Wow... ovo je bilo jako divno za citati... trebalo mi je 45 min. Sve pohvale urednicama na trudu i uvidu u vase slavljenje Uskrsa. @SonJa: mislim da nebi trebalo biti problema za trudnice jer je to sve zdrava prehrana i pametno kombiniranje namirnica, nista drugo. Nema gladovanja ni opterecenja za organizam. Jedino ne primjenjivati vodeni dan i malo prilagoditi vocni dan. Pozdrav! I Sretan Uskrs!
06.04.2007. (09:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
svee sam pročitala, jer večeras putujem i nema me do ponedjeljka navečer... idem i ja u narodne običaje, malo dalmacija i malo hercegovina... joj kad bake navale... neće biti lako :))) drage cure, želim vam nadasve SRETAN USKRS!!!
06.04.2007. (09:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
boga mi......ima ovde svega.....a najviše hrane....Sreća moja što smo nas troje....što nas blagdani ne mame na neka velika jedenja....tako da će biti vrlo skromno...i dijetalno.Pusa svima i lijepe praznike.
06.04.2007. (09:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Savršenstvo... Svima čista petica... Zamolila bi samo Lorraine da nam nabaci i recepte za ove keksiće i kolač sa gnijezdima, pogotovo kako napravi te ukrase... izgledaju prekrasnooooo... Moje dame, želim vam sve najbolje za praznike... čitamo se...
06.04.2007. (10:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@sonJa-moje osobno mišljenje je da za vrijeme trudnoće nikako nesmiješ primjenjivati bilo kakav režim reducirane prehrane a pogotovo ovaj princip s obzirom da se bjelančevine u obliku mesa,ribe,sira i mlijeka unose svaki četvrti dan.Ajde pričekaj malo dok bebica naraste pa nakon dojenja misli o kilama.
06.04.2007. (11:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Izvrsno! Ja sam jaja pengala perom i držalom, malo raskrentanim da ostane bolji trag. U Gradu je to stari običaj, pengat jaja voskom:))) Koliko se sjećam postoji i posebno metalno pero za tu svrhu. Poslužile su i čačkalice za nevolju. A tek pletenje palmica za Cvijetnicu! Mala napomena za one koji imaju problema s kolesterolom: lignje, školjke, škampe, rakove i kozice zaobilaziti u širokom luku. Od njih kolesterol raaaste! Čuvajte se i dobro i zdravo papajte:)
06.04.2007. (11:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ma nije toliko zbog kilica, nego bi moj dragi da ja tako kuham kad se doselim k njemu nakon Uskrsa. No danas sam dobila one stvari i sad znam da još nisam trudna. Stvarno to ne ide tako lako. Kak one ženske zatrudne bez planiranja? Znam da je sad off-blog, off-post i sl. al kak mogu znati da sam koji dan prije ovulacije? Rekla mi je ginekologica da smo to trebali raditi par dana prije ovulacije, a ne na samu ovulaciju, jer trebaju ti mali mikrobići doplivati jedan drugom.
06.04.2007. (13:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Danas ste okrutne da okrutnije biti ne možete... Ja sam gladnaaa, valjda me već stiso PMS, sutra vodeni, a vi se razbacale receptima ko Stevo Karapandža! Have some mercy!!!
06.04.2007. (15:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prelijep post sa super receptima! Bravo cure. Ja sam se odlučila za Demjaninu pašticadu. Iako je neću jesti nego pripremiti dragome, pošto meni nema ništa draže od uskršnjeg doručka. Koji ću pretvoriti u brunch :)
06.04.2007. (18:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
* 70 gr. maslaca + za kalup * 4 jaja + 3 bjelanjka (preostala od kreme) * 3 pune mjerice sojina proteina u prahu ( Vege fuel – Twinlab ) * 4 vrhom pune velike žlice Kandisina u prahu * 2 velike žlice Fruktoze u prahu * 200 gr. + 2 žlice (za kalup) samljevenih oraha * 1 žličicu praška za pecivo * 3 velike ž * lice kokos brašna 3 velike žlice tekućeg slatkog vrhnja ( nezaslađenog)
1 žličicu nes- kave rastopljenu u 2 dl toplog sojinog mlijeka za ovlaživanje tijesta
Za kremu:
* 3 žumanjka, 1 jaje * 3 vrhom pune žlice Kandisina u prahu * 2 dl ( jedna čaša) vrhnja za k * uhanje 2 velike žlice ruma za kolače * 1 žličica ekstrakta vanilije * 3 vrhom pune velike žlice sojina proteina * 4 vrhom pune velike žlice samljevenih oraha * 100 gr dijetne čokolade sa Aspartamom (“Dorina”-Kraš) * 125 gr. omekšanog maslaca * 5 dl tučenog slatkog vrhnja (vrhnje za šlag “Dukat”), zaslađenog Kandisinom po ukusu.
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Kalup za tortu namastite maslacem i pospite sa 2 žlice samljevenih oraha, ili obložite papirom za pečenje.
Mikserom izmiješajte 7 bjelanjaka sa 2 žlice Kandisina u čvrsti snijeg.
Za tijesto izmiješajte maslac da postane kremast, primiješajte Kandisin, Fruktozu, te žumanjke jedan za drugim.
U sasvim glatku masu umiješajte samljevene orahe, rum,vrhnje, kokos, sojin protein i prašak za pecivo.
Smjesi od žumanjaka pažljivo primiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Za kremu mikserom dobro izmiješajte jaja i dodajte sve sastojke osim čokolade, maslaca i vrhnja.
Miješajte dalje na pari, dodajte izlomljenu čokoladu i neprekidno dalje miješajte dok se masa ne počne zgušnjavati. Ohladite kremu do sobne temperature. U kremu zatim dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte mikserom, a zatim dodajte i tučeno vrhnje (ostavite malo za ukrašavanje torte).
Gotovu kremu ohladite u hladioniku da postane čvrsta.
Biskvit prerežite na tri dijela. Listove obilno navlažite kavom i slijepite kremom. Kad se torta stvrdne u hladioniku, omažite je sa svih strana preostalom kremom i ukrasite tučenim vrhnjem.
Tanjina torta od oraha
Sastojci za tijesto:
* 8 jaja * 8 velikih žlica Fruktoze u prahu * 3 velikih žlica Kandisina u prahu * 15 dag samljevenih oraha * 4 vel. žlice integralnih krušnih mrvica * 1 mjericu sojina proteina u prahu * 1 žlica ruma
Sastojci za kremu:
* 30 dag samljevenih oraha * 2 dl mlijeka * 5 dag maslaca * 2 vel. žlice Fruktoze u prahu * * nekoliko polovica oraha za ukras
Način pripreme:
Za tijesto pjenasto izmiješajte žutanjke sa sladilima, dodajte orahe, sojin protein i mrvice prethodno namočene u rum. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite u namaštenom i pobrašnjenom okruglom kalupu pola sata. Ohlađenu tortu jednom prerežite.
Za kremu prokuhajte mlijeko i u nj stavite samljevene orahe i Fruktozu. Kad se malo ohladi dodajte maslac. Kremom premažite donju polovicu tijesta, a preostalom kremom premažite tortu izvana. Ukrasite polovicama oraha.
Tortu dobro rashladite.
Tanjine kocke od badema
Pripremite:
Za tijesto:
* 8 bjelanjaka * 2 žličice soka od limuna * 3 žlice umjetnog sladila u prahu ("Kandisin") * 1 mjericu sojina proteina u prahu (1 mjerica=2 vrhom pune jušne žlice) * pola vrećice praška za pecivo * 200 gr. samljevenih badema * 1 žlicu ekstrakta ruma ili druge arome po želji pomiješati sa kavom za ovlaživan je tijesta.
Od bjelanjaka, Kandisina i soka od limuna istući čvrsti snijeg. Tome dodati sve ostale sastojke i kuhačom glatko izmiješati. Maslacem namastiti lim, posuti sa malo soja proteina, usuti smjesu i peći na 160°C. dok ne promijeni boju.
Za kremu:
* 8 žumanjaka * 3 žlice Kandisina * 1 mjericu sojina proteina * 3 dl. vrhnja za kuhanje * 5 dl vrhnja za šlag * 1 žličica ekstrakta vanilije * Kandisin za šlag (količina po ukusu)
Mikserom dobro izmiješati žumanjke sa Kandisinom, zatim dodati sojin protein i vrhnje za kuhanje.
Zagrijati sve na pari i tući mikserom dok se masa ne počne zgušnjavati. Ohladiti u hladioniku.
U posebnoj posudi istući vrhnje u šlag, dodati aromu vanilije i Kandisin po ukusu.
Ove dvije mase kuhačom pažljivo izmiješati.
Tijesto namočiti kavom i rumom, pokriti kremom, posuti kakaom i staviti u hladionik da se dobro ohladi.
Hladno izrezati na 10 kocki.
Ovaj kolač ukupno ima 50 gr. ugljikohidrata.
Ako se izreže na 10 kocki, tada jedna kocka ima 5 gr. ugljikohidrata, što uz kavu ili čaj predstavlja jedan kompletan obrok.
Tanjin kolač od suncokreta sa jabukama
Pripremite:
* 4 jaja * 5 vrhom punih jušnih ž * lica Kandisina u prahu 2 vrhom pune jušne žlice Fruktoze u prahu * 1 dl ulja * 2 velike žlice ruma za kolače * 2 vrhom pune jušne žlice sojinih mrvica (najprije ih 5 minuta potopiti u 1dl sojinog mlijeka)
06.04.2007. (21:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
WOW, cure naše dobre i vrijedne!!! Čestitke, hvala i pusa za cijeli današnji post...i nemrs :-))) Nemam riječi, idem brzo printat sve...i sretan Uskrs cijelom članstvu našeg Kluba ( i njihovim jakim snagama podrške, naravno)!
06.04.2007. (23:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Choco, evo stavila sam reept za easter cookie, a ova gnijezda su obicni cupcakes samosam ih slikala odozgora. Nemam za njih origigi recept, ovo je neki mix iz kutije jer to moja princess pece, pa ti je tu bitnija dekoracija nego tijesto ;). Posebne neke tepsije s rupama su za pecenje tih cupcakes. Napravit cu update za njih kasnije ako nadjem origigi recept i malo vremena vise ;). Sretan Uskrs svima, jos jednom! :-*
06.04.2007. (23:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hvala @lorraine :-))... samo, sad sam skužila da kod nas nema tih boja u tubi (bar ja ne znam gdje ih ima za kupiti) nego samo prehrambene boje koje se miješaju sa rastopljenim šećerom, a to je totalna gnjavaža :(
07.04.2007. (11:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SonJa
Pa ovo je cijela knjiga. Hvala na receptima. Ja se tek spremam na UN način prehrane, ali me muči smiju li se tako hraniti i trudnice.
06.04.2007. (08:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DaisyDee
Wow... ovo je bilo jako divno za citati... trebalo mi je 45 min. Sve pohvale urednicama na trudu i uvidu u vase slavljenje Uskrsa.
@SonJa: mislim da nebi trebalo biti problema za trudnice jer je to sve zdrava prehrana i pametno kombiniranje namirnica, nista drugo. Nema gladovanja ni opterecenja za organizam. Jedino ne primjenjivati vodeni dan i malo prilagoditi vocni dan. Pozdrav! I Sretan Uskrs!
06.04.2007. (09:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
TvRc
svee sam pročitala, jer večeras putujem i nema me do ponedjeljka navečer... idem i ja u narodne običaje, malo dalmacija i malo hercegovina... joj kad bake navale... neće biti lako :)))
drage cure, želim vam nadasve SRETAN USKRS!!!
06.04.2007. (09:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laLuna;)
joj, ovo gore je moj komentar ali s bratovim linkom slučajno :)
06.04.2007. (09:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
opaljena
boga mi......ima ovde svega.....a najviše hrane....Sreća moja što smo nas troje....što nas blagdani ne mame na neka velika jedenja....tako da će biti vrlo skromno...i dijetalno.Pusa svima i lijepe praznike.
06.04.2007. (09:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
CHOCO
Savršenstvo... Svima čista petica... Zamolila bi samo Lorraine da nam nabaci i recepte za ove keksiće i kolač sa gnijezdima, pogotovo kako napravi te ukrase... izgledaju prekrasnooooo... Moje dame, želim vam sve najbolje za praznike... čitamo se...
06.04.2007. (10:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
jao cure kako ste se vi potrudile !!!! divno. i divni recepti. trebat ce mi cijeli vikend/uskrs da ovo procitam :D
zelim vam sretan uskrs....
06.04.2007. (10:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Angie
@sonJa-moje osobno mišljenje je da za vrijeme trudnoće nikako nesmiješ primjenjivati bilo kakav režim reducirane prehrane a pogotovo ovaj princip s obzirom da se bjelančevine u obliku mesa,ribe,sira i mlijeka unose svaki četvrti dan.Ajde pričekaj malo dok bebica naraste pa nakon dojenja misli o kilama.
06.04.2007. (11:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljelja
Izvrsno!
Ja sam jaja pengala perom i držalom, malo raskrentanim da ostane bolji trag. U Gradu je to stari običaj, pengat jaja voskom:))) Koliko se sjećam postoji i posebno metalno pero za tu svrhu. Poslužile su i čačkalice za nevolju. A tek pletenje palmica za Cvijetnicu!
Mala napomena za one koji imaju problema s kolesterolom: lignje, školjke, škampe, rakove i kozice zaobilaziti u širokom luku. Od njih kolesterol raaaste!
Čuvajte se i dobro i zdravo papajte:)
06.04.2007. (11:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
ajme @ljelja, tek sam sad skužila da si ti sugrađanka moje majke:-))) pengala,ha?:-)
06.04.2007. (12:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SonJa
Ma nije toliko zbog kilica, nego bi moj dragi da ja tako kuham kad se doselim k njemu nakon Uskrsa. No danas sam dobila one stvari i sad znam da još nisam trudna. Stvarno to ne ide tako lako. Kak one ženske zatrudne bez planiranja? Znam da je sad off-blog, off-post i sl. al kak mogu znati da sam koji dan prije ovulacije? Rekla mi je ginekologica da smo to trebali raditi par dana prije ovulacije, a ne na samu ovulaciju, jer trebaju ti mali mikrobići doplivati jedan drugom.
06.04.2007. (13:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
piplica
Danas ste okrutne da okrutnije biti ne možete... Ja sam gladnaaa, valjda me već stiso PMS, sutra vodeni, a vi se razbacale receptima ko Stevo Karapandža! Have some mercy!!!
06.04.2007. (15:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Cordelia
Njami su recepti, a i neke nove stvari sam naučila.
06.04.2007. (15:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kisica
Uf..svaka čast na postu, trebalo je sve to smisliti a onda i natipkati...
Nego curke da Vas pitam nekaj, imala sma vremena pa htjedoh ohrabriti sve vase članove, pa primjetih da nekih blogova sa vaseg popisa vise nema...
06.04.2007. (17:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Rubia
Prelijep post sa super receptima! Bravo cure.
Ja sam se odlučila za Demjaninu pašticadu. Iako je neću jesti nego pripremiti dragome, pošto meni nema ništa draže od uskršnjeg doručka. Koji ću pretvoriti u brunch :)
06.04.2007. (18:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
jasno, @Ruby, da će past brunch, jer kad se ti i Dilber dignete, bit će definitivno "too late for breakfast" :-P
06.04.2007. (19:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
L*a*n*a
Tanjina torta od čokolade
Pripremite:
Za tijesto:
* 70 gr. maslaca + za kalup
* 4 jaja + 3 bjelanjka (preostala od kreme)
* 3 pune mjerice sojina proteina u prahu ( Vege fuel – Twinlab )
* 4 vrhom pune velike žlice Kandisina u prahu
* 2 velike žlice Fruktoze u prahu
* 200 gr. + 2 žlice (za kalup) samljevenih oraha
* 1 žličicu praška za pecivo
* 3 velike ž
* lice kokos brašna 3 velike žlice tekućeg slatkog vrhnja ( nezaslađenog)
1 žličicu nes- kave rastopljenu u 2 dl toplog sojinog mlijeka za ovlaživanje tijesta
Za kremu:
* 3 žumanjka, 1 jaje
* 3 vrhom pune žlice Kandisina u prahu
* 2 dl ( jedna čaša) vrhnja za k
* uhanje 2 velike žlice ruma za kolače
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 3 vrhom pune velike žlice sojina proteina
* 4 vrhom pune velike žlice samljevenih oraha
* 100 gr dijetne čokolade sa Aspartamom (“Dorina”-Kraš)
* 125 gr. omekšanog maslaca
* 5 dl tučenog slatkog vrhnja (vrhnje za šlag “Dukat”), zaslađenog Kandisinom po ukusu.
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Kalup za tortu namastite maslacem i pospite sa 2 žlice samljevenih oraha, ili obložite papirom za pečenje.
Mikserom izmiješajte 7 bjelanjaka sa 2 žlice Kandisina u čvrsti snijeg.
Za tijesto izmiješajte maslac da postane kremast, primiješajte Kandisin, Fruktozu, te žumanjke jedan za drugim.
U sasvim glatku masu umiješajte samljevene orahe, rum,vrhnje, kokos, sojin protein i prašak za pecivo.
Smjesi od žumanjaka pažljivo primiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Za kremu mikserom dobro izmiješajte jaja i dodajte sve sastojke osim čokolade, maslaca i vrhnja.
Miješajte dalje na pari, dodajte izlomljenu čokoladu i neprekidno dalje miješajte dok se masa ne počne zgušnjavati. Ohladite kremu do sobne temperature. U kremu zatim dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte mikserom, a zatim dodajte i tučeno vrhnje (ostavite malo za ukrašavanje torte).
Gotovu kremu ohladite u hladioniku da postane čvrsta.
Biskvit prerežite na tri dijela. Listove obilno navlažite kavom i slijepite kremom. Kad se torta stvrdne u hladioniku, omažite je sa svih strana preostalom kremom i ukrasite tučenim vrhnjem.
Tanjina torta od oraha
Sastojci za tijesto:
* 8 jaja
* 8 velikih žlica Fruktoze u prahu
* 3 velikih žlica Kandisina u prahu
* 15 dag samljevenih oraha
* 4 vel. žlice integralnih krušnih mrvica
* 1 mjericu sojina proteina u prahu
* 1 žlica ruma
Sastojci za kremu:
* 30 dag samljevenih oraha
* 2 dl mlijeka
* 5 dag maslaca
* 2 vel. žlice Fruktoze u prahu
*
* nekoliko polovica oraha za ukras
Način pripreme:
Za tijesto pjenasto izmiješajte žutanjke sa sladilima, dodajte orahe, sojin protein i mrvice prethodno namočene u rum. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite u namaštenom i pobrašnjenom okruglom kalupu pola sata. Ohlađenu tortu jednom prerežite.
Za kremu prokuhajte mlijeko i u nj stavite samljevene orahe i Fruktozu. Kad se malo ohladi dodajte maslac. Kremom premažite donju polovicu tijesta, a preostalom kremom premažite tortu izvana. Ukrasite polovicama oraha.
Tortu dobro rashladite.
Tanjine kocke od badema
Pripremite:
Za tijesto:
* 8 bjelanjaka
* 2 žličice soka od limuna
* 3 žlice umjetnog sladila u prahu ("Kandisin")
* 1 mjericu sojina proteina u prahu (1 mjerica=2 vrhom pune jušne žlice)
* pola vrećice praška za pecivo
* 200 gr. samljevenih badema
* 1 žlicu ekstrakta ruma ili druge arome po želji pomiješati sa kavom za ovlaživan
je tijesta.
Od bjelanjaka, Kandisina i soka od limuna istući čvrsti snijeg. Tome dodati sve ostale sastojke i kuhačom glatko izmiješati. Maslacem namastiti lim, posuti sa malo soja proteina, usuti smjesu i peći na 160°C. dok ne promijeni boju.
Za kremu:
* 8 žumanjaka
* 3 žlice Kandisina
* 1 mjericu sojina proteina
* 3 dl. vrhnja za kuhanje
* 5 dl vrhnja za šlag
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* Kandisin za šlag (količina po ukusu)
Mikserom dobro izmiješati žumanjke sa Kandisinom, zatim dodati sojin protein i vrhnje za kuhanje.
Zagrijati sve na pari i tući mikserom dok se masa ne počne zgušnjavati. Ohladiti u hladioniku.
U posebnoj posudi istući vrhnje u šlag, dodati aromu vanilije i Kandisin po ukusu.
Ove dvije mase kuhačom pažljivo izmiješati.
Tijesto namočiti kavom i rumom, pokriti kremom, posuti kakaom i staviti u hladionik da se dobro ohladi.
Hladno izrezati na 10 kocki.
Ovaj kolač ukupno ima 50 gr. ugljikohidrata.
Ako se izreže na 10 kocki, tada jedna kocka ima 5 gr. ugljikohidrata, što uz kavu ili čaj predstavlja jedan kompletan obrok.
Tanjin kolač od suncokreta sa jabukama
Pripremite:
* 4 jaja
* 5 vrhom punih jušnih ž
* lica Kandisina u prahu 2 vrhom pune jušne žlice Fruktoze u prahu
* 1 dl ulja
* 2 velike žlice ruma za kolače
* 2 vrhom pune jušne žlice sojinih mrvica (najprije ih 5 minuta potopiti u 1dl sojinog mlijeka)
06.04.2007. (21:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
L*a*n*a
To su bili neki dijetni kolači...Pusa
06.04.2007. (21:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MiniMaxine
WOW, cure naše dobre i vrijedne!!! Čestitke, hvala i pusa za cijeli današnji post...i nemrs :-))) Nemam riječi, idem brzo printat sve...i sretan Uskrs cijelom članstvu našeg Kluba ( i njihovim jakim snagama podrške, naravno)!
06.04.2007. (23:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lorraine
@Choco, evo stavila sam reept za easter cookie, a ova gnijezda su obicni cupcakes samosam ih slikala odozgora. Nemam za njih origigi recept, ovo je neki mix iz kutije jer to moja princess pece, pa ti je tu bitnija dekoracija nego tijesto ;). Posebne neke tepsije s rupama su za pecenje tih cupcakes. Napravit cu update za njih kasnije ako nadjem origigi recept i malo vremena vise ;). Sretan Uskrs svima, jos jednom! :-*
06.04.2007. (23:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
CHOCO
Hvala @lorraine :-))... samo, sad sam skužila da kod nas nema tih boja u tubi (bar ja ne znam gdje ih ima za kupiti) nego samo prehrambene boje koje se miješaju sa rastopljenim šećerom, a to je totalna gnjavaža :(
07.04.2007. (11:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
piplica
Cure, da li se na vodeni dan smiju jesti zanoktice?
07.04.2007. (14:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Wanda
@piplice... LOL. može, samo ako su ti ruke brižljivo oprane i ako njima nisi dirala nikakve kolače ili delicije prije toga:-)))
07.04.2007. (18:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kirshna
Cure i dečki moji želim vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs...
Recepti su prekrasni, a slike još primamljivije...
I samo da se pohvalim da moje kile i dalje idu dolje iako više nisam na dijeti...
Sa 75 sam pala na 69kg i pre-prezadovoljna sam...
07.04.2007. (18:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Juliere
WOW!!! ovo je prava knjiga recepata divnih zena. Svima zelim sretan Uskrs!!!
07.04.2007. (19:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...