (11:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jao što ova pizza dobro zvuči.. svakako moram isprobati... btw. curke, kupila sam i tenu, super su vam recepti :-)), a na aukcijama ide danas post sa prvim predmetom ;-))
05.04.2007. (11:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Angie ... pohano i BEZ REDUKCIJSKE PREHRANE nikada i nikako !!! Kazu da je sva przena hrana prava otrovcina za organizam - ja samo progutam knedlu - volim pommes frittes :( i pohane pilice pa me to rastuzi kad se sjetim. @lipa mare... JEEEEEE ja isto pravim jednom tjedno MODIFICIRANU francusku salatu - skuham sve povrce na leso, dodam pola kolicine sjeckanih kuhanih jaja, ali zacinim mixom napravljenim od mikserom dobro umucenih sastojaka : od kravljeg sira, sasvim malo vrhnja zbog konzistencije, ostatka kuhanog jajeta, malo zelenog tabasca i i kap senfa. Kad se osjecam razuzdano dodam i ketchup i to je onda sasvim divlja varijanta koju sluzbena francuska salata nikad priznala ne bi. Ketcup nekad napravim sama uz rucak, brzo je i bezbolno. Pozeljno je zlicu soli staviti u vodu u kojoj se povrce kuha.
05.04.2007. (12:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tijesto za pizzu je lako napravit i puno je bolje nego kupovno...ja radim pizzu barem jednom tjedno...u šalicu stavite 3 vrhom pune žličice brašna , trećinu kvasca i žličicu šećera, te sve zamiješajte s malo mlake vode..pustite da se smjesa digne do vrha šalice, a u drugu veću, plastičnu posudu stavite cca 25dag brašna( ja mjerim od oka, tako da mi trebaju neke tri šake), uglavnom, dodajte 1 žlicu ulj a, žlicu octa i prstohvat soli i onu smjesu iz šalice, sve zamješajte sa mlakom vodom i pustite da se diže...kad se digne stavite u tepsiju i sa nauljenom rukom rastegnite po tepsiji i sotalo po volji...
05.04.2007. (13:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
evo me ponosna skuhala za ručak onu krumpir salatu što je u postu od jučer... bratu sam još zgrijala neko meso što je mama spremila, ipak se on razvija, treba mu :))
05.04.2007. (14:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@uživam pušiti... i ja tako otprilike mjerim:-))) @nemam ga ja... dobrodošla! bar dok ne zloupotrebiš naše gostoprimstvo, a onda ćemo ti zabraniti komentiranje. mi ćemo ovaj vikend provesti sa svojima najdražima. a ti možeš provesti vlastitu evidenciju, budući te tako dobro ide. na obje strane. sretan uskrs!
05.04.2007. (15:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@biti bbw-hvala na pomoći vidjele samo . @laLuna;0-svaka čast braci daj meseka nemoramo sve dijetizirati @uživam pušit - i ja oboje iradim tijesto i nikako se odviknut
05.04.2007. (16:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim pizzu sa povrćem, samo ja radim puuuuno tanje tijesto, onako "alla napoletana". Kada stavljam tikvice i malancane, prvo ih okrenem na grill tavi, budu ukusnije i ne ispuštaju vodu. Nekada dodam i malo kapule, iznenađujuće kako paše, isto kao i češnjak koji ti stavljaš. Zaboravila sam jučer dodati i jedan savjet za artičoke (koje isto mogu na pizzu): nakon što se dobro ogule (više se baca nego što ostane), srca artičoka se odmah natrljaju limunom da ne pocrne! Žene, cure, majke, uživajte danas u UH danu, jer nema papice do Uskrsa!
05.04.2007. (17:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
a eto, mene muče baš ta obiteljska okupljanja.. sad ću ići na krstitke koje se slave kao svadba... i šta onda ? bit će sve krcato hranom... ja mogu samo iz krajnosti u krajnost... ili neću ništa jesti i grickati neko voće sa strane koje nađem.. a ako krenem jesti, neću se moći zaustaviti dok ne probam sve što mi se svidi...
05.04.2007. (19:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Butterflies are beautiful...
Odličan post, Angie. Ni kod mene nema više francuske, ok, kuhanu šunku sam ostavila kao i tvrdo kuhana jaja, a francusku zamjenjuje matovilac. Uz sve to i neizbježan mladi luk, a za Uskršnji ručak purica s mlincima ispod peke (za mene bez mlinaca). I, mogu vam reći, više uopće nisam željna nekakvih Fast Foodova, na kojima sam bila barem 4 puta tjedno prije dijete. A ni voćni dan mi više ne predstavlja problem...Ma super je ova dijeta!
05.04.2007. (08:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljelja
Nema isprike za zabušavanje, a i kućni poslovi (neki) mogu se pretvoriti u vježbe. Znam jer to radim, nakon što sam se uhvatila u debeloj hladovini:))) piše kod mene kao se možemo zabaviti i u sred posla:)))
05.04.2007. (08:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laLuna;)
ej, zašto ste maknuli ono gdje je sa strane bilo par linkova za postove po danima?
jer me to zanimalo, baš sam htjela čitati :S
05.04.2007. (08:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
odličan post, Angie!:-*
05.04.2007. (08:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laLuna;)
evo sve vježbe napravila! :)))
05.04.2007. (09:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
more i opet more
Da li se i pohano meso može tretirati kao obrok. u proteinskom danu. Ajde neka mi netko kaže da može.
05.04.2007. (10:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
odlican post. ni ja vise nemam isprike za one koji ne vjezbaju. pogotovo nakon sto me vjezbanje joge spasilo bolova u kraljeznici vec pri ustajanju, pa ponovnog odlaska fizioterapeutu, injekcija i slicnog. i znam sto me ceka ako prestanem. tko vjezba redovito sprijecava bolove i bolesti u starosti. a time stedi i vrijeme (koje kakti nemamo za vjezbanje a imat cemo valjda za doktore ???) ali i novac.
jogiji kazu da si onoliko mlad koliko ti je kraljeznica savitljiva (bez skrivenih objasnjenja ;-)). sinoc sam odradila cak sat i pol joge i stretchinga. jedva sam se prisilila otici ali zato i danas jos "letim".
sto se sunkice i mlinaca tice....francuske...kod mene ce sunkice biti, u kruhu. pomalo od svega ne skodi. a ne znam sto bih dala da tu ima mlinaca za kupiti. a francuska salata - ona ne mora biti masna i "losa" za nas. mozemo ju napraviti i s nemasnim sastojcima. kako ovdje majoneza meni ne smeka, ja francusku obavezno radim s vrhnjem ili cak i jogurtom. dodajem senf i estragon. a ostalo je ionako povrce i pokoje jaje. nije original ali odlicnog je ukusa.
05.04.2007. (10:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kruh i čokolada
Pohvale današnjoj urednici!!
Što se tiče prijedloga za uskršnju spizu, uh.. Malo milosti...:)))
Čitam da će na repertoaru biti svega...
ali "mirišem" i totalnu hranidbenu osviještenost u svakoj od nas..
Uživanje u hrani da, ali isto tako i praćenje naslova današnjeg posta.
To je uspjeh, promijeniti "mentalni sklop", i otjerati onog malog vražića iz glave, koji je (bar meni) uvijek šaptao na uho.. "Uzmi, uzmi, uzmi...!! Jedan zalogaj više, ili manje... "
A ja sam, sve do sad , uvijek bila poslušna, i uzimala...:)))))))))))
Dok se zemlja nije počela tresti (doslovno) onuda kuda bi ja prošla..
05.04.2007. (10:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Angie
@more i opet more- pohano za vrijeme redukcijske prehrane nikada i nikako !
05.04.2007. (11:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
@Angie... pogledaj mail, pliz?
05.04.2007. (11:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zezalica
Uskrs je ove godine bome veliki izazov za mene :((
već sam zgriješila sa šunkicom na poslu, nisam mogla izbjeć ručak da ne ispadnem pi**a...
a muž i cure su navikli na moj režim pa nije problem:))
izgleda da sam ja najveći nekarakter, nekak mi se čini da je većini vas sve ovo mačji kašalj?!? valjda imam neku grešku u glavi... :))) psmtr i grešci :))
angie, ja doma ne bi ni prstom makla, mene mora nekaj prisiliti na vježbanje... recimo, trenutno me prisiljava to kaj plaćam pa imam dojam da mi šteta propustiti trening:))
05.04.2007. (11:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
CHOCO
jao što ova pizza dobro zvuči.. svakako moram isprobati... btw. curke, kupila sam i tenu, super su vam recepti :-)), a na aukcijama ide danas post sa prvim predmetom ;-))
05.04.2007. (11:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gea
ja bi u klub
05.04.2007. (11:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tyche
@ Angie ... pohano i BEZ REDUKCIJSKE PREHRANE nikada i nikako !!! Kazu da je sva przena hrana prava otrovcina za organizam - ja samo progutam knedlu - volim pommes frittes :( i pohane pilice pa me to rastuzi kad se sjetim.
@lipa mare... JEEEEEE ja isto pravim jednom tjedno MODIFICIRANU francusku salatu - skuham sve povrce na leso, dodam pola kolicine sjeckanih kuhanih jaja, ali zacinim mixom napravljenim od mikserom dobro umucenih sastojaka : od kravljeg sira, sasvim malo vrhnja zbog konzistencije, ostatka kuhanog jajeta, malo zelenog tabasca i i kap senfa. Kad se osjecam razuzdano dodam i ketchup i to je onda sasvim divlja varijanta koju sluzbena francuska salata nikad priznala ne bi. Ketcup nekad napravim sama uz rucak, brzo je i bezbolno. Pozeljno je zlicu soli staviti u vodu u kojoj se povrce kuha.
05.04.2007. (12:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uživam pušit
tijesto za pizzu je lako napravit i puno je bolje nego kupovno...ja radim pizzu barem jednom tjedno...u šalicu stavite 3 vrhom pune žličice brašna , trećinu kvasca i žličicu šećera, te sve zamiješajte s malo mlake vode..pustite da se smjesa digne do vrha šalice, a u drugu veću, plastičnu posudu stavite cca 25dag brašna( ja mjerim od oka, tako da mi trebaju neke tri šake), uglavnom, dodajte 1 žlicu ulj a, žlicu octa i prstohvat soli i onu smjesu iz šalice, sve zamješajte sa mlakom vodom i pustite da se diže...kad se digne stavite u tepsiju i sa nauljenom rukom rastegnite po tepsiji i sotalo po volji...
05.04.2007. (13:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laLuna;)
evo me ponosna skuhala za ručak onu krumpir salatu što je u postu od jučer... bratu sam još zgrijala neko meso što je mama spremila, ipak se on razvija, treba mu :))
05.04.2007. (14:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nemam ga ja
koji blog bog te jebo ajmo sad svi napisite ko se kolko posro ovaj vikend!!
05.04.2007. (15:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
@uživam pušiti... i ja tako otprilike mjerim:-)))
@nemam ga ja... dobrodošla! bar dok ne zloupotrebiš naše gostoprimstvo, a onda ćemo ti zabraniti komentiranje. mi ćemo ovaj vikend provesti sa svojima najdražima. a ti možeš provesti vlastitu evidenciju, budući te tako dobro ide. na obje strane. sretan uskrs!
05.04.2007. (15:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
biti bbw
Pitanje urednicama:jeste primile recepte za orahnjaču, makovnjaču i sirnice na gmail?
05.04.2007. (16:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MT mafija
ja samo mogu dodati: više seksa manje keksa :-))
05.04.2007. (16:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Angie
@biti bbw-hvala na pomoći vidjele samo .
@laLuna;0-svaka čast braci daj meseka nemoramo sve dijetizirati
@uživam pušit - i ja oboje iradim tijesto i nikako se odviknut
05.04.2007. (16:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lorraine
Meni vjezbanje vec toliko preslo u naviku da sam naprosto postala ovisnik ;). A bogami nema nista bolje od ovakve homemade pizze ;)
05.04.2007. (17:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
piplica
Volim pizzu sa povrćem, samo ja radim puuuuno tanje tijesto, onako "alla napoletana". Kada stavljam tikvice i malancane, prvo ih okrenem na grill tavi, budu ukusnije i ne ispuštaju vodu. Nekada dodam i malo kapule, iznenađujuće kako paše, isto kao i češnjak koji ti stavljaš.
Zaboravila sam jučer dodati i jedan savjet za artičoke (koje isto mogu na pizzu): nakon što se dobro ogule (više se baca nego što ostane), srca artičoka se odmah natrljaju limunom da ne pocrne!
Žene, cure, majke, uživajte danas u UH danu, jer nema papice do Uskrsa!
05.04.2007. (17:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
LoveAddict
a eto, mene muče baš ta obiteljska okupljanja.. sad ću ići na krstitke koje se slave kao svadba... i šta onda ? bit će sve krcato hranom... ja mogu samo iz krajnosti u krajnost... ili neću ništa jesti i grickati neko voće sa strane koje nađem.. a ako krenem jesti, neću se moći zaustaviti dok ne probam sve što mi se svidi...
05.04.2007. (19:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Humanitarka na djelu!
Komentar nema veze sa postom! Ukoliko ikako mozete pomoci maloj anji,dodite na ovaj blog...barem ostavite komentar.Vise na blogu! Najljepse hvala
05.04.2007. (21:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...