Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • SonJa

    Pa ovo je cijela knjiga. Hvala na receptima. Ja se tek spremam na UN način prehrane, ali me muči smiju li se tako hraniti i trudnice.

    avatar

    06.04.2007. (08:19)    -   -   -   -  

  • DaisyDee

    Wow... ovo je bilo jako divno za citati... trebalo mi je 45 min. Sve pohvale urednicama na trudu i uvidu u vase slavljenje Uskrsa.
    @SonJa: mislim da nebi trebalo biti problema za trudnice jer je to sve zdrava prehrana i pametno kombiniranje namirnica, nista drugo. Nema gladovanja ni opterecenja za organizam. Jedino ne primjenjivati vodeni dan i malo prilagoditi vocni dan. Pozdrav! I Sretan Uskrs!

    avatar

    06.04.2007. (09:04)    -   -   -   -  

  • TvRc

    svee sam pročitala, jer večeras putujem i nema me do ponedjeljka navečer... idem i ja u narodne običaje, malo dalmacija i malo hercegovina... joj kad bake navale... neće biti lako :)))
    drage cure, želim vam nadasve SRETAN USKRS!!!

    avatar

    06.04.2007. (09:21)    -   -   -   -  

  • laLuna;)

    joj, ovo gore je moj komentar ali s bratovim linkom slučajno :)

    avatar

    06.04.2007. (09:21)    -   -   -   -  

  • opaljena

    boga mi......ima ovde svega.....a najviše hrane....Sreća moja što smo nas troje....što nas blagdani ne mame na neka velika jedenja....tako da će biti vrlo skromno...i dijetalno.Pusa svima i lijepe praznike.

    avatar

    06.04.2007. (09:56)    -   -   -   -  

  • CHOCO

    Savršenstvo... Svima čista petica... Zamolila bi samo Lorraine da nam nabaci i recepte za ove keksiće i kolač sa gnijezdima, pogotovo kako napravi te ukrase... izgledaju prekrasnooooo... Moje dame, želim vam sve najbolje za praznike... čitamo se...

    avatar

    06.04.2007. (10:01)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    jao cure kako ste se vi potrudile !!!! divno. i divni recepti. trebat ce mi cijeli vikend/uskrs da ovo procitam :D
    zelim vam sretan uskrs....

    avatar

    06.04.2007. (10:12)    -   -   -   -  

  • Angie

    @sonJa-moje osobno mišljenje je da za vrijeme trudnoće nikako nesmiješ primjenjivati bilo kakav režim reducirane prehrane a pogotovo ovaj princip s obzirom da se bjelančevine u obliku mesa,ribe,sira i mlijeka unose svaki četvrti dan.Ajde pričekaj malo dok bebica naraste pa nakon dojenja misli o kilama.

    avatar

    06.04.2007. (11:03)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Izvrsno!
    Ja sam jaja pengala perom i držalom, malo raskrentanim da ostane bolji trag. U Gradu je to stari običaj, pengat jaja voskom:))) Koliko se sjećam postoji i posebno metalno pero za tu svrhu. Poslužile su i čačkalice za nevolju. A tek pletenje palmica za Cvijetnicu!
    Mala napomena za one koji imaju problema s kolesterolom: lignje, školjke, škampe, rakove i kozice zaobilaziti u širokom luku. Od njih kolesterol raaaste!
    Čuvajte se i dobro i zdravo papajte:)

    avatar

    06.04.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • Wanda

    ajme @ljelja, tek sam sad skužila da si ti sugrađanka moje majke:-))) pengala,ha?:-)

    avatar

    06.04.2007. (12:10)    -   -   -   -  

  • SonJa

    Ma nije toliko zbog kilica, nego bi moj dragi da ja tako kuham kad se doselim k njemu nakon Uskrsa. No danas sam dobila one stvari i sad znam da još nisam trudna. Stvarno to ne ide tako lako. Kak one ženske zatrudne bez planiranja? Znam da je sad off-blog, off-post i sl. al kak mogu znati da sam koji dan prije ovulacije? Rekla mi je ginekologica da smo to trebali raditi par dana prije ovulacije, a ne na samu ovulaciju, jer trebaju ti mali mikrobići doplivati jedan drugom.

    avatar

    06.04.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • piplica

    Danas ste okrutne da okrutnije biti ne možete... Ja sam gladnaaa, valjda me već stiso PMS, sutra vodeni, a vi se razbacale receptima ko Stevo Karapandža! Have some mercy!!!

    avatar

    06.04.2007. (15:25)    -   -   -   -  

  • Cordelia

    Njami su recepti, a i neke nove stvari sam naučila.

    avatar

    06.04.2007. (15:27)    -   -   -   -  

  • kisica

    Uf..svaka čast na postu, trebalo je sve to smisliti a onda i natipkati...

    Nego curke da Vas pitam nekaj, imala sma vremena pa htjedoh ohrabriti sve vase članove, pa primjetih da nekih blogova sa vaseg popisa vise nema...

    avatar

    06.04.2007. (17:05)    -   -   -   -  

  • Rubia

    Prelijep post sa super receptima! Bravo cure.
    Ja sam se odlučila za Demjaninu pašticadu. Iako je neću jesti nego pripremiti dragome, pošto meni nema ništa draže od uskršnjeg doručka. Koji ću pretvoriti u brunch :)

    avatar

    06.04.2007. (18:40)    -   -   -   -  

  • Wanda

    jasno, @Ruby, da će past brunch, jer kad se ti i Dilber dignete, bit će definitivno "too late for breakfast" :-P

    avatar

    06.04.2007. (19:03)    -   -   -   -  

  • L*a*n*a

    Tanjina torta od čokolade

    Pripremite:

    Za tijesto:

    * 70 gr. maslaca + za kalup
    * 4 jaja + 3 bjelanjka (preostala od kreme)
    * 3 pune mjerice sojina proteina u prahu ( Vege fuel – Twinlab )
    * 4 vrhom pune velike žlice Kandisina u prahu
    * 2 velike žlice Fruktoze u prahu
    * 200 gr. + 2 žlice (za kalup) samljevenih oraha
    * 1 žličicu praška za pecivo
    * 3 velike ž
    * lice kokos brašna 3 velike žlice tekućeg slatkog vrhnja ( nezaslađenog)

    1 žličicu nes- kave rastopljenu u 2 dl toplog sojinog mlijeka za ovlaživanje tijesta

    Za kremu:

    * 3 žumanjka, 1 jaje
    * 3 vrhom pune žlice Kandisina u prahu
    * 2 dl ( jedna čaša) vrhnja za k
    * uhanje 2 velike žlice ruma za kolače
    * 1 žličica ekstrakta vanilije
    * 3 vrhom pune velike žlice sojina proteina
    * 4 vrhom pune velike žlice samljevenih oraha
    * 100 gr dijetne čokolade sa Aspartamom (“Dorina”-Kraš)
    * 125 gr. omekšanog maslaca
    * 5 dl tučenog slatkog vrhnja (vrhnje za šlag “Dukat”), zaslađenog Kandisinom po ukusu.

    Zagrijte pećnicu na 200 °C.

    Kalup za tortu namastite maslacem i pospite sa 2 žlice samljevenih oraha, ili obložite papirom za pečenje.

    Mikserom izmiješajte 7 bjelanjaka sa 2 žlice Kandisina u čvrsti snijeg.

    Za tijesto izmiješajte maslac da postane kremast, primiješajte Kandisin, Fruktozu, te žumanjke jedan za drugim.

    U sasvim glatku masu umiješajte samljevene orahe, rum,vrhnje, kokos, sojin protein i prašak za pecivo.

    Smjesi od žumanjaka pažljivo primiješajte snijeg od bjelanjaka.

    Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

    Za kremu mikserom dobro izmiješajte jaja i dodajte sve sastojke osim čokolade, maslaca i vrhnja.

    Miješajte dalje na pari, dodajte izlomljenu čokoladu i neprekidno dalje miješajte dok se masa ne počne zgušnjavati. Ohladite kremu do sobne temperature. U kremu zatim dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte mikserom, a zatim dodajte i tučeno vrhnje (ostavite malo za ukrašavanje torte).

    Gotovu kremu ohladite u hladioniku da postane čvrsta.

    Biskvit prerežite na tri dijela. Listove obilno navlažite kavom i slijepite kremom. Kad se torta stvrdne u hladioniku, omažite je sa svih strana preostalom kremom i ukrasite tučenim vrhnjem.

    Tanjina torta od oraha

    Sastojci za tijesto:

    * 8 jaja
    * 8 velikih žlica Fruktoze u prahu
    * 3 velikih žlica Kandisina u prahu
    * 15 dag samljevenih oraha
    * 4 vel. žlice integralnih krušnih mrvica
    * 1 mjericu sojina proteina u prahu
    * 1 žlica ruma

    Sastojci za kremu:

    * 30 dag samljevenih oraha
    * 2 dl mlijeka
    * 5 dag maslaca
    * 2 vel. žlice Fruktoze u prahu
    *
    * nekoliko polovica oraha za ukras

    Način pripreme:

    Za tijesto pjenasto izmiješajte žutanjke sa sladilima, dodajte orahe, sojin protein i mrvice prethodno namočene u rum. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite u namaštenom i pobrašnjenom okruglom kalupu pola sata. Ohlađenu tortu jednom prerežite.

    Za kremu prokuhajte mlijeko i u nj stavite samljevene orahe i Fruktozu. Kad se malo ohladi dodajte maslac. Kremom premažite donju polovicu tijesta, a preostalom kremom premažite tortu izvana. Ukrasite polovicama oraha.

    Tortu dobro rashladite.

    Tanjine kocke od badema

    Pripremite:

    Za tijesto:

    * 8 bjelanjaka
    * 2 žličice soka od limuna
    * 3 žlice umjetnog sladila u prahu ("Kandisin")
    * 1 mjericu sojina proteina u prahu (1 mjerica=2 vrhom pune jušne žlice)
    * pola vrećice praška za pecivo
    * 200 gr. samljevenih badema
    * 1 žlicu ekstrakta ruma ili druge arome po želji pomiješati sa kavom za ovlaživan
    je tijesta.

    Od bjelanjaka, Kandisina i soka od limuna istući čvrsti snijeg. Tome dodati sve ostale sastojke i kuhačom glatko izmiješati. Maslacem namastiti lim, posuti sa malo soja proteina, usuti smjesu i peći na 160°C. dok ne promijeni boju.

    Za kremu:

    * 8 žumanjaka
    * 3 žlice Kandisina
    * 1 mjericu sojina proteina
    * 3 dl. vrhnja za kuhanje
    * 5 dl vrhnja za šlag
    * 1 žličica ekstrakta vanilije
    * Kandisin za šlag (količina po ukusu)

    Mikserom dobro izmiješati žumanjke sa Kandisinom, zatim dodati sojin protein i vrhnje za kuhanje.

    Zagrijati sve na pari i tući mikserom dok se masa ne počne zgušnjavati. Ohladiti u hladioniku.

    U posebnoj posudi istući vrhnje u šlag, dodati aromu vanilije i Kandisin po ukusu.

    Ove dvije mase kuhačom pažljivo izmiješati.

    Tijesto namočiti kavom i rumom, pokriti kremom, posuti kakaom i staviti u hladionik da se dobro ohladi.

    Hladno izrezati na 10 kocki.

    Ovaj kolač ukupno ima 50 gr. ugljikohidrata.

    Ako se izreže na 10 kocki, tada jedna kocka ima 5 gr. ugljikohidrata, što uz kavu ili čaj predstavlja jedan kompletan obrok.



    Tanjin kolač od suncokreta sa jabukama

    Pripremite:

    * 4 jaja
    * 5 vrhom punih jušnih ž
    * lica Kandisina u prahu 2 vrhom pune jušne žlice Fruktoze u prahu
    * 1 dl ulja
    * 2 velike žlice ruma za kolače
    * 2 vrhom pune jušne žlice sojinih mrvica (najprije ih 5 minuta potopiti u 1dl sojinog mlijeka)

    avatar

    06.04.2007. (21:54)    -   -   -   -  

  • L*a*n*a

    To su bili neki dijetni kolači...Pusa

    avatar

    06.04.2007. (21:54)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    WOW, cure naše dobre i vrijedne!!! Čestitke, hvala i pusa za cijeli današnji post...i nemrs :-))) Nemam riječi, idem brzo printat sve...i sretan Uskrs cijelom članstvu našeg Kluba ( i njihovim jakim snagama podrške, naravno)!

    avatar

    06.04.2007. (23:08)    -   -   -   -  

  • lorraine

    @Choco, evo stavila sam reept za easter cookie, a ova gnijezda su obicni cupcakes samosam ih slikala odozgora. Nemam za njih origigi recept, ovo je neki mix iz kutije jer to moja princess pece, pa ti je tu bitnija dekoracija nego tijesto ;). Posebne neke tepsije s rupama su za pecenje tih cupcakes. Napravit cu update za njih kasnije ako nadjem origigi recept i malo vremena vise ;). Sretan Uskrs svima, jos jednom! :-*

    avatar

    06.04.2007. (23:09)    -   -   -   -  

  • CHOCO

    Hvala @lorraine :-))... samo, sad sam skužila da kod nas nema tih boja u tubi (bar ja ne znam gdje ih ima za kupiti) nego samo prehrambene boje koje se miješaju sa rastopljenim šećerom, a to je totalna gnjavaža :(

    avatar

    07.04.2007. (11:35)    -   -   -   -  

  • piplica

    Cure, da li se na vodeni dan smiju jesti zanoktice?

    avatar

    07.04.2007. (14:16)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @piplice... LOL. može, samo ako su ti ruke brižljivo oprane i ako njima nisi dirala nikakve kolače ili delicije prije toga:-)))

    avatar

    07.04.2007. (18:32)    -   -   -   -  

  • Kirshna

    Cure i dečki moji želim vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs...
    Recepti su prekrasni, a slike još primamljivije...

    I samo da se pohvalim da moje kile i dalje idu dolje iako više nisam na dijeti...
    Sa 75 sam pala na 69kg i pre-prezadovoljna sam...

    avatar

    07.04.2007. (18:34)    -   -   -   -  

  • Juliere

    WOW!!! ovo je prava knjiga recepata divnih zena. Svima zelim sretan Uskrs!!!

    avatar

    07.04.2007. (19:41)    -   -   -   -  

učitavam...