Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • NEMANJA

    Vidio sam u polusnu da me osim na Balearima čita netko i na sljedećoj adresi:
    p2004-ipbf28osakakita.osaka.ocn.ne.jp
    E pa ja bih zaista molio da mi na nigdjezemska@yahoo.com javi ta/j koji čita na adresi OSAKAKITA!
    Ne samo zbog rime ili kurioznosti: ja sam naime japanofil: upravo pijem gyokuro - imam crni chawan, nažalost ne Raku, ha, ha - i čudom se čudim tko to iz Zemlje izlazećeg sunca na tako revno i redovito posjećuje Zemlju zalazećeg sunca: na granici Kroatistana počinje vječna tama, naime. (A možda je ovo zemlja vječnog osvita: ovdje nikako da svane!).
    Bilo kako bilo, zaista me zanima moj dalekoistočni lost in translations freund.

    avatar

    04.04.2007. (04:25)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Vidio sam u polusnu da me osim na Balearima čita netko i na sljedećoj adresi:

    p2004-ipbf28osakakita.osaka.ocn.ne.jp

    E, pa ja bih zaista molio da mi se na nigdjezemska@yahoo.com javi ta/j koji čita na adresi OSAKAKITA!
    Ne samo zbog rime ili kurioznosti: ja sam naime japanofil: upravo pijem gyokuro - imam crni chawan, nažalost ne Raku, ha, ha - i čudom se čudim tko to iz Zemlje izlazećeg sunca tako revno i redovito posjećuje Zemlju zalazećeg sunca: na granici Kroatistana počinje vječna tama, naime. (A možda je ovo zemlja vječnog osvita: ovdje nikako da svane!).
    Bilo kako bilo, zaista me zanima moj dalekoistočni lost in translations freund.

    avatar

    04.04.2007. (06:22)    -   -   -   -  

  • cveba

    ja se kladim Nesho da se tu radi o tipicno japansko - pederskoj zavjeri .

    avatar

    04.04.2007. (07:37)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Ne budi naivan, netko se namjerno spaja preko japanskog servera da te izbezumi.

    avatar

    04.04.2007. (08:24)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    O Nemanjo naivni. Nije to tako bezazleno, nije to neki zaljubljenih pisane riječi. Ovdje se radi o većoj uroti. Pa promisli malo...tebe posjećuje japanac, moja mala govori japanski a tek joj je godina ipo...? Treba li dalje nabrajati? Sviće li ti, o Nemanjo?

    avatar

    04.04.2007. (08:39)    -   -   -   -  

  • tessa k jutarnja

    kako su se naše aure poklopile...ja jučer ponovno pročitah mishimu-"ispovjedi maske" (japansko pederska knjiga) da bih maloprije ponovno (dvaput ponovno) pronašla enfant terrible kojeg sam voljela čitati davno...na jednom književnom blogu...tamo je bio prisutniji od samog gospara...da ne kažem zanimljiviji. hvala dragom b(l)ogu. a vidim tu je i cveba. svraćat ću ćešće.

    avatar

    04.04.2007. (10:13)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Poklopile su vam se gnojne aure oko hemoroidnog čmara.

    avatar

    04.04.2007. (13:17)    -   -   -   -  

  • cveba

    Ljubomornik jedan od Markiza :-)

    avatar

    04.04.2007. (13:33)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kizo, znaš li ti koju su stvar kao glazbu u reklami za mast protiv hemeroida htjeli koristiti marketinški stručnjaci tvrtke koja ju je proizvela i netom plasirala na tržište, ali su zgranuti
    rođaci pokojnog glazbenika na nesreću cijelu stvar zaustavili?
    Ring of fire!
    Buahahahaha...
    Da Ring of fire. Burn, burn, burn...

    Neptunka, da baš su nam se poklopile aure. Kiss. Pozz.

    Hero, tvoja mala ne govori japanski. To je prigorski. Će ne bu te do bre svi ra li, mam vam in štu men te v tre šće dam. Vidiš, lako se čovjek zabuni. Nihongo ipak dakle ima dalekog jezičkog srodnika.

    avatar

    04.04.2007. (13:45)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    burning ring of fire, naravno da znam kad peče kao sam vrag
    to je bila jedna od boljih dosjetki, ali sve su osujetili šupci iz diskografije

    avatar

    04.04.2007. (13:54)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kakva meta-fora: dosjetku o hemerioidima osujetili su šupci iz diskografije!
    Odlična dosjetka. Tipično postmoderna, autoreferencijalna. (Zapravo, dvostruko: drugi put se odnosi sama na sebe opaskom: t je bila jedna od boljih dosjetki...).
    Danas si tako up-to-date!
    Autoreferencijalnost iskaza, fragmetarnost iskustva - kako si suvremen, kako si stvaran!

    avatar

    04.04.2007. (14:06)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Sad tek uviđam da vaše naslute kako je riječ o možebitnoj široj uroti imaju nekakvog smisla: pogledajte gore, odmah ispod citata iz Jesenjega lista: lijepo sam ja napisao - Ćirohito!
    Pa sad vi pričajte kome hoćete da jedno ne vodi do Drugoga, provodeći sve kroz Sve (pojam enciklopedije, usput, op.p.).

    avatar

    04.04.2007. (14:10)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    DOBRO - SORRY, MORAM DIGNUTI TON - JA VAM TU PIŠEM O TOME KAKO VELIKA KOALICIJA U ZAGREBU VEĆ UVELIKE FUNKCIONIRA, KAKO IVO I MILAN RADE ALL IN THE 16, KAKO JE LAJAVOM ĆIRI IZLETJELO PRIZNANJE TE NEPRINCIPIJELNE LJUBAVI, A VAS BOLI KURAC, VI O UROTAMA I JAPANU: KAKVI STE VI IMBECILI, VI MALI LJUDEKI, ZAOKUPLJENI SAMO VLASTITIM KRETENSKIM TAŠTINAMA I MOJOM RANOJUTARNJOM, PRASKOZORNOM KONSTATACIJOM DA ME NETKO ČITA NA ADRESI 'OSAKAKITA'! E, TO MI NISTE MOGLI OPROSTITI, TO VAS JEBE: BOLI VAS KURAC ZA TO ŠTO STE IDIOTI KOJE POLITIKA MANIPULIRA KAO CIGAN MEDVJEDA, VAŽNO JE TO DA VAS INTIMNO POGAĐA ČINJENICA MOJE DALEKOISTOČNE ČITANOSTI!
    MA NOSITE SE U PIZDU MATERINU, KUMEKI! KURAC VAMA VRIJEDI IŠTA TUMAČITI! TREBA SE PRIDRUŽITI NEKOJ LISTI, UĆI U SABOR, I DRKATI KURAC 4 GODINE NE IZGOVORIVŠI JEDNE JEDINE RIJEČI, A PRITOM SREDITI ŽIVOT I UNUCIMA SVOJIH UNUKA. TO JE OVDJE JEDINO PAMETNO VLADANJE.
    IVO, MILANE, MOJE DUBOKE ISPRIKE. JOŠ SAM MLAD!

    avatar

    04.04.2007. (15:42)    -   -   -   -  

  • cveba

    kaj se vraga deresh sam sa sobom, cuje te se sve do Kizze :)

    avatar

    04.04.2007. (16:48)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ja samo protestiram dottoresa mia carra suprotivu ovoj letargiji, defetizmu i sveopćoj prepoštenosti tijeku vremena i njegovoj stihiji:građanima ove zemlje možeš uvjerljivo i neporecivo dokazati da SDP i HDZ imaju tri povijesna dogovora, prvi 1990. o mirnoj predaji vlasti i odustajanju od lustracije (Tuđman Tomac) zauzvrat, 2000. drugi o neproganjanju profitera i HDZ-ovih tajkuna u ime mira u kući i njegovanja tek izniklok protokapitalizmak, i sada očito treći, sasvim potmuli, o zajedničkom radu, daleko od očiju javnosti, na bogaćenju stranačkih oligarhija, ali, tu će se samo slegnuti ramenima.
    Recimo to primjerom.
    SDP-ova je vlada pet mjeseci prije izbora 2003. imala zakon koji joj je omogućavao sastavljanje Vijeća za elektroničke medije, prvog organa regulatorne vlasti u RH! Ali, unatoč stalnom Vujićevom inzistiranju, Račan je na sjednicama vlade taj problem prolongirao. Vijeće je jednostavno prepušteno HDZ-ovoj vladi, iz jednog jednostavnog razloga: ta je vlada mogla sastaviti Vijeće od članova bliskih samo HDZ-u i SDP-u, što u prvoj varijanti ne samo da ne bi bilo moguće, nego bi Račan morao u Vijeće gurati i HSS-ove protežee, recimo, a da o ostalim koalicionim partnerima i prtljazi i ne govorimo.
    Eto, tako to ide.
    A na portalu Jesenjeg lista (tek što nije otpao, ovako uveo) par plaćenih Pukyja i inih flejmera potpaljuje sukob HDZ-a i SDP-a do revolucionarnih razmjera!
    To mene jebe, stara moja, i dekuražira, ta nesposobnost da se vide elementarne činjenice političkog života zemlje.
    I daj više nazovi nekog u Dubrovnik i pitaj što je to midezza. Popizdit ću!

    avatar

    04.04.2007. (17:21)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..ma cuj prijatel, meni su sve te mahlojke poznate ali bi bilo vise nego arogantno od mene da to komentiram, ja sam fizicki van hrvatske vec godinama i ne pristoji se, glasala doduse jesam,u par navrata (privatna stvar) no ja tu nis ne znacim niti morem, sve je skandalozno, i onda kad ja velim da stvari ne valjaju u nasoj maloj provinciji ti meni otpovernesh otprilike : a kaj ti kurca mala znas kaj se zbiva tukaj i kush budi...kak da mi z africkih horizontof nekaj vidimo, mene danas recimo vise zanima jedan kulturni nesporazum, no to vam nije tak sexi da bi netko o tome otvorio blog ili nedaj boze pisao/komentirao/naklapao , a o jergovic-katunaricu jesmo, to tada nije bilo pitanje kulturne politike, to je bilo osobno i principijelno dopisivanje, sad kad je ''narodna'' stvar u pitanju svi radje puse kurac i zajebavaju se oko jarka, ja sam rezignirana jedna osobica, dekurazirana kao i ti, samo sto ti imas somehow quelques means, javni govor npr. a mene nitko ne bi slusao.

    P.S.a midetze a propos, mozemo samo na nigdjezemljskoj ili kod mefistofela, midetza nije za opcu uporabu, alternativno mozemo dakako i ovdje...samo ako smijem pozvati marija kopica u goste na prostore vaseljene.. right ?

    avatar

    04.04.2007. (18:07)    -   -   -   -  

  • cveba

    P.S.S.

    eventualna Repka od Midetze:

    Macan.T.
    Peric.A.
    Romer ( s umlaufom ).Z.
    Lonza.N.
    Cosic.S.
    P.Novak.B.
    Tolj.S.
    Mojas.D.
    Cvijetic.S.
    Bogisic.V.
    Gamulin. J.
    Ercegovic.M.
    Paljetak.L.
    Ladan.T.
    Kopic.M.
    Vekaric N.
    Marinkovic.A
    Maracic.T.
    Nikolic.J.
    Filicic.Z.

    etc.etc. cure su dakako samo za ljupku dekoraciju / majoretkinje...:-)

    avatar

    04.04.2007. (18:35)    -   -   -   -  

  • pooka

    ima onaj što liči malo na tita, mlad, plavih očiju, iz SDP-a, Zoran ili tako nešto. on će izaći na izbore sa platformom koja će ići prema konfliktu sa EU zbog proglašenja jadranskog ekonomskog pojasa u kojem će biti zabranjen izlov ribe i nama i talijanima. to je nisko rizičan potez jer iskače iz uobičajenih partikularno-interesnih političkih odluka i kao takav će biti prepoznat u cijeloj europi. tu odluku nitko nema pravo osporavati bez da ispadne licemjerni oportunist. neka sanadera i bandića, ne prave veliku štetu. onaj Đapić treba malo na sud, reda radi. jebe mi se za jutarnji i 24 sata, ne zanimaju me crne kronike, nitko to ne čita da bi zapamtio. HRT se dobro drži, oni bi mogli napraviti veliku štetu u vrlo kratkom roku, ostali su odavno sami sebe diskreditirali. gdje je ozbiljan politički tjednik? nemanja, ne ljuti se, dubrovačku su banku sanirali iz proračuna RH sa 4 milijarde kuna, a nitko nije pravomoćno osuđen ni za prekršaj. uskoro će postati nepodnošljivo i onda će se svima uključiti mozak. a tada se bira radikalno protiv. zato treba napasti EU zbog neprincipijelnosti, neprincipijelnosti ekonomski liberalne ljevice i ekonomski kanibalne desnice. još se nitko to nije usudio napraviti. midezza ili mideca... ne znam, da nije 'sredina'? evo sam zvao da saznam: umideca je vlaga, kao kad keksi ostanu vanka pa prestanu biti hrskavi ili 'umidalo je' kad je južina i vlažnost zraka je visoka. eto!

    avatar

    04.04.2007. (18:43)    -   -   -   -  

  • pulicer

    "SDP i HDZ imaju tri povijesna dogovora, prvi 1990. o mirnoj predaji vlasti i odustajanju od lustracije (Tuđman Tomac) zauzvrat, 2000. drugi o neproganjanju profitera i HDZ-ovih tajkuna u ime mira u kući i njegovanja tek izniklok protokapitalizmak, i sada očito treći, sasvim potmuli, o zajedničkom radu, daleko od očiju javnosti, na bogaćenju stranačkih oligarhija, ali, tu će se samo slegnuti ramenima."
    Ovo je 99% istina. Ali da je isplakatiras jumbo plakatima po cijeloj zemlji - uzalud. Rulja nece nista skuziti jos 10-15 godina. Tad ce nas ( vecinu ) EU na osnovu dospjelih kamata drzati na strateskim mjestima konobara, sobarica i sl. ( i nisu za bolje iskreno receno)Djeca tajkuna o kojima se piskara po tabloidima i ciji ce roditelji biti prisiljeni prodati svoje firme ce uglavnom sprckati ili sjebati te pare, ali to je ionako 0,01% pucanstva. Dakle nista novo na brdovitom Balkanu. Gomila to tako voli ;)

    avatar

    04.04.2007. (21:34)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    @Pulicer, ne šalim se, ozbiljno te pitam: I što da se radi, stari? Da odustanem u smislu zadnje rečenice i isprike Ivi i Milanu. Kad bi znao, o kad bi samo znao kako bi ja to lako mogao, to, pro/edati se! Mislim, nemam ja malo, imam ja dobar život, ali, se sam to zaradio tako da zaista spavam mirnih 8 sati. Ali, bojim se da ako je tako kakko ti veliš, onda nema druge nego riješiti i unucima život u jedom mandatu. Ta, to ili biti mjesni redikul - ići uokolo i objašnjavati ovo dovijeka: vikati bagri: "Ali vi ste bagra!", i slušati cerek i prijezir:"Jesmo, jesmo, buahahahah...ali kaj, boli nas kurac!". Ili da se emigrira, što bi također bilo konsekventno. Što ćeš recimo ti učiniti? Jer, gle, možeš ti meni kazati: Ja imam svoj sjajan posao i u krajnjoj liniji boli me kurac za te idiote., ali, to je početak očaja. Ne možete te boljeti kurac za to što ti moraš izmisliti nešto poput Rubikove kocke pa da postaneš neovisan o bagri, dok oni jame, i još zaključe: tko je jamio, jamio je! Ne znam. Znate li vi, Pooka, Pulicer, što o tome mislite?

    avatar

    04.04.2007. (21:46)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pooka, neće, Milanovića su već gurnuli u stranu, kukurikao je prije zore i budio ljude, a SDP se neće konfrontirati s EU ni pod koju cijenu: sve je ovo predstava za naivne, velim ti ja, ta famozna Račanova opaska iz kolovoza prošle godine da se ne srlja u Europu nepripremljen. To su sve tautologije. Ta, što to znači? Pa jasno da se mora ući pripremljen. I što to uopće znači pripremljen, u svjetlu činjenice da smo mi u ovom trenutku barem 4 godine pripremljeniji od Rumunjske i Bugarske, a oni su u EU, dok mi antešambriramo!
    Zašto misliš da bih se lojutio na spomen Dubrovačke banke - savršeno se slažem, pa i preko toga; poznato je to meni itekako, možda i previše.
    Midezza ti je nekakva memla, stanje za čemernih dana, najčešće za južina, vlaga koja se uvlači u sve kantune kuća i duša, forma mentis općeg rasapa stvari, nekakav nihilizam koliko svhaćam, ali južnjačkog tipa, atmosfera recimo svojstvena Veneciji kad puše schiroco...uglavnom nešto na tom tragu: kao kad kažeš fijaka, ali ovo je očito ujedno stanje duha i der Stand der Dinge.
    Čuj, Sanader i Bandić ne prave velike štete u ideološkopolitičkom smislu: Bandić jer ideologiije ni nema, a Sanader jer je odustao od biti stranačke idologije: i u jednom i u drugom slučaju riječ je o light strankama, desupstancijaliziranom HDZ-u i SDP-u, hadezeu koji nije avangarda nacionalnog, i esdepeu koji nije avangara radničkog pokreta! Takva dva stranačka prvaka, sasvim nezainteresirana za bilo što drugo osim za vlatitu pinku, tj. za poduhvate građevniskog lobija npr., ne rade veliku političku štetu naprosto stoga jer sljede agendu koja im stiže na stol: visoke međunarodne adrese ionako propisuju hrvatsku pravosudnu politiku (Haag), vanjsku politiku (EU, recimo tvoj ZERP), ekonomsku politiku u najširem smislu: monetarnu, fiskalnu, etc. (MMF, Svjetska banke itd.), da ne nabrajam - o čemu zapravo Sanader i Bandić odlučuju? O lokacijskim dozvolama i prodaji Plive! Da, o tome, ali jedino o tome. I u tom smislu rade štetu. Jer, a zakaj oni o tome odlučuju na taj način da niti jedan jedini ugovor o takvim poslovima u ovoj zemlji nije javno dostupan? Što o tome misliš, Pooka, o toj vrsti štete?

    avatar

    04.04.2007. (22:11)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Cvebo, nije istina! Nije istina da bilo tko od nas ima bilo kakvu ispriku za odustajanje od govora!
    Moj je stav idenitičan Pookinom, jedino, ja bih suzio kadar: osavimo sad po strani je li u povijesni zadatak naše generacije palo da sad ili nikad, kao na vjenčanju, kažemo ili šutimo u pogledu tog Kapitalizma kao ultima ratia svekolikog hoda svjetske povijesti, ali, na ovoj našoj, domaćoj fronti, zaista je sad ili nikad: ako na ovim izborima ne odemo u lijevo, otišli smo zauvijek u kurac! Ako se ne vrati povjerenje u institucije države, ako se ne restitura načelo zakonitosti i vladavine prava, ako se ne uspostvi pravna država, ne sankcionira pretvorbeni i privatizacijski kriminal i više no u simboličkom smilslu, ako se ne odustane od stvaranja nove hrvatske oligarhije, ako se ne otvori demokratski prostor građanskim političkim inicijativama i ideologijama zatvoren forsiranjem ideološkog prasukoba crvenih i crnih, ako se ne zaustavi ovo pogubno stratificiranje plutokratskih odnosa koji iz bilo kakve participacije isključuju 98% građana ove zemlje pretvarajući ih u homo sacere, bića između života i smrti, živa ali posve lišena bilo kakvih prava i suvereniteta ma i nad vlastitim životom, ako se na racionalnim pretpostavkama ne kostituira javnost, ako se ne dokine monopol medijske istine, ako se ne obustavi ovo zatajivanje u govoru, ako se ne ograniči svemoć medijskoga monopola koji servisira partikularne partitokratske i oligarhijske interese, ako...ako se s time ne prestane, ja znam ovaj mentalitet, još će to neko vrijeme ovako ići, ti krediti za siječanjska skijanja po sunčanoj strani Alpa, ali, najdalje kroz desetljeće, dva, ovdje će biti pucanja i krvi, kao i toliko puta do sada. Jer, ne ide to tako: ne može u ime stvaranja kapital-odnosa Bandić posjedovati grad i biti jedini nadzornik Grada kao Holdinga, u čijoj upravi, kao kafkijanski Prokurist, sjedi jedan jedini čovjek, Slobodan Ljubičić Kikaš, Direktor Grada, koji odgovara jednom jedinom Nadzorniku, njegovom Gradonačelništvu, Milanu Bandiću Mići. Jebite vi to! Je li to socijaldemokratska vlast! Je kurac! Ako hoće tako vladati, neka se javi Zuboviću i neka se kandidira na listi HDZ-a. Samo, tako nije vladao čak ni Tuđmanov HDZ! Vedriš nije imao ni trećinu moći Milana Bandića, a radio je više od Milana Bandića, što nije osobito teško, budući da Bandić zaista ne radi ništa drugo osim što se producira od jutra do sutra. To je šteta o kojoj ja govorim, i to valja zaustaviti. O onoj na državnoj razini, da i ne govorim. O tome svatko treba kazati što misli, jer, nakon jeseni više neće biti vremena.

    avatar

    04.04.2007. (22:38)    -   -   -   -  

  • pulicer

    U krajnjoj liniji svi dosadasnji izbori su bili legalni.To znaci da izabiru mediokriteti sa svojim "dometom" od :
    2,8 posto gradjana nije nikad upisalo osnovnu skolu
    15,7 posto nije zavrsilo osnovnu skolu
    21,7 posto zavrsilo samo osnovnu skolu
    47 posto ima srednju skolu
    5 posto ima visu strucnu spremu
    7,9 posto stanovnika ima VSS
    Kad tako pogledas stvari i shvatis da vecina nije iscitala nista osim eventualno Alan Forda, onda smo u krajnjoj liniji i dobro prosli. Zivo me cudi sretni smo sto se u ovom cirkusu nije pojavio neki pikzibner sa lijepo falsificiranih rodovnikom i objavo nam da je nas davno izgubljeni kralj i zatrazio svoj grunt zurik.Kazem lijepo je da je gomila sretna vesela & zadovoljna.Ima sto je veseli.

    avatar

    04.04.2007. (23:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...